å ä ö

Sitter I skolan och har off period. Går inte att gå in på twitter, facebook eller sånt och går inte heller att skriva å ä ö. Kilppa och klistra med GoogleTranslate gäller här. Tänkte skriva ett långt inlägg här men detta var mycket jobbigare än vad jag trodde.

 

Just wanted to say that I have got a cold so I couldn’t run yesterday. I actuallt felt pretty sick and my head was hurting but I actually felt better when I woke up this morning but I am not really good yet so I will probably not run today. I don’t want to run due to I might get worse then and it is a competition tomorrow. :/ Today we re aslo taking photos from XC and we will do that before practice so we won’t look like a mess. :) We also have a thing that is called secret sister here at XC, or well, the girls have a thing that is called that. All the girls in XC have got a person that they will buy a present to for $5 every week but you don’t know who your secret sister is. (that’s why it is called secret sister) hehe. We will have a team dinner after practice today. There are always team dinners arranged the day before a competition. We will get out of class at 11.45 tomorrow and 12.00 the bus takes off, so we better be on that bus then! I hope that I can come if I won't be able to compete but hopfully I will compete tomorrow! Just have to go to bed early tonight and get some rest and hopefully I will wake up and feel better tomorrow!


Groin

 

Jag måste medge att jag trivs bättre i skolan nu. Gillade inte skolan förra veckan så värst mycket men så har det varit varenda gång jag har börjat på en ny skola så… Något som jag saknar med skoaln är att ha vänner, riktiga vänner på lektionerna. Alla mina kompisar har jag i cross countryn för annars är det bara ”hej, hur mår du” vänner, men jag kämpar på! Hade Kemi idag. Vi hade ett pre-test, kollar hur mycket vi kan av kursen redan så påverkar inte betyget. Vi får använda en elektronisk dosa när vi svara hehe. Visste inte vad ett ord betydde och läraren kunde inte säga det för det kunde eventuellt var a till min extra hjälp. Ordet var jon…jag vet vad en jon är. Vi fick i läxa till på måndag att sammanfatta hela kapitel 2, ”hjälp” tänkte jag men har faktiskt gjort hälften nu. Lite svårt med alla ord, love google translate, men måste medge att jag lär mig ord som jag aldrig annars skulle ha gjort. Läraren här är schyst, när jag frågade vad läxan var berättade han det och avslutade med ”om jag kan klara av det”. Bra att ha lite extra stöd i engelsk kemi.

 

Sedan hade jag franska, svårt, ligger så himla mycket före mig men konjunktiv och allt annat gramatik.

Hade sedan creative writing, läraren här älskade min London os tröja. Här träffade jag min hitills bästa icke XC vän. Hon har precis flyttat hit. Bodde i Alabama innan men spenderade förra året med sin familj i Japan då hennes pappa är med i ”the air force” men har kanske lyckats varva henne till XC så snart har jag väl kanske inga bra icke xc vänner längre ;)

Här skriver vi nu en "MYSTISK HISTORIA" och vi ska ha skrivit första kapittlet till nästa vecka och sen så ska vi skriva fler. Gillar denna klassen!!!

 

Åkte med Sarah och hennes kompis och åt lunch på Qdoba, en mexikansk restaurang. Sedan hade jag off period i 94 minuter då jag han göra min franks a läxa.

 

Har för tillfället ont i min ljumske så fick cykla i dag på träningen istället i viktrummet med massa killar som styrketränade, hehe. Dagens ord är Groin = ljumske (var tvungen att kolla upp det innan jag gick till skolan) men ingen förstod vad jag sa ändå. ;)


question

Hanna

Hej, din blogg är jättebra och jag bara älskar att läsa om ditt utbytesår! Men jag bara undrar vad XC är för sport? Du kanske redan har skrivit det men det måste jag missat isåfall! Är det en förkortning av något och vad gör man? Du skriver nämligen att det är jobbigt pga höjden ibland. Du kanske kan göra ett inlägg eller något? :) Kram din blogg är amazing och hoppas du får ett underbart år!!:)

 

Hej!

XC är en förkortning av cross country. XC är terärrng löpning när man alltsa springer i skogen och så. :)

Aww Tack Så mycket!!

Kram! :)

 


"And we got a foregin exchange student on our varsity team"

Idag var det första måndagen för mig i skolan och då har vi alla ämnena = böckerna får inte plats i min väska så bar två väskor (skolväskan + träningsväskan), lunchlådan, vattenflaskan plus en av pärmarna.  Måste ha en pärm till nästan vartenda ämne så det tar mycket plats i väskan, och att gå till skåpet mellan varje lektion är för stressigt men jag måste säga att jag hittar bra på skolan nu! Jag har 7 period off så jag och Sarah (från Cross country) gick runt och tog lite kort på skolan. Just det, har inte Algebra 2 istället, var för enkel matte (men svåra ord) så jag har off period där istället för period 4 denna terminen och jag har inte min coach som mattelärare. Det första han sa när han träffade mig var det… ;) ”You could just havet old me that I was a bad teacher”  hehe men så var inte fallet och det vet han med :)

 

Innan träningen pratade den coachen (huvud coachen för XC) om hur duktiga vi var i helgen och då sa en annan coach ”And we got a foregin exchange student on the varsity team (for the first time, är inte 100 på det sista) så alla började applådera och där satt jag och log lite fånigt. Träningen går definitivt bättre nu men det är väl inte så svårt att säga. Har fått mitt första smeknamn nu också.  Tränaren som sa det om foregin exchange student on VArsity kallade mig för Jen hela träningen. Vilket kan ställa till med lite problem maybe eftersom det finns en annan utbytesstudent som heter Yen. hehe

 

Fick paket från Sverige idag! Lite kul hur formen på chokladen har förändrats men måste säga att svenskt godis är gott! Nu har jag även fått trycket på min spikskoväska! Tack mamma och pappa! Love you!

 

Picknick

 

I Lördagskväll åkte jag Katie och Maggie (katies kompis) till Sponners och åt frozen yoghurt. Gott! Men  tror nog att jag gillar Dairy Queen bättre. Efter det åkte vi till bion. Biljetten kostade ca 8 dollar haha, 10 dollar med i Sverige! Vi såg ”The odd life of Timothy Green” den var jättebra, en sådan där gullig skön film.

 

Dagen efter var det kyrka och på eftermiddagen var det picknick som hålls varje år där alla tar med sig två rätter. Det var jättegott, åt lite för mycket onyttigt men det var ju söndag så…. ;) Där träffade jag några som The Simpsons känner och mannen i familjen hette Tim Green… ;) På kvällen åkte jag, Katie och Troy till Encounter, en kyrkgrupp för barn kan man säga där man sjunger och pratar och så.

Förresten, det är helt otroligt hur många som har band till Sverige! Har träffat flera som sagt att deras morföräldrar är från Sverige, några som har föräldrar som ofta åker till Sverige och jobbar och en som faktiskt har bott i Sverige somliten. dock kan ingen svenska (bra), bara prästen som kan säga "tack så mycket" för han har bott i Minnesota.


SaberCat Scrimmage


Bättre sent än aldrig


Varsity!

Idag var det den första ”tävlingen”, Vår skola Fossil Ridge mötte en annan skola på 2 miles (3,2km). Topp sju från varje skola får springa i Varsity (bästa klassen) nästa helg fast då 5km istället. Trodde inte att det skulle gå så jättebra, 1 för höjden, 2 för att alla andra är så bra, 3 var jätte nere igår så lite svårt att tänka positivt då. Men jag vaknade med en bättre attityd och jag kom 4 sammanlagt och trea bland tjejeran på min skola! Vilket betyder -> varsity! :D Yeaj! Alla bara, ”Jag visste att du var bra men inte så bra” och ”You just came out from nowhere”. Huvud XC coachen gjorde min version av high five med mig (min kära svenska kompisar vet vad jag menar) och en annan coach som är coachen för 800m och 1mile på track var jätteglad och sa att jag är en riktig racer, och att hon var så glad för jag kan vara med i deras 4x800m nästa säsong.

Nu sitter jag och gör läxor. Vi fick massor av ord till en bok som vi ska ha som glosor till på fredag. Ingen av mina amerikanska kompisar kan de, så det blir lite dubbeljobb för mig…gör också franska, pluggar på konjunktiv , något som jag inte kan sedan innan men som min klass här redan har jobbat lite med men det går framåt! Och M&M är väldigt bra plugg  godis! Senare ska jag Katie och hennes kompis (and mine I Guess) gå till spooner’s, frozen yoghurt ställe! Super gott, särskilt med m&m. Har glömt att säga det men jag har nu en amerikansk mobil. Jag fick ett val av mina värdföräldrar, 1, köpa en egen och betala räkningen själv eller 2, ta Katies gamla och de betalar mobilkostnaderna för mig. Jag tog det andra alternativet, hur snällt som helst! De sa att de vill behandla mig som deras dotter så det va ringen stor grej men jag tycker att det är super snällt! :)


First day of school

Klockan ringde strax innan sex. Jag gick upp och fixade min lunch and stuff. I skolan har jag jätteproblem med att öppna mitt skåp hehe men jag klarar faktiskt det själv nu, efter tre försök… ;) Första lektionen var chemistry och där jobbade vi i grupper så pratade med två killar och en tjej där som tyckte det var coolt att jag var från Sverige. Andra lektionen var french 4 och vet inte vad jag ska säga för french 3 är repetition av vad jag har gjort innan men french 4 är lite längre kommen än vad jag är. Jag får se i slutet av veckan hur jag ska göra. Där var det två tjejer som började prata med mig och en sa att jag kunde äta lunch med henne när jag vill. J Sedan var det Creativ writing och läraren här är jättecool! Haha han sa att när vi skriver dialoger ska vi inte vara rädda med språket utan skriv svordomar för de har han hört förut. Han sa också att så länge vi lämnar in allt och gör alla saker får vi A så vi får skriva vad vi vill. ;)

 

Sedan var det lunch. Åt med Katie, Maggie och en tjej från XC. Efter det hade jag Algebra 2 och min XC coach är läraren här. Blev lite depressed för det var svårare än vad jag hade trott. Trodde liksom att det skulle bli bland de enklaste klasserna men fattar inte orden på engelska… :/ hoppas det blir bättre dock.

 

Sen var det XC och vi sprang sort of backar. Det är jobbigt men inte lika jobbigt för min kropp som förra veckan så lite positivt där. Har pratat med nästan alla tjejerna i XC och VArsity tjejerna tycker det är kul att jag springer 800m och en Freschmen sa att hon tyckte mitt hår var såå fint ;) hehe  


Question

Vicki om: Är varsity dom som är typ.... Bäst?:)
 
Jag skrev att jag sprang med Varsity tjejerna i ett tidigare inlägg.
Såhär ligger det till:
I high school sporter delar man upp idrottarna i olika kategorier beroende på hur bra man är,
Varsity                          
Junior Varsity (JV)
Development  
 
Varsity är de bästa och de finaste ;) På min skola så finns det 7 stycken varsity platser men vilka som har de platserna kan vara olika från vecka till vecka men det finns ju alltid några som alltid har den platsen (eftersom de är bäst) ;)

Imorgon börjar det!

Imorgon börjar jag high school! Har packat min väska, xc väska och lunchen fixar jag imon. Ser nu min gulliga lilla lunchlåda?! Tränade idag och det var skönt väder (typiskt svenskt sommarväder förutom regn) ;) vi sprang lååånnggtt idag, första halvan sprang jag med några tjejer men sedan sprang jag med varsity tjejerna en bit och helt plötsligt sprang de andra en Annan väg så det gällde att hänga med varsity tjejerna för annars skulle jag aldrig hitta till skolan! Haha men det gick ganska bra och de alla är snälla! :)


Rocky Mountain National Park

Idag åkte vi upp i bergen! Fort Collins är beläget ca 5000feet (ca 1600km) men vi åkte upp som högst till 12000feet något!  Det var jättevackert, gick inte att fånga hur vackert det faktiskt var på biler. Ni ser den sista bilden, där det är lite mörkare, det är skugga från molnen, coolt! :) Haha, det ser lite roligt ut för man ser hur träden bara helt plötsligt sluta att växa på marken, dvs för hög höjd över havet för vegetationen.
 

First Baseball game ever!

Ikväll åkte hela familjen förutom Katie och kollade på baseball!!! Så himla häftigt! Var lite kul att se hur många som faktiskt inte tittade på matchen, det vill säga som var och köpte mat och sånt på alla möjliga olika ställen. Vi köpte glass som var jättegod och här var det inte Sverige size inte. Colorado Rockies som de kallas förlorade men det var kul ändå! Några som satt bakom mig spillde btw öl på mig...hehe

Check in

Idag åkte vi till skolan för att checka in mig. Fick en skolkalender med skolans motto/loga och fick betala för activity pass ($30), för att jag går på skoaln ($5) och för yearbooken ($65). När det var klart så skulle jag fotograferas och jaa... blev inte särskilt bra! Fick mitt ID- kort direkt efter det och har en smiley som ni kan se för att visa att jag har "activity card" vilket betyder att jag kan gå och titta på footballs games for free och får lite rabatt på baler och sånt. Fick sedan mina böcker, blev bara två men stora var de! De ligger nu i mitt skåp i skolan som jag har väldigt svårt för att öppna, tur att Katie har sitt skåp mitt emot så att hon kan hjälpa mig första dagen. Ja, just det, jag har en skåpskompis.....vet inte vem det är men vi får väl se.
Fick också mitt schema. Jag bytte till Algebra 2 och då kunde jag inte längre ha TV prod. 1 SÅ fick skriva 4 kurser i ordningen jag hels ville ha till the counselor så skulle hon välja två åt mig, (en att ha första terminen och en att ha andra terminen) så särhär ser det ut nu:
 Period
1# Chemistry
2# Photography (hehe jag vet) Nästa termin har jag matlagning istället
3# French level 4
4# Free period
5# Creative Writing (nästa termin speech)
6# US literature
7# Algebra 2
 
Och vet ni vad??? Min XC  coach är min matte lärare!
 
Sen äkte vi och handlade lite mat. Min ICA kort funkade i bankomaten där så jag kunde ta ut lite pengar men det kostade dock $5 för varje uttag.
 
Nu kom jag, Troy och min host mom just hem från att ha varit på deras gym där vi fixade ett kort till mig, så nu kan jag oxå träna där.
 

En vecka i staterna

Kom nyss hem. Hade XC träning idag as usual och det kändes bättre idag. Visst jag sprang inte särskilt snabbt så kan ju egentligen inte avgöra det men men... Imorgon ska de träna backar och typ åka bort till bergen (?) tror jag men ska inte göra sådan tuff träning nu första dagarna i alla fall  så jag ska inte vara med utan springer något eget hemma. Idag när vi sprang 8km sprang jag med en tjej som heter Meagan hela tiden som är jättesnäll. Börjar lära känna allt fler folk nu men det är fortfarande "vad är din favo film" nivån fortfarande. Men jag menar, hur ska jag kunna hänga med bland skvallret än när jag inte ens vet vilka de pratar om. ;)

 

Efter träningen gick vi till en Mexicansk restaurang. Enda gången som jag behövde kunna spanska och de andra tjejerna fick ett skrattutbrott när jag försökte säga vilken sås jag ville ha till han som jobbade som Katie nyss hade sagt till mig. Vi åt halv sex och nu tre timmar senare är jag fortfarande lika mätt!!

 

Glömde säga det men någonstans på vägen från AFS orentation camp:et och Fort Collins försvann min hårborste (tror jag) men jag köpte en ny igår. Men allvarlig talat så hittar jag inte massor av saker som jag hade packat ner och jag menar, det var ju inte så värst mycket men nyss hittade jag just min sax! Yeaj!

 

Till mina fina gulliga bästa vänner hemma i Sverige. Jag svarar inte er på Facebook, för då längtar jag bara hem. Skype om en månad eller så istället. :)

 
 
 

No, we don't have Swedish Fish in Sweden

Igår åkte jag och Katie först till Target och handlade lite eller ganska mycket skolsaker men jag köpte också en matlåda (för 4 dollar) en löpar funktionströja och lite allt möjligt smått som behövs. Näe vi gick förbi glassdisken hittade vi en särskild glass gjord för hundar (?!) Fanns en Starbucks därinne och de hade provsmaks exemplar men från Katies min verkade de inte vara så goda. En sak som slog mig var att Katie bad om att få ett glas vatten på där men hon behövde inte ens betala för det! Det hade ju aldrig gått i Sverige. Mitt ICA kort funkade på target mamma.

 

Sen åkte vi till ett ställe med massa klädaffärer Köpte en trekvartslång tröja på American Eagle och ett par shorts. Han som jobbade där frågade om jag var en utbytesstudent, måste ha hört de på mig när jag frågade honom om hjälp.

 

Vi gick också in i någon, jag vet inte, parfym butik? Där fanns det i alla fall si sådär 30 olika handspritsflaskor med olika dofter. Köpte dock ingen för jag klarar mig med de två som jag har med mig från Sverige.

 

Till sist åkte vi till Hollister där jag köpte en rosa tröja och en skjorta, här funkade dock inte mitt kort… :/

 

Träningen är jättejobbig. Mitt hjärta slår fort på grund av den höga höjden, och jag får mjölksyra så himla lätt på grund av det också. En av coacherna där kallar mig för Sweden (mitt första smeknamn sort of ever) ;) Efter träingen skulle vi skjutsa hem två andra tjejer och då frågade den ena mig ”This must be a stupid question but do you have Swedish Fish (godis sort) in Sweden” haha, blev helt chockade när jag sa nej.  


Second day of practice.....

Andra dagen på träning idag...gick ännu sämre. Känner mig helt konstig på grund av höjden och allt bara sög....

Valde mitt shema idag. Fick inte ha 5 klasser som jag ville utan var tvungen att välja 6st.
Kemi
Franska
US litterature
College Algebra men ska byta till Algebra 2 (byter eventuellt tillbaka om det går om det skulle vara för enkelt)
Creative writing (first semester) Speech (second semester)
Och sen så kanske TV prod. 1
Vi var tvungna att maila läraren och fråga om jag fick ha det eller inte.
 
Skolan börjar på Tisdag för på Måndag är det bara freshmen som går till skolan så haha mina svenska kompisar, jag får sommarlov längre än er... ;) Fast detta är väl dock den enda gången jag faktiskt inte vill ha det... ;) 

I Fort Collins

Har inte haft tid eller riktigt orkat att vara inne på datorn.

I lördags eftermiddag kom the Simpsons och hämtade mig! De är så snälla och har gjort en plansch med Sverige platser till mig i mitt rum, och tellushuset i Ljungby! Haha Har också en Welcome Jenny på min dörr som kusinerna har hjälpt till med. Fick också en present, en tröja från ett college här och av Troys och Katies mormor och morfar fick jag ett smycke!

 

Igår gick vi runt på någon slags festival och jag var jättetrött vilket de märkte haha. Däremot har jag som längst sovit här till 8. Det är bara på kvällarna som jag blir trött.

 

Jag, Katie och Troy spelar spel nästan hela tiden, och jag vann överlägset på Monopol! Haha, Troy tyckte att jag var för snäll när jag sa att de behövde bara betala mig 10% av vad de var skyldiga mig haha.

 

Hade första träningen idag. Innan dess gick jag, Katie och hennes tennisvän till ett café och sedan runt i skolan där vi fixade mitt blue card till XC och jag träffade Coachen.

 

Träningen gick inte alls bra. Blev jätteyr på grund av höjden och kände mig inte alls bra efteråt och imorgon ska vi springa 10km istället för 7 som idag. Tränarna vet dock om det så det är väl bra men men….. :/ Lärde känna en tjej från XC idag som var jättesnäll, hoppas det blir fler imon då vi också ska fixa mitt schema!


I am in Colorado!

Idag tog vi flyget från LAX till Denver. Ellen och Nina retade mig typ hela flygresan för att jag inte fattar danska, men vadå då? ;) haha På flygplatsen möttes vi upp av en volontär som är vän med mig på facebook så hon visst vem jag va av oss tre. Sen skulle vi åka till en annan AFS volontärs hus där vi ska sova en natt och imorgon ha lite preperation men på vägen dit stannade vi till på ”Sonnic’s” där Doreen, volontären, bjöd oss på typ slash drycker eller glassdrycker typ ;) haha Alla förutom jag tog is dryckerna men jag tog en Sonic Blasters, lite som McFlurry med m&m fast godare, och större….. ;) Om man åt där blev man serverad på inlines men det vanligaste va att stanna till på drive in så kom de ut på inlines med beställningen. Sedan fortsatte vi vidare och kom fram till huset som var supper gulligt!! Alla husen här är typ byggda på Denvers gamla flygplats. Vi träffade några andra AFS:are innan de flesta blev hämtade av sina värdfamiljer, det var så kul och se.

Försökte springa lite, typ 800m men det var sååå varmt och hade ont i magen från glassen så gick inget vidare…..ska upp imon innan frukosten och springa lite istället så behöver jag inte göra det på söndag.

Vi gick och badade i poolen med två andra killar, från nya Zeeland och Norge, han från Nya Zeelands värdfamilj är ett lesbiskt par och han från Norges värdfamilj är ett homosexuellt par. Ganska coolt tycker jag!! Norge Killen, Adam som är super schyst berättade också att han ”bytte”  namn tillfälligt nu under året eftersom hans vietnamesiska namn skulle bli lite svårt att uttala, så har en kinesisk tjej också gjort, super coolt! ;) :D

Innan kvällsmaten gick vi in till ”centrum” eller vad man ska säga. Starbucks och lite glassbarer och sånt. Det tog över timmen att gå fram och tillbaka.

Imorgon får jag åka ”hem” :D I am so excited. Doreen sa till mig på flygplatsen att min värdfamilj var så excited över att jag skulle komma! J här kommer lite pictures från dagen!

 

Bara en gata i Kalifornien påväg till LAX, had to! ;)

Här kallar de mig för vattenmissbrukare! Det du mamma! ;) <3

Denver från planet

Drive in places

menu

My sonic's blaster

Här befinner jag mig just nu, men inte länge till..... :D

 

 


Ingen sover i LA

Vi gick och la oss strax innan elva igår ( 7 in Sweden), sov och vaknade och trodde att telefonen från receptionen skulle ringa snart (5.15) men det visade sig att klockan bara var 00.03 (?) Sen blev det inte så mycket mer sömn. Skulle gå upp på toa men gick in i dörren, oops! ;) haha men för snart en och en halv timme sedan märkte vi att ingen sov så nu sitter vi och titta på TV istället. Klockan är 4.15 och om en timme blir vi väckta och om ytterligare en timme ska vi vara nere i Lobyn. och här sitter vi alla redan klara ;) Det är jag och Ellen (den andra tjejen från Sverige som ska till Colorado som delar rum + en tjej från Danmark som ska till Colorado.

Det är heltäckningsmarta här på hotellrummet och när jag höll på med väskan på golvet kände jag att något rev mig på stortån, men det var väl inget mer med det. Sen kom det bloooodd....great! ;)

 

Fick ett sånt gullig inlägg av min american sister på fejjan igår, "less than 48 hours... I CAN'T WAIT!!!!! I hope your plane ride is going well and you land soon in L.A. (: Hurry up and get to colorado!!!" Jag skyndar mig! ;)

  

 
 
 

I'm in LA!

Gick upp halv fem imorse och jag, mamma och pappa åkte till Kastrup. Efter London flyget gick jag in i OS affären på Heathrow och skulle köpa tröjor. Tyvärr var det väldigt utplockat. Jag hade stora problem med att veta vilken storlek jag skulle köpa till min american brother men så såg jag en lång kund så jag gick fram och frågade hur lång han var ”6 feet” men när han såg mitt ansiktsuttryck konverterade han det på Iphonen. Snällt!! Sedan mötte jag upp Emma och Ellen och en annan AFS Ellen som strax där efter gick till sin Gate.  Flyget var långt!! Men jag kollade på Fast Girls (Josse ;) ) ett avsnitt av Glee och typ jump street 21. Vid ett tillfälle började planet skaka ganska mycket (enligt mig) så vi fick spänna fast oss igen. Jag blev så rädd!!! Vid 7 LA tid landade vi, (4 på morgonen i svensk tid) och till min förvåning funkar min mobil här!! :D Men smsa mig inte för det är dyrt att svara och jag vill inte ha sms från kompisar ;) haha Ni vet att jag älskar er! ;) Ska upp vid 5.15am imon och flyga till Denver så ska duscha och gå lägga mig nu. Ni får ha det så bra där borta i Sverige och detta blir det första inlägget på min nya kategori! ;)

 
 
Här har vi det mystiska vattnet Josse, men jag tror att man ska dricka det dock ;)

9 augusti!!! 0 dagar kvar! Hejdå Sverige!!!!

 
Idag börjar mitt livs största äventyr! När ni ser detta är jag inte i Sverige längre utan på Heatrow och väntar på Emma och Ellen som ska åka med mig till LAX. Snart är jag i USA vilket betyder att detta förmodligen blir d´sista inlägget på "Olidliga väntan till USA", next, "I live in america"!! :D
 

1dag kvar!

1 dag kvar, knappt! Åkte med Maria till Max och köpte lyxshakes och sedan kollade vi på "Pretty little liars". Har bara små saker kvar att packa ner som jag behöver använda innan jag åker. Klockan 6 imorgon på morgonen lämnar jag Åkervägen 6 och åker mot Kastrup. Har lovat Eve och Josse att bomba dem med sms innan jag når Danmarks gräns. Sen blir det Kastrup-Heathrow Heathrow-Lax och dagen efter (fredag) Lax-Denver. I Denver stannar jag till lördag då min värdfamilj kommer att komma och hämta mig 3.30pm. I am so excited and so is my american sister!!!
Ska duscha nu sedan blir det att dejta den svenska sängen sista gången på ett tag!

Pannkakslunch

 
Sista lunchen i Sverige på nästan 11 månader blev med Eve, Josse och Karl. Kommer att sakna er alla så!
 

2 dagar kvar! Bowling

 

Josse, Tilda, Karl och Eve kom hem till mig vid lunch och så gjorde vi varma mackor i ugn. När vi var på glasstorget igår berättade de att de ville åka och bowla med mig idag. De hade beställt tid och vi hade det jättekul! Jag gjorde till och med en strike!!!!! Fast jag kom sist ändå….som vanligt ;) haha kan kanske bero på att jag ganska ofta inte får ner någon överhuvudtaget. Jag skulle kanske behöva de där gallerna?? ;) Fast många gånger fick jag ner den käglan i hörnet, skickligt eller klantigt?? ;)

 

Tilda åker till Stockholm imon, min sita dag i Sverige så blev lite Hejdå kramar där!!

Linus åkte också till Mallorca idag så hejdå för honom blev det igår men vi smsade lite in i det sista idag.

 

Berättade i ett tidigare inlägg att mormor och morfar skulle komma hem idag från stugan för en dag för att säga hejdå till mig. VI åt pizza och hade det mysigt med hela familjen. Sen blev det ytterligare lite hejdå.


Hämtade ut mina dollar idag! :)


Sista glassen på glasstorget

Idag hade vi bestämt oss för att åka ner och äta glass på glasstorget. Haha, dock var inte vädret med på noterna för det regnade lite. Han som jobbade där var jättesnäll, och jag fick alla sorters strössel på glassen vilket inte ingick i menyn "barnspecial" och dessutom fick vi alla klubbor vilket inte heller ingick i menyn, snällt! :D Beroende på att det regnad esatt vi inomhus och åt glassen och Linus spillde nästan all sin varma kolasås på sig hehe ;) Men glassen var super god!
 
Klippte mig oxå idag. Skönt att inte behöva göra det i början när jag är in the states. Jag, jag är en trogen kund jag! Har faktiskt aldrig klippt mig hos någon annan är min frissa! Men hon är ju bäst så... ;)
 
3 dagar kvar!!! Crazy or what?!?
 

Nästan färdig packat!

 
 
Igår började jag packa, och till min förvåning är jag nästan klar! Jag har bara några små saker kvar att packa som jag behöver lite till. Väskan hamnade på 20kg (värdfamiljens present väger över 2kg).
Lite kort vad jag packade:
 
 • 2 par långa byxor
 • 2 par shorts
 • 1 kjol
 • 1 klänning, 2 tunikor
 • 2 tjocka tröjor
 • ca 10 linnen/t-shirts
 • 1 en kort pyjamas och 1 lång
 • 8 par strumpor
 • 11 trosor
 • en skinjacka som jag åker i och en tunn vindjacka
 • ett par gympa/vardags skor
 • min kompiströja
Tränings kläder
 
 • 3 tröjor
 • 1 par korta shorts
 • 1 par 3/4 byxor
 • 3 sport BH:ar
 • 1 träningsjacka
 • underställströja
 • löparpandband
 • 2 par vanliga strumpor och 2 par spikskorstrumpor
 • 1 par löpardojjor, 1 par lättviktsskor, 2 par spikskor (ett av paren väger ca 150g) ;)
Tror det var det i klädväg. Häromdagen skrev Katie till mig på fejjan att Coachen hade frågat när jag kommer och att alla vara excited! :D 4 dagar kvar nu, mindre än en hand, snart gäller det!
De Rosa ska jag ej springa i.
 
 
Så ska det se ut! :)
 

 

 


Jag kommer från polkagrisland!

 
I förrgår så kom min moste och morbror och en av mina kusiner och sa hejdå påväg hem från stugan. Min äldsta kusin var i Minnesota förra året så hennes värdfamilj hade varit på besök denna veckan och när de hade varit i Stockholm köpte de 10 polkagrisstänger åt mig. Hittade dem inte någonstans här i Ljungby och jag har letat! Måste bara säga att min släkt är bästa och så himla härlig!
Min kusin Hanna jular och gör volter hela tidne så jag och Maria försöker få henne att börja på gymnastik! Såg ni något från gymnastik tävligarna från OS?? Hon gabrielle Douglas som vann var helt fantastisk och är dessutom fördd den 31 december 1995!

Linus 17 år!

Igår hade Linus sitt "kalas" och idag fyller han 17 år! Grattis mannen! Linus är typ min älsta vän, vi har gått tillsammans på dagis och sedan från lekis till nian! Vi fick fin fin mat som värden själv hade lagat, vår egna lilla kock! Till efterrätt fick vi glass (A) och vi pratade om gamla dagis minne och ändan upp till gymnasium minnen haha ;) Vi såg en jättebra film men vet dock inte vad den hette. Såg även på nätat att Michel Tornéus kom 4 med en cm från bronset!!! Stackarn! Och han som först inte skulle få åka för SOK, just saying'...

Titta vad jag hittade på instagram!


6 dagar!

Igår hade jag, Josse och Zuzanna Pizza kväll. Det var sista dagen som Zuzanna var i Sverige innan jag åker så var ju ett måste. Jag tog flera bilder men efter ca 10st sa Josse att minnet var fullt och jag som hade 4GB kvar fattade ingenting men det visade sig att jag hade glömt att sätta i minneskortet men bilderna fanns på kameran ändå  (?) Men det gör de inte längre (?) Vi kollade återigen på Ghost Whisperer i ett fruktansvärt varmt rum! hehe, somnade i Zuzannas knä innan hon skulle gå hem och gav henne en bamsekram, ses om 11 månader....
.
Har gjort min matlista nu för resten av veckan i alla fall:
Fredag: Flygande Jacob
Lördag: Partaj hos Linus
Söndag: Tacos
Måndag: Fisksoppa
Tisdag: Mormor och morfar kommer hem bara för att säga hejdå till mig och bjuder på mat! :D
Onsdag: Spagetti, skinka och ärtor (Det är vad vi kallar maträtten, mammas uppfinning!)
 
När man börjar skriva vad man ska äta varje dag märker man hur nära det är!!
Om en vecka är jag i LA om jag inte åker med ett tidigt väldigt tidigt flyg till Denver. Börjar nästan bli lite skraj! ;)
 
Jag köpte massa godis idag som mamma ska skicka över, (det är inte jag som ska äta det) ;) Men har köpt 5 stora marabou, 4 dubbel daim, 9 små mini marabou (till kompisar), en påse med lösgodis, två påsar med bilar, två påsar djungelvrål (they are going to love it! ;) ) Och idag kommer mina kusiner och moster och morbror som har köpt massor med polkagrisstänger! De åker också förbi för att få träffa mig! Aaww så snällt!
 
 

Mack- och flingkalas filmkväll

Hehe, men mackorna vi gjorde vara jättegoda! ;) Min macka såg ut som en typiskt amerikansk macka som har varit i ugnen som i filmerna, om ni vet vad jag menar. Vi åt våra delikata mackor och kollade på Ghost Whisperer. Josse fick två boxar av oss när hon fyllde år så nu behöver vi inte hyra film längre för tillfället, billigt och bra! ;) Zuzanna åker till Polen imon så idag blir vår sista kväll tillsammans på 11 månader! :/ Men vi ska köpa pizza och kolla på G W så det blir mysigt. Var tvungen att äta min favo pizza en gång till innan jag flyger iväg!
 
Idag gick jag upp tidigt, vid 7för jag skulle till dokorn och kolla på ett fördelsemärke inna jag åker så att allt ser bra ut, vilket det gjorde. Starx innan 9 var jag nere i skogen och tränade. Visst är det jobbigt att gå upp tidigt men det är så skönt och härligt när man kommer hem och vet att i vanliga fall skulle man vara påväg ner och träna. ;)
 
Såhär blir alltid ostarna när en Biesert:are har varit i farten. Sorry Tilda ;)
 

Jag ska sova i LA min första natt i staterna!

Första agusti! Månaden som jag åker! Tänkte int epå det men igår belv det ensiffrigt, och nu är det bara 8 dgar kvar. Det börjar faktiskt kännas lite att man ska åka nu. Nästa vecka vid den här tiden är det min sista dag i Sverige på ca 11 månader! Crazy!!??!!
 
Idag fick jag hem ett kuver från AFS men lite handböcker som kan var atill hjälp under resan, ett ID-kort som jag ska ha runt halsen, namntags och en lista med vart alla ska. Från den fick jag bekräftat att när jag landar på LAX den 9 ska vi int eåka vidare till Denver direkt utan vi ska bo på hotell i Los Angeles en natt! Coolt! Då kan jag ju säga att jag har varit i Kalifornien och Los Angeles eftersom flygplatsen är ju internationell mark så det hade ju inte räknats. ;) Den gröna pricken på ID-Kortet betyder at tjag ska sove över.  På pappret står det också att jag ska samla in alla flygbiljetter (3st + min) från dem från Sverige när vi landar på LAX och ge dem till AFS Usa.
 

Fråga

          
  Anonym:                                                                    

           Så får inte du graduera dig, eller vad det heter? :D 

För att få graduera måste man vara senior. Jag kommer med största sannolikhet bli junior och kommer därför inte att få graduera. Dock tror jag att den enda skillnaden mellan Senior och Junior är att man inte få just graduera som Junior, och som min värdmamma säger att mitt skolfoto kommer vara på en annan sida i yearbook:en. Vad det gäller klasser och evenemang så är villkoren lika. :)


RSS 2.0