H Ö S T L O V
Jag har en liten hund, som är väldigt liten och fryser…ibland ;) Hon fick i alla fall plats :D Imorgon kommer jag lägga ut mitt allra första riktiga videoinlägg, vlog eller vad man kallar det. Idag är det första dagen på lovet enligt vissa :D Fast enligt mig är det tredje dagen…HÖSTLOV!!!!!


Vår busschaufför...Igår var det andra gången denna säsong som Emma och jag var och tränade i Växjö. Det gick väl bra men det finns ingen luft där inne! Eller det kanske fanns lite innan vi kom men i så fall var den slut när vi gick ;) Haha, när vi åkte dit i onsdags åkte vi buss och chauffören var lite kul. Det stod lixom Ej i trafik på bussen men dörrarna var öppna så jag gick och frågade om den bussen skulle någonstans. Han: Japp.  Jag: Var skall den någonstans? Han: vilken hållplats står jag på? Jag: Växjö. Han : japp precis. Jag: jaha, ja för det står ej i trafik men i så fall skall jag åka med men jag vet inte hur mycket pengar jag har på busskortet så jag betalar resten kontant… han: vänta, vänta lite. För det första vart skall du? Jag: jaha, ja, jag skall till växjö och jag är ungdom. Han: Nehe det menar du inte. (Han tar upp handen och börja mäta mig. Han : jo jag tror dig. (Jag betalar, med bara busskortet)  Han: nu har du bara åtta kronor kvar så du kan inte åka hem. Jag: ok

Sen kommer Emma och betalar, han: då få du köpa biljett åt din kompis på vägen hem ;)

Dessutom var det en ganska lång kö och där satt han och skojade med oss ;) haha, men vår busschaufför, vår busschafför, det är en man med glatt humör.


They made my day!


OM det är några som har gått minst om detta så är fallet såhär:

Jag bildade ju ett nytt YouTube konto för bara två dagar sedan och då laddade jag upp mitt och Josses ”Gives you hell” videoklipp från i nian. När jag gick in på min hotmail idag i skolan hade jag fått jättemånga kommentarer och när jag gick in på videoklippet hade jag över 300besökare (inom 4h) Jätte många hade skrivit att: The all American rejects brought me here from facebook/ from twitter. Så jag gick in på Facebook på deras sida och där var det!! Jag och Josse som står och spela ukulele med över 1000 gillningar!!! Efter 7timmar hade jag över 600visningar på youtube och nu har jag 2170 visningar!!!!!! Fast det ser man bara om man söker på mitt användarnamn, JennyBiesert. En tjej hade också skrivit en kommentar till mitt klipp här på bloggen om att de hade lagt upp min videoklipp, så himla snällt! :D

 

Visst det är inte alla som gillar klippet, vissa skriver Pretty terible och en svensk skrev typ såhär (på engelska), Först när jag såg detta tänkte jag stolt över att vara svensk, sedan när jag hörde början tänkte jag att det blir kanske bättre när den andra tjejen börjar sjunga sedan skämmdes jag, alla svenskar låter inte såhär, lol. Haha, men alla kändisar har ju motstånd, right ;) Jätte många skrev att det var en sådan himla accent/ svensk accent. Men då skrev någon: Of course she has a swedish accent, she’s from Sweden!! Haha xD En anna skrev come to India guys, men jag tror nog att det kan ha varit menat till bandet ;)

Fatta vad coolt ändå, detta jättekända band har hittat våra tvideoklipp och kollat på det och sedan lagt upp det och skrivit Thought you should se this…we love it…Tyson.    xD Jag mailade till min gamla musiklärare som jag träffade igår att han skulle gå in på den sidan, han tyckte att det var as fräckt och han sa att vi kunde få spela in låten på kungshösstudion för han kunde offra en kväll åt oss :D Så snällt, vi skall nog göra det för skojs skull, för vi vet att några proffs är vi inte, men lite kända är vi nu ;)


Öppet hus


Idag var jag, Josse och Linus på öppet hus på Kungshögskolan, vår gamla skola. När vi först kom dit trodde Linus och Josse att de hade tagit fel på dagen och vi ville ju inte precis klampa in utan anledning med som tur var var fallet inte så. Först gick vi upp och träffade Klas, vår gamla KLF och musiklärare där var vi en timme men vi snackade bara inte med honom för han var ju tvungen att guida de andra så vi gick istället i ett av musikrummen och lekte lite. Vi spelade in jättemånga låtar på min kamera (som jag av någon anledning inte kan föra över, får väl åka ner och fråga affären imon). När vi hade lekt klart gick vi vidare och träffade Peter, vår gamla SO lärare och han gav oss muffins som de hade bakat på en lektion i veckan, hehe :D Sedan traskade vi vidare till slöjdsalen där vi träffade vår slöjd lärare och vår andra KLF som också var på öppet hus.


Sedan gick vi vidare till avdelningen där Emma går och vi hittade hennes klassfoto. Hennes KLF hade en tröja där det stod GANT men han hade armarna i kors så det såg ut som GNT så Linus sa: haha titta det ser ut som om det står GNT. Då kom han precis in i den tomma korridoren och vi blev tysta och han kom och ställde sig bredvid oss och sa : Japp det är jag, jag har alltid GANT tröjor på mig på skolfotona. Haha, det kändes lit akward när vi stod där och innan han började säga något. Sedan gick vi vidare och träffade min gamla svensklärare som dessutom har skrivit mitt rekommendationsbrev till USA. Där fick vi se en film som Emma var med och dansade på. Innan vi skulle gå därifrån smet vi in i Emmas klassrum och skrev några hälsningar på tavlan men då kom Emmas KLF in. Han sa till att vi ska kladda på tavlan. Jag : Nej, vi skriver bara små bra hälsningar till Emma. Han: Ja henne har jag ja. Jag : Ja, jag är hennes syster. Han : Är du?, jätte intresserad. Jag : Ehh..Ne jag är hennes bästis. Vi gick därifrån och när vi såg tavlan genom fönstret hade han inte suddat ut kommentarerna. He is on our side! :D


Btw, så är jag syssling med hans fru men det vet han inte om, jag borde kanske ha sakt det istället för det med att jag var Emmas syster? ^^)


Gives you hellLägger upp en videoklipp från min Youtube kanal nu bara för att jag har nytt namn. Det var i alla fall någon vecka innan skolavslutningen som jag och Josse spelade detta. Jag hörs int eså mycket men det som hörs av mig låter inte bra för jag var jätteförkyld...

JennyBiesertNu har jag fixat ett nytt YouTube konto. Jag gillade inte mitt förra namn, dels för att det var lite krångligt och så visade det sig att någon fransk grupp som hade någon konstig musik hette detsamma så nu heter jag så enkelt som JennyBiesert. Bara man kan stava till mitt efternamn så löser det sig men eftersom bloggen heter Biesert också underlättar det ju lite, om man kommer in på bloggen. ;) Däremot vill jag ju nu ta bort mitt gamla youtube konto men jag vet inte hur. Det finns ett ställe där det står stäng konto och jag har tryckt där men nganska många gånger och allt förblir detsamma! Har någon en aning om hur jag skall göra, fäll gärna en kommentar, snälla hjälp mig!!!


Här har vi den framtida 100meters bananTitta, här är den! Ljungbys framtida friidrottsbana. På första bilden kan ni se upploppet, eller 100 meters banan. Ser ni det med plankor på andra bilden, där har vi vattengraven och på den sista bilden har vi hela banan. Visst, det är en liten bit kvar innan de är färdiga och de skall officiellt vara klara i augusti. Det är ju precis lagom till jag åker så jag får vänta två år tills jag kan känna på den. Det är bra att de är igång nu i alla fall så det blir en friidrottsbana till slut efter alla dessa år, för egentligen skulle den ju varit klar i höstat för några år sedan.
Imorgon skall jag och Emma åka till Växjö och träna innomhus där för första gången på riktigt länge, happy face!


Klubbor är bara i vägenIdag på gympan fick vi välja mellan innebandy och volleyboll. Alla tog volleyboll förutom jag och fyra andra. Vi var fyra tjejer och en kille så gympa läraren hoppade in och var med i spelet så efter ett tag bestämde vi så att lagen var killarna mot tjejerna. Fyra mot två alltså fast det gjorde ingen större betydelse eftersom de två som spelar bandy var i motståndarlaget. Det bästa under hela lektionen var väl när jag bråkade om bollen och ramlar baklänges efter att ha trampat på min egen klubba! En aning klantigt eller vad? Andra gången som jag trillade var när Marc puttade mig vilket var så orättvist för jag spelade ju ett sååå schyst spel själv. Vissa regler är ju så onädiga som varför får man inte ta upp bollen i handen?!?

Efter gympan slutade vi och eftersom skolan är granne med skogen stack jag dit och tränade. Nu börjar benen kännas mycket lättare igen jämfört med vad de har gjort de första två veckorna, så, Happy Face!

Om fyra dagar har vi höstlov!! Ännu mer Happy Face på det!


Always with her squeaky toy, and believe me it sounds a lotLek, lek och mera lek, det är vad hon tycker är bäst, men hon är min lilla guliga pest.


It’s little and blue and it’s mine and newJag har fått min kamera!!! Efter skolan I fredags åkte jag och mamma ner och köpte den. Jag fick förskottet på mitt godisförbud så nu gäller det att jag inte bryter det de två sista månaderna som är kvar på det. Det tror jag att jag klarar utan problem, faktum är att det är först nu som jag har börjat bli lite sugen på godis under hela detta året, men så stort är icke begäret.

Jag köpte kameran på Rulles Foto här i Ljungby och de är verkligen bäst!! På köpet fick jag en kameraväska för 450kr, ett minneskort på 8GB, ett filter (tror jag det hette, det som är framför objektivet) för 250kr och rengörningsprylar för 150kr!!! Snacka om att jag fick mycket extra helt gratis, dessutom är han så trevlig där, de är helt klart fantastiska där.

Som ni kanske märkte så är jag inte så kunnig om kameran än så länge och har ingen aning om vad de olika sakerna heter eller betyder. Eve har däremot lovat att lära mig hur en sådan här fungerar med glädje och nästa vecka träffar jag min kusin Åsa som kan en hel del om det också, så jag skall nog kunna lära mig lite.


Jimmie Åkesson bokar resa


An ordinary Friday morning
Tja! Sitter här med Tilda och väntar på att franskan skall börja. Vi hade nyss Biologi och där skriver vi rapporter om...jord, hehe. Jag var redan klar med min så jag lämnade in min och då sa hon. -Men, då hade du ju inte behövt komma idag. Tänk jag kunde ha legat kvar i sängen en och en halv timme till! Men så blev det inte men jag tror att jag överlever. Istället matade jag fiskarna i vårat akvarium och vi tog sniglar från ett annat akvarium och gav till våra ”ryggsimmare” och ”trollsländelarvar” tycker faktiskt att det är lite hemskt... Igår hade vi också ett stort biologi prov, det var jätte ont om tid, vrickade typ lillfingret för jag skrev så snabbt men vi fick lite extra tid så nu gäller det bara att få se hur det gick nästa vecka innan det blir lov!!!! Woho!!! Jag har målat om naglarna nu också, får väl se hur länge färgen sitter kvar innan jag ”råkar” ta bort den.


Två ögon, två fötter


Klumpeduns!! Det är precis vad jag är!! Igår höll jag på att trilla framlänges två gånger inom loppet på fem min. Nu förtiden gör jag det jämt. Jag många skrattade vittnen som bevis. Dessutom när jag skulle säga hejdå till Rebecca och Lisa så gick jag rakt in i skolsköterskan. Jag började direkt med att be om ursäkt men allt hon brydde sig om var om det gick bra med mig, haha. Jag har helt enkelt för stora fötter och för små ögon, hehe. Vilken bra kombination. Men det väcker ju många skratt så man kan ju säga att mina klumpiga fötter är två glädjespridare.

Rebecca har släktingar i Brighton (där har jag varit!) Så jag har börjat kalla henne för det och det märks för hon pratar en sådan cool brittisk engelska! Eftersom vi inte vet var jag skall bo i the US heter jag än så länge Amerika. Sedan skulle vi hitta på något åt Lisa, det visade sig att hon hade släktingar i Kansas, så där har vi ett till namn, men det namnet är eventuellt bara tillfälligt beroende på vad jag hamnar haha. Men eftersom jag troligen inte kommer att hamna i den regionen så kan Lisa nog få fortsätta heta det.


Rest in peace <3

Usch! Det är så hemskt! Stackars lilla 4-åriga pojke som det nu har konstaterats ha blivit mördad. Ljungby är ju en sådan liten stad, man trodde ju knappt att sådant kunde hända här. Det känns lite läskigt att någonstans i denna lilla stad finns en mödare på fri fot. Jag brukar cykla förbi det området på väg till skolan, jag brukar gå förbi precis den skogen där han hittads död med hundarna på vägen hem, det tror jag inte att jag kommer att göra imorgon. Jag känner flera som bor där, tänk, om jag är rädd vad är inte de? Eller så är jag lite överrädd för sådana här händelser, vad vet jag. Stackars lilla pojke som bara fick bli fyra år, Rest In Peace <3


Banana


Stella har trimmats och från att ha varit en stor gullig liten hårboll är hon nu bara liten och hon känns mycket mindre. Se, jämför bara fotona och det var ju ”perfekt” att det skulle börja bli jätte kallt precis när hon är nästan naken. Saknar hennes gamla pöls lite hehe men den växer snart ut igen men vi har köpt en leksak till henne när vi var nere i djuraffären. En banan! Den ser verkligen ut som en riktig och hon älskar den och piper med den konstant! Tänk snart kanske hon hoppar upp på bordet och börja käka bananer, hehe.

Jag kom nyss på hur man gör tidsinlägg!!! Tror jag i alla fall. Om detta inlägget kommer upp 16 Oktober 15.30 så funkade det.


Vad är en plan utan en planering?Tjo Hej Leverpastej!! Kom nyss hem från Tilda, jag, Josse, Karl, Tilda, Linus och Emma har haft filmkväll/flamskväll. Josse var den som hängde med mest. Fast filmen var jätte bra ändå, Adjustment Bureau, hette den. Rekommenderas till dem som inte sett den. När vi var och hyrde filmen så tappade jag en krona under en låda med massor filmer i och när jag skulle ta upp den så föll min mobil i golvet och gick sönder, men bara för stunden som tur var! Linus tyckte att jag var ehh typ pinsam så han hotade med att gå därifrån men det gjorde han inte. Sedan började betalningen, 50 kr varav 35 var en kronor, man känner ju sig inte lite dum när man står och mata i krona efter krona och expediten står och tittar runt om i affären. Jag och Emma har börjat planera vårt sommarlov och det ser riktigt bra ut, mycket tid tillsammans innan jag lämnar denna kontinent! Man skall alltid vara ute i god tid med sina planer trots att det inte varit höstlov än! Som våran plan ser ut nu är den super bien!!


Det lönar sig alltid att inte äta godis


Jag vill ha en systemkamera tror jag i alla fall. Det skulle ju vara kul att kunna ha en jätte bra kamera i USA men jag vill ha en relativt liten kamera eftersom det inte är lika praktiskt att släppa runt på en alltför stor. Idag var jag nere i fotoaffären och när jag sa att jag ville ha en mindre systemkamera tog han fram denna. Det är inte så att den tar sämre bilder för att den var liten och priset skiljer bara lite kanske om man vill ha en liten men denna hade kostat 6000 men jag får den för 4000 + att jag kan få minneskort och väska på köpet! Vilken bra deal alltså. Dessutom sa han att denna kamera var speciell för den hade en jätte bra videokamera inbyggd jämfört med de andra systemkamerorna. Mamma har varit lite skeptisk över att köpa en systemkamera när jag började nämna det, bland annat för att den är tung och jag får ju bara ha med mig 23 kg i bagage och 10kg i hand bagage dit!!!! Då skall jag ju också ha med mig min framtida mini dator och familjens present som väger ett ton! Och massor av böcker och sedan kläder av vad som blir kvar. Tänk, så mycket som jag hade med mig i somras till England får jag ha med mig nu och då hade jag ingen dator och jag var där tre veckor! Tur att det är billigt att shoppa i USA i alla fall. Tillbaka till kameran! Jo, eftersom det var en videokamera också behöver jag ju inte ta med mig min videokamera då ju så det gör ju ingenting. Jag var först lite skeptisk mot färgen men mamma tyckte den var cool och när jag tänker efter var den kanske inte så dum. Jag tror nog att jag kommer köpa denna, eller min julklapp och pengar för godisförbundet kommer köpa denna. Tänk vilken tur att jag har haft godisförbud!!Dr McAwesomeNU är det också fredag!!! Kul! Dessutom är det inte vilken fredag som helst för idag kom min syrra Maria eller Dr McAwesome, mitt egna lilla smeknamn hem. Hon stannar här hela helgen…typ tror jag och sedan börjar skolan igen men tänk positivt, sedan är det bara två veckor kvar till vi har höstlov och då har vi gått mer än halva terminen!


Små, korta steg

Idag tränade jag och sprang en runda i en skog i närheten av vad jag bor men jag stack nog ut lite sent… I början gick det väl an och när jag var på ett öppet fält så såg jag någorlunda mycket men framåt slutet såg jag inte marken och det var en stig med ganska mycket stenar och rötter så det var små, korta steg som gällde. Nu har jag snart tränat i en vecka och nu börjar det kännas bättre och bättre för varje gång.  Bästa Emilia Mille Elofsson skickade några bilder till mig från en tävling i Göteborg. Det var tre stycken men jag lägger bara upp två för den sista såg förfärligt hemsk ut!!!

Btw, checka längdskillnaden! ;)


Snart är det fredag!
Tänk snart är det fredag! Bara torsdag imorgon och sedan kommer den älskade fredagen. Jag tycker verkligen att veckorna går fort, varje vecka säger jag ungefär på onsdagen, ”Tänk igår var det måndag och imorgon är det fredag”. I know that it’s not completely true, men det känns som det. På tal om helg, förra helgen var jag på barnkallas hos Tilda, men även Josse och Eve var arrangörer. Gamla gänget var där men vi har fått en tillökning, Zuzanna! Först åt vi tacos, vilket var jätte gott och de hade den där avokado röran som jag inte kan stava till. Jag lekte fotomodell åt Zuzanna som var mer eller mindre tvungen att fotografera. Sedan var det paketutdelning och jag var tomten! Sedan blev det lite gruppbilder innan vi stack ut och lekte 13, och fotade lite till. Till sist kollade vi på två filmer och åt chips och sprutgrädde (& kladdkaka). Efter en bit in på andra filmen tvingade jag Emma att vakna för att åka hem för den thrillern var psykiskt störd!  


Why woulden't I...Håret i en hästsvans, dit tejpade hörlurar i öronen. Idag stack jag ut och sprang igen. Jag är inte säker men jag tror det gick bättre idag, jag var i alla fall tröttare när jag kom i mål. Blev lite extra peppad när jag lyssnade på Eric Saade ”hearts in the air” Gillar den, men som jag brukar kommer jag antagligen lyssna sönder den ganska snart. Jag har en ny spellista på min ipod som heter ”Kalifornien!!!” Där har jag låtarna, California here we come, SanFrancisco, California Gurls, California king bed och more bounce in California, helt enkelt Kalifornien låtar! Jag vet ju inte jag kommer dit och det spelar inte en sådan stor roll så länge jag kommer till en bra familj, en bra skola och förhoppningsvis att löpningen är bra. Jag har gjort en lista där jag har skrivit vad jag skall ta med mig. Än så länge har den inte hunnit bli så lång utan det står bara: Decilitermått, Ipod, kamera, videokamera. Idag kom jag på att jag glömt skriva dit Fluffy. Ja, självklart kommer jag ta med henne!


SkolfotonAlla i klassen hade fått sin skolfoton, alla utom jag! Då tänkte jag, men då får jag nog inloggningen idag men det hade jag inte fått. Som ni ser har jag ju korten här och hur kommer det sig då? Jo, jag bad mamma gå igenom gårdagens post för att se att hon inte slängt något, vilket det visade sig att hon hade gjort. ;) Tur i alla fall att vi hittade det :D Så, de här är alltså mina skolfoton och jag vet inte vilka jag skall beställa, men det ska jag nog lyckas klura ut. Jag hade ännu fler kort att välja på men självklar blundar jag på dem… ;P


I'm backIdag hade vi orientering i skolan och det regnade lite… Det regnade och regnade and so on och på så vi blev det ganska halt. Jag vrickade båda fötterna och ramlade och rev mig på en stor gren så att jag fick som ett skrapsår :P But i survived :D  De orangea lapparna som vi hade för att göra hål i mådde inte lika bra och de var ganska blöta när vi var klara, undra om gympa läraren kan tolka lapparna eller inte, han kommenterade i alla fall att jag var lite blöt, och ni skulle sett mitt hår den var en ända hårboll! ;) Nu har jag dessutom börjat träna igen så efter gympan stack jag ut och tränade. Resultatet blev däremot inte så bra men kan ju bero på att jag hade haft ett träningspass precis innan :)


HejHej!HejHej!!!

Många har väl blivit galna på mig med tanke på mitt velande fram och tillbaks på om jag skulle byta blogg eller inte. Äntligen har jag förstått koderna i stillmallarna så här är jag med min nya blogg :D Anledningen till att jag byter är för att jag skall kunna ha coola bakgrunder sedan när jag åker till USA och det är dessutom mycket enklare att säga den nya webbadressen ;) Dessutom har jag en egen kategori här, videoblogg :D Hope you like it!


Make it shine


RSS 2.0