Love Saturdays!

Igår hade jag en riktigt rolig lördag! Dagen började med att jag, Emily, Merritt och Michaela åkte och shoppade! Hittade ett par vita shorts på American Eagle (gillar den affären så mycket bättre än hollister) och sedan hittade jag en push up  Bh på Victoria Secret som ger mig två storlekar större så nu kommer jag förhoppningsvis inte tappa min prom klänning! Sedan hittade jag också ett par skor till Prom för endast 20 dollar! (140kr)! När vi alla hade shoppat klart (typ)  så åkte vi till Spooners och åt Froyo med Merritts boyfriend Nate som springer Track också och Keenan som är Emilys prom date, han som frågade henne efter ett meet när vi kom tillbaka till skolan. Han är bästa vän med en av de svenska utbytisarna från förra året och sa massa svenska fraser till mig! Rätt så imponerande måste jag säga att han kom ihåg allt och sedan så försökte jag lära honom skjorta, kavaj och röda byxor så att han kan sjunga den när han skypa med svensken nästa gång! Dock så kan nästan alla mina vänner här i USA den nu! Haha (din förtjänst från första början Mille!) ;) Sedan så Skjutsade Emily hem mig och jag och Katie åkte och tillbaka vart jag först kom ifrån och köpte Qudoba till kvällsmat, love mexican food! Sedan gick vi till spooners (igen för att köpa efferäött som vi kunde äta senare under kvällen. Sa till tjejen i kassan när jag betalade, ”I am going to eat this tonight ok” haha men det var ju lördag. Hon som jobbade i kassan vet vem jag är för att Sarah Kamphaus sa en gång när jag hade problem med mynten när jag betalde att jag var foreign och igår så när jag betalade så sa hon direkt, hon kände igen mig, att hennes mamma var den som övertalade mina värdföräldrar att ha en utbytesstudent! Haha lite kul ju!

 

På kvällen kom även Asia och Katie Martin över och vi bakade ett recept som Katie hade hittat, man bakade brownies och sedan när de var klara som hade man kakdegsbollar som man täckte med brownie och sedan doppade man dem i smällt choklad, kladdigt värre! Väldigt mäktiga men ganska goda men inget slår chocolate chip cookies! Dock så har vi gett bort nästan alla triple cookie dough brownies eller vad man ska kalla dem nu!

 

Idag så låg jag och Katie ute och gjorde läxor för jag behöver få lite färg till Prom på grund av färgen på min klänning, vill ju inte smälta in! Sedan åkte jag och köpte lite småsaker till mina kompisar i Sverige, det är dyrt att ha många vänner! ;) haha och nu ska vi snart titta på en film. Jag föreslog en film, forrest gump, som min värdpappa inte tyckte var riktigt lämplig men då sa jag att vi är 18, vi är vuxna så det är okey, men då sa han något i stil med ”Not until another week young lady, until the I will be hard” hehe, ja för snart smäller det!


SCHOOL RECORD!

Vår coach sa till oss igår att om vi springer under 9.45 så kommer vi nästan helt garanterat att ta oss till State (topp 18 lagen går dit) hon sa även att vår 4x800m är den mest talangfulla och bästa som Fossil någonsin har haft och idag i meetet som började så tidigt som 11 så vi slapp nästan hela skolan så fick vi till en 9.38 och vann!!! Vilket också är skolrekord med sex sekunder! Dessutom  så sprang jag och Ashley helt ensamma  och fick inte dåliga tider men mycket bättre kan vi och med denna tiden så är vi just nu antingen 4 eller 5 i state! Och det är bara några få sekunder upp till den bästa tiden så om vi jobbar hårt nu sista tre veckorna så kan vi kanske göra riktigt bra ifrån oss i State! Min split var en 2.25 så bästa spliten hittills i alla fall och det går framåt! Efteråt så kom huvud coachen (han som alltid ska skicka hem mig) och kramade om oss alla i en enda stor grupp kram! Så när de uppdatera skolrekorden på hemsidan så kommer mitt namn att stå där! Efter loppet mådde jag jätteilla, börjar bli som en vana här i USA, och höll på att spy men jag klarade mig och som tur var var det 4 timmar mellan mina lopp för senare hade jag open 800m och då fick jag till 2.25.07 viket är okey, men bättre kan jag! Tjejerna vann hela meetet och killarna kom två! Jag sa till Emily och Merritt att jag kommer sakna dem så mycket och att få springa 4x800m med dem och de sa att de ville inte att jag skulle åka hem och jag var ”an angel that was send from Sweden” för vi kommer aldrig att vara så bra som året när jag är här för nu har vi 4 bra 800m löpare och detta är året som vi kan prestera på State! Men vi håller på att fixa lite nu med adoptionspapprena här nu veti! ;) hehe Men nu nä råret går mot sitt slut vill jag åka hem allt mindre och mindre, men jag antar  att det är hur det ska vara….men missförstå mig inte, Jag älskar er i Sverige också!

Efteråt så åkte jag med Katie till Dairy queen och köpte glasssssss, bäst! Dock så blandade de alla smaker i samma maskin istället för att blanda med skeden som de gör med McFlurryn på MCdonalds så jag bad om att få glassen oblandad eftersom jag inte tål jordnötter och det ledde till mer glass istället…. Hehe ;)

 

Imorgon skulle jag egentligen gå och shoppa med Kaylee men hon blev sjuk så ska troligtvis gå och shoppa med Emily och Merritt istället! Prom , here I come!

 
WE ARE GOING TO STATE!!!!

Wednesday

Igår i speech hade vi debate, en debatt som vi hade pluggat för och sånt och debatten som jag var i gällde ”animal testing should be banned” jag och min partner var affirmative, du håller med, vilket var bra då hon är vegan, äter inget som har någonting med djur att göra, sså inte kött (dahh, of course) mjölk, ägg, godis som innehåller gelatin, mjölkchoklad eller vanlig glass!!!! Och inget bröd eller muffins som innehåler mjölk eller grädde elle whatever!  Vi vann i alla fall! Wiho! Det andra laget använde nobelpriset som källa dock, så kände mig lite stolt över att vara svensk då!  Sedan i foods så skar jag av halva tummen, okey inte riktigt sant kanske men rätt så djupt skar jag mig när jag rengjorde en rund sak med vass kant så blodet flödade i början, men det var inget som lite plåster och en plasthandske kunde fixa så jag fortsatte att diska sakerna, lite försiktigare dock. Min lärare frågade mig om jag var freaked out av blod, nej svarade jag ;).Dock så fort jag använde handen utan att tänka på det när jag inte har plåster så börjar jag blöda lite ordentligt igen (så mycket som man kan blöda från en tumme utan att man förblöder eller värsta vattenfallet med stor pöl på golvet dvs) Denna stackars tummen har varit med om mycket! Det var samma tumme som jag skar av halva ovansidan med rakhyveln i Nebraska  i vintras….hehe ;) min Foods teacher är superbra! Hon vet alltid när jag har varit och tävlat, hon visste direkt hur jag hade presterat i Simplot i februari och i måndags sa hon, ni gjorde ju bra ifrån er i Kansas! Och så pratade hon lite om Kansas med mig igår! Sen under lunch gjorde vi massa planer för prom, eller åtminstone jag gjorde det men alla höll med! Vi ska fixa oss i vårat hus och sedan ta kort vid dammen 200m härifrån och sedan ska vi åka och äta på (?) Olive Garden, italienskt som jag aldrig har smakat men ska var agott! Sedan ska vi åka till Prom (typ en timme) och sedan åka hem och byta  om (Katie berättade för mig att ingen har på sig prom klänningar på after prom) och sedan antingen köpa glass (ett förslag somingen vet om, än dvs!) eller bara åka hem och så ska vi ha en birthday sleepover för dagen efter är det min födelsedag! Och då ska vi gå till Ihop till frukost! Yummi! Vi är ett helt gäng, Jag, Katie, Maggie, Annie, Marisa, Katie Martin, Asia, Aisas kompis som är i min franskklass och sedan vid after prom så joinar Kaylee oss och ska var med på sleepover och allt!  Jag har nu dessutom en prom klänning! Emily tog med sig alla sina gamla homecomming klänningar och en av dem var såååå fin men alla var korta och då kommer Merritt på att hon har en lång klänning i sin bil som deras kompis Abbie som flyttade till Schweiz med sin familj i sommras hade lämnat åt dem så nu har jag en full ut prom dress! Den är typ laxrosa så nu får jag ligga och sola i helgen så att jag blir brun så att jag inte ser ut att vara samma färg som klänningen! ;)

Me and Kaylee för två veckor sedan! Gosh, tiden går fort, vad jag låter gammal!

Run! Forrest! Run!

Of course när det började bli fint väder här så började det snöa igår igen!! Come on! It’s almost May and I am in America so it is supposed to be warmer especially so I can brag to my friends but now it is the opposite when you guys in rainy Sweden have summer weather! Dock så säger alla att detta är extremt ovanligt, även för att vara Colorado, in fact, det är like den första gången sedan 1982 eller whatever sen vi har fått såhär mycket snö I april, sooo, web etter not get any fires this summer! Dock så ska det bli varmare nu och på lördag 20 grader! Och nästa vecka är det Prom och min födelsedag!! Vi har börjat göra massor av planer nu men vad som inte är hundra än är vilken klänning jag ska ha. Troligen låna en av Emily, så länge de passar! Practice igår var horrible! Det var faktiskt varmt väder när vi kom till skolan  och det hade regnat under natten så det luktade sådär gott som det gör när det regnar på sommaren (när det har varit varmt dvs!) men sedan så blev det värsta snöstormen men vi sprang intervaller ändå och jag sprang så fruktansvärd dåligt!! OCH vet inte varför! Efter practice fick vi våra tröjor för vårat fantasy team (alla coacher väljer friidrottare och skapar lag och och får poäng när friidrottarna placerar sig på tävlinga, får skolrekor, går till State och så vidare) jag är i min XC coachs lag som heter Forrest Vaughan så våra tröjor säger, RUN! FORREST! RUN! klart bäst! ;)

 

Idag så hade jag ACT så när alla andra som inte var Juniors eller foreign exchange students fick sovmorgon till 11.43 så satt jag  i skolan och tog ACT och jag gjorde så dåligt ifrån mig!!! Som jag sa till folk, om det var möjligt att faila så gjorde jag det! ;)  Det största problemet var att jag inte hann! För matten var annars lätt men hade fortfarande 12 frågor kvar när det var två minuter kvar så jag fyllde i alla B, kommer nämligen ihåg vad Christina Yang i Grey’s Anatomy sa till Meredith för 5 år sedan när de tog sitt AT test, ”om du inte vet fyll i B för det är störst chans att vara rätt” ;) hehe.

 

Jag fick även mitt tredje college letter igår, dock i South Dakota, vilket är kallt! så tack men nej tack, men brevet går in i min spara låda! ;) 

 


KU Realys!

Så i Torsdags morgon så åkte jag och ett tjugotal andra friidrottare med alla 7 coacher till Kanskas! Bussresan var lång, runt 11 timmar men vi tittade på film, först en jättedålig som jag sov igenom men sedan the Blind side! Alla har sett den i USA och den är några år gammal med Sandra Bullock och såååå bra!! Vi kom fram sent på kvällen så då gjorde vi lite jogging och sånt för att väcka benen inför morgon dagens tävlingar.

 

Så dagen efter så  ringde alarmet vid 5.30 och vi gick upp och åt frukost innan vi begav oss mot arenan, KU’s arena (Kansas University) så vackert det var där! Dock var det super duper kallt! (sådär -2 grader) ;) men satt där med linne, långarmad, tröja, en till tröja och vinterjacka, och shorts, löpar tights, mjukisbyxor, och överdagsbyxor + vantar och mössa och frös…. ;) hehe Så vi tjejer bestämde oss för att gå till det enda varma stället, badrummet och där sätt vi i 1 – 2 timmar och…sov … hehe jag nu kan vi säga att vi har sovit på golvet i ett allmänt badrum! Dock så blev det varmare och när tiden för mitt lopp kom så sprang vi alla i shorts och linne. Vi deltog i DMR (distance medley relay) som var 1200m, 400m, 800m och 1600m. Jag sprang 800m loppet och vi kom två!!! Vi var jätteglada då vi var rankade betydligt längre innan tävlingen. Coach Williams hade sagt till mig att springa snabbt annars skulle han deport me to Italy. Vilket han efter loppet sa att han inte tänkte göra längre tills han snabbt ändrade sig och sa att vi får se hur 4 x 800m går imorgon.  ! Detta var en heldag på arenan, vi kom dit vid 7 am och åkte hemåt vid 9pm, 14 timmar! Och då åkte vi och åt och vi anlände där vi ca 10 och sedan så åkte vi därifrån vid lite efter elva och kom till hotellet vid ca halv 12 och eftersom detta var sita natten så var vi tvungna att packa allt och så så vi gick och la oss vid halv ett och vaknade sedan igen vid halv 6! 5 timmars söm, jippi….. Igår var det dock mycket varmare! Och då hade vi 4 x 800m och vi vann vårat heat! Och kom femma over all! :) Efter loppet så gick jag och resten av tjejerna i mina stafetter plus Sarah S och åt lunch, pizza, 1 dollar för varje slice så 2 dollar = 14 kr lunch! Detta var den enda Amerikanska pizzan som jag faktiskt har tyckt om sedan jag har varit här! Sedan skulle vi gå och köpa starbucks på ett ställe där de sålde deras drinkar och hon var inte så bra på sitt jobb för min chocolate feppechino som är kaffe fri innehöll kaffe och var jätte äcklig!! 5 dollar i papperskorgen där eller i sjön heter det nog på svenska! ;) Under lördagen var det även vuxen klasser med olympiadier som tävlade bland annat silvermedaljören i OS på herrisdan i 1500m! Det var även ett 100meterslopp med paraolympisk och en av de som deltog hade förlorat sitt ben under tjänstgörning i Irak! När meetet var slut så visade det sig att tjej sidan från Fossil hade vunnit hela tävlingen när det kom till relays! SÅ vi fick en fin stor pokal med lock!

 

Bussresan hem var fruktansvärd! Det var sååå varmt! Och föraren visste inte hur man stängde av värmen och luftkonditoneringen funkar inte när det är kallare än 50 grader farenhait ute! Alla låg där döda med så lite kläder som möjligt och fönsterna var helt äckliga när vi kom fram för svett som hade avdunstat och sedna kondenserat! Att sitta där i den värmen tryckt mot fönstret för att det är lite kallare i 8 timmar och räkna ner timme efter timme är fruktansvärt! Har aldrig varit så glad över att se skolan och trots att det var nollgradigt när vi kom fram halv 3 på natten så var alla överlyckliga när de kom ut och det kände så skönt att stå utomhus i bara en tunn långarmad och tights!

 
Första tjejen från vänster i mössa är min Coach!
 
Provade min första pretzel! Super gott och här i USA doppar man dem i ost sås, låter lit ekonstigt men ganska gott men nog godast just plain! Trodde för st det vita var socker men pärlsocker finns ju inte i USa utan dett aär pärlsalt! ;) haha ve tinte verför vi köpte dem med salt då vi i slutändan bortstade av allt salt varenda gång.
 
 
http://www.coloradoan.com/article/20130419/HSSPORTS/304190059/Fossil-Ridge-s-Lindsey-Read-wins-triple-jump-Kansas-Relays
 
Här är en länk till en tidnings artikel!
Nu har jag varit i många stater,
  • Kalifornien
  • Colorado (ehh, dahh)
  • Texas
  • Wyoming
  • Nebraska
  • Idaho
  • Illinios
  • Arizona
  • Kansas

Nio stater på snart nio månder!


SNOWDAY!

Nu kan jag äntligen skriva rubriken som jag vid flera tillfällen ha velat, Snowday!!!!!! Wiho! Precis efter att jag hade skrivit klart inlägget igår kommer Katie inspringande i mitt rum och säger att vi har en Snowday imorgon! What! De brukar ju inte bestämma det förrän samma dag och det snöade int ens när hon berättade det för mig. Jag gick förväntansfullt in på Poudre school districts hemsida och visst var dt så, ingen skola (idag)! Så idag när jag kunde sov hur länge jag ville så vaknar jag självklart vid 7.25! men jag antar att det är sovmorgon när man är van vid att gå upp vid 5.25. Det skulle dock ta ytterligare en till två timmar innan Katie gick upp så jag satt där i köket i min ensamhet ;) haha Hade tänkt gå ut och springa direkt efter frukosten men min värdmamma sa att det var halt så jag borde vänta tills det började tina. Om det var rätt beslut vet jag inte för nu så bara öser snön ner! Som Troy sa, ”It is pouring down, I didn’t even know that snow could pour down but it does!” haha faktum är att vi hade tänkt att åka till Panera eller någonstans och äta lunch med Maggie men varken hennes eller vår mamma ville att vi skulle ut på vägarna. Jag har aldrig i hela mitt liv sett såhär mycket snö i april! Många tycker att det är töntigt att vi har snödagar här i usa och det tyckte faktiskt jag lite först också (men jag klagar inte) men när jag har tänkt på det lite
mer så är det ju faktiskt så att folk har inte vinterdäck här på bilarna och att ha massa 16åringa förare ute på vägarna är kanske inte  det bästa under dess förhållandena och dessutom så fick jag höra i skolan igår att massa folk hade kört av vägen och då var vädret inte alls lika farligt. Sitter fortfarande i löparkläder och hoppas att jag ska kunna ta mig ut på en liten runda senare. Imorogn klockan 6.30 ska jag vara på skolan för då åker jag och några från track laget till Kansas! Hoppas bara att det slutar snö och om inte så så åker vi till värmare platser!

 


Snowday in April!


Let it snow!...but not in April though!

Idag vakande jag mitt i natten, 2 am och gick upp och tittade ut genom fönstret. De där 100% chans för

 

snöfall var inte särskilt trovärdit och vägarna var skottade så ingen snödag inte här inte tänkte jag. Dock så vakande jag 5.35 av att telefonen ringde och jag gick direkt in på skolans hemsida där det stod att vi hade en late start på grund av snön, så vi började 2 timmar senare. Måste medge att jag var lite förvånad att vi fick en late start men samtidigt så var jag precis som alla andra lite sura över att vi inte fick en snödag, särskilt när vi ändå fick en halv snödag! Då kunde de väl ha gett oss en snowday!  Eftersom det var massa snö ute så hade vi Track inomhus, vilket inte är alls lika kul men vi gick ändå och värmde upp utomhus sisådär femton minuter då jag kastade en liten, lägg märke till liten snöboll i Alex hår så lite senare när jag skulle springa upp till henne så sprang jag om en kille vilket gjorde att jag var tvungen att springa på snön lite som var lite ojämn så då passade hon på att putta mig så att jag föll ner i den djupa snön. Visst, det var kanske inte så halt ute men det är sååå mycket snö nu! Sedan sprang vi 7 250meters intervaller inomhus, i korridorena vilket gör att man näst intill springer in i vägen i 90 graders kurvorna! ;) Det som var särskilt svårt var när vi alla startade och när vi bara 15 meter senare skulle tränga oss igenom dörröppningen, någon puttade till mig så att jag flög in i Emily och alla make fun of me för att jag alltid ramlar eller så, de säger att jag har dålig balans men I know that they love me….. ;) det snöade nyss och alla skriver på facebook, (typ) come on snow, let is snow, för alla vill ha en snowday tomorrow men to be honest, i don't think we will get one but we can always hope! :)

Tog bilden från Marisa på Facebook som hennes pappa tydligen tog idag. Hoppas bara nu att de inte stämmer mig för att ha kopierat en bild utan lov ;)


They Call This April?

På vägen hem från skolan efter ha fått slutat tidigare pågrund av massivit snöfall! ;)
 

A day filled with snow, movies and cookies!

När jag vaknade upp imorse och kollade på min telefon så hade jag fått sms av tjejerna där de sa att de trodde inte att vi skulle ha morning practice idag eftersom det var snö på marken. Va? Tänkte jag och kollade ut genom fönstret och visst var det snö! Och snöade gjorde det! Vi åkte till skolan och det fortsatte att snöa hela dagen och vid 10 så säger rektorn i högtalaren att vi kommer att få gå hem vid 10.30 och alla brast ut i jubel och man hörde andra elever i andra klassrum. Där satt jag glad, och skrattade och folk tyck te det var konstigt när jag berättade att vi skulle aldrig ställa in skolan för snö i Sverige! Lite roligt var att i min Speech klass innan denna, (franskan) så var det en tjej som sa till mig ”Yeah, when I woke up this morning and complained over that we didn’t get a snowday to my dad he said that in Sweden you don’t get Snowdays at all” true story. Så vi åkte hem och sedan åkte vi till Matador till Lunch (Mexican food) och efter det så åkte vi hem och bakade cookies, både jag, Katie och Troy, eller ja, Troy mätte upp sockret och slickade visparna och skålen ;) dock blev det lite många kakor, de fick inte till och med plats i den stora lådan vilket är mitt fel då jag mätte upp alldeles för mycket chocolate chips så Katie bestämde sig för att iv skulle göra 1,5 satts! ;) sedan kollade vi på 2 avsnitt av without a trace på tv och sedan två avsnitt av Make it Or Break It. Det snöar än och ska snöa hela natten och morgonträningen är inställd och ni kan ju gissa vad jag hoppas på imorgon! Men allvarlig talat, det här är ju sorgligt! Mid April och snö! Det är ju varmare i Sverige idag!!!!! Det ända som gör att jag fortfarande kan skryta är ju det faktum att vi hade early release idag!  


Pomona Invitational

Så i fredags hade vi ingen skola men ingen vila här inte utan vi åkte på tävling! Tanken var att vi skulle kvala in till 4 x 800m till State, jag, Ashley, Emily och Merritt precis i den ordningen och det gick ganska bra och jag sprang mitt snabbaste 800m lopp utomhus i år dock så behöver vi nog springa 6 sekunder snabbare för att garanterat kvala. Vi kom fyra i alla fall så vi fick en rosett! :) Loppen var dock jätteförsenat och vi kom hem två timmar försent, vid 10 och när man hade duschat och packat lunch så var klockan 11 när man gick och la sig och nästa morgon var det upp före tuppen igen för vi skulle vara i skolan vid 7 för ännu en dags tävlande. Emily slog sitt personliga rekord och därmed sitt eget skolrekord igen med 2 sekunder så nu är det 5.20. Sedan skulle jag springa 800m men det gick inget bra alls. Denna agen så avslutades dock tävlingen i tid men eftersom det hade blåst så mycket dagen innan var de tvungna att flytta tjejernas stav till igår så vi fick stanna kvar efter tävlingen för att titta på stavhoppet och Emily, en annan Emily som jag satt jämte hela resan upp till Idaho, vann stort och slog sitt eget rekord plus utökade sitt skolrekord med 6 inches inom en vecka!

 

När vi kom tillbaka till Skolan så stod det en kille utanför bussen med en lapp där det stod ”Emily Weber” så Emily, (detta är löpar Emily) gick fram till honom och sa till henne att följa med honom efter ha gett henne en lila solhatt. När vi kom till baksidan av skolan så var det en picknick uppdukad med rosenblad på marken och balong och där står en kille som hon har velat skulle fråga henne till Prom med sin hund som kommer springande mot henne. Sedan så sa han att hon måste komma och titta på kakorna och då har han bakat kakor med bokstäverna P R O M ?

Gulligt eller vad!

 

På kvällen så gick jag Katie Sarah Kamphaus och Megan från XC till skolans musikal. Huvudrollspelaren är helt fantastisk, framtida Broadway stjärna, hon hade allt! Sedan åkte vi till Spooners och snackade men när jag skulle betala så frågade jag Sarah om hjälp med mynten, (de har ju så många här och har fortfarande inte lärt mig allas värden än när man väl ska stå där och betala) så Sarah förklarade för kassörskan att jag var foreign så hon undrade var jag var ifrån och det visade sig att hennes mamma är involverad i AFS! ;) och att hon hade haft en dansk utbytesstudent när hon var yngre och att hon hade varit i Ecuador med Rotary! Idag gick jag och Katie dit igen för lite Froyo och då går hon förbi och säger ”Wait, weren’t you here yesterday” ”Sweden, right” haha ;)


Och nu så var det helg

När jag kom till skolan idag så sa min kemilärare att jag kunde få göra omprovet idag eftersom jag inte kan göra det efter skolan pga av Track så det gjorde jag och denna gång fick jag bara ett fel! Så denna gång fick jag över 96%. Det var samma sorts reaktion denna gång också fast nu visste jag att det var vatten och koldioxid som bildades. Det visade sig att majoriteten av alla kemi klasser hade failat provet så det får ju mig att inte känna mig helt borta från skolvärlden. ;) Men nu har vi helg!

 

Dock när jag vaknade idag så hade jag jätteont i sesambenet vilket jag har haft förut i Sverige så har typ små haltat lite hela dagen men det känns inte bättre. Gick dock att springa de två 200m hand-off för träning inför 4x800m ganska bra men känner mig så stressad nu hur det ska bli när jag tävlar och om det blir värre och allt! För två dagar sedan hade jag inte ont alls i foten men nu gör det ont även när jag bara sitter stilla! :( Track känns inte som om det är på min sida för tillfället….

 


Eight Months!

Igår(tisdag) firade jag 8 månader här i USA och igår kväll så tog min AFS kontaktperson ut mig på middag till ett japanskt steakhouse. Det var sådär att de tillagade maten framför en och det var jättekul och coolt! Han kallade mig Sweden hela tiden och han tillagade några räkor som han sa åt en att öppna munnen och fånga. Både min kontaktperson och hennes man fångade en av två men jag fick båda i ansiktet istället! Maten var såååå god! Gosh! Loved it!  Igår hade jag även ett kemi prov och en redovisning och jag visste hur man skulle göra allt och har fått alla rätt på practice testet men nu fick jag en reaktion som var helt annorlunda från vanliga och visste inte vad som formades vilket gjorde att jag inte kunde gör a något så självklart fick jag underkänt…..Dock så har man två försök att göra provet utan att det påverkar resultatet och Sarah i min franka klass är smart och hon hade samma version av provet som jag och hon fick också underkänt så ;) ag hade också en kemi presentation och jag tyckte inte att den gick bra alls men ändå fick jag 94 av 95 (would never have happened in Sweden) men jag protesterade inte utan tackade och gick där ifrån! ;) Min tränare var så himla snäll mot mig igår! Dock så fick jag när jag kom hem väldigt ont i vaderna så jag knappt kunde gå men tror nog det är lite bättre nu så det ska nog gå!

 

Btw, idag i US lit så frågade Eric, en kille bakom mig som jag alltid snackar med om jag hade hört en låt och när han spelade den för mig så var det Boten Anna!!!!!! Han hade den på sin Iphone plus låten, jag sitter här i  väntan och spelar lite data! Haha jag var i extas! ;)


En Matematiskt upplevelse/Like Friday/Snowday?/Blown Away

Monday but feels like Friday – Vi har studiedag på måndag eller vad man kallar det här i Amerika så därför hade vi fredags schema i skolan vilket får en att få fredagskänslan.

 

Blown Away – idag under track var det först jätteskönt väder ute, sådär 18 grader och målnings så sådär behagligt så att man visste inte om man skulle ta med sig vindjackan ut eller inte, vilket var en himla tur att jag gjorde då det 30 min senare började blåsa så otroligt mycket! Stavhopparna sprang i motvind och en hade som en fallskärm på sig för träningsskull och han lyfte allvarlig talat från marken! Haha men han flög inte iväg dock! ;) Vi fick ändra träningen från långa intervaller till korta då tränarna tyckte att det var pointless för oss att springa i den kraftiga vinden så det blev 300m så vi fick två halvblåsiga sidor och en med jättemedvind. Jag menar verkligen att det blåste för tränarna har aldrig ändrat träningen förut på grund av vind och ett stort metallskåp på banan blåste till och med omkull.

 

Snowday? – visst var det blåsigt men ändå varmt innan dess idag men inatt ska det bli kallt och 100% av snöfall så alla hoppas på en snowday imorgon. Min tränare ställde in morgonträning och sa till oss att hon hoppa satt hon inte ser oss imorgon. Jag sa att vi borde ha en snowday då det är en ny amerikansk upplevelse för mig, eftersom förra söndagen blev istället en late start.

 

Under dagen hade vi då klf tid, advisory och då så bad jag två tjejer i min klass om hjälp med matte men de kunde inte läsa talet så då frågade jag min advisory teacher som är the best och är AP (advanced placement)  chemistry teacher men han fick det till att de hade missat att skriva ut vinklen så då frågade han a kid som kom in i klassrummet som var i hand kemi klass som frågad eom detta var konstig tysk matte men han fick det till att de hade glömt att skriv aut en vinkel vilket krävdes för att få ett svar. SÅ då skickade min advisory teacher mig till the dean som har varit en mattelärare och hon skrev ner problemet och sa att hon skulle komma till mitt klassrum när hon hade löst det, så senare kommer hon in och säger att hon har löst det. Men det visade sig att hon hade missuppfattat en bit så hon satte sig ner och räknade igen och kom fraa till (som alla andra + moi) att vi saknade information, love my math book! ;)   men när hon ändå var där så bad jag om hjälp med ett annat tal som hon gick iväg och försökte lösa och hon kom tillbaka excited över att hon hade läst det tills jag sa att det var 25cm2 och inte omkrets. Så då gick hon iväg och försökte läsa det igen och sedan när jag hade min food klass kommer hon inspringande och ge mig ett papper med lösningen! Haha, hon var så snäll och trevlig och så kul att hon ville verkligen lösa talet! :Dhaha

 


Only Happens in Colorado

I fredags var det 22 grader under tävlingen, i helgen har det varit runt 18 grader hela tiden och imorgon ska det vara 17 grader, dock med åska men på tisdag så smäller det! Då ska det bli -6 grader!! That only happens in Colorado! Idag så regnade det faktiskt lite! Är så van vid det hemma i Sverige så tänkte först inte mer på det men sedan kom jag på att det är nog andra eller tredje gången som det regnar här i Colorado under mina snart 8 månader! Yes, på tisdag har jag varit här 8 månader! Crazy! Och idag så är det 4 veckor kvar tills jag fyller 18! Wiho! Sitter här och tänker på vad jag gjorde igår och kommer fram till att jag gjorde mest ingeting förutom misslyckade försök att göra mina läxor…. Men sedan på kvällen så åkte jag och Katie till Cafe mex där vi skulle möta Maggie som meddelade oss at thon skulle nog blir lite sen, snarare över en timme sen visade det sig ;) hehe Efter det så åkte vi till blockbuster och hyrde the Lucky one som var riktigt bra! På blockbuster (som hemmakväll) säljer de Magnum! Och inte nog med det, Magnum Double Caramel, min favorit! Dock har jag itne köpt den en enda gång här men får väl göra det då det ryktas om att GB inte säljer den i år. :/

 

Idag så gick vi till kyrkan och efter det så gick jag lång promenad med Milo. Sedan så åkte jag, Katie och min värdmamma till Old Navy och shoppade lite där jag hittade ett par grå löpar tights och en röd skjorta som jag i slutändan fick massa rabatt på så istället för dryga 350kr blev det ca 200kr! Nu kan jag även meddela att jag har gjort en av mina läxor, nu ska jag dock sätta gång att lära mig kemin och sedan blir det nog lite the lying Game med Katie.

Katies vän hade beställt en balklänning på nätet som inte gick att dra upp på sidan för att den var för tajt så jag och Katie provade den och vi hade också samma problem så undrar vem den klänningen skulle kunna passa, dock så fick man jättestora boobs!


Poudre Invite

Dålig uppdatering de senaste dagarna, I am sorry! Träningen denna veckan har varit sådär. Har känt mig ganska död i benen och har inte haft den där power kraften som jag hade innan jag blev sjuk…tre veckor sedan. Idag hade vi i alla fall ett meet och jag sprang jättebra de första två varven på 1600m loppet men varv tre dog jag fullständigt och varv fyra så trodde att jag hade fått en jättedålig tid men den var faktiskt inte så dålig som jag hade trott. Jag kom trea och fick ca e tid av mina coacher som ivar långt ifrån tiden i resultat listorna. Emily vann loppet på 5.22 så det är det nya skolrekordet. Min tränare sa att det var bra särskilt med tanke på att jag bara har haft en vecka med riktigt träning och I hope she is right men sen så mådde jag så illa, kändes som jag skulle spy, så mamma och pappa det betyder ju att jag tog ut mig.  ;) Saken var den att ca 1h efter loppet så skulle jag springa ett 800m lopp och där satt jag helt dör bakom läktaren och mådde uselt. Min tränare hittade dock mig och gav mig fruktsnacks som kanske hjälpte lite och senare så sa min XC tränare till mig att gå då det hjälper mig att få bort illamåendet. Så efter att ha legat på marken i 50 min död och gjort två strides stod jag på startlinjen igen framåt hukad lite då jag som sagt fortfarande hade race illamåendet i kroppen och detta loppet gick så fruktansvärt dåligt så tid behöver inte nämnas! Tror jag var typ 12 när jag sprang så långsamt sist! Mådde dock dåligt under racet men när jag kom i mål så mådde jag helt plötsligt bra! Kan man tänka sig! ;)

 

Sedan så hängde jag med Lindsay, Sarah och några andra på stavhoppsmattan samtidigt som vi hejade på 4x400m loppet. Lindsay är för tillfället bäst i hela staten i tresteg! Och har fått en stor schoolarship till ett College i New Mexico! :)


Och då har vi halva Track säsongen kvar...typ

Igår så åkte jag till skolan 5.50 som vanligt för morgonträning men ingen var där och det visade sig att vi inte hade morgonträning från skolan den dagen och jag var den enda som min tränare hade glömt att smsa… ;) Hoppas bara att detta inte blir tredje gången gillt nu! Efter träningen så gick jag och pratade med huvudtränaren om om jag får tävla nu igen. Var lite rädd över vad de skulle säga eftersom min tränare hade sagt att jag var tvungen att prata med honom om det och att det var hans beslut men jag möttes av hans egna lilla uttal av Biesert och sedan ”come in Dude” eftersom jag hade gett honom en lapp från doktorn som sa att jag inte fick träna tills jag var frisk så krävde en lapp där det stod att jag var frisk från doktorn innan de kunde sätta in mig i tävlingar igen eftersom annars om något skulle hända kunde de råka illa ut. Så min värdmamma försökte då idag att boka en tid till mig med det fanns bara tider för sjuka barn och inte kolla att så att jag inte är sjuka barn. Men min värdmamma är awesome och lyckades få ett intyg från doktorn utan att jag behöver åka dit ;) som hon sedan kom och droppade av i skolan till mig!

 

På tal om track, under första tävlingen så fick jag frågan ”are you and Mathilde neighbors at home? En (annan utbytesstudent)” me: ”She is from Switzerland” him:”Yeah and so are you” me:”No, I am from Sweden” him: “Oh, but aren’t those countries neighbors?” me:”eh..nooo” ;) hehe

 

Igår så kom min värdmammas college kompis hit och hon stannar tills imorgon och hon är verkligen jättetrevlig!

 

Annars så har vi nu börjat läsa en bok i US lit ”Into the wild” som är en sann historia. Det är om en kille som åkte för att bo i Alaska utan nästan ingeting, klara sig rent från naturens tillgångar och dog. Än så länge tycker jag att boken faktiskt är riktigt bra! :)


Senaste nytt i Amerika - varning för känsliga bilder

 Som ni ser så var det inget skämt med känsliga bilder om ni har sett videon. Ser ni hur det bara snappar av! OMG! detta hände i den årliga stora baskettuneringen igår och det är vad alla snackar om just nu. Fy så hemskt! Han har dock nu gått igenom operationer och är gipsad, (såklart) massa folk (amatörer) säger i alla fall att de aldrig ska spela basket igen dock så sägs det att han hade en stressfraktur.
 

Happy Easter!

Så då firade jag första påsken här i Amerika idag. När jag vaknade inatt och skulle gå till badrummet så sitter en korg utanför min dör och eftersom det är mörkt och jag bara ser små ägg tänker jag ”jaha, min värdmamma har satt ut påsk dekorationer” På vägen tillbaka till mitt rum ser jag dock en korg utanför Katies rum också och där var det ett paket med godis så när jag tittar lite närmare ser jag att det är en korg med goldfish, Oreos, nagellack, tofsar och godis utanför min dörr! :D  I kyrkan blev en kille döpt och det finns en liten pool på scenen som både pastorn och killen gick ner i och de båda blev helt genomböta! Efteråt var det lite godsaker som serverades i kyrkan och sedan åkte vi hem där vi senare hade en påsk brunch med skinka, turkey, ägg, frukt, grönsaker och en potatis rätt som Katie åt typ varje dag i Spanien! Vi åt även Katies födelsedagstårta som vi glömde göra igår och för att vara både gluten och mjölkfri så var den riktigt god!


Ägg målning på det Amerikanska viset

Igår så gick vi ut och åt födelsedags frukost till Katie eftersom hon fyllde år när hon var i Spanien. Eftersom det var påsk åt jag även godis igår efter ett uppehåll sedan nyår, never again, I am never eating candy again, glass passar mig mycket bättre och då behöver man inte ligga på golvet och må dåligt efteråt ;) På kvällen så åkte vi till Marisa och tanken var att vi skulle äta där men efter att ha smsat henne och sagt, kom ihåg att jag inte kan äta nötter eller jordnöttar så fick jag 5min innan vi skulle åka ett sms där det stod awww, det är jordnötssmör i maten, och inga smilisar i smser så när jag smasade henne och frågade om vi borde äta innan vi kom då så fick jag inget svar trots att jag smasade henne direkt när jag fick smset så efter en  tid väntan så bestämde jag och Katie oss för att äta innan vi åkte och en timme efter jag hade fått smset så ringer Marisa och säger att det var ett skämt…. ;) Hos Marisa så färgade vi ägg på det amerikanska viset vilket var kul och jag gjorde den orangea färgen grön av misstag, upps.

Men gårdagens lektion (eller vad man nu säger) för mig, ät inte godis, glass är mycket bättre och Marisas, använd mobilen så att man kan kommunicera så blir det inga missförstånd ;)

 

Jag skypade även med mina kompisar som sa att jag äter pannkakor hela tiden så jag laddade motvilligt upp denna bilden nedan... ;)


RSS 2.0