First Skype date

 
Hade min första skype dejt idag med mina kära svenska vänner!!! Ååå vad jag saknar dem men kul att prata med dem! Kändes lite konstigt att prata svenska i början och när jag visade dem för min värdfamilj blev det lite snurrigt om man skulle snacka svenska eller engelska när de inte lyssnade!!!! ;) haha Miss you guys!

Team Breakfast

Idag så gick vi och åt Team breakfast, eller ja vi och vi, det var fyra andra tjejer och tre killar. Försökte övertala fler att komma igår men när jag pratade med killarna skrattade de bara åt mig för min svensk accent ;) or to be honest, killarna som kom gjorde det, de andra kommenterade att det var elakt att säga så… hehe ;) Så vi träffades där och jag beställde en varm choklad och blueberry pancakes, och de var stora!!!! Orkade knappt pressa i mig en och sedan fick Austin den andra, killen bredvid mig. Vi hade djupa diskussioner igen angående vapen….. ;) Han tänker snart köpa en pistol vilket jag inte tycker att han borde göra. Vår coach ville inte vara med på bild så han gömmer sig bakom Austin!

Kunde sova nästan hur länge jag ville idag, eller i alla fall till 9 sådär men nepp, vaknade vid 7.15 och när klockan var 7.30 givk jag upp då jag inte kunde somna om. Så går det när man går upp fem i sex varje skoldag och aldrig går och lägger sig efter midnatt, sort of. ;)


"We are not what you think we are, we are golden..."


We got the first trofé in years!

Idag hade vi ett XC meet vid en skola som hade en stor skottlossning på skolan 1999, så vid banan fanns en memorial place, sorgligt… :/ I alla fall, banan var inte så rolig. När jag och Marisa gick den så tyckte vi att det var jobbigt med det höga gräset, (de klipper inte gräset lika kort här i Amerika) men när vi väl sprang så hade de hällt (öst) på vatten på bana, som om det skulle vara bättre, att springa i lera var inte kul…. Loppet gick väl sådär, jag sprang inte dåligt men jag har sprungit bättre. Var fjärde från vår skola. En tjej som sprang sitt första lopp för två veckor sen på grund av strssfraktur är jätteduktig så hon var först från vårat team, sedan kom Merritt, tjejen som slog mig med 4sekunder förra veckan och sen kom Marisa som var ca 10 sekunder efter mig förra veckan men idag var jag ca 2 sekunder efter henne. Laget presterade i alla fall bra, för vi kom två!! SÅ laget fick ett stor trofé! Coacherna var glada.

Träffade föresten en som hade svenska grandparents. Han frågade var fossil ridge var och då började jag svara och Maris bara, Jenny du vet inte svaret så ingen ide att du säger något, så jag bara Yeah, I am swedish. Han frågade vad jag var ifrån och sen sa han ”Hur är det” Först fattade jag inte att det var svenska han pratade så förstod inte varför han pratade så långsamt men sen gick det upp för mig att det var svenska! Haha, de sjunger ja må han leva alltid när någon fyller år!

 

Efteråt, när vi kom hem så gick vi till Café mex och åt, Yummi!


Upp och ner, ner och upp

Hej mina kompisar och andra läsare!

Igår var det march of diem (tror jag det hette) men man donerade fem dollar vilket går till förtidigt födda barn och sedan gick vi med skyltar ca 1 mile. En kille från year book var där och tog kort och jag ”Take photos of me, I wanna be in the Year book, I’m Swedish!” mina kompisar bara ”You are such an obnoxious exchange student” lärde mig ett nytt ord där, obnoxious=jobbig ;) hehe Glömde säga det men jag fick tillbaka mitt Kemi prov i måndags och jag fick ett B+, ett poäng från A, thank you dictionary! Men vill ni höra den roliga, komiska delen! Jag var bäst i klassen! What lixom?! Tror dock inte att jag kommer att vara det på nästa prov, hehe, svåra ord och svår kemi går inte så bra ihop….men om jag får F får jag troligtvis inget F som betyg i ämnet dirket, (då får jag inte springa) men tror nog att jag kan få bättre än det om jag pluggar riktigt.

 

Fick ett betyg på en uppsats också i US lit, det var ett average B vilket visade sig inte vara för innehållet eller engelskan för där fick jag full credit utan avdraget var hur jag gjorde uppsatsen, hur mina paragrafer såg ut med indrag och så. Det är annorlunda här i Amerika. Stod på min uppsats ”see me” second time in two weeks  som jag har fått den kommentaren, fast sist var det i kemin, mina hittills svåraste ämnen. Lite senare gick jag och frågade henne senare om jag kunde få ändra uppsatsen eftersom felet var att jag var svensk och att vi gör annorlunda i Sverige, vilket jag fick men är dock inte säker på att hon menade att hon kan ändra betyget också men det får vi väl se.

 

Hade träning idag, var jobbigt och gick inte så bra men sen började det åska och jag skrek högt så alla började skratta. Sedan började det regna!!!! Jag menar regna, här är regnet inget jämfört med Sverige inte. Det kommer inte så ofta men när det kommer så kommer det verkligen, i alla fall idag. Sprang till bilen som var 150 meter bort och både jag och min väska var dyngsur! Alla älskar regnet här, utom jag vilket alla tycker är så kul att jag inte gör. ;)

 

Jag och Katie åkte till Worldmarket och där hittade jag marabou!!! Kostade dock 4 dollar, 28 kr men det är det värt. Hittade också knäckebröd som var dubbla priset, 28 kr, men inte så farligt ändå och jag vill ha något nyttigt snack mellan lektionerna innan lunch eftersom vi börjar 7.30 och har lunch 12.33. Här äter de flesta kakor eller chips mellan lektionerna, haha det skulle aldrig hända i Sverige att de flesta gjorde det och dessutom äter alla på lektionerna och vissa äter sin lunch, vilket aldrig skulle hända i Sverige!

 

Saknar er alla därhemma. Känner att jag har fått en bakslag här nu och är lite nere men hoppas att jag kommer back on track snart. Märker ändå att jag har börjat bete mig som den gamla Jenny, den Jenny som mina kompisar känner så jag borde inte vara nere tycker jag. Ska äntligen få skype:a med mina vänner för första gången på lördag sen jag kom hit och få prata med mamma och pappa på söndag så det känns bra.

och sedan ska Marisa komma hit på lördag kväll och jag, Marisa och Katie ska göra breakfast dinner, pannkakor till middag och äta oreo ice cream ( i alla fall jag) och kolla film. Mina favorit saker här som inte finns i Sverige är oreo ice cream och blueberry  cream cheese!


I am going to Texas!!!

Idag i skolan så pratade jag och Katie om Thanksgiving under lunchen och då sa hon att hon skulle vilja att vi åkte till Texas, till hennes kusin då. När vi kommer hem kommer hon inspringandes i mitt rum och viskar att hon gick in på datorn och såg att hennes föräldrar har kollat på flygbiljetter!! Sen hör jag hur Katie frågar sin mamma och hon säger att din pappa vill det men vi har inte bestämt oss och sedan kommer han hem och säger att de ska bestämma det ikväll eller imon och sen när vi kollar på Veronica Mars (köpte den första säsongen på target för 100kr btw) ;) så kommer han ner och frågar om det är okey för mig för de vill inte förstöra min planer!!!! :D De beställer biljetter nu så på Tisdag den 20 November kommer vi att åka från Denver till Texas under eftermiddagen och vara där tills lördag!

I am going to Texas!!! :D

 
Här är också mitt skolfoto. Böev inte jättenöjd med det men detta är vad ni har betalat för mamma och pappa ;)

AFS Potluck

Igår var det AFS potluck i vårat hus! Flera utbytisar med deras familjer plus andra volontärer kom med mat. Jag tvingade alla att prova djungelvrål vilket inga (förutom en) hade några större problem med haha I guess it is an American thing to hate it. ;) För en volontär han spottade ut det direkt.  Så vi åt, och sedan spelade vi lite krocket och Ellen kom med, Ellen från Sverige och hon hade med sig min svenska hårborste som jag glömde på arrival campet! :D Sen så skulle jag ha en presentation om Sverige….vi skulle egentliga vara tre stycken som höll presentationer men en gav besked veckan innan att de skulle vara bortresta och igår när en av ledarna kom sa hon att den andra var på en baseball match som började senare än vad de hade trott så där var jag ensam kvar. Var lite nervös innan men det gick jättebra och folk skrattade mer än väntat ;) hehe

 

Efteråt åkte jag och Katie till target och när jag kom hem märkte jag  att jag fortfarande hade på mig min name tag ”Jenny Sweden” kanske därför hon i kassan var så glad och extra trevlig ;)

 

Ååååå, detta har inget med detta att göra men är så kul! Jag och Katie var på någon church sak med idrottare för ungdomar ikväll och när vi spelade ett spel, ungefär som med andra ord sa en kille

”The capital of France”

”Paris?”

“Ehhh..oohhh, well it is there somewhere”

Svaret var London! ;)


Homecoming

 

Igår var det homecoming! Strax innan fyra åkte jag och Katie till Sarah från XC, hon har ett sjukt stort och fint hus! Där var det massor av andra tjejer både som jag kände men några nya med. Efter att ha fixat oss och tagit på oss klänningarna så var det fotografering, massor av föräldrar kom till Saras hus och tog kort. Sedan åkte vi till en grekisk restaurang. När vi hade ätit så fick vi gå upp och dansa runt i hela restaurangen inför alla gäster haha, det var jättekul och efter det fick vi slänga talrikar i vägen! ;) Sen så åkte vi till Homecoming, det var fint och det fanns gratis godis. Vi var där ca 1,5-2h sen så åkte vi till Macdonalds och köpte Mcflurry med Oreo! LOVE! Jag älskar verkligen allt med oreo, min nya kärlek! Sen åkte vi hem till Sarah och hade sleepover i hennes tv rum!!  Värsta mini bion med grymt coola stolar som vi sov i! ;) Vi gick och la oss sådär vid halv 2 efter att ha gjort massa pratlekar. Alla gick upp innan nio dock, förutom en ;) och då gjorde Sarah kanel och apelsin bullar, som man fick i en tub so man sedan stoppade in i ugnen ;) Själv åt jag dock två bananer till för att starta morgon på ett bra sätt också ;) Jag äter så mycket bananer här måste jag säga! Haha Igår åt jag fyra!

 

Så homecoming var grymt kul, fast själva homecoming delen, dansen på skolan var dock minst roligast! ;) hehe

 

Känner mig mer och mer hemma för varje dag och jag märker att jag har kommit närmare mina vänner här och vilka som troligvis kommer att bli mina bästa vänner. :)


Spirit Day

Igår var det Fosiil Ridge spirit day så alla gick runt med skolans tröjor och färger och vissa hade även färgat håret grönt. Igår var det också the homecoming assembly och det var så coolt! (: Sista lektioen hade jag US lit och ÄNTLIGEN fattar jag vad vi ska göra på presentationen nästa vecka! :D Efter skolan så stack jag och Marisa direkt till vår grannskola för att heja på de från laget som skulle springa. Vi var ju tvungna att träna också så vi sprang en liten, ”liten” runda i närheten av skolan och sen så kunde vi heja på! :D När tävlingen var slut så åkte vi hem till oss och åt, jag Katie och Marisa och vi åt även mina kakor som jag bakade häromdagen, choclate chip cookies, år för många så mådde lite illa sen när vi var på the football game. Innan vi åkte fick vi Marisa att prova djungelvrål och hon hatade verkligen det, vi filmade men minnet tog slur precis innan hon började gör grimasen! NEJ! Haha sen så gick vi runt på fotbollsmatchen och sa till folk att det var svenskt godis så prova. En tjej i mitt XC lag log och gjorde tummen upp för hon ville inte göra mig ledsen men hon hatade verkligen det fick jag reda på när hon förstod att det var det som var meningen. Några bara spottade ut det på golvet på läktaren haha och en kille kom fram till mig och sa att han hade en I love Swedish girls tröja. Marisa retar mig lite för att alltid när jag presenterar mig så säger jag att jag är från Sverige men grejen är att folk gillar det så ett bra sett att bjuda lite på sig själv och skaffa vänner! ;)  Lärde känna flera nya tack vare godiset och lärde känna killarna i XC mycket bättre! Haha sen så fick de reda på att jag aldrig själv hade smakat djungelvrål så de tvingade mig också men vadå, det var ju inte så farligt och framförallt tycker jag att det var för sött, vilket de inte fattade ;) Sedan efter matchen åkte vi till ett glasställe men åt inget för mådde fortfarande illa från kakorna ;) hehe

Måste säga att något hände i torsdags, för båda då och igår hade jag en bra dag i skolan, trivs bättre nu ovh vågar bjuda på mig mer som jag brukar göra i Sverige och det är så kul för nu känner jag mycekt fler folk, inte bara från XC som hälsar på mig i korridorerna! :)

Nu sitter jag här i mitt rum, klockan är 7.36 am och jag ska snart iväg och träna men det är inga problem för jag vaknade kvart i 7 och var klarvaken! ;) hehe

 

Man skulle bära svart på matchen, därför är vi alla så svart klädda!! ;)


Sports Day

Idag var det Sports day vilket var freaking awesome eftersom jag kunde komma till skolan i mina träningskläder = jag behövde inte byta om innan XC! (: Så vi åkte till skolan och Katie säger till mig, ”så jag tänkte att vi kunde gå och köpa homecoming biljetterna i slutet av lunchen för mamma har sagt att hon betalar för både din och min biljett.” My host mom is paying for my homecoming ticket!! Freaking Awesome! Första lektionen hade vi kemi och vi hade ett prov i tisdags (har jag  nämnt det?) Det var i alla fall i två delar, en med  a b c d svar med en så kallad klicker, en lite dosa apparat, elektronisk och en del där man skulle skriva. Han sa att han inte hade rättat proven utan han hade bara resultaten från klickerna så vi kunde få få reda på dem om vi ville (men det är alltså inte vårat slutgiltiga resultat) Han sa sen också att average var 75% och då tänkte jag, om average var det då kan inte jag ha gjort så bra ifrån mig och om han visar mig att jag fick ett F kommer jag att börja gråta. Så ville inte riktigt se resultatet men samtidigt ändå och sen så visade han mig, och jag fick 91%!!! Var tvungen att kolla två gånger för att vara säker på att det var rätt! :D Så det betyder att jag i alla fall inte kan få F på detta provet! :D haha

 

Sen så var det franska där jag bestämde att gå och äta lunch med en tjej från där och vi gick och åt med hennes kompisar så det var kul. Innan lunch hade jag också creative writing och jag är redan klar med uppgiften där så kunde göra läxor hela lektionen = 93 min ;) efter lunch hade jag off-period så kunde gör alite till läxor men sen så var jag (typ) klar. Vet inte riktigt vad det är vi ska göra i US lit så ska checka med mina grupp medlemmar innan jag börja r jobba imon. Så resten av tiden kollade jag lite bloggar och där såg jag den första som skulle åka hem och sen så kollade jag några fler där jag såg att det är tre fyra utbytis bloggare som har bestämt sig för att åka hem. Jag måste medge att det har varit jobbigt här ibland, och ibland längtar jag verkligen hem men jag vill ändå inte åka hem och det är galet hur snabbt saker och ting kan ändras. Igår hade jag ingen särskilt bra dag i skolan men idag hade jag den bästa skoldagen sen jag kom hit! Imorgon har jag gått i skolan en månad så jag antar att det är tiden det tar tills man börjar anpassa sig till skolan, för nu kan det väl bara gå uppåt, right? Imrogon är det fredag och då ska majoriteten springa (förutom de flesta av oss som spranag förra veckan) men vi ska åka (i alla fall jag och Marisa) till skolan och heja, för det är vår grannskola sort of. I love Marisa! Idag under träningen bestämde vi oss för att hon ska komma och hälsa på mig i Sverige sommaren efter jag har kommit hem! Och då ska vi springa och äta!

 

Som jag sa, jag har gått i skolan en månad imorgon, och imorgon är det också exakt tre månader kvar till winter break! ;) yeah! Har dock thanksgiving break ons, tor, fre off en veckan om ca 8 veckor men that’s it! Inga höstlov här inte men å andra sidan så slutar jag ju skolan 31 maj! :)

Hade team dinner idag med! Så här komer some pictures!

Marisa!! :D <3

 


Lost Island Day

Idag var det Lost Island day! Så många var utklädda till pirater med en papegoja på axeln. Andra hade Hawaii skjortor eller blommiga tröjor och klänningar (jag) ;) Hade sovmorgon idag! Haha, kunde sova ändan till tio över sju! ( brukar ju i vanliga fall gå upp vid den tiden i Sverige…) Dock vakande jag innan dess och gick upp vid sju då jag inte var trött…van vid att gå upp fem i sex så…men fattar ändå inte varför jag inte kan sova längre här, haha, det kunde jag faktiskt i Sverige men det är väl i och för sig ingen dålig förändring. ;) Jag, Katie, Maggie och deras kompis, och min (hon älskar One direction) har bestämt oss för att gå nästa vecka eller veckan efter det och köpa en build a bear! Fluffy känner sig lite ensam i sängen på dagarna och en björn här kostar bara sådär 100kr! (:

 

Hade US lit. Sista lektionen. Vi ska göra ett grupparbete som ska vara klart nästa vecka med presentation och jag fattar inte var/hur vi ska göra. Vad man gör här är så annorlunda, hur man skriver uppsatserna och så… :/ Lärde dock känna massa nya människor idag där då vi delades in i grupper så det var ju bra. (: XC var jobbig! Gjorde inte särskilt bra ifrån mig heller men det var långdistans och det är min dåliga sida också så…Efter träningen var det bonfire (vi såg dock aldrig elden tändas för vi var tvungna att gå tidigare och vi hade ändå varit där ett tag men man fick gratis mat, så gott! (Homecoming biljetterna blir dyrare p.g.a av det dock har jag hört) ;)  Insåg idag att om  ca en och en halv månad så är XC över och då är det ett gap på en månad innan track träningen börjar. Va ska jag göra då?? XC får mig alltid på glatt humör när jag är nere…. ): men Katie sa att då har vi mer tid att hitta på andra saker, and I guess so men lite synd. :/


You know that I love you Charl!

"Varför är inte Karl med på vänner bilden"
"Och den kommentaren var från Karl ;)"
Vaknade upp och såg att jag hade fått två kommentarer här haha Karl! :) Måste säga att jag tänkte det samma när jag valde bilder men hittade ingen bra när det var många av mina härliga kompisar var med.... :/ You know that I love you Charl, skype om en och en halv vecka! :D

Swedish board

Ihelgen så kommer massa AFS utbytisar, volunterer och massa andra hem till oss och ska lyssna på när jag och en kille från Italien håller presentationer om våra länder! 2 1/2 A4 har jag snart memmorerat och då får jag träffa Ellen också har jag fått höra av mina host parents! :D Glöm inte min hårborste om du läser detta Ellen! ;)

Lite sorgligt att jag var tvungen att kolla upp var i Sverige Ljungby låg.... ;) hehe, Just saying, bra att jag inte läser geografi i skolan.... ;)

Tie Dye Day

Idag var det andra dagen av spirit week och idag var det tie day day! För er som inte vet vad det är (jag var en av dem för en vecka sen) så är det sådana tröjor med färger som man kan göra själv med rep…..eller så kan ni bara titta på bilderna så förstår ni bättre. ;)  Fick låna tröjan av en tjej från XC. Vet ni vad jag insåg idag! Jag har fler kompisar utanför XC än vad jag trodde! :D Skulle äta luch med en från franskan idag men hon kunde dock inte så åt lunch med en annan från franskan som också är i min Advisory class, hon är sååå trevlig och hon kom 6 i states i simning förra året men sådär ett finger från tredje platsen! Grymt! Hade mitt första kemi prov idag, tror det gick bra, bara att vänta och se…..På franskan skrev vi uppsats under lektionstid, vi skulle skriva om en film eller bok. Vi fick använda böckerna men hade bara lektionen på oss, hmmm undrar hur det gick. Jag skrev i alla fall om hungerspelen.

Nu på träningen har vi fått ett schema för hur många/hur långt vi ska springa på de olika träningspassen. Jag hör till de tjejerna som springer längst och det är långt….men försöker att springa på gräset vid sidan om trottoarerna så mycket som möjligt. Idag öppnade de den riktiga ice tuben och den  var super najs! Tjejen på bilden med mig i is badet heter Marisa och I love her! Austin är en rikitgt skön typ han med. Han håller alltid på och retas med mig och vi har haft djupa diskussioner om om man ska kunna köpa vapen vid 18 ålder eller inte. Gissa vem som tycker vad... ;) Visste inte det, men här i Colorado får man köpa vapen när man fyllt 18! ^^O

Pajama day!

Igår åkte jag och Katie till Kohl’s för att köpa min homecomingdress som jag hittade förra veckan men inte insåg att jag ville ha. När vi kom ditt så var min storlek dessvärre slut……so it looked like vi var tvungna att stress hitta en eller så men jag har en så otroligt bra familj. Har inte skrivit det tillräckligt men min värdfamilj är verkligen bäst! På kvällen sa min hostmom att hon kunde köra oss till Loveland, ca 20-25min härifrån så vid sju, efter dinner åkte vi dit där de hade min storlek, (typ) kunde ha haft mindre men jag gillar ju inte tub kläningar men planen är att min hostmom ska sy ditt band och då gör det ju inget om den är lite stor däruppe! (: Vet ni vad som är så bra! På prislappen står det att den kostade $78 men när jag kom till kassan såg jag att det var bara $44, det var på rea och dessutom hade jag en $10 kupong och en 20% kupong så jag fick den för cirkus 28$!!!! Det är inte ens 200spän!

 

Idag i skolan var det pyjamas dag, men det var bara sådär hälften som hade pyjamas dock om inte mindre. Men jag hade pyjamas! Måste ju leva detta året fullt ut! Känner att jag behöver få vänner som inte springer eftersom jag inte har några XC i mina klasser så ska äta lunch med en tjej från min franska klass imon. Om jag ska vara ärlig så är varje dag mer eller mindre upp och ner. Oftast för min del går den ner när jag är i skolan men många gånger under mina värsta dagar har jag mått som bäst när jag lämnar skolan! You gotta love XC! Om jag är lite nere företräningen och vi har en tuff workout och det går bra så blir allt super duper kul så en sak som är obligatoriskt för utbytisar är att joina en sport, för det är soooooo fun!

 

Hade jobbig träning idag, vi skulle värma upp ca 2 mile men vi råkade springa en omväg…. :/ sedan så hade vi mile intervaller och vi fick särkilda tider vi skulle springa på (min tid var snabbare än vad jag sprang första milen på på tävlingen i helgen) Första gick långsammare än vad vi skulle, men jag var i topp klungan, så tränaren sa att om vi är för långt ifrån våran givna tid på nästa får vi inte springa sista… ;) Så alla sprang jättefort i början! Men jag var bara en sekund ifrån tiden jag hade blivit given, och på första var jag 11…hehe och på sista så gick det ännu bättre, då var jag 13 sekunder snabbare än vad jag skulle vara! :D Mina ben kändes helt bra efter detta men sen så gjorde vi två 200….sen kunde jag knappt gå….Japp, det var min dag det. Började bra, gick ner lite men var ändå bra och slutade awesome! Måste säga ändå att trots att jag inte trovs fullständigt i skolan än så blir det bättre och bättre för varje dag, so far, let’s hope it continues that way! ;)

 

Älskar min hadsprit som jag kan ha på väskan. Blir mycket enklare att använd aden då! :D Jättemånga är sjuka här och jag är rädd för at tbli sjuk för coacherna blir inte så glada när jag säger att jag inte kan springa så....I love Handsprit!


Grattis Tilda!!!

Hehe, kunde inte motstå denna sköna bild! ;)

Swedish pancakes!

Igår var jag i skolan klockan 8 på morgonen. VI skulle ha träning men till min förvåning så var jag inte trött när jag gick upp kvart i sju och inte heller idag när jag gick upp 10 över sju, this will never happen in Swden. ;) Vi gick in och pratade och fredagens lopp och numera ligger jag femma på listan topp 10 löpare från fossil genom tiderna med min tid 19.25 och fyra på listan topp tio genom tiderna bland Juniors, 11th grade! (: Efter att vi hade pratat där i en halvtimme sa tränaren att vi fick bestämma själva om vi ville springa idag (igår) eller inte, hehe så det resulterade att alla tjejer förutom jag och Marisa åkte hem. Vi joggade i cirkus 20min, så att vi kommer att vara kapabla att springa på måndag!

 

Sen när jag kom hem gjorde jag och Katie svenska pannkakor till lunch, mums! Det uppskattades! Saknar dock svensk sylt men här har de blueberry cream cheese! Super gott, att ha på mackan! Försökte hitta en facebook sida att gilla men hittade ingen.

 

Sen på kvällen åkte jag, Katie, Maggie, Annie, Sarah från XC och hennes kompis Sarah och shoppade homecoming dresses. Hittade dock ingen men vi hade kul och vi åt kvällsmat på noodle’s mums. Har spirit week denna veckan i skolan så köpte ett par pyjamas byxor som jag kan ha på mig imon. Sist åkte vi till Starbucks och när vi hade suttit där ett tag och druckit våra saker så kom hon som jobbade där och sa att vi kunde få välja vilken, kaka, bulle, ja sötsak vi ville för de var tvungna att slänga dem eftersom dagen var slut! Free, food! :D haha

 

Idag har jag varit i kyrkan, gjort kemi och träffat min AFS vän för första gången! Vi åkte upp till horsetoth, natur grej och sen bjöd hon mig på glass :)

Fråga

Hej på dig!
Vilken GRYM blogg du har! :)
Jag älskar också att springa och undrar hur långt ni springer på tävlingarna. Hur skiljer de sig ifrån varandra (XC och Track and Field). Kram kram! :)
 

 

Hej! Tack så jättemycket, vad glad jag blir! :D

Här i Colorado springer vi 5km på XC tävlingar. Dock skiljer sig detta från stat till stat. Min syster som var i Texas för fem år sedan sprang 2miles, (3,2km) och jag har sett att i Kalifronien springer man 4km.

Track and field motsvarar Friidrott, när man springer på en rundbana istället och då är sträckorna 800m, 1mile (1,6km) och 2 mile (3,2km) (Självkalt finns det 400m 200m och så också och höjdhopp och så.) Men Track and Field är alltså på rundbana och äger rum på vårsäsongen och XC är terränglöpning, när man springer i skogen eller på gator och så och detta äger rum på höstsäsongen, alltså nu. (:

Kram!!


Liberty Bell

Igår var det min andra tävling, Liberty Bell. Vi var inte så många som åkte, 7 varsity tjejer, 6 J.V tjejer och lite fler pojkar. Detta var en ganska stor tävling då det även var lag från andra stater som var med. I staten så fick varje skola ett nummer och sen fick man rada upp eftervarandra på ett led, alltså bara en från varje skola fick stå längst fram. Jag fick nummer 4. Hade hört från en av coacherna att det gäller att vara snabbt iväg och att det är alltid folk som trillar och i starten var det en nära mig som trillade framlänges, platt som en pannkaka, aj (!) Vi hade fått i uppgift att springa som en pack men första milen (1,6km) var jobbig, då jag tyckte det gick fort och trodde aldrig att jag skulle orka hänga med min pack (de fyra bästa från vår skola). Vid 1 mile var jag sist av oss fyra, med ca 10 sekunder efter de första två och 5 efter den tredje. Men sen hände det något, jag fick nya krafter och kunde rulla på! Så det dröjde inte länge tills jag var uppe i toppen va vår pack och ledde den. Sen sprang vi as bra (språket) ;) MArissa, tjejen som var trea när jag var fyra kom ikapp och vi sprang tillsammans hela nästa milen och puschade verkligen varandra, helt otroligt vad mycket jag faktiskt kunde ge, tänkte, detta kanske inte räcker hela vägen men vi får väl se. När det var ca 1km kvar (trodde jag) ökade jag lite och jag och Merrit, den snabbaste tjejen drog ifrån. Visade sig dock att det var med än 1km kvar…hehe men jag drog ifrån lite själv men när det var 500m kvar var vi jämnsides igen och när det var 200mkvar, upploppet, raksträcka med svag lutning uppåt så drog hon ifrån lite (hon har sprungit på 2.18 på 800m och är även 400m löpare så hon har snabbheten) ;). Hon lyckades springa om två-tre på upploppet och jag en så där plockade vi poäng till laget. Hon slutade med 19.21 och jag 19.26!!!!! exakt 50 sekunder snabbare än förra veckan!! Var så glad och nöjd när jag kom i mål och när vi gick där i fållan kunde jag knappt gå rakt… ;) hehe

Och vet ni vad!!!! Vårat lag kom 7a!!! Så vi fick en ribbon!!! Blev så glad! :D Och våran pack time var 46 sekunder, dvs att topp fem från skolan kom in inom 46 sekunder efter varandra, Go FOSSIL!Asheley, en snabb tjej i vårat lag som nyss har haft en stessfraktur men sprang för först agången denna veckan och tävlade nu i helgen belv frågad till Home comming påvägen hem! :) Hon sa YES

 


Hur ska jag lyckas bära med allt detta till skolan???


Jenny provides sandwiches

Idag vaknade jag upp och det såg ut som Sverige utomhus! Det regnade och var kallt! Var faktiskt kallare med någon grad här idag än vad det var i Sverige idag! Sjukt konstigt! ;) Igår gick nästan alla runt med shorts och jag klänning, idag gick alla runt med jeans och långarmat och jacka! Det var typ 13 grader idag och regn så inte så mysigt, fast alla tyckte dock att det var kul med regn, förutom jag då…. ;)På Photogrophy fick vi börja med att framkalla/göra foton i the darkroom! Det var såååå kul!! Träffade några som inte visste att jag var svensk, och jag har till och med pratat med några av dem ganska mycket innan, hur har de inte märkt det?! ;)  Sen hade jag Study hall där jag räknade matte, hade late start idag, varje onsdag, så började 9.11 så har bara tre lektioner på onsdagar. De är dock 94 min långa alla. ;)  Sist hade jag US lit och sen XC och det var kallt ute! Alla sporter förutom vår blev inställda (typ) på grund av vädret hehe men det tycker jag faktiskt är lite överdrivet. Secret sister imon så det stod det på tavlan för att folk inte ksa glömma, (vissa får aldrig presenter av sin secret sister) killarna make fun av oss och skriver alltid på tavlan ”well-know brother…… och idag då well-known brother, freshman sacrifice at the lake after school.” Det hade de skrivit OCH ”Jenny provides sandwiches”  haha what? ;) När Coach Vaughan (huvud coachen kom) så sa han och bara ”And jenny are going to provide sandwiches, if you didn’t know that Jenny”

Träningen var kall i början men blev dock varm när vi väl hade varmt upp och sen sprang vi snabbt i 20 min. Nu ikväll åt vi en jättegod soppa härhemma och snart ska jag gå och ta mig en cookie som vi bakade igår! :)

 

Snart är det fredag! Bara två dagar kvar! :D Yeaj!!! HELG!!!


Kallt!


Grattis Maria!!!

Grattis världens bästa syster!! Ett paket är påväg hem till dig, Love you Dr McAwesome!

Grattis Zuzanna!!


En månad med The Simpsons!

Idag åkte jag och Sarah till Subway och åt lunch, yummi!! Vi ska försöka göra det till en vana att göra det en gång i veckan. När jag hade betalat sa Sarah till mig, ”You know that you bought crisps and a drink too, right?” haha han I kassan frågade visst mig det och jag sa ja så där ser man, och jag som tog vatten som drink. ;) Nu ikväll håller jag och Katie på att baka cookies! Vi gjorde några pumpkin häromdagen men de var inte så goda ;) Hade Föresten på mig min klänning i skolan idag! Fick många komentarer och jag älskar den! Hade också på mig flipp flopp för första gången i skolan och idag berättade min host dad för mig att jag firar en månads jubileum i deras familj! :)Just nu är det molnigt och 20 grader....jag fryser i bara t-shirt!


Topp ten

Igår åkte jag och Katie och skulle titta lite på homecomming dresses. Hittade ingen klänning till det men hittade en klänning som var fin som jag köpte. Imorgon ska både jag och Katie ha klänningar på oss i skolan. :) I alla fall, när vi var och provade klänningar så var vi i en jättestor provhytt men när vi skulle gå ut fick vi inte upp den!! Vi var inlåsta, låset var jättetrögt!! Haha, det var lite kul, men bara för att vi inte var ensamma därinne för annars hade jag fått panik. Vi började diskutera om vi skulle krypa under hytten för att komma ut men till slut fick vi faktiskt upp den! :) Sen åkte vi till Starbucks och frapechinosarna här är ännu godare för i den med choklad är det små chokladbitar i här i staterna, det är det inte på Kastrup!

 

Idag var det ny vecka igen! I US lit fick vi i läxa att fylla i olika saker på fyra sidor inför en uppsats, (är typ som en uppsats så förstår inte riktigt vitsen) ;) Fattade dock ingeting när hon förklarade vad vi skulle skriva där och där så resten av lektionen näår man fick påbörja läxan hade jag några snälla klasskompisar som förklarade allt för mig tre gånger eller så.

 

Nu till det jag skriver om mest, XC!! När vi var inne i klassrummet och coacherna pratade som vanligt varje dag innan träningen sa de att vi har fått många med tider som har tagit sig upp på topp 10 listorna för sin årskurs nu under de senaste två veckorna och Jenny har dessutom tagit sig upp på topp 10 bland alla genom tiderna. :D Yeaj, ligger 8 på den listan och 5 på Junior listan. Såg inte ens det, så visste inte om det förrän de sa det! Träningen var jobbig dock! Kände av från tävlingen i lördags och det var V A R M T!! Det var  32 grader idag med strålande sol och Katie visade mig att det skulle bli 14 grader på torsdag!!! What, I live in America! Men det har gått upp lite nu så nu står det 17 grader så haha Sverige fast måste faktiskt erkänna att det kan kanske bli lite skönt att träna i 17 grader fast vad vet jag, jag har glömt bort hur kallt det är ;)


Grattis Eve!!


En månad i staterna!

I torsdags träffade jag min kontakt person för första gången! Hon var jättesnäll och jag har också fått mail från min AFS vän att hon vill träffa mig snart (och äta glass) eller något ! x) I fredags var det team dinner, de hade fått maten från någon restaurang med TEXAs i namnet… hehe men det var i alla fall jättegott! Spagetti med köttfärsås/tomatsås/någon annan sås/ och vit sås + ceasar sallad utan kyckling och några brödrullar och massor av kakor (?)

Andra veckan med secret sister också! Fick sport tuggummi, man ska äta när man har sprungit/springer för att få salt och sånt plus en protein bar med jordnötter (trots att jag skrev mina allergier på lappen) ;) hehe men ska ge den till Katie, inte från hennes secret sister men hennes Swedish sister!

I fredags var det första gången som jag tyckte det var kallt under dagen, när vi åt lunch, hehe fast egentligen svensk ganska varm sommar varme.  När jag sa det till min host dad sa han

”You are form Sweden, you are not allowed to say that”

haha

Lite bilder från de senaste dagarna

 


First real high school meet
Idag sprang jag mitt första riktiga officiela XC meet i high school.  Gick upp 5.25, flätade håret, åt frukost, gick ut och gick med hunden och vid sju åkte vi till skolan där bussen väntade. Glömde berätta men jag fick springa i Varsity idag trots att jag inte sprang förra veckan. Topp 5 förra veckan tävlade inte idag och topp två i dagens tävling från skolan ska få springa i varsity nästa vecka.  Måste säga att det var freezing cold här imorse och när vi kom fram till tävlingen, en timme innan start så var det fortfarande kallt. Däremot så gick det från kallt, ha träningsjackan på sig till varmt, vill ta av sig t-shirten på bara 15 min, weird! That’s Colorado! För när klockan var 9.30 var det varmt ute och här i staterna så har man sin särskilda startplats vid starten, en liten fyrkant som coacherna bestämmer hur man ska placeras i den och sen innan start säger de (typ) på er platser, som på friidrotts tävlingar och sedan smäller det.  Detta var en ganska stor tävling eftersom regionals för många skolor kommer att gå här senare i år så i min klass, där det bara får vara 7 från varje skola var det 229 som kom i mål, lite trångt var det allt. Måste erkänna att jag skulle älska om det var bara 4kilometer istället för 5km men finns väl inte så mycket jag kan göra. Mina host parents var och hejade och tog lite kort när jag sprang, hittade även lite bilder som någon från tävlingen tog. Man får inte ha örhängen när man springer, eller halsband! Aaa, och just det,  jag kom 24 med 20.16 och var bästa tjej från min skola denna veckan så jag får joina varsity laget  nästa helg :)

 

Efter tävlingen så åkte jag Katie, och två andra till ett ställe och åt lucnh, Sarah beställde en macka men fick en annan så hon fick en ny så jag fick hennes första macka, alltså jag fick två luncher, eller en hel eftersom man väljer om man vill ha en halv eller en hel portion och vi alla tog halv. Krongligt förklrat. Sedan åkte jag och katie till target och köpte glass, god Oreo glass här, mmmmmm och twix köpte jag med och sedan åkte vi hem och tittade på TV, jag somnade hehe. Sedan städade vi våra rum, har tvättat mina kläder och nu ikväll har vi kollat på mer film.
Hotmail.se got'ya

You know what!! Here in school you can't visit sites as facebook and Hotmail (but youtube for some reason) but i tried to type hotmail.se instead of hotmail.com and guess what! It worked. Just one problem....I can't open the mails but I can atleast see who it is who wants me something! Which means that if I really wanna know I have to wait three more hours to get the answear due to practice :/ Maybe it wasn't that god after all.... ;)

Labor day

Glömde visa vad jag köpte i måndags när vi var lediga! Vi åkte till en sport affär där jag köpte en sådan där påse väska (alla, jag menar alla atleter har det här) en sport bag (som jag kan ha på tävlingar då min fjällräven väska inte var så tjusig efter förra veckans tävling) en tröja ett par nike sådana sköna flipp flopp och allt detta för bara 700kr! Köpte även min vattenflaska och sedan åkte vi till en ställe som hette kohl’s (tror jag) där det i stort sett var rea på allt! Fick ett par pirat byxor för halva priset, en tröja för ett mycket billigare pris än innan, en adidas tröja (den ljus rosa) som var nedsatt och ett skärp som inte var ett dugg billigare än innan! ;) Provade även en jättefin homecoming klänning men gillade inte att det inte fanns axelband så det blev inget med det. Var ganska billig dock men vi ska ju prova massa med klänningar nu på lördag så det hade ju förstört det roliga ju! (: Köpte även ett Itunes kort men det funkar inte för att mitt Apple ID är svenskt och kortet är amerikanskt :/ något som vet hur man kan göra här???


Hälsningar från Sverige!


Igår när jag kom hem hade jag två brev som låg och väntade på mig! Ett från min värdpappas mamma som önskade mig välkommen i efterskott och ett brev från mina kusiner/moster/morbror!! :D Blev så glad, TACK! Min värdfamilj har nu den kungliga kylskåpsmagneten på sitt kylskåp!

 

"I am from Sweden"

Första dagen i skolan idag för veckan. Första två lektionerna var inte så roliga. Kemi på engelska är inte det lättaste. Min grupp kamrater svarar dock snällt när jag ställer mina dumma frågor.  Sen var det franska och det rullar väll på. Har en test nästa vecka på konjunktiv men jag känner nog att jag börjar få häng på det. Sen hade jag creative writing, detta är förmodligen min favorit klass! Läraren här är så bäst och jag har två tjejer i klassen som jag är bra kompisar med som inte springer XC. Grejen är bara den att jag har svårt att skilja på Tuesday och Thursday för det visade sig att vi skulle ha första kapitlet klart tills idag!? Sam tyckte det var jättekul att se min reaktion när hon sa det och när jag frågade läraren sa han att det var till förra tisdagen eller torsdagen (hänger inte med här varför ska de vara så lika) i alla fall fick inte mitt svar när han skämtade och när lektionen började frågade han hur många som hade gjort läxan och jag bara

”But i Though it was till Thursday”

He -”It’s ok”

Me- ”I’m from Sweden”

Alla började skratta och dett a var den första gången jag skyllde och fick användning av min nationalitet. Blev dock klar med läxan 10 min senare och hälften var ändå inte klara så det spelade ingen roll.

Sen hade jag off period efter lunch. Blev klar med kemi läxan och hade då en timme kvar innan alla andra slutade så började skriva på mitt föredrag som jag ska hålla om cirkus tre veckor hemma hos mig för alla andra AFS:are och deras familjer om Sweden. Kom ganska långt.     

Sen bar det av till träning där de höll ett föredrag i 10 min om att om man kan gå till skolan är man frisk nog för att tävla. Sedan åkte vi off campus (till ett ställe där en man hittades död två veckor sen) men det var fullt med folk där nu så verkar inte vara så farligt. Vi sprang  800m intervaller och det gick bra, blev sådär delad etta på alla förutom sista då jag kom först med några meter. Efter det skulle vi köra en 3min intervall och jag kom längst av alla tjejer och slog majoriteten av killarna också!!!!!!!!!!!!!!!!!  Kändes jättebra när jag sprang!!!!!!!!!!!!!!!! Efteråt gjorde huvudtränaren min version av give me five med mig och en annan tränare klappade mig på huvudet och berömde mig så kortfattat, dagen slutade jättebra! Hoppas bara nu att jag kan börja tävla i Varsity snart igen!

 

Köpte igår en ny vattenflaska. De är så coola här i staterna men dyra!! Betalde 18 dollar för denna så det är väl en av de få sakerna som är billigar i Sverige men det är så bra för den rymmer en liter, då måste jag ju dricka mycket lixom!Hittade några bilder på skolans XC sida från tävlingen för dryga veckan sen :)

 

 


ice blockingEverything is cheaper in America!

Ikväll åkte vi hem till Maggie och vet ni vad man gör om man vill åka pulka mitt under sommaren? Jo, enligt Maggie så fryser man ett isblock med ett rep i och åker ner på det på gräskullen! Haha, låter helt galet med det var kul, när man vi väl listade ut att ligga på magen var det bästa sättet för när man satt på det och ramlade av fick man brännmarken liksom, aj! Efteråt åkte vi till Café mex, det stället som jag åt på med xc tjejerna första veckan. Det är så gott men så mycket mat! Efter det åkte vi och provade homecoming klänningar, det var kul! Maggie har dock en jättefin klänning hemma hos sig som hon har köpt på ett dyrare ställe (för $100, 700kr) men det är det värt för den klänningen skulle man kunna använda vid högtider så ska titta efter klänningar där. Där vi var idag kostade de bara ca 15 dollar, inte ens 150kr! haha Efter vårat klänningsprovande åkte vi till ett annat frozen yoghurt ställe (som är billigare) När vi var klara där åkte vi hem till Maggie och hon har en studsmatta i sin trädgård nergrävd som en pool! Coolt! Där provade vi lite fler klänningar och kollade på youtube klipp och jag visade dem Loreen.

 

Imorgon är det Labour day så då är vi lediga. Som det ser ut nu ska jag ut och träna imon, för första gången sen onsdags och efter det ska vi åka och shoppa lite eller jag ska shoppa, Katie ska bara hänga med. ;)  


3 dagars helg

Igår åkte jag och Katie hem till hennes kompis Sam som också var den första av Katies kompisar som jag träffade här i staterna. Hon hade ett jättestort och fint hus och värsta stora hunden! Vi bakade rabarber, hall och äppelpaj fast det var nästan bara rabarber i den ;) och allt kom från deras trädgård! Vi målade naglarna och när hennes föräldrar kom hem så pratade de med mig om Sverige, de hade nämligen varit i Sverige så de tyckte det var jättekul.  Sedan gick vi ut och Sams granne kom över. Det visade sig att han var hemskolad och vi bara ”ehh, hur har du kompisar” ”Jag har kompisar, jag träffar de som såhär, grannar och i mataffären” haha vi skrattade som bara den hehe men det var jättekul där. Sedan på kvällen hyrde jag och Katie en film (för 1 dollar)  och köpte mini ben and jerry’s för 1 dollar styck så vi köpte två. De har men mint and choclate cookie smak! Super god!

 

Idag var vi först i kyrkan och vet ni när jag gick upp idag, vid 7! Friviligt dessutom, kan inte sova länge här men det kanske är för att vi går och lägger oss lite tidigare. Sedan nu har jag, Troy och min värpappa cyklat 11km. Vi cyklade till Diary Queen och åt glass, mumus!

Pre-state meet

Igår var det första riktiga tävlingen. Jag gick och velade länge om jag skulle starta eller ej men tillslut kom jag fram till att det  var bättre om jag inte gjorde det då jag inte mådde så bra. Jag fick följa med i alla fall, trodde jag för en timme från tävlingen ville en annan coach prata med mig och han tyckte att om man kan gå till skolan kan man tävla, även om man eventuellt skulle ha feber. (det strider mot allt vad jag har lärt mig men men) Jag tävlade i alla fall inte och det var bra för jag fick bara mer och mer ont i huvudet. Varför blir jag inte bättre?!  Har ont i huvudet nu när jag vaknade i morse också! :(

Att jag int esprang nu i helgen betyder att jag förlorar min Varsity plats, tills jag förkänar den igen... :/

 

Vet ni något helt otroligt. PÅ denna tävling deltog nästan alla skolor i hela Colorado och helt plötsligt tar någon bara tag i mig! (vem är du tänkte jag) men det var Ellen, Ellen från AFS som också bir i Colorado! Hur stor var chansen att vi skulle träffas där bland ALLA människor?!? Vet ni vad, hon har min hårborste, den som jag inte kunde hitta när jag kom hit så hon ska ta med sig den när vi ses nästa gång på en AFS träff. :)

 

Påvegen hem började någon spela "What maeks you beautiful" på sin mobil och då började hela bussen (tjejbussen alltså) sjunga och coachen filmade! 

 

 


secret sister


Igår åkte jag ut och åt lunch med två tjejer från cross country. Vi åkte till ”noodles” där de hade pasta rätter. I bilen skulle jag fråga om de tänkte beställa invididuell bilder, eftersom det var fotografering för xc igår. Saken var den att de förstod inte vad jag sa ”what video” ”Yeah we are going to take pictures today” när de väl förstod att jag sa invidiuel började de skratta, hehe.

 

På träningen hade vi secret sister. Anade att jag skulle få swedish fish av min och det fick jag! Haha, var inte super gott men inte äckligt. Det är faktiskt ganska gott för att vara amerikanskt godis ;) Fick två påsar swedish fish (alla freaked out när de såg det) ;) haha men även något annat godis och en chokladkaka som är i flytande form för tillfället. Inge choklad här kan hålla sig fast om den inte är i kylen. Sen var det team dinner, är det varje gång dagen innan en tävling och det var jättekul!


RSS 2.0