Vi är både gula och blå

Igår på Track efter uppvärmnigen med hela laget, lite drygt 140 pers (haha lite större än vad jag har det i Sverige) ;) så skulle vi göra lite styrka, dock på ett hårt golv så idag har alla tjejer i middistance, inklusive mig, blåmärken på ryggraden…. ;) Idag så hade jag sovmorgon, ändan till 6.20! haha imorgon blir det dock att gå upp tidigt igen dock har jag upptäck om jag sminkar mig och allt sånt i skolan så kan jag gå upp 5.30 istället! :) Efter morgonträningen idag så åkte vi hem till Ashley istället som bor bredvid skolan och gjorde iordning oss och sedan gjorde vi pannkakor till frukost! :)
 
Första lektionen var Speech där jag lärde klassen att sjunga ”ja må hon leva”, det gick bättre än när jag hade tränat hemma och jag sjöng inte fruktansvärt dåligt ;) när vi hade uppvärmning dock, prata om ett ämne som hon säger på plats (vad har dina föräldrar ljugit om) så sa en tjej, ”min bästa kompis hade en kanin som dog och när hon var liten och förra året berättade hennes föräldrar att de hade gjort stuvning av den en kväll när hon var liten” en annan berättade ”min kompis katt var gammal och kissade överallt men min kompis som var sex då älskade den men det gjorde inte mamman så en dag när hon kom hem sa mamman att katten hade blivit överkörd men egentligen så var det mamman som hade kört över den men flit” jag blev så upprörd, och det slutade med att klassen skrattade åt mig… ;)
 
På Foods gjorde vi sufflés, ost och choklad sufflé som smakade som äggröra med ost och äggröra med choklad ;) haha I us lit så gjorde vi våran theme park och vi använde super glue, bättre än karlsonsklister, om det inte är samma sak och jag (av misstag) limmade ihop mina fingrar, mitt finger till tuben, mitt finger till en tandpetare och pappret till golvet…men jag kom loss för annars hade det varit svårt att skriva det här. Dessutom så ramlade jag två gånger på träningen idag i snön, först på morgonen och sedan på eftermiddagen.
 
Imorgon åker jag till Chicago och Emily ska hämta upp mig imon för träning klockan 5.50 så jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan men, jag kan sova efter skolan imon då I get out 10.52! :)

ALMOST a Snowday

Men nära skjuter ingen hare! Idag har jag varit i USA i 200dagar! Och det firar vi med att gå upp 5.20 för att bli körd av en snäll värdmamma till morning practice at 6! När jag var i badrummet hörde jag dock telefonen ringa 5.25 och då tänkte jag, det måste vara något om en snowday för vem ringer så tidigt! Jag var halvt rätt, vi fick late start så skolan började 9.30 och det var ju chill, om man inte hade träning innan skolan så vi åkte till skolan och när jag kommer dit så är ingen där så jag försöker ännu en gång att kontakta Emily som denna gång svarar och säger, ”men vi har inte träning idag, Coach Saunders smsade ju oss igår” ett sms som av misstag inte inkluderade mitt namn på group message listan. Men jag åkte hem igen och lyckades somna igen och det blev trots allt två timmar till! Lektionerna idag var så onödiga dock för eftersom det är måndag så har vi alla men kortare lektioner men på grund av late start blev varje lektion 36 min! vi hann inte göra någonting på den korta tiden och alla tyckte att vi skulle ha fått en riktig snow day istället! ;) So did I! På träningen så bad min Coach mig om ursäkt 100gånger, jag menar 100 gånger haha :) men hon sa att bara för att jag kom till skolan så har jag nu rättighet att skippa en morgonträning under säsongen! Haha det kan ju alltid vara bra att ha! ;)
I have been told that our school sometimes are called the vanilla vally because 99% are white and that it is the school were most of the rich kids go, therefor I found this on a facebook page called Fossil memes, so NO, I didn't create the picture! ;)

Snowday? We Can Always Hope

Igår så gick jag Katie, Annie och Kaylee i min franska klass och kollade på Save heaven på Bio, OTROLIGT bra film! Alla svenska kompisar och andra läsare, när den kommer till Sverige måste ni se den! Vill åka till North Carolina nu på semester också haha ;) Sedan så gick vi och åt breakfast for dinner at IHOP och vad äter man inte där om inte pannkakor (IHOP = internationell House of Panncakes) Sedan så bestämde jag, Katie och Annie oss för att åka och prova prom dresses, dock så blev det mest andra klänningar för mig och jag ÄLSKAR macy’s!! I Sverige har jag ofta problem med att hotta klänningar som passar mig men här så var det så många som var så fina så jag ville köpa de alla men eftersom varje klänning kostade ca, motsvarande 400kr så blev det en (kläderna är nästan lika dyra som Sverige här) haha men vi ska till Macy’s igen när vi åker till Chicago på torsdag så kanske det blir en till då! Jag köpte i vilket fall den blå med det gula bältet, den är så fin i verkligheten! Annarshar jag bakat bröd och det har snöat jättemycket här idag, och de senaste dagarna, en vecka sedan var det ingen snö och fint väder så alla hoppas på en SNowday imorgon vilket jag och min värdmamma inte tror kommer hända (vill ju inte få upp mina förväntningar) så för min del så ringer klockan imorgon 5.20 och då blir det att gå upp och åka till skolan för att träna, i kylan, Ipoden visar att det ska vara -14 grader den tiden…. See ya!

Fråga: Letterman jacket

Fråga: Hej :) Jag undrar hur storlekarna är på varsity jackets..? Jag ska beställa min men min skola har inga provexemplar att prova så jag vet inte riktigt hur det ska gå.. haha! :) Tacksam för svar! Svar: Min jacka är en S, jag provade min i en affär där jag köpte den och där hade de inte XS vilket jag troligtvis hade tagit i så fall. Jackan är lite stor men det gör inte så mycket och de flesta tjerjerna i laget tror jag har small också och de är antingen aningen längre eller lika långa som mig. Jag är 170 cm (neeejjjj, varför skrev jag det, ligger i sängen, 1h efter inlägget var skrivet och kom just på vad jag skrev, jag är inte 170 utan 163, bra Jenny, bra självförtroende, haha vad är det med mig?) ;) :) I vanliga fall har jag antingen XS eller S i kläder men som sagt så gör det inget om den skulle vara lite stor när det gäller den sortens jacka :) Hoppas det hjälpte :)

Grattis Estelle!

Gick in på Facebook och såg att idag firar prinsessan Estelle 1år! För ca ett år sedan var jag i Danmark och fick veta vad hon skulle heta. Trots att det var längre sedan så känns den händelsen mycket närmare i tid än när jag åkte till USA. Men Gud vad söt hon är!!!! Grattis Prinsessan Estelle! :)

SCHOOL

Om en vecka är jag i Chicago! Och efter det är det bara två skolveckor kvar till Spring Break! Och efter det så är det 9,5 veckor kvar till sommarlov, haha som jag kommer reta mina svenska kompisar när de fortfarande har dryga två veckor kvar i skolan! Dock måste jag erkänna att jag i längden hellre skulle vilja ha lite lov här och där än att bara gå två veckor kortare i skolan, särskilt då sista veckan i skolan i Sverige är  mest skoj och här jobbar man fullt ut, Finals sista skoldagen liksom, vad är det för skoj med det?

 

Igår i Foods så gjorde vi pretzels och de var de äckligaste jag har bakat (eller kanske efter brödet jag och Josse bakade i Sexan som vi la i en plastpåse med lite ost och smör till uterliggarna som kunde rota i soptunnan) ;) Men vi fick trots allt ett A-, kanske för att hon inte smakade på maten, kanske för att vi faktiskt jobbade bra eller för att vi fick ut skålen som hade fastnat i kastrullen efter mycket om och men.

 

Nästa vecka så ska vi börja ha morgonträning vilket betyder att vi måste träffas i skolan klockan 6!!!! Jag som innan brukade gå upp 5.50 och tyckte det var tidigt, oh man! När jag börjar i den svenska skolan efter sommaren kommer det ju vara sovmorgon varenda dag, tills jag vänjer mig dvs ;) eftersom vi har särskild Track uppvärmning med alla friidrottare så pågår träningen mycket längre så kommer hem lite innan sex, vilket kommer att betyda att framöver kommer jag att spendera ca 12 timmar om dagen, 5 dagar i veckan i skolan! Det ni!


"And all I could hear was your Swedish song!"

 I söndags kväll så åkte jag, Katie, Katie M, Annie och Asia till Café mex, sååå gott, love mexican food!  Men eftersom det var söndag så stängde de tidigt så vi mötte upp Sarah x 2 på Qudoba och sedan gick vi till sponers. När jag kom hem från SImplot mitt i natten så låg det ett kort på min säng från min värdfamilj med en alla hjärtansdag hälsning som de hade glömt att skicka med mig och ett presentkort till spooners, they know me!;) Igår (måndag) så var det presidents day så då var vi lediga från skolan! Alltid trevligt! Så jag gjorde lite läxor och bakade lite. Idag på track träningen så hade jag gjort ett avtal med Tyler att jag skulle ta med mig mitt svenska godis (djungelvrål) och då skulle han ha på sig en särskild dräkt som han hade pratat om, det visade sig att den dräkten har Tyson Gay haft på sig under ett år som uppvärmningsdräkt! Men godiset gillade dem inte, inga män här inte! Haha Några av coacherna fick också smaka på det och alla rusade till papperskorgen. Coach Mayor som var med i Simplot och körde minibussen sa till mig att när han kom hem så var han jättetrött efterosm han inte hade kunnat sova på bussen och då när han gick och la sig så var det ända han kunde hära, Tyler sjunga min svenska sång jag lärde honom, ”skjorta kavaj och röda byxor” haha och han saatt han hade kunnat kille dus om vi hade varit där ( han har ju trots allt varit en soldat i x-marinen med rätt att döda som några påstod) men då sa Alex ”that’s what you get for almost killing us” då svarade han ”I also saved your lives!” haha och det har han ju faktiskt rätt i!  

 

Min Harlem shake video som jag laddade upp för två dagar sedna har redan får ca 450 visningar! och alla i Track, inklusiv alla coacher och många andra på skolan har sett den! :)

 


4x800m Simplot 2013

 
Här är en video från vårat 4x800m lopp i Idaho. Dock så var detta ett race där vi presterade ganska dåligt but whatever, detta var mitt fjärde race inom 24 timmar och jag gillar att kolla på race när jag springer ändå!  ;)

This is how we do it in Ameirca!

 
 
Jag är i lila linne och svarta skjorts, let's get crazy!

Simplot

Så i onsdags kväll så åkte jag och 21 andra ungdomar till Idaho för en Track and Field tävling. Tävlingen är jättestor och är (typ) den största inomhustävlingen för High school i landet då folk från alla olika starter + Kanada deltar.

 

Resan upp var blåsig och snöig och vägarna var hala så minibussen som jag åkte i körde av vägen. Dock så hade vi väldigt tur i oturen eftersom inget kunde ha gått bättre med tanke på omständigheterna. Coachen som körde sa att det var rena turen att bussen inte välte och lite längre fram så var det ett kör räcke så utan en skråma på bilen så kunde han körde upp från diket mellan motorvägarna och köra vidare fast resten av resan gick mycket långsammare vilket inte gjorde mig något. Alla var dock knäpp tysta ner det hände men alla blev lite rädda of course men en kille bakom mig rufsade mig i håret och sa ”welcome to America” vad det nu ska betyda ;)  Vi skulle ha kommit fram vi ca 2-2.30 vi kom fram vid 5 (på morgonen alltså).  

 

På Torsdag morgon så gick vi upp tidigare än vad vi behövde…konstigt nog och efter att ha ätit lunch så åkte  vi mot arenan där rundbanan som faktiskt är 200m (och inte 300m som på många andra ställen i USA) men banan var gjord av trä!!! Haha, kändes lite konstigt när man sprang på de övre banorna och man studsade lite konstigt på ett konstigt sätt.

 

På fredagen så hade jag mitt första race ca klockan 3, 800m försök och här i USA så är det fullt ös från start och låg näst sist de första tre varven men när klockan ringde och det var 200m kvar så la jag in en spurt och spurtade om halva startfältet och kom in på 2.26.12 vilket räckte till final. Två timmar senare så var det dags igen och denna gången var det medley, (400m, 200m, 200m och 800m) jag hade 800meters sträckan och detta var kval till finalen. Jag har aldrig förr sprungit två sådana race samma dag och detta var inom loppet av två timmar! Gissa om jag kände mig sliten men  Coach Williams sa att det var dags att jag fick lära mig det och pepp pratade med mig lite och jag kämpade på och vi kom till final och vann vårat heat stort!

 

Skylten på bilen ”Run Fast Jenni” gjorde några killar i laget till oss tjejer när vi sprang 800m de hade dock haft en lång diskussion om hur jag stavade mitt namn men kom fram till att det var med i…. ;) hahah

 

På kvällen var det en dans där vi träffade silver medaljören på 400m i OS i London och hon signerade min potatis, ett gosedjur vi fick på dansen efter potatismiddagen! :D

 

Lördag så hade jag det första racet på dagen, ca 8.20 och jag tog mig i mål på 2.29.19 vilket blev en 23 plats (hade även den placeringen från försökshiten) och alla som gick till final fick en medalj! :D två timmar senare var det dags igen, 4x800m! Denna gången gick det inte så bra, alla sprang ganska dåligt förutom en men jag antar att det är vad det blir när man i mitt fall springer 4 800meters lopp inom loppet av 24 timmar.  Sen så var jag klar med allt och nu var mina ben ganska döda kan jag säga! Haha men jag hade en sådan otroligt kul helg och är definitivt en av höjdpunkterna hittills och dessutom lärde jag känna så mycket mer folk från laget som jag annars inte skulle ha pratat med då vi inte gör samma saker. På vägen hem i minibussen så lärde jag Tyler den svenska sången ”skjorta kavaj och röda byxor” vilket han nappade upp riktigt bra och han made my day när han sa ”I beat you hear this all the time but your accent is adorable” me –”hehe, no You are the first one who told me so” ;)


Hockey och AFS potluck

I lördags så åkte jag på en hockeymatch! Japp, ni läste rätt! De var dock inte i den högsta divisonen utan i samma division som Troja bortsett från att dessa vann ;)Rättare sagt, the eagles utklassade det andra laget, efter 3 minuter av matchen stod det 2-0! Sedan blev det lite segare mellan varje mål men om the eagles gjorde sex (6-1) mål så fick man gratis hamburgare hos Wendy’s (ett erbjudande som jag dock inte utnyttjade) så efter varje mål så blev en bokstav röd med gul bakgrund! Jag var där med Bea, en utbytesstudent med AFS får österike som hade kommit ner från bergen för att spendera helgen hos sin kontaktperson som tog med oss dit. På söndag, igår, så var det även en potluck och denna gång hos Ellen och Ellen från Sverige, Annie från Kina och Fatu från sir Leon hade presentationer. Jag lärde mig nya saker om Sverige! Visste ni att varje år så stjäla 1000 älgskyltar längs med vägarna, framförallt av tyskar!  

 

Dock måste jag säga att hockey i usa är väldigt osportsligt. När de sa namnen på spelarna från det andra laget i högtalarna så skrek publiken mellan varje namn ”SUCK!” men vad vet jag, det kanske man gör i Sverige också. ;)  

nutella utan nötter! Är någor att prva inom en kort framtid!
 

6 månader

6 månader i staterna för mig idag/igår, vet itne vad jag ska säga då det är ny dag om 1 timme här men en sak är säkert, det var mer än sex månader sedan nu sen jag lämnade Sverige <3

Mole Day

Idag i skolan så hade vi Mole day, mole som i 6.022 x 1023, japp. Mole som i kemi! Alla hade med sig något som de hade räkna tut mängden mol ur, jag hade räknat ur hur många mol det var i ett paket med oreo, tre oreos och en oreo och sedan fick vi gå runt och äta alla saker som fanns att bjuda på ;) sedan hade vi en stafett, med olika mol tal  runt om i hela skolan. Ett problem var hos sjuksköterskan och en stackars pojke som satt där och väntade på sin mamma fick ständigt se folk springa in och ut för att lösa talet. 

 

Idag mår jag bättre men jag är fortfarande snuvig och täppt men framförallt hes, men to be honest så låter min röst more mature och äldre! ;) haha min coach är verkligen jättesnäll och under dessa dagar när jag har smsat henne att jag inte kan komma för jag är sjuk så har hon skrivit  snälla saker. Var först lite rädd för att tränaren skulle bli lite upprörda över att jag inte kom eftersom vi har tävling nästa vecka och man har en annan syn på träning när man är sjuk här och efter min tredje vecka här när jag blev sjuk och de inte blev så glada har jag varit lite rädd för att bli sjuk men blir så glad när hon verkligen såg på saken på ett annat sätt (gosh, my Swedish sucks!) och hon smsade mig nu ikväll att hon inte vill att jag ska träna imon så att jag blir helt bra innan tävlingen. Detta tror jag också visar att jag har varit här ett tag vilket betyder att de känner mig eftersom när jag blev sjuk den gången min tredje veckan så hade jag bara tränat med laget under två veckor och att jag helt plötsligt blev sjuk inför första tävlingen trodde nog många att det var för att jag var nervös. Till och med Emily sa ”well, we didn’t either know that you were good then”. Men I have to say, it drives me crazy sometimes when people can’t talk and go to practice anyway but well there isn’t that much I can do about it!

 

Dock så är jag tröt på att komma hem från skolan strax efter 3! När du tränar från 3-ca 5 sex gånger i veckan blir du lätt rastlös och när du ligger i ditt rum och kollar på film istället börjar du känna dig lite lat… ;)

 

·         Anonym Om: Efter kyla kommer solsken, i alla fall i...

hej :) är lite nyfiken på fraserna i "foods". kan du skriva de på bloggen? :)

bättre sent än aldrig, var ganska många så tog kort på fraserna istället! :)


eehhh...suprise!

Så igår när jag gick och lade mig hade jag fått feber och när jag vaknade upp imorse hade jag fortfarande lite men bestämde mig för att gå till första lektionen då det var den enda jag skulle missa något i och eftersom ALLA går till skolan när de är sjuka här i USA så var det helt ok att gå. Innan skolan så träffades vi dock i en kaffeaffär där vi överaskade Krista som fyllde 16, den stora åldern här i USA. Så värst många dök dock inte upp då de flesta dock var upptagna och i brist på folk så blev det ett ganska dåligt, lamet överraskande. Kände mig väldigt dålig under speech men direkt efter det så åkte jag hem och min snälla värdmamma åkte och köpte näsdroppar åt mig. Hemma har jag nu under hela dagen kollat på ett avsnitt av Grey’s Anatomy, kollat på filmen ” the perks of being a wallflower” såååå bra, läst i min Huckleberry Finn bok och gjort mina ACT vocab. Har lärt mig ett ord där som inga av mina amerikanska vänner kan, men det kan jag den svenska utlänningen! Haha Gissa om jag kommer att börja använda det mycket nu!


Sjukling

Har gått och blivit sjuk… Vaknade med halsont och tänkte att det går kanske över under dagen så tog med mig löparkläderna men blev bara sämre i skolan. Nu i och för sig har jag inte ont i halsen men snuvig som in i bomben och huvudet värker… Har bara legat hemma efter skolan och kollat på film på datorn och läst lite i min Huckleberry Finn bok. Snart ska jag och Katie titta på Pretty Little Liars och får väl kanske ta lite glass medicin ;) Såg på expressen idag vad som hade hänt med Lindsey Von, OMG säger jag bara!

Annars, jag har A i alla ämnen förutom ett där jag har F, rättare sagt 44% men lugn mamma och pappa och nära och kära det är i advisory, (klassföreståndartid) och jag var inte där när de lämnade in ett papper som vi får poäng för så på fredag ska det nog vara fixat igen! ;)

 

Bilder från the super Bowl, flickan heter Scarlett, bla från Gone with the wind ;)


Josse, this is for you!


Superbowl commercials

Så här är fyra roliga reklamer från The super Bowl!
 
Denna pratade alla om men de var inga positiva kommentarer! ;)
 
 
Detta var för chipsen som alla äter till lunch i skolan! ;)
 
 
 
och min favorit! :)
 

Kladdkaka pannkaka

I lördags åt jag amerikanska pannkakor till frukost efter träningen och till kvällsmat gjorde jag, Maggie och Katie svenska fullkornspannkakor! Det blev bara pannkaka på allt! ;)  (det är väl något slags talesätt i Sverige eller?) Emellan alla pannkakor så var min kompis Kaylee hemma hos mig. Vi gjorde svensk kladdkaka enligt Ellens vis (länkar) och det blev en hit och resten av familjen och Maggie verkade tycka om det med, in fact, Maggie och vi ska göra kladdkaka troligtvis på fredag. Jag och Kaylee kollade även på ”Pirates of Caribien” och vi har bestämt att vi ska ha helgträffar där vi bakar något och sedan kollar på en film, semlor nästa gång kanske? Det är ju svenskt! :D  Igår så chattade jag lite med Linus och Hanna (SK) ;) haha på Facebook och jag och Linus kom fram till att när jag kommer hem ska vi snacka engelska så att jag kan landa lite stadigt och så att han kan bli bättre. Stackars Hanna fick läsa mina konstiga svenska fraser. Bad Linus berätta senaste nytt för mig men allt han sa har jag redan kunnat läsa på Expressen! ;)

 

Sedan var det the super Bowl!, När jag var i Sverige förra året så fattade jag aldrig var det var när alla utbytisar skrev om de men det är alltså de två bästa fotbollslagen (amerikansk fotboll) som spelar mot varnadra, slutspel alltså. Här är det också tillfälle för alla reklamer att komma på något fyndigt då det är en tävling och visst var de roliga! Vi hade några grannar över och det bjöds på god mat, och detta var den första matchen som faktiskt intresserade mig. Passar ju bra när det var den sista! -.-   ;)


Nya Dojor

Idag köpte jag nya löparskor. Det är exakt samma sko men här köpte jag dem för 700kr och i Sverige kostar de 1600kr! Gotta love the shopping in the sates! Dessutom fick jag 20% off för att jag är med i skolans Track lag! Mamma sa att jag får köpa ett par till innan jag åker hem men min värdpappa sa att jag får köpa ett helt lager med skor innan jag åker hem, haha vi får väl se hur det blir och hur mycket allt väger….jag har i alla fall åtminstone en ny stor väska!


Butterfly kisses

Igår när jag kom hem från träningen så började jag göra mig iordning för kvällens dans, nämligen farther Daughter(s) dance, butterfly kisses. Jag bestämde mig för att inte ta mina högklackade skor eftersom jag inte ville ramla och bryta benen nu innan Track säsongen ens har startat! ;) haha men de fick vara med på några bilder i alla fall och jag blev längre än Katie!! Det är så kul att sitta och kolla igenom bilder när jag har klackar och sedan komma till bilder när jag inte har det! ;) Vi gick till en italiensk restaurang som var sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå god! Det bäste var att eftersom jag inte orkade äta allt så fick jag ta med mig maten i en låda hem så att jag kunde äta den idag igen! The american style! Min värdpappa och syster tyckte det var jättekonstigt att vi inte ta hem maten i lådor från restauranger i Sverige! ;) På dansne var det döttrar i alla olika åldrar, sådär 2-3 till 19 och  det var både vanlig dans hand i hand, dansa hur du vill och line dans!

 

Imorse så sprang jag och tjejerna och efteråt så åkte vi hem till Merritt och gjorde pannkakor och det var så kul och mysigt! Strax kommer Kaylee, min partner i Franskan och vi ska göra kladdkaka, enligt Ellens vis (Ellen i Colorado, länkarna).


RSS 2.0