OST och schedule

Idag kom en av Marias amerikanska kompisar till Sverige! Hennes mamma är flygvärdinna så hon flyger gratis och det fanns bara en ledigplats kvar på flyget, en i första klass!! Haha, men hon klagar inte ;) När hon och några andra av Marias kompisar var här för några år sedan smakade de på vår präst ost och de blev förälskade! ;) haha När hon hade sagt till dem andra att hon skulle till Sverige blev de andra så avundsjuka för att hon skulle få äta svensk prästost. De har varit runt och letat på jättemånga sådana internationella matkedjor och på IKEA för att finna osten utan resultat... SÅ när hon kom till oss idag tog hon en macka med mycket ost på, haha.

 

Jag har sett förra årets schema på Fossil Ridge High School's hemsida och då stod det att man började 7.30 am och slutade 2.50 pm så jag tänkte att det måste vara något liknade för mig oxå. Igår hittade jag dock det nya schemat och då stod det att vi började 6.20 am och slutade 4.00pm. Jag fattade ingeting, för varför skulle vi gå två timmar extra i skolan per dag i år. Jag gjorde som jag alltid gör när jag har frågor, chattde med Katie som alltid svara på mina frågor. Hon är så snäll!! It's going to be awesome!! Hon fattade först inte vad jag menade men när jag förklarade visade det sig att jag hade fel, vilket var bra! Vi kommer att börja 7.30am och sluta 2.50pm så länge jag inte väljer några typ musik klasser eller om jag har ett väldigt fullspikat schema som inte går ihop. Man kan läsa 7 ämnen men min syster som är jättesmart läser 5 och det kommer jag troligen oxå att göra så det lär inte vara några problem.

 

Jag ville dessutom ha en vit tröja att träna i när jag är i USA för svart blir sååå varmt! Jag hittade denna tröjan idag och jag tycker att den var fin. Lite kul att det var en svensk flagga på baksidan men därför kommer jag nog inte använda den ändå den första veckan på träningen... ;)


Nu måste det bli OS. Jag fortsätter att sitta flastklistrad framför TV:n

Moa Hjelmer vann igår!!!! EM guld, helt otroligt, hon är lika gamal som min syrra och ´har även haft en spurtstrid med Maria fast den vann Moa (vilket kankse inte känns så farligt nu) ;)
Men nu måste hon ju få åka till OS, hon har ju t.o.m klarat av SOK:s egna krav nu!

Btw, om ni läste mitt förra inlägg så fick jag där en kommetar av en redigerar på expressen, C O O L T !!

Friidrotts EM

Jag sitter fastklistrad framför tv:n och tittar på friidrotts EM. Har gjort det både idag och igår, en liten sportfåne ;) Håller tummarna för Moa Hjelmer som ska springa final nu ikväll men tycker att det är skandal som det ser ut i nuläget att hon inte ska få åka till OS. Hon slog snationsrekord igår men hon platsar inte till OS enligt SOK (sveriges olympiska komitté). Mustafa Mohamed får inte helle råka trots att han är bästa europe och rankad 8 i världen, varför då??? Ja, det är frågan! Sverige är typ de som skickar minst antel till OS och massa andra länder i världen tycker att det är komiskt hur SOK ressonerar. När det gäller simmningen så är finns det ett lag som skulle kunna delta i stafett, eftersom alla ändå är där och deltar inviduellt men trots att det får de inte göra det. Massor av länder som är sämre skickar sina lag men inte Sverige. Alla dessa har alltså klarat de internationella kraven, men inte SOK:s krav. Vissa har även blivit tvugna att prestera nu innan OS så att de har tappat formen.
 
Ja SOK, hur är det tänkt att vi ska kunna få några medaljer när ni ressonerar såhär?
Sincerly,
Jenny upprörd Biesert

6 veckor kvar. Nedräkning? Ja

Jag åkte inlines med Josse, Linus och Tilda igår. Det är något som jag kommer att sakna när jag är i USA. När vi åkte träffade vi några av mina gamla klasskompisar, Elin och Dea. Elin är typ en av mina trognaste läsare, mycket trognare än Josse och de är så en utmärkelse till dig Elin! ;) Deas mamma har också varit i Usa och gav mig lite tips på vad svenskat godis kan heta i amerika. ;)

 

Sedan åkte vi till MAX och köpte glass och lyx shake, men såg att shaken i själva fallet består av glass och lite mjölk och så själva smaken, men den var god!

 

Mina kompisar ska komma till min sommarstuga i sommar men det visade sig att Josse ska till New York så hon kan inte komma!!! Visst, jättecoolt och kul att hon skal till New York men det hade varit ännu coolare och roligare om det hade varit en annan vecka!!!

 

Nu ikväll läste jag om hela info mailet om min placering som jag fick av från AFS för snart en månad sen. Jag har nog inte nämnt det men mitt neighbourhood har en gemensam pool!! Och två stycken tennisbanor!! :D Jag förstod även nu att jag har 1 mile (1,6 km.) till bion, glasskiosken och lite så :D Fort Collins blev 2010 utnämd till  sjätte bästa staden att bo i! ;)  Wiho! Vill åka nu!!

En liten bild över min skola med över 1900 elever! :)


Midsommar

 

I helgen var jag i min sommarstuga. Internet suuuger verkligen där, inte lätt att vara ungdom ;) Vädret var också ur uselt men det var kul att träffa några av mina kusiner. När vi hade tränat en dag så mötte vi en bil i skogen och när han skulle backa körde han i diket. Han var väldigt gammal men han sa att han kände någon, Börje, som bodde lite längre bort med traktor så vi åkte iväg för se om vi kunde hitta denna Börje. Efter ett tag kom vi till ett hus och när pappa pratade med dem visade det sig att det var han som hade kört ner i dikets bror och broderns fru. När vi frågade om de kunde hjälpa honom sa dem att det är bättre om vi hittar någon annan, ok? Snällt ;) haha men tillslut hittade vi Börje och vi kunde slutligen lämna över stafettpinnen ;)

I natt drömde jag att jag packade väskan till USA och när jag vaknade kom jag på allt som jag hade glömt!! Lite små panik….


Miles not dollar

Igår chattde jag som vanligt med min värdsyster och då sa hon att de sprang typ 25 miles i veckan just nu. Jag ville då räkna ut hur många kilometer som de sprang om dagen och gångade med 7 och delade med 5 och då fick jag fram att det var 25km. Jag skrev till min syster om de sprang 25 km om dagen och började bli lite rädd, vem springer mer än en halvmaran om dagen men efter en halvtimme kom jag på att jag ska ju gånga med 1,6 inte 7 ;) haha 7 gångar man ju med när man ska göra om dollar till kronor, What was I thinking!?! Haha

 

Jag fick även mitt visum igår, snabbt gick det och visum bilden är mycket snyggare än passet bilden!

 

Idag har jag bakat, igen! ;) haha jag tror att jag bakat mer denna veckan än vad jag har gjort under hela året. Vad skall man säga, Sommarlov!! :D Yeah

Just nu bakar jag tårtbotten till morgondagens tårta.

 

Tävlade dessutom igår, 800m. Gick väl helt ok, ja, ganska bra, sprang på 2.24.?? och Anton sprang med men han var närmare sitt pers (om han inte faktiskt slog det) ;)


Tuff dag med mycket bak

Så igår var första veckan på sommarlovet! :D Whio! Jag började dagen med att träna med Emma så än så länge var allt bra. När jag kom hem däremot ochgick in på datorn så hängde den sig och helt plötsligt blev allt svart och massor med siffror kom upp...min dator har kraschat! :( Min nya dotor kan jag inte börja använda för om en och en halv vecka heller för vi måste installera virusprogram först vilket håller bara ett år och om en och en halv vecka har jag kommit hem från USA om ett år.

Sedan bestämde jag mig i alla fall för att baka så jag cyklade ner till stan både för att handla och för att posta ett paket åt Maria. Det var bara det att när jag kom ner insåg jag att jag hade glömt paketet hemma...så det var bara att cykla hem igen. När jag hade handlat och börjat baka kom jag till den delen då mjöl skulle tillsättas, Men, när jag öppnade påsen var det kryp i den, MJÖLBAGGAR!! så äckligt! Fick lite minipanik i börja, särskilt eftersom jag inte var beredd på det. Jag ställde påsen i garaget och cyklade ner till en annan affär för att köpa mjöl. Jag var ju mitt i bakandet så, men då började det regna och det hade varit sol och varmt hela dagen. Detta nya mjölet innehöll i alla fall inga mjölbaggar. Brödet blev dock inte som jag hade tänkt mig. Enligt bloggen var detta ett frukost bröd och visst kan det vara det om man även äter sockerkaka, och kanelbullar till frukost...

På kvällen bakade jag och Maria cupcakes och de blev jättefina, finare än vad de vad goda men det var inget större fel på dem ;)

Nu var jag nyss nere och lämnade tillbaka mjölet så jag fick pengarna tillbaka. När jag kom in i garaget däremot så var krypet jag hittat på insidan av påsen borta?!? Jag som trodde att den var död, och istället var kanterna fulla med ägg! eeewww!!


Just nu: AFS läger

Nu sitter jag och kolla på fotboll, japp ni hörde rätt. Är just nu på AFS lägret i Stockholm. Jag delar rum med tre andra tjejer som alla ska flyga till samma flygplats som jag, lax dvs. Snackar (as usual) med min värdsyster och hon skrivet att hon är so excited! :D jag är så glad att hon är så göad över att jag ska komma! :)

The embassy of United States of America

Idag var jag på amerikanska ambassaden. Vi kom dit vid cirka halv nio och fick ställa oss i kö utanför men det var inte särskilt lång ändå. Sen fick jag "dumpa" mamma och pappa och gå igenom en sådan där metalldetektor. Vakten frgade först lite sånt om jag hade mobil (det får man inte ha med sig in) på engelska och sedan bad han mig visa skornas undersida på svenska haha men jag hängde inte med på det så jag svarade på engelska ändå ;) Sedan kom jag in och då kollade de först igenom så att jag hade alla papper och sen fick ja sätta mig och vänta. Och vänta. Efter cirka en timme ropade de upp "Jenny...eh....Biiiesrt (ja så lät det) till lucka F" och han var också svenska och tog fingeravtruck från mig. Sedan fick jag gå och sätta mig och vänta en timme till tills de ropade upp "Jenny Biesert to window D please" Här var det dock en amerikansk diplomat som ställde lite frågor, betoning på lite.
Hon "so, What class are you in"
Jag "I am a first grader in the swedish high school"
Hon "do you know yet were you will be an exchange student"
Jag "Yes in Colorado, Fort Collins"
Hon "Were in Colorado?"
Jag "Fort Collins.."
Hon "I am from Colorado"
Jag "Oh, is it beautiful?"
Hon "Yeah it really is. You host family will take you to (någonting) canyon.
         Well we are done"
Jag "So I can go now?"
Hon "haha, Yes"

The End

så sammanfattningsvis satt jag inne på ambasaden i två timmar för att bli intervjuad en minut. Japp.

Btw, Tjejen som jag satt bredvid när jag väntade har varit i Colorado och i Fort Collins. Hon sa att det var jättevackert och att det var bra med att inte bo i en sådan stor stad. Well, jämfört med Ljungby med 30 000 är Fort Collins med 144 000 en stor stad för mig. ;)

Sommarlov!! Och jag saknar redan min klass...

Äntligen! Sommarlov! Idag klockan 9 träffades alla ettor i kyrkan där det var avslutning. Jättemånga i min klass kramade om mig och även min ena klf, biologilärare kramade om mig och min andra klf, mattelärare önskade mig lycka till. Det blev så sorgligt när folk sa att dem kommer sakna mig, kompisar som jag inte kände för ett år sedan. Jag har just slutat NA11 men saknar de redan :/

Efter kyrkan åkte jag, Linus, Evelina, Matilda och Zuzanna hem till mig. Medan jag packade och bytte om för träning kollade dem på radioprogrammet luringen på datorn haha och det var ganska kul. Vi åt även av kanelbullarna som jag och Eve bakade till förra veckan och de var ju frysta så dem värmde vi sådär en minut. Tilda hade även tagit med sig Muffins och de var baralite kalla så när jag skulle varma den måste jag ha tänkt på något annat och även satt den på en minut för helt plötsligt sa dem, ”Jenny, det ryker från mikron” När vi öppnade mikron så kom det ut jättemycket rök och det stank i hela huset. Muffinsen var lite svart….

Just nu befinner jag mig i Stockholm på Scandic = hotellfrukost imorgon!! Wiho! Imorgon klockan 9 skall jag till amerikanska ambassaden. Egentligen hade jag tid kolckan åtta men fick ett mail nu ikväll om framflyttning. Sedan skall vi shoppa lite, och vi ska gå till Adidas affären! :D Yeaj!  På lördag och söndag är det AFS läger ute på Bosön.

Igår skickade min värdsyster en video på Facebook till mig. Hennes cross country lag hade varit hemma på pancakes breakfast och det mesta de sa var ”Hi Jenny” :D haha Men man hör också någon som säger ”Oh, is this the exchange student?” ;)

I'm moving people!

Idag var jag tvungen att lämna in min skoldator eftersom det var sista dagen i skolan L Imorgon är det bara kyrkan som gäller och sedan är det sommarlov! Fast måste faktiskt säga att den sista veckan (då vi inte har haft några prov) har varit jättekul! Det är faktiskt helt okey att gå i skolan när man inte behöver bry sig så mycket och bara träffa kompisar. :D

 Rektorn som jag skulle lämna in datorn till är även gympalärare och det var han som jag slog på coop-testet. När jag skrev mitt namn på en lapp så sa han ”Går du i Nv..1...” ”Na11, jaa” svarade jag. ”Så det var du som sprang ifrån mig på coopertestet” sade han ;) haha Han visste mitt namn sen efter coppertestet trots att han inte har haft mig i någon gång (det är mer an vad min fysiklärare kan) ;)

 Btw! Idag fick jag svar från Coach Vaughan, Cross country tränaren på Fossil Ridge High School och han sa att det var kul att jag skulle komma och så och att jag får vara med i Varsity laget så länge jag tillhör topp 7 på skolan :)

 Jag har en sådan underbar värdsyster. Vi chattade igår kväll och nu när jag kom hem efter jag hade sprungit hade hon lagt till mig i skolans cross country grupp på Facebook! :D WWiii!!

 

Känns så fantastiskt att kunna säga till folk ”Jo, jag skall flytta till USA” haha och att se folks reaktioner! Som för drygt en vecka sedan när jag frågade min fysiklärare om hur mycket fysik boken kostade, ”Har du tappat bort den eller”. Jag, ”Nej men jag skall flytta till USA nästa år” och Martin bara, ”Nej det skall du inte alls det”. ”ne just de, jag flyttar om två månader” :D Han frågade mig vart jag skulle och detta var en halv vecka innan jag fick reda på min familj, så jag fick svara att jag inte visste men när jag träffade honom nästa gång kunde jag glatt säga, ”Jag skall flytta till Colorado btw” :D haha

 

Igår var det en vecka sedan jag fick värdfamilj, men ärligt talat känns det som om det har gått mycket längre :D haha

På svenska i måndags sa min lärare att vi ses nästa termin och jag bara, ehh nej ;) hehe Så hon kollade på mig och frågade om allt var klart och så och önskade mig lycka till och så :D haha

Tänk, för två vecka sedan trodde jag aldrig att jag skulle få värdfamilj och nu när jag ser i våra facebook gruppar alla som inte har fått det känns det så konstigt… Jag är inte en av dem längre ;)
Men snart kommer även de känna som jag....


Fire in Colorado, near Fort Collins


Just nu är det en jättestor brand i Colorado. Den största på 25 år. Mamma läste om det på text tv och jag har sett bilder på bloggar och på BBC news. Jag chattade nyss med min värdsyster och hon berättade att skolan ställde in cross country träningen igår för det var så mycket rökt vilket skulle kunna skada deras lungor. Hoppas att den försvinner snar.


Grillkväll med NA11


Ikväll hade vi i NA11 grillkväll hos en i klassens sommarstuga. Det var verkligen jättekul och trevligt och jag inser nu framåt slutet hur jag kommer att sakna min klass. Haha, men jag har fått dem att lova mig att bjuda mig på alla deras klassfester när jag kommer tillbaka ;). Martins kommentar till mig ”Du är en sådan där rolig kompis, lite som en kille..” haha, därför kommer han sakna mig... ;) Varför skulle det ta nästa ett år innan alla kom så nära varandra, precis när jag ska åka :/ suck. Men missuppfatta mig inte, jag vill åka :D haha

 

Vi grillade först mat, och jag var den enda som hade med mig korv. Alla andra hade med sig marinerat kött och så ;) Sedan grillade vi marshmallows, eller mina marshmallows som gick åt ganska fort ;) Vi tog marie kex också och gjorde på så vis smores utan choklad ;) Gott!


You got mail(s)

Idag var jag och Emma och sprang 1500m i Alvesta. Det blåste lite men det gick bra ändå och jag vann på 5.05. En tid som jag är nöjd med med tanke på första 1500m loppet utomhus i år och eftersom jag inte har tävlat så mycket ännu på grund av underbara skolan. Men nu så är det snart sommarlov! :D Yeaj! Lovisa sprang oxå och vann! Go Girl! Och även Anton från klubben sprang och vann! SK Graal Rock!

Har även mailat med min värdmamma och hon är verkligen jätteengagerad! Vi bad henne att kolla upp lite saker med springningen eftersom jag inte har fått svar av Coachen på skolan. Hon hade oxå redan mailat honom men skulle prata med typ sport sekretariatet på skolan. Hon skickade även över en fil där jag kunde se olika kläder som jag kunde beställa om jag ville med skolans logga på, idrottskläder alltså. Så nu har jag bett dem att beställa en t-shirt och ett par svarta nike shorts. Jag fick även ett annat mail från dem imorse med lite bilder och så och där avslutade dem med att skriva ”Your Colorado family”

 

Jag fick även svar på mitt mail från killen som är i Fort Collins nu och han skrev att sedan han kom dit har det regnat fem gånger. Nu är det ca 35 grader och att Colorado är otroligt vackert. Han sa även att det inte var så jättemycket snö i vintras.

 

Min tränare som jag träffade idag på tävlingen sa oxå att Colorado är oerhört vackert men han sa oxå att det ligger högt över havet så att jag får komma ihåg det om jag springer sämre i början innan jag har vant mig.


2 månader kvar!Idag är det endast två ynka månader kvar! Håller just nu på med att ladda upp några klipp på YouTube som jag har filmat till min amerikanska familj. Varför måste YouTube vara så segt? Lyckades få er klippen från 23 min till knappt 15min men har ändå fått dela upp klippen i tre delar. Jag har även varit nere på stan med mamma idag och då köpte jag ett Tomas Sabo halsband och ett jättefint glashjärta till. Fick även en pärla också från mamma. :)

Igår kväll när jag gick och la mig var det 30 grader i Fort Collins! :) och nu är det 12, men klockan är bara 7 på morgonen.


Det här kommer att bli bra

Jag snackade med min värdsyster på facebook igår igen och jag blir så glad så fort vi pratar! Hon är så härlig! Jag ställde jättemånga frågor om skolan och så och hon berättade att man har 8 ämnen varav man kan max välja sju klasser. Dvs att den 8:de är en free period då man kan antigen göra läxor eller vara med kompisar! :D Hon sa att hon har bara fem ämne dvs 3 free period och jag tror att jag skall ha sex ämnen och därmed 2 free period. Min värdsyster och jag har så mycket gemensamt. Vi båda springer, vi båda satsar mycket på skolan, vi har båda hundar and so on. :)

Fick mail från min värdmamma där hon berättade att hon skulle ta kontkat med the school counselor för min regestering och för att jag skall kunna välja ämnen och så :) 

Idag i skolan gick jag sedan och sa till att jag behövde få betygen hemskickade och efter det så gick jag och mina kompisar runt och filmade skolan. Jag har gjort en video nu på 20min till dem från igår och idag. Jag skall även skicka bilder på min amerikanska tårta till dem!

 

Jag tog även lite andra kort på skolan som jag skall skicka till dem tex så tog jag bild på mig och min biologilärare. Idag på biologin så avslutade vi med en frågesport eller ett slags jepordy på biologi frågor och mitt lag vann så vi fick en Toblerone var! :D

 

Btw, jag har inte berättat men i förrgår tittade jag på lite bloggar och så såg jag en länkning till en kille i Colorado och när jag går in på den bloggen visade det sig att han bor i samma stad som jag skall göra och går på min framtida skola! :D Så har kommenterat hans blogg nu och väntar på svar :)
Matte NP 2CIdag fick vi tillbaka mattenationella. Denna gången hade vi bara den skriftliga, ej muntligt. När han började skriva upp poängen på tavlan och säga att vissa hade ett papper i sitt prov där det stod vad de behöver öva på till ett komplementringsprov till på måndag och då började jag tänka, Nej, jag orka inte plugga hela helgen igen..... :/ Zuzanna fick sitt ganska snabbt och såg att hon hade fått A och där satt jag och ångesten bara steg och steg ;) haha. Sen så fick jag mitt oxå och när jag öppnade pappret var det ett A där med :D Blev så glad och lättad! Personligen tycker jag att detta provet var ”lättare” än förra terminens nationella i matte. Nu är dessutom alla prov över och vi har typ inga läxor så dessa skoldagar som är kvar skall jag njuta av, min sista tid i klassen. För det är faktiskt as kul att gå i skolan när man inte ha läxor eller så utan när man bara kan chilla! :D

Avskedsfest

Idag hade vi bara två lektioner. Vi hade fått ledigt från första, lärarn var i Stockholm och sista hade vi fått ledigt från för vi skulle hem till mig! :D Så efter fysiken cyklade vi alla hem till mig och först spelade vi brännboll på ängen och då filmade jag lite så att jag kan skicka det till min familj. :) Sedan gick vi hem till mig och åt tårta, de amerikanska tårtorna. Jättesnygga om jag får säga det själv och jättemånga tog kort och la ut på instagram. ;) haha Sedan åt vi tårta och våra bullar och hade mycket trevligt. Jag visade också bilder på min skola, mitt hus, min familj och videon från skolan och alla ville se. :D Vi hade så trevligt och alla verkade tycka så med! Jag kommer sakna min klass men jag kommer att få det så bra i Colorado så det är något jag får stå ut med! ;)

Video från Fossil Ridge High School

Jag fick denna videon från min familj i Colorado. Denna filem skall ha filmas för bara några veckor sedan och jag tycker den är ganska häftig. (Har visat alla mina kompisar den)


5 Juni, min favorit dag!!

Jag chattade som sagt med min värdsyster på facebook på kvällen. Jag loggade in klockan tolv och såg att hon hade vänförfrågat mig :D Blev så glad för jag hade inte hittat henne innan på FB. Sen skrev jag till henne och jag har hört att mellan vissa har det varit lite stelt när man mailat med sitt värdsyskon först angående men det var det inte här inte!! Hon verkar hur snäll som helst och hon sa att hon hoppas att jag kan springa cross country på hennes skola! :D

När jag vaknade sedan på morgonen hade jag en ny vänförfrågan, observera att jag vaknade vid sju, klarvaken när jag var ledig trots att jag hade gått och langt mig vid 2.. ;) Sådär en minut efter att jag accepterat den fick jag denna postern på min wall :D Americans are so friendly!!

NU är jag vän med både min värdmamma, min värdbror och min värdsyster på FB! Länge leve FB! :D


Bullbak

Idag kom Eve hem till mig för vi skulle baka bullar tills imon, till avskedsfesten. Haha, vi höll på i över 3h timmar och det blev över 80 bullar så nu får dem äta mycket (särskilt med tanke på att vi har två tårtor också) Under hela tiden lyssnade vi på One Direction och sang along och Eve retade mig för att jag inte kunde texterna riktigt ;) Får väl lära mig dem i sommar. Det såg dessutom ut som värsta kriget i köket hihi, men vi städade upp jättefint efteråt! Bullarna blev jättefina och mycket större än vad vi trodde med mycket pärlsocker på. När vi var klara låg halva paketet av pärlsocker på golvet (typ) ;) Men det ska vara mycket socker på bullar, that's the best part!!


Men nu NA11, nu får ni äta!!

Min värdsyster kontaktade just mig på Facebook!!

Vi chattar för fullt!! Behöver jag säga det igen??? I am happy, happy, happy!!!


I have got an answer!!


Jag skickade ett mail till min familj klockan tre och för en timme sedan fick jag svar. :D Hon skrev att de hade skrivit ett brev till mig men jag han skicka mitt före ;) hehe. JAG ÄR SÅ HIMLA LYCKLIG!!! JAG SKALL BO I COLORADO PEOPLE!!! haha, mina klasskompisar skrattade åt mig i skolan som jag höll på. ;) Jag har även skickat ett mail till Coachen så får väl se när jag får svar där. Btw, jag bor en timme från Denver! Coolt eller vad. Jag fick en bild på huset och det är jättefint!!!! :D Typiskt amerikanskt!!! :D De sa att på sommaren brukar det vara ca +33 grader C. Jag flyger runt här!!!


Värdfamilj


Idag började jagdagen med ett fyra timmar lång och matte nationella! 

När vi hade ätit sa jag till mina kompisar som vanligt att jag skulle kanske kolla min mail eftersom majoriteten få värdfamilj nu i juni. Så jag loggade in på min dator och in på e-posten och då ser jag att jag har fått ett mail från AFS med rubriken ”Du är placerad!”

Haha, jag flippade ut helt och hållet och började skrika ”Jag har fått familj, Jag är placerad, jag har fått familj...”” och pekade på datorn. Jättemånga av mina kompisar kom och ville se och då när jag skulle öppna mailet gick det jättelångsamt!! Olidligt!! haha, när jag fick upp mailet försökte jag hitta vart jag kom någonstans, Eve hittade staden men jag hittade inte staten. Folk frågade vad som hade hänt och jag sa att jag hade fått värdfamilj och när de frågade vart svarade jag att jag vet inte haha men troligen Colorado och visst var det Colorado!! Jag skall på i Fort Collins en ”kommun” men 144000 invånare och har 1,5 miles (ca 2,4km tror jag) till skolan.

 

Skolan heter Fossil Ridge High School och har ca 1900 elever och maskoten är en sabel katt eller vad det heter på svenska ;) Färgerna är silver, svart och mörkgrön (hunter green) .

 

Jag kommer ha en lillebror, Troy som är född 1998. Jag kommer ha en lillebror!! :D

Jag kommer även ha en syster, Kathryn, ”Katie” som är född 1995 (som jag). Jag kommer få en syster!!! :D

 

Sen så har vi mamma Susan och pappa Scott :D

 

Vet ni vad!! Min syster springer, både track och cross country!!

 

Har skickat ett mail till dem så jag väntar bara på svar nu! :)PLACERING

JAG HAR FÅTT PLACERING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAHA, ALLLA I MIN SKOLA MÅSTE TROR ATT JAG ÄR GALEN SOM JAG SKREK!!!!!! COLORADO!!!!!!!! SKRIVER MER SEN, HAR LEKTION NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Josse, du är för bra!!

               

Jossefine <--- see what I did there ;) om B-day party:

Man börjar ju nästa gråta här Jenny! Bara så du vet så har jag ringt till min kära vän Obama i USA och han sa att jag kan bo i ett av hans hemliga (superlyxiga) hus och då kommer vi bo grannar för han vet vart du kommer bo och då kan jag hälsa på dig varje dag! Så det lyxigaste huset på den gatan du kommer bo på, där finns jag :D <33

Jag har för sköna kompisar asså! :D


Glass, glass och gröt

Idag åt jag faktiskt havregrynsgröt till frukost. Kände för att äta något nyttig (eftersom jag har ätit glass till mellanmål efter skolan hela veckan) ;)  Men om man häller på kanel och socker så blir det jättegott! :D haha och mindre nyttigt kanske men jaja. Det som är så bra är att det går så fort att laga också, super! Så det skall jag nog äta i USA till frukost.

Vad håller jag på med, snackar om gröt....mega intressant.....
Ehh, nu skall jag i alla fall äta glass och kolla på Grey's Anatomy, får ju inte bryta glasstvisten för veckan ;)Har varit ensam hemma ikväll så har suttit och pratat engelska med hundarna ;) hehe När man väl har pratat i sådär fem minuter så går det mycket bättre, man blir så där lite uppvärmd! ;)


Två bortfall från NA11 nästa årI torsdags skulle jag berätta om att jag skulle ha en avskedsklass fest den kommande torsdagen. Jag började med att säga att ”Ja, som ni vet ska ju jag lämna er nästa termin..” Jag skrattade när jag sa det och det gjorde andra med och vissa skämtade till och med och sa ”åh vad skönt” (Att tillägga är att jag får höra mycket nu av mina klasskompisar att dem inte vill att jag ska åka) ;) När jag hade pratat klar så skulle en kille i min klass och säga något och Eve sa på skämt ”aa, ska du också lämna oss” och sedan sa han att det är inte bara Jenny (jag asså) som ska sluta efter denna terminen. Alla blev knäpptysta och stämningen blev jättedyster och han såg ganska ledsen ut. Han ska flytta tillbaka till Ungern och inte nog med att han också skulle sluta utan hans sista skoldag var idag!

 

Lina i min klass hade därför bakat kladkakemuffins som vi fick med grädde och after eight idag i skolan. Hur gulligt var inte det?! :) Sen när vi slutade så sa jag att hoppas du får det kul i Ungern nu. Och då sa han till mig att hoppas jag får det bra i USA. Haha, då sa jag till honom att eftersom vi ändå kommer vara kvar i klassmappen på facebook kan vi reta dem med vädret nästa år! :D haha, fast de andra i klassen hotar mig med att slänga ut mig ur guppen om jag gör det.... ;)

 

Det som är så coolt med denna killen är att han kom till Sverige från Ungern i sjuan och när jga typ träffade honom i 8/9 så trodde jag att han var hel svensk med svenska föräldrar för han har ingen som helst brytning! Hur häftigt som helst!

 

NA11 började med en mängd på 31 personer. 2 bytte linje, en hoppade av skolan och nu slutligen slutar två till. Nästa år är dem bara 26 kvar men och det fortsätter på detta viset blir det väl inga kvar som kan ta studenten i 3 ;)


15 Juni 08.00

                       

Har inte hunnit berätta det men nu har jag i alla fall bokat tid för visum på amerikanska ambasaden! 15 juni kl 8.00, dagen efter skolan slutar och dagen innan AFS lägret i Stockholm. Det var ju super bra att vi kunde få en tid när vi ändå var där. :D Nu återstår bara den viktigaste delen. Var ska jag bo om ett år? Känns lite konstig nu när alla nuvurande utbytesstudenter åker hem eller skriver att det har bara någon vecka kvar. Det är ju faktiskt min tur snart, drygt 2 månader! Kan faktiskt säga att tiden har gått ganska fort trots att jag inte alltid har tyckt det. Men när man läser bloggarna och får se hur svårt det är för dem att lämna allting börjar jag förstå hur svårt det kommer bli att åka hem (haha lite lång framåt  kanske) ;) Visst kommer man sakna alla i Sverige när man åker men det är ju faktiskt bara för ett år. Jag tror att det kommer bli svårare att lämna USA för det är krångligare att åka tillbaka till väldigt ofta. ¨

En liten dum sak är att nu den senaste månaden har jag kommit alla så mycket närmare i klassen och vad händer då`? Jo, då slutar jag! :/ Kommer sakna min klass för just nu har vi as kul tillsammans! Men förhoppningsvis kommer jag få awesome vänner i USA oxå!!

RSS 2.0