Faculty Final Four

Jag gick till träningen för första gången på ett tag igår. Det gick väl inte jättebra men kom ändå två in i mål på majoriteten av intervallerna så det kändes ju ändå bra. Dock kommer jag inte att tävla i helgen vilket kanske är bra ändå då jag inte kände mig ett dugg pigg i benen och blir nog bättre både fysiskt och psykiskt att få komma in i en träningsrutin nu igen innan jag börjar kuta på tävlingsbanorna. Igår kväll så hade Katies advisory (klf tid klass typ) sitt senior project där lärare från de fyra lokala skolorna mötte varandra i och pengarna för inträdde och för biljetter till priser gick till speciall olympics, en track tävling där kids som är utvecklingsstörda ha en stor tävling här i maj. :) Mina värdföräldrar och min värdbror köpte biljetter och man kunde vinna ett presentkort, en korg full med godis och hälften av pengarna som betalades in till priskassan. Mina värdföräldrar vann godiset och min värdbror pengarna vilket var 51 dollar! Haha Katie tyckte det var jättepinsamt! Min värdpappa gick fram till mig och gav paketet med Swedish fish ;) wonder why? ;) Min värdbror ville först inte gå men hans mamma sa att han borde stötta sin syster och han kan ju vinna saker. Efteråt var han ganska glad ändå att han gick. Det bästa av allt var att de sålde frozen yogurt för 1 dollar, 7kr! lycka! :D

Kom dessutom på när jag snapchattade med Josse att idag är det långfredag! Men här i USA går vi i skolan ändå! ;)

Folk tycke ratt jag ser så svensk ut när jag har flätor ;) hmm hehe
 
Swedish fish, a próduct of Canada! ;) Lika roligt varje gång!
 
 

Igår fick jag även skypa med Maria och hon var hemma i Ljungby så då fick jag skypa lite med Stella, Flisa och Pappa också. Stella vred allt lite på huvudet när jag sa hennes namn ;) <3


Our Target trip yesterday


Swedish Power

Eftersom vi inte har skola förrän efter tolv så åkte jag, Katie, Katie Martin, Asia, Maggie och Annie och åt frukost på Panera. Jag säger bara en sak, Bagels + Blueberry cream cheese = Love!!! Sedan var Katie tvungen att sticka till skolan för sitt Senior Project men jag stannade kvar med dem andra och vi åkte till Target där jag köpte ett hundhalsband till Stella! Hoppas bara nu att hon inte har en alltför liten nacke, kan inte ni mäta med måttband mamma och pappa ;) Asia, Maggie och Katie Martin köpte en burk med frosting och åt med sked, de tvingade mig att  smaka vilket var jätteäckligt och mest smakade kemikalier! ;) hehe I foods så gjorde vi crepes med både söt och icke söt (efterätt och mat crepes) och när jag stekte själva pannkakorna så utbrast min lärare, ”you know how to do crepes, everybody if you are having problem, just come and look at Jenny, she knows how to do it” så sedan kom några och frågad ehur jag bar mig åt, jag svarade ”swedish power” ;)


Swedish Hammer

I går var det första dagen på the fourth quarter, läsåret är indelat i fyra delar och igår började den sista. I foods utbrast min lärare helt plötsligt ”Jenny you are a Junior right” Yes, svarade jag och nickade. ”You are taking the ACT” jag svara med att skaka på huvudet och säger att det ska jag inte göra men uppenbarligen så har staten Colorado ändrat sig så att även utbytesstudenter ska ta det numera vilket som min lärare sa är slöseri med pengar då staten Colorado betalar för alla Juniors. Min värdmamma hade dessutom mailat min counselor när jag kom hem och påpekat att jag inte har någon nytta av det och att det faktiskt inte visar ett korrekt resultat då engelska inte är mitt modersmål men men, den 23 april så ska jag ta the ACT. Men whatever, det är ju inte så att jag kommer att sitta och plugga inför det så… ;) På kvällen så gick jag och Katie och bowlade med en Bible study group som är för idrottare på min skola och där var Tyler som jag träffade från Simplot, han som sa att jag får nog höra det hela tidne men att min accent är adoreble ;) Han som kan skjorta, kavaj och röda byxor utan till. ;) SÅ han kom framhoppande och kramade om mig och berättade att när han var i Alabama under lovet så tränade han med ett college där och då träffade han en svensk slägg kastare som hette Elias. Så sedan när vi bowlade så döpte de mig till ”the Swedish hammer” och uttalade det med tysk accent! Jag kom sist som vanligt! Bowling är helt enkelt inte min grej! ;)

 

Idag så sov jag till 8.30, härligt! Gick upp och gjorde lite läxor och tittade på the carrie Diaries. Vid elva åkte vi till skolan för att Katie skulle dela ut flyers om en välgörenhets projekt som hennes advisory (klf tid) håller i på torsdag och eftersom det nästan bara var freshmans och sophmores där för att det är tcap så hjälpte till, dock så var folk inte bra på att fånga godiset som jag kastadeåt (på) dem så tillslut sa katei till mig att ge det till folk istället (välgörenheten är ju en basketmatch mellan lärare så att kasta makes more sense, catch the ball” ;) sen så hade jag bara två klasser mellan 12.15-2.50 och under kemin så fick jag ett brev, ett college brev, från en xc coach i Connecticut som vill att jag ska komma och springa där. I get so proud every time I get a letter!

 

Såg det senaste avsnittet av pretty little liars igår och jag var OMG så många gånger! Det avsnittet ägde! Men nu måste vi vänta ändan till 11 Juni!!!! Tänk då åker jag ju snart hem!

Vet ni vad, har glömt att berätta! Under min foods class innan lovet så började min grupp medlemar att snacka om droger och sa saker som ”I have only tried meth once and I don’t understand why people make such a big deal out of it” och där stod jag  och sa ingenting, droger är definitivt större här, for sure!


Lördagsgodis?

Mästarnas mästare funkar inte på svt play utomlands! :( jag som hade skrivit upp det i min kalender och allt! Bummer!

 

Katie kom  nyss hem från 10 dagar i Spanien. Hon vill nu studera en tid i Spanien i College istället frö sydamerika! ;)

 

Imorse (eller det blev mer åt lunch hållet då Marisa konstant ändrade ankomsttid) så åkte vi till Ihop och åt brunch får man väl säga då. Deras Cinn-a-stack panncakes är himmelska och doftar som nybakade kanelbullar! Vi satt där och började diskutera planer inför prom. Hennes mamma vill att hon ska gå med dejt men det vill inte vi så jag tog upp förslaget att hon kunde ha som argument att hon är en självständig kvinna som vill visa sin självständighet genom att inte behöva gå med en dejt! ;) haha Efter det så satt vi i källaren i två timmar och gjorde läxor samtidigt som vi tittade på House. Imorgon är det back to school igen efter Springbreak men har bara vanlig skoldag imorgon för på tisdag, onsdag, fredag börjar jag vid ca 12.15 och på torsdag efter ett! Det är Tcap, något test som alla yngre än juniors och seniors tar så ganska soft om man ska uttrycka det så!

 

För några veckor sedan när vi snackade om råd som dina föräldrar ger dig så sa jag till min grupp ”ät inte godis mitt i veckan” ”what?” svarade alla förvirrat. När jag började berätta om lördags godis och att man bara ska äta godis en gång i veckan när man är liten enligt sina föräldrar hade de aldrig hört talas om utan de fick äta när de ville. Dock ska ni veta att det sägs att Colorado hör till de nyttigaste staterna i USA men fenomenet lördagsgodis har de aldrig hört talas om!  

 

Btw, idag var det 6 veckor kvar tills jag fyller 18! ;)


Fråga - Instagram

Anonym:
Har du insta? :)
 
Svar: Yes, jag har instagram och där heter jag jennybiesert
:) :) :) <3

Grattis Flisa!


Arizona

Här kommer en rikitg bild bomb! men så blir det när man har varit i USAs varmaste stat i 5 dagar!

Så söndag morgon var det upp tidigt som gällde och vi begav oss mot flygplatsen sex på morgonen. På flyget lyckades vi få nödutgångsplatser med riktigt stort benutrymme men då kommer flygvärdinnan (maskulint) och frågar om jag verkligen är 15, ja jag är 17 svarar jag men min värdbror som är 14 och 10 månader ifrågasatte ingen men det kanske beror på att han är rätt så lång! ;) I söndags var det saint Patrick’s day så på kvällen i Arizona så hade vi saint Patrick’s middag med cornbeaf och jag fick ha på mig glasögonen för att jag var gäst och min värdmamma för att hon var drottning ;)    Dagen efter så åkte vi och spelade minigolf på en plats som var väldigt fantasikreativ! Jag kom sist, som vanligt! ;) På eftermiddagen så åkte vi till ett naturreservat där det var guidad åktur upp i bergen och det var kaktusar överallt! Som granar I EN BARRSKOG! Tisdag så åkte vi till ett dessert museum där vi träffade massa reptiler! (tänkte på dig hela tiden Sven när vi gick i orm rummen!) Min värdpappa försökte få mig att hålla i ormen vilket jag strängt vägrade så då gick han över till att jags kulle klappa den medan han tog en bild. Jag lyckades nudda den lite mer fingret innan jag i panik drog bort det igen, hehe, mamma och pappa, ni har lyckats att få mig rädd för ormar efter alla ormar på Långö! ;) Under ett föredrag om en skallerorm så sa personen att den största riskgruppen för att bli bitne av skallerormar är män, med tatueringar men ett öl glass i handen och den vanligaste meningen innan man blev biten var ”Håll min öl och titta på det här” haha Wonderful!  Onsdag så shoppade vi lite och jag och min värdfarmor som var så gullig och verkligen behandlade mig som om jag var hennes barnbarn tog med mig och handlade, vi skulle köpa lamm eftersom amerikanare äter inte lamm men när hon hörde att jag gillade det fick hon tillfälle att laga lamm vilket hon inte annars kan göra så ofta. Vi åkte till närmare tre affärer innan vi hittade lammet!  ;) Torsdag så åkte vi och kollade på nog bland de coolaste på hela resan. Min värdfarmors pojkvän känner några som har en djursjukhus för vilda djur där de räddar sjuka och döende djur eller föräldralösa och hjälper dem bli bra innan de släpper ut dem igen! Vi såg en wildcat (vet inte om det är lodjur eller inte) och han har elleppelesi (stavning)  så han går på mediciner och har bott där sen han var bebis och kommer alltid att bo där därför kunde ägaren kela med honom som en hund!

 

På vägen hem så sa de att det var en snöstorm i Denver så vi skulle kanske inte få åka hem och flyget var försenat 1,5 timmar men 10 min innan ordinäre avfärd säger dem att vi ska nu åkte enligt den gamle tiden fast det blev ju lite senare såklart då alla behövde gå ombord. Hela veckan var det runt 30 grader hela tiden! Gick upp tidigt för att springa för att slippa värmen och vid 6 på morgonen var det ändå sådär 15 grader! Dock så blev jag sjuk in i halva veckan, så gick till doktorn idag när jag kom hem och har fått intyg på att jag inte får träna till s jag är bra som jag ska ge till tränarna.

Fågeln ska egentligen int ese ut såhär utan den är albino! :D Djuren som ser ut som grisar och är så gulliga (ganska farliga dock) fick de egentligen inte visa men efterosm jag var svensk och int ehar sett dem förut tog de bara med mig och sa till min värdfamilj att jag är ju en voluntär! ;)

Hälsningar från Arizona!


Grattis Mormor och Stella!


Kul på hjul!

Idag (lördags) så hade jag träning klockan 10 i skolan men det var bara jag, Michaela och en kille som kom eftersom de flesta är borta på grund av Spring break. Det gick inte särskilt bra kan jag ju säga men min tränare sa att det var bra gjort med tanke på att jag har varit sjuk. Efter träning så gav jag henne några papper om att det faktiskt är farligt att springa när man är sjuk och hin frågade om hon kunde få läsa igenom dem så det var ju bra. Jag lär omvärlden här nya saker, trots att de flesta aldrig tar mig på allvar… :P   När jag kom hem så tog jag en dusch jag och jag säger bara att det finns en anledning till att jag inte duschar på morgonen för man blir ju så trött efteråt(?) ;) så sen när jag började packa inför imorgon, (har upptäckt att packa bara är jobbigt) så la jag mig ner och somnade på mitt sköna heltäckningsmattagolv. Sen kom Marisa och vi stack ut och gjorde årets första inlines tur! Första gången jag åkte inlines på 7 månader! Dock så är mina inlines här inte i närheten så bra som mina svenskar men det var så härligt ändå, love it! Så vi åkte till spooners och åt froyo och Marisa åkte in i en rabatt i brist av kunskap hur man bromsar.  Men imorgon klockan 6 på morgonen så åker jag! Måste nog fortsätta packa snart men nja, ska nog dra på det lite, måste ändå vänta på att mina kläder ska torka och sen så ska ju dem strykas också….. blä ;)


Ridge TV -10.09 in

 
Jag är i 10.09 in i klippet, detta är ridge TV som visas varje fredag. Efter Advisory som r varje fredgag (typ klf tid) så frågade massor ska du verkligen göra det eller ja men du ska ju till Sverige! hhaa, jag visst skulle jag kunna gör allt det om jag inte bara hade springbreak en vecka! ;) min US lít lärare fattade dock att det inte var alvar och sa något i stil med, ha kul i Sverige när du jagar isbjörnar och hon är en av de få som var mycket väl medveden om att isbjörnar inte finns i sverige!

Springbreak!

När klockan är 8 på kvällen och det är 17 grader och -15 grader i Sverige och när det har varit över 22 grader under dagen och till och med skogsbränder har uppkommit, då är det svårt att tro att det var i tisdags som det kom 2 decimeter snö och att det var bara för 3 dagar sedan vi satt på en track tävling och frös fötterna av oss!

Onsdag morgon gick jag till morgonträningen och efter det så åkte Vi till IHOP och åt frukost eftersom det var Merritts födelsedag. Jag tog Cinnemon stack pannckaes, som smakade som kanelbullar! De godaste Amerikanaska pannkakorna jag någonsin har ätit!!! dessutom bara 5 dollar (35kr) när man väljer en halv portion vilket är två stora pannkakor!Alla hade också bestämt sig för att klä upp sig den dagen så vi alla hade klänning eller kjol.  Under dagen började jag att må sämre, så går det när man måste tävla när man är sjuk men här så säger alla, vadå man blir ju inte sämre när man tränar/tävlar med sjukodom och att det är farligt att träna/tävla med sjukodom tror de inte på. Om jag ska vara ärlig är detta den jobbigaste kulturchocken jag har stött på särskilt nä rens nära vänner inte förstår varför man inte kommer till träningen för att man är sjuk.

 

Igår var jag dock som sämts, kunde knappt andas när jag åt eftersom jag hade munnen stängd ;) På franskan hade vi först ett prov och sedan fick vi baka. Min grupp gjorde kladdkaka eller ”swedish messy cake” enligt Ellens recept! ;) Uppenbarligen gick jag inte till träningen igår heller.

 

Idag så åkte Katie till Spanien på senior trip så den här tiden imorgon så befinner hon sig närmare Sverige än vad jag kommer att göra på länge. Jag gick till Track idag men det var inte så jobbigt (då tranarän itne vär dar ock dät häde upstat pråbläm ifarm av skaddaår utan hänäs medlidandä sa sprängh vi bära uterst litte ock gik fordätmästa istalet for at spränga 10km)

 

Imorgon har jag träning klockan tio och sedan ska jag umgås med Marisa och packa för på söndag morgon så åker jag till Arizona!!! Springbreak here I come, och där ska det vara 30 grader! Solbränna here I come! Btw, nu tills ni vrider fram klockan en timme så är det bara 7 timmar emellan oss då vi vred fram den förra söndagen!

 


Bättre lycka nästa gång

Igår var en dalig dag, varnning för dalig svenska,

Jäg vaknade upp med ont i halsen och vi hade tävling. Jäg smsaddä miin tranaree occh ssa attt jäg bara kuundä spranga 4x800m for laggets skul män itne the 1 mile mön fik til svarr att dät var tranarnas bäslut.  Jäg spräng dän första staffetän och madde jattedaligt efterat och dät andra lopet vär ca 40min senare. Jäg gik och prätade med min tranarä, som ståd med min tärreng tranarä och sa att jag madde jattedaligt och kunde itne spranga. Till Svarr fik jäg att jäg skulä spranga den endå. Där ståd jag och stor gröt och färklarade attt dät ar färliegt och allt sådaant män dät var ingän diskusion och nar hun gik der ifran sa min täreng tranarä att vi hade däna diskusionen nar jäg var sjuck undär XC och at vi da kåm framm til att om man kun ga up ur sangen kun män tavlla. Sa jäg gik der ifran grötande vilket. Pa starttlinjän så sag jäg att min täreng tranarä stor ock prattar med käst tranarä och päckar pa mig. Efter lopet sa komär käst tranaren fram till mig och sagar ”are you going to be a baby”, hans argummänt var at jäg skackade pa huvudet nar jäg spräng vilcket Emily forsvarade mig och sa att dätt är hur jäg sprringär. Under lopet sa hejade tranarena pa alla tejejer fran skolan i lopet förutom mej men efter lopet var det som om ingnet häde hänt och idag var min tranarä jattesnall. Tranarna har ar bra sa lenge man gor bra ifran sig och itne sager ämot.   

 

Dät var ju itne sa at jäg jorde bra ifran mej undär nagat av lopen så varrfär dät var sa viktigt at jäg sräng fatarr jäg inte och nu ar jäg samre.


Fråga

Fråga: Du nämnde bågon gång att din familj går till kyrkan, hur märker man annars deras tro i vardagen? Bordsbön osv??
 
Svar:
Min värdfamilj ber alltid bordsbön innan middagen när vi är hemma. Min värdsyster och värdbror går också en gång i veckan till en sorts bible study där man läser i bibeln och spelar spel och sånt mer andra tonåringar från skolan vilket  jag ibland följer med på. Min värdbror spela rockså i kyrkans orkester ibland.  Det är väl mest det som visar deras tro :)

Oliver och gänget

Efter att inte har skypat med mina kära svenska vänner de senaste 69 dagar så blev det till slut skype igår, dock sakande några men som tur är har nästan alla mina vänner iphones nu och snapchat! Så det blev en liten kort skypning på ca 90 min! ;) Igår var det även min värdpappas födelsedag så tidigt på kvällen gick vi till macarroni grill för att äta och efter det så åkte min värdmamma och värdpappa till en college basketball game. Jag åkte då ut till Marisa och träffade familjen nyaste nykomling, Oliver, eller Ollie! Han är en 10 veckor gammal golden retriever men är redan både större och tyngre än mina puppies hemma i Sverige! Han hade också väldigt vassa tänder så det gjorde riktigt ont när han greppade tag i fingret och ville inte släppa. Vi kollade på Arthur, en väldigt rolig film måste jag säga och sedan vi halv 10 kom min värdpappa och hämtade mig och när vi kom hem så åt vi tårta (denna har krossade oreo som botten och sedan är det typ marshmallows fluff och någon laktosfri variant av grädde blandat tillsammans med sprit och mint).

 

Min värdpapap önskad eisg en bil, så min värdmamma köpte en bil.... ;) han sa ju aldrig vilken strolek!

Jag köpt eäven nya converse igår, mer än halva priset rabatt här i USA!


Pics from yesterday

Kanske int evärldens bästa men i alla fall något! :)

Fossil-Rockey-Poudre-Golden Quad 2013 - 4x400m

Läs förra inlägget innan du se denna video. :)
 
 
Ser ni hur mycket jag drar ifrån de sista 50 meterna?! Oh MY Gosh, this was soooo fun and I am so happy and proud! xD

First outdoor meet of the season

Idag så var det första track tävlingen utomhus för säsongen. Lite kul att nu denna helgen så är det sista inomhustävlingen för säsongen i Sverige och samma vecka börjar säsongen här i USA och när den slutar här så börjar utomhussäsongen i Sverige. ;) haha Så idag skulle jag springa 800m och 4x400m. 800m gick ganska okey. Jag sprang bra till 600m men sedan så stumnade benen av kylan så när det var dags för 400meter senare hade jag de längre tightsen på mig. Jag sprang 2.27.10 typ på 800m och kom två efter Merritt från min skola men låg dock etta till 600m. Ca 40 min senare så skulle vi mid-distance tjejorna springa 4x400m. Detta är den sista eventen på tävlingarna så alla står och hejar på en vilket är såååå kul! Jag sprang första sträckan och hade bana sju. När vi hade 200m kvar så kom en tjej på en inre bana ikapp, vilket betyder att hon var framför mig eftersom hon var på en inre bana så när vi kom in på upploppet så var hon framför mig men när det var femtio meter kvar så kom jag ikapp igen, fick nya krafter och sedan så drog jag ifrån jättemycket de sista 50 meterna! Eftersom jag var på bana sju så kunde jag nästan känna vibrationerna från läktaren där alla stod och hejade, och gosh! Detta var så kul! Love 4x400m!!!!! I am sooo proud of myself! ;) haha och tjejen som sprang om mig som jag sedan sprang om igen senare hon vann 100metersloppet idag! How cool isn’t that! :D Så nu har jag officiellt sprungit ett 400meterslopp, och min tid var mellan 64 och 62 sekunder då två tränare sa olika tider (svårt att avgöra då man måste cut the times pga av växlingarna. Dessutom så vann vi 4x400m! så det var awesome! Kommer även en video i nästa inlägg så där kan ni ju se allt som jag redan har berättat om racet, Kate och Micahela filmade och har så gulliga kommentarer! :)

 

På vägen dit så såg vi en kille som rökte weed i bilen. Under min tid här i USA så har jag nästan inte sett någon som har rökt ciggaretter, det är inte alls lika vanligt här utan här röker man gräs istället vilket inte är lika vanligt i Sverige ;) well, pot är ju till och med lagligt att köpa numera vid 21 års ålder så…. ;)

 

Efter tävlinge så köpte jag och Katie kvällsmat at Noddel’s och sedan så kom Maggie och vi bakade choclate chip cookies, eller jag bakade medan de kollade upp saker på datorn ;) hehe sedan begav vi oss mot Starbucks, för om man kommer dit innan  de precis stänger brukar de ge bort kakor och sånt gratis men idag var det massa folk där så kanske det var anledningen till att vi inte fick något. Det var ganska varmt idag dock, topp så var det 10 grader men molnigt men inatt är det 100% chans för snö (precis när måndags snön hade försvunnit) så morgonträningen är inställd så imorgon ska jag skypa med mina fina svenska kompisar. Det var en evighet sist!! Sist vi skypade var nyår!!! 69 dagar sedan! Det är alldeles för mycket men så blir det när man försöker ordna en tid som alla kan skypa och folk åker iväg och åker skidor (och jag åker till Idaho och Chicago) ;)


"Pay Attention Foreign People!"

Idag när jag kom till min Foods klass så var min lärare inte på så bra humör. Tydligen så hade majoriteten inte passerat gränsen för att få godkänt och hon hade sagt innan provet att man var tvungen att få ett visst antal poäng för att få laga mat. I våran klass var det bara nio som hade blivit godkända så vi kommer inte att laga mat denna veckan. Jag som inte var där förra fredagen hade inte fått kunskapsmålen och dessutom så hade de gått igenom en ny grej så jag hade inte dessa kunskaper på provet så jag tänkte, NEJ, jag vill inte få ett F och jag vill inte göra omprov och ni vet hur det är när ångesten kommer smygande sådär. Jag visste att jag hade kunnat göra bättre på provet när jag skrev det men jag trodde inte att jag hade failat men nu så var det ju bara 9 som var godkända så jag var väl troligtvis inte en av dem tänkte jag. Provet var utav 100, så antal poäng blev ditt procent. Sedan sa hon att det bästa resultatet i klassen var 89 poäng/% och näst bästa 88%, sedan gav hon det bästa provet till sydkoreanska utbytesstudenten, Great tänkte jag, nu kan jag inte ens skylla på att jag är svensk, sedan så gick hon och gav det 88poängs provet till mig, JAG VAR SÅ LÄTTAD! Haha Nästa bästa prov (av en amerikan var 82) ;) Så sedan sa hon upprört att de andra hade minsann inga språkbarriärer men ändå lyckas de inte bli godkända men utbytesstudenterna lyckas. ”I guess they are right what they say about American students” sa hon. Senare sade hon till mig bra jobbat men att det gjorde henne ledsen att Amerikansk utbildning är så dålig och att amerikanska elever är så omotiverade. Så sedan när de andra gick igenom var de skulle plugga på till omprovet så satt de få som hade blivit godkända och gjorde läxor (typ) mina läxor var hemma så jag läste lite tidningar på nätet och mästarnas mästare börjar ju snart!!! :D

 

I us lit så hände en ny grej, läraren bad nämligen mig instruktionerna högt för hela klassen! Innan har hon alltid låtit mig läsa så lite som möjligt och idag behövde inte ens alla läsa så jag sa förvånat  ”me?” när hon sa mitt namn och sedan ”all of it?” så jag läste på men jag suger på att läsa högt, (även på svenska, blir lixom lite stressad eftersom man aldrig vet hur man ska läsa meningarna) men det gick väl bra (hade väl bara lite lustigt uttal på ord jag aldrig har sett för, haha men en kille vände sig om och sa, ”good job” till mig efteråt! ;)

 

På track så var det så fint väder idag! 12 grader, i söndags var det 14, måndags minus, tisdagsväldigt kallt och vindigt så några få plus och nu 12, you know what they say about Colorado! På uppvärmningen så stod jag och pratade med folk när vi värmde upp och stod och väntade i ledet så sedan säger kast tränaren ”Pay attention foreign people” så sedan så sa folk det till mig under en lång bit av resten av uppvärmningen.


I should be talking on TV

Tänkte börja detta inlägg med att säga att idag är det precis 2 månader kvart tills jag fyller 18år!

 

Annars, igår så sprang vi intervaller on the track och det var SÅ blåsigt! På ena långsidan så stod vi näst intill stilla men måste ju säga att det var riktigt kul på den andra långsidan när man list sådär flög fram! Dock hade vi alla huvudvärk efteråt så det var ju mindre kul.  I US lit så gjorde vi den roligaste uppsatsen hittills, vi skulle skriva en satire, en uppsats när man är sarkastisk, så kul! Hehe, min rubrik var ”how to be a horrible parent”. Idag på kemi så gjorde vi en kortfilm om en reaktion som varje grupp blev tilldelad och jag var den som fick prata haha, Go foreign! Sedan var vi tvungen att skriva en uppsats om hur vi har jobbat dessa åtta veckor så vi har haft tre olika roller, mitt fall, spokesperson, facilitator och process analyst och då var vi tvungna att skriva två saker vi ville förbättra, vilket betyder att 99% av alla personer måste hitta på svagheter men jag skrev på spokesperson att jag kunde förbättra mitt uttal eftersom jag är foreign och folk kan ha svårt att förstå vad jag säger ibland?! Hehe Jag blev även idag intervjuad av Ridge TV (skol tv:n som visas varje fredag) som frågade mig vad jag skulle göra på Springbreak, innan intervjun sa jag att jag bara skulle till Arizona så det var itne så intressant men de sa att jag bara kunde hitta på något och de hade förslag som kunde hjälpa mig så vi kom dit och 10 sekunder innan de börjar filma sa dem att jag skulle hitta på något kreatvit att säga så när jag 10 sekunder senare fick frågan, ”What are you going to do for spring break” Svarade jag  ”Well, first I am going back to Sweden to chase polar bears and the day after I am going to Paris for some shopping and after that I will go to Africa and save poor children and later go to Australia and surf the Waves and then I will come back to Colorado” De tyckte att det var väldigt bra och kreativt så nu får vi väl se hur jag låter på Ridge TV på fredag, kanske framtida Nyhetsrapportör.

 

Btw, nästa söndag åker jag till Arizona!! Och där kommer det förhoppningsvis vara ca 25 grader! shorts póch klänning, here I come!


Chicago

Torsdag efter skolan så åkte vi till Chicago! Chicago, vindarnas stad som många säger och det kände man av på planet då det skakade mer än behagligt och lite lätt flygrädd som jag är trodde jag att varje gång piloten sa något i högtalaren så trodde jag att han skulle säga att nu störtar vi. I Sverige så får man betala för hörluraran när man vill titta på flygtv:n här betalar man för tv:n och får gratishörlurar till the preview, på ca 20 min ;) Vi kom säkert fram och första natten spenderade Katie på sitt College och jag och min värdmamma åkte till hotellet men så stora och sköna sängar med fyra kuddar var! På gymmet fanns det dessutom tv apparater till varje apparat! Under fredagen så var vi hela dagen på colleget och vi fick även lunch där och det är en matsal med massa olika maträtter att välja på plus sallads och smörgåsbord plus de hade en glassmaskin, haha om colleget hade varit på en varmare plats så hade jag lätt kunnat gå där bara för maten! ;) På kvällen så åt vi middag på en pizzeria och jag fick smaka på deep dish pizza som jag har lärt mig om i FOODS och den var god men lite för mycket ost dock då det framförallt var en pizzabotten som var lite mer och paj hållet, sedan ost, och ost, och ost och sedan ett tunt lager av tomatsås! ;) Även här var sängarna stora och vi bodde på 20:e våningen!  Innan frukosten gick vi alla till gymmet och jag tittade på spy kids medan jag cyklade! Sedan gick vi och tittade på the bean och till Macy’s och shoppade, 7 våningar! Jag hittade den vita klänningen och köpte den (mamma och Josse) ;) Sedan så gick vi till the John Hancock tower, en byggnad som länge var den högst ai Chicago och vi åkte upp allra högs tupp och tog massa bilder. Efter det gick vi och åt lunch där jag hörde två svenska bakom mig!!!! Iiiiiii, att man kan bli så exalterad! Sedan så shoppade vi lite mer, Forever 21, Victoria secret (köpte en jättefin bikini, Arizona om två veckor ju) och sist gick vi till två chokladaffärer och tittade, där de hade glassbarar, dock köpte vi inget, det blev Ben & Jerry’s på flygplatsen istället, You gotta Love Phish Food! ;)

Det var typ lika kallt som Sverige haha, den konstiga pinnen på den tredje bilden ser ju ut som en trollstav! Vad den egentligen kallas eller vad den kallas i mugglarvärlden vet jag inte... haha ;) PÅ colleget fanns det också ett museum med prylar från Narnia!

 


RSS 2.0