Ljungbydagarna

Igår jobbade jag för första gången! Jag arbetade pålkingbydagarna mellan halv 6 på kvällen till ca halv 4-4 så det blev många timmar. Igår förmiddag dock sa Min syrras kompis att de hade ont om folk så vi ringde in Josse. Så först jobbade vi vid buffén där vi fyllde på mat, gick runt och samlade upp skräp osv. Vid slutet som jag var där skulle vi stå och blockera vägen för de som stod för att de inte skulle skymma för de som hade sittplatser. Då kom det fram en man son inte var helt nykter och ville komma förbi men när jag sa att Han inte fick det sa han "de är en riktig hårding du! Du har varit med förr" och "men då kan ju jag stå och hänga här på dig istället" inte långt efter gick jag, Josse och de andra iväg för att bli informerade vilka regler som skulle gälla vid inträdet. Där stod vi från lite innan nio till lite efter halv två och vi och vakterna blev utskällda men möte även en hel del folk som var ganska fulla varav en gav mig en stor kram och slängde en slängkyss åt mig... ;) vi såg oxå folk blev utkastade för att de var för fulla, en med en mask på huvudet och vi möte även på folk som köpte inträde trots det var bara en halv timme kvar av öppen tiden.... ;) haha men jag O Josse hade kul trots det blev lite lätt kaos när vi ett tag var slut på 20 lappar och sedan hundralappar och inträdesband men det löste sig genom att en fick hundra kronor i femmor tillbaka! ;) vid kvart i två så började vi städa och sopsäcken fylld med ölmuggar började hela tiden läcka så ja, jag luktade ju ljuvligt efteråt... Värsta alkisen! Sen så sopade vi och sopade upp alla muggar överallt och allt annat skräp och sedan hade vi skattjakt i buskarna där vi hittade många många ölburkar, flaskor och muggar mm. Sen vi halv fyra var vi klara och gick upp och tog en kvällsfika innan vi åkte hem. Nu vet vi hur det är att jobba och städa upp efter stora evenemang men det var kul! Förutom städdelen då men jag blev ju lite rik! ;)


Stolt Svensk!


Regnbågens alla färger

De flesta har väl redan hört om det som hände i Stockholm utanför ryska ambassaden! Det vita övergångstället har förvandlats och täcker numera Pride flaggan med regnbågens alla färger. 

 

För de som inte har hört om vad som har hänt i Ryssland är fallet så att folk låtsades vara homosexuella på dejtingsidor för att hitta andra som var det. När de fick napp så kidnappades de homosexuella människorna och torterades framför kamera som sedan skickades till deras familj, vänner, arbetsgivare osv. Polisen blundade för detta och många av dessa homosexuella människor begick självmord.

 

Därför tycker jag att detta var bra gjort och jag tycker inte att det är nödvändigt att övergångsstället ska målas om! Någon sa att det kunde vara en trafikfara eftersom det bör se likadant ut överallt men asch! Alla i Stockholm måste ju veta vad som har hänt och därmed veta varför övergångstället ser ut såhär! ;)

 

Men annars tycker jag inte att homosexualitet bör ingå i politiken överhuvudtaget! De är människor precis som alla andra. Vissa politiker bestämmer sig för att inte uppmuntra homosexuelka och deras läggning men det betyder inte att folk ”bestämmer sig” för att inte vara lagd åt det hållet. Detta leder istället till att det inte blir accepterat och därmed startar mobbing mot folk som är ”bögar” och "gay". Dessutom har vi i andra krig haft politik om hur folk är.  Jag säger inte att homosexuella är en ras som judarna var i andra världskriget men det var faktiskt homosexuella som blev ihjälgasade i andra världskriget också. Har vi inte lärt oss efter dessa krig att politik inte ska handla om människor. Den ska vara för människor!

 

Ett år sedan

Här nedan finner ni en bild på en bit av vår delicious pannkakstårta!

Idag följde Josse med mig och sprang i skogen vilket var kul!! :) dock har jag fått jätteont i halsen nu men jaja vi får väl se!

Nu ikväll så skapade jag med Katie och fick även prata lite med min american mom! Jag fick oxå ett himla gulligt meddelande av henne på Facebook för idag är det precis ett år sedan jag joinade familjen, träffade dem för första gången. :) för två dagar sen var det alltså ett år sedan jag lämnade Sverige! Och nu är jag här, ett år senare i Svealand rikare på mycket!


Mycket på en kort dag

Igår sov Josse hemma hos mig för päronen inte var hemma. Slutade med att vi somnade någon gång efter halv 4 så vi gick inte upp förrän 12 (aldrig sovit så länge vad jag kan minnas) och sen så försvann ju hela dagen! Gillas inte! Plötsligt smsade Tilda om vi skulle gå ut och gå så då blev vi tre. Vi gick till vår högstadieskola med vattenflaskan till Maria som sprang och Stella sprang lite ned henne med! Sedan gick vi hem och gjorde pannkakstårta och sen åkte vi och köpte pizza och sedan cyklade vi till Eve som jobbar på donken och överraskade henne! Vi domarna tycker hon sköter sig ytterst bra trots att hon glömde att ge mig vatten till glassen men glassen blev mycket Större än vanligt! Och dör satt vi och studerade Eve över en timme... ;)


Hej O hå!

Hej bloggisen!
Nu var det allt ett bra tag sedan och min läsare har självklart rasat till mindre än fem läsare per dag! Haha kanske jag får lite fler från bloglovin läsare, annars är det väl mest mina kompisar som klickar in här och klagar på att jag inte bloggar trots de vet vad jag gör, umgås med dem!

Annars, jag har fått min syrras stora rum och mamma och pappa bestämde sig för att köpa en ny superfin soffa som invigdes igår av kompisarna som argt Stod och väntade på mig på stan när jag hemifrån smsade att jag nästan var där! ;) sedan åt vi på en superäcklig pizzeria där jag fick beställa en barnpizza som var för stor!

Jag har oxå skypat med Marisa,henne är det inte svårt att hålla kontakten med då hon ofta skriver att hon är inloggad och kan Skype de närmaste timmarna. Sist kunde hon bara skypa en halv timme men det blev en hel! ;)

Min kusin var på allsång på Skansen och fick sjunga i mikrofon i tv! Värsta kändis kusinen jag har ju!!
 
Josse hade kalas och fick massa Harry potter böcker, trots temat var jag den enda uppklädda! Trollstaven gjorde jag själv men Josse fick den I present.

Jag har bokat min första körlektion så livet flyter på och om drygt en vecka börjar skolan...nya klass tredje gången gillt!

 

Ah just det! jag ska jobba en dag nästa vecka  20.30-1.00. Jag ska sitta vid inträdet på Ljungbydagarna och kolla om folk är 18 och ta betalt så det är ingen idé att ni kommer ner om ni inte är 18 för där sitter jag och vaktar!! x)


RSS 2.0