Tjejkväll med Linus och Josse

Igår hade jag, Josse och Linus filmkväll. Vi gjorde ugnsbakade bananer, kan man väl kalla det, innan vi satte in bananernas så snittade vi upp dem och tryckte ner choklad, mumma! Sen kollade vi på tvåfilmer. En av filmerna var lite mer åt det tjejiga hållet eftersom Linus inte var mer och hyrde hehe, då går det! Dock somnade både jag och Linus efter halva och vaknade vid sista repliken. Sen sov vi alla tio minuter, Josse på golvet, innan vi satte på nästa men sen att jag välte ut hela vattenkaraffen på mattan gjorde i alla fall Linus vaknade lite mer då han fick hjälpa mig och torka upp! ;) sen kollade vi på nästa film och jag var vaken hela filmen, dock inte Linus men han hade sett filmen förut. Till sist gick de båda hem vid två och åtminstone denna gången så höll vi inte Maria uppe då hon inte var hemma men snart får jag nytt rum och päronen berättade att i höst kommer vi att ägna våra filmkvällar i en modernare och nyare soffa! Yeaj! :)


Sommarkväll

Nu ikväll så övningskörde jag ut till Kullargård med mamma i bilen för första gången. Bilkörningen har kommit till en annan nivå mu, enligt mig vill sägfa! Väl där gick vi en liten runda och avståndet mellan mig och mamma o pappa blev snabbt långt så fick jag med jämna mellanrum springa ikapp! (Kan ju inte påstå att snapchatta med vänner hjälpte ;) ) så till slut gav jag upp och lät avstå det bli större, jag menar, de kunde ju gå hur fort de ville. Det var ju ändå jag som hade nycklarna till bilen!

 

 

 


Välkommen Hem Jenny

Okey, nu kommer inlägget om när jag kom Hem och överraskade mina vänner och de mig.

Så jag kom hem på tisdag kväll och då när jag skulle träna så åkte vi till en skog klockan halv 10 för ingen fick ju se mig! Sen på morgonen nästa dag gick jag upp vid 6 och tränade innan skolan började. Skolan skulle börja vid 9 så vid 9 cyklade jag till skolan i min letterman jacket och när jag kommer cyklande står alla på planen och glor på mig. Snart så hoppade Eve, Tilda och Zuzanna upp från gräset och springer och kramar om mig men då kommer det också fram att de visste att jag skulle komma hem fast de hade blivit tillsagda att det var på onsdag kvällen dock eftersom de ville ha en överraskning för mig ;) haha så nu visste jag ju att de skulle överraska mig i alla fall. Knappt en timme senare kommer Josse springande bakom mig och kramar om mig och nästan gråter <3 av lycka då vilket jag var tvungen att fråga henne, just in case. Sen tänkte vi gå till Linus och på vägen ser vi honom komma springande mot oss (Josse hade nämligen stuckit när han inte var där) ;)

Sen så stack jag på student dagen efter till Lund för min kusin och när jag kom in på utspringet så möttes jag av förvånade blickar av min moster och morbror och mina kusiner och sen så kom själva studenten själv och hon var förvånad likaså!

Sen på fredagen så kom jag hem på förmiddagen och smsade mina kompisar men ingen svarade med jag kunde se att Linus hade läst det eftersom han har den inställningen. Kände mig älskad. ;) sen så vid 6 plingade det på dörren och där står Mina kära vänner med en stor skylt med "Välkommen hem Jenny" och ett negs stort paket. Sedan tog de med mig till min favorit pizzeria eftersom jag hade skrivit på min blogg att jag saknade kebab. Sedan så gick Viborg hyrde film och när vi kom hem så åt vi tårta som Linus hade bakat! Och sen fick jag öppna paketet. På det stora stöder det grattis på födelsedagen och inne i det paketet var det ett litet mindre och på det stod det god jul och inne i det var det ett liter paket där det stod välkommen och i paketet var det en Daniel Wellington Klocka! Best Friends! I Love Them! <3


Fråga

Kan du inte skriva om hur det är att vara hemma? Några bakåtvända kulturkrockar? Var det svårt att säga hejdå till familj och vänner i usa? Har du hemlängtan till dem, och känner att det är mer hemma eller är du jättelycklig nu? Lite tankar liksom om hur det är :) har följt dig under året, det har varit så kul att läsa!!
 

Efter att ha varit hemifrån i 10 månader så känns det ganska skönt att vara hemma igen och träffa alla sina kompisar som känner en fram och baklänges men visst saknar jag saker med USA. Jag skypade med min värdfamilj här i Sverige för en och en halv vecka sedan, en vecka efter att jag kom hem och det var jättekul och sen så saknar jag ju också mina kompisar särskilt när de inte skaffar skype (hoppas du läser detta Marisa) ;) Bakåtvända kulturkrockar, jo det är som sagt att man inte hälsar på varandra bara sådär när man inte känner varandra när man möter någon när man är ute och går fast det är något jag har börjat med ändå och säger numera alltid hej till andra människor jag möter när jag är ute och träna. Det är ju mycket roligare med en trevligare stämning och jag känner mig själv gladare ;) Sen så vet jag inte om man kan kalla det kulturkrock men jag tycker att saker och ting är så dyrt! Att hyra film kostar ju lixom 50KR!!! man blir ju ruinerad när man jämför 7 –max20kr i USA! Gosh sen så när jag betalar tänker jag oftast att jga måste lägga till för skatt men sen så kommer jag på att i Sverige är skatten redan inräknat i priset vilket är himla bra dock!

Tack för att du har läst min blogg! :)

Puss och kram!

 
 

Och så investerade vi i ett fruktföretag

Idag kollade jag och mamma på Forest Gump, vilken film! Helt underbar ju! Och nu har jag hört med egna öron hur han uttalar Jenny, som alla uttalade likadant i USA för att skämta ;) de bästa var ju när han sa att löjtnanten Dan hade investerat i ett frukt företag åt honom - Apple! Haha gosh!
Sedan nu ikväll så övningskörde jag och idag körde jag i ett trafikljusen och jag börjar möta kopplingen riktigt bra nu men fortfarande långt ifrån mina vänner som var på halkbanan idag. Sen så bad mamma mig att baka cupcakes så det är det jag har sysslat med ikväll! :)


Bananbåt

Så, igår eftermiddag åkte jag Emma och Linus ner och köpte glass på glasstorget! Mmmmmmmm och lite senare joinade Josse oss. En gubbe kom fram och pratade med oss och förstod inte att jag skämtade när jag sa att glassarna är ju låga med kalorier ;) sedan bestämde vi oss för att ha filmkväll när ingen av oss jobbade på morgonen imorgon och vi letade upp en billig film, shutter Island, men sen när bi skulle betala i kassan sa han att det var gratis måndag så vi behövde inte betala och där hade vi tagit den billigaste filmen...


Midsommar

Nu är midsommar över och den helgen spenderades i Halmstad i Linus sommarstuga där vi 7personer sov i en liten friggebod! På midsommarafton började allt med att jag och Emma var ute och sprang och då kom en kille som senare blev två fram till oss och började prata...han var från Traryd och visste mycket väl om SK Graal! De sprang med oss en liten bit för de ville se oss springa intervaller men när vi joggade till starten så gick de hem då måste ha trott att vi dissade dem! ;) sedan fortsatte midsommar och jag fick alla gäster att sjunga helan går och fick kommentarer sv mina vänner att jag har bli it super social och pratar mer med främlingar sedan jag kom hem. Sedan stack vi och badade och linus blev bränd av en manet! Tilda som sa att det inte var säsong (bara för att jag skulle bada). På kvällen spelade vi minigolfen och jag kom två med ett poäng!!! Jag som alltid kommer sist annars men den platsen tog Karl han om! ;) dagen efter var det upp tidigt för då skulle vi till lissenerg. När vi var på pressbyrån så började jag prata med mannen bakom mig i kön som jag trodde var Linus så då sa jag "oj förlåt, jag trodde du va någon annan" va? Sa han och när jag hade upprepat meningen sa han lite irriterat "jaha" och gick där ifrån. Vissa är så otroliga i Sverige ju!!! På lissenerg hade bo jättekul! Vi åkte Kållerado och bad en dam ta kort på oss med våra Colorado tröjor utanför och väl i kön så sprutade killen som jobbade dör vatten i nacken på mig med vattenflaskan. När vi kom tillbaka 5mim senare så tog jag lite vatten på fingrade och knäppte lite på honom och i svar fick jag att han sprutade hela mitt vänstra huvud med vatten.... Sedan ville Linus åka atmos fear, Europas högsta fritt fall men alla hade bakat ut men han gjorde allt för att övertala mig. Jag frågade en kille som satt bredvid mina kompisar på bänken om han hade åkt den vilket han hade och han sa att den andra halvan upp var värst och han svara nja på frågan om han skulle åka den igen. Great! Ringde Emilia för stöd men hon svarade inte. ;) men sen så gick vi med våra express pass så att vi inte behövde stå i kö och sedan så åkte vi. Väl uppe började Linus skrika, vad håller jag på med, jag vill inte och det är så högt. "Linus! Shut up skrek jag" sedan åkte vi ner och allvarligt talat var den nästan lite mesig ;) vi övertalade eve att åka senare också och allt som allt åkte vi Fyra gånger! Eve vann också en stor Marabou och Emma en stor daim och M&M :)


Home sweet home

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag men nu är jag hemma i Sverige! Jag hade tänkt att överraska mina kompisar och min kusin Ylva på hennes student och hade sagt till dem att jag kom hem en vecka senare men icke då. Dock så ville mina kompisar göra detsamma så de hade kontaktat mina föräldrar men mer om det i ett annat inlägg. Kan bara säga att européer är otrevliga i jämfört med alla amerikanare. När jag flög från Denver till Dallas så hade jag problem att lyfta upp min väska på 15kg upp till hatthyllan men då reste sig två killar sig upp samtidigt för att nästan tävla om vem som skulle kunna hjälpa mig (lugn den ena var typ 25-30 och den andra 40+) när vi landade hjälpte de mig ner med väskan också. När jag åkte från Dallas till London så var det likadant igen men massa kvinnor och tjejer hjälpte mig. Under flyget började planet skaka jättemycket över ca new york. Har aldrig varit på ett plan som skakat så så började nästan gråta haha ;) men 5min senare var det bra och jag störde min sitt granne med att resa sig hela tiden så att jag kunde gå på toa men senare försökte han impa på mig genom att säga att han blev så full häromdagen och han hafmde bara tagit en och en halv shot, okey? När vi landade fick jag hjälp med att ta ner väskorna! Nu, London till Köpenhamn så hade jag problem att få upp väskan men här hjälpte ingen mig! Alla bara stod och glodde! Till slut fick jag dock upp väskan efter att ha sträckt armen! ;) när vi la sade dock fick jag hjälp att ta ner väskan men det var en amerikanare dock som frågade om jag behövde hjälp! ;)

Sedan fick jag träffa pappa igen och vi svängde förbi och sa hej till Maria. Sedan åkte. Vi hem och jag träffade mamma och hundarna OCH Stella kommer ihåg mig! Lycka!!!!


What's different

Eluttagen, ser ju lite ut som kaniner om man använder fanasin! ;)
För att öppna fonstrena så skruvar man med denna, ganska svårt ibland faktiskt!  
lappknapparna, den understa i varje sovrum är till -->
 Fläkten i taket! Nu under sommaren så sommanr jag ofta med fläkten på med vaknar mitt inatten och stänger av den! Colorado är ju känt för varma dagar men kalla nätter!
 så här funkar duscharna! Ju mer man vrider till höger och runt, ju varmare blir det men vattentrycket ökar också vilket betyder att man int ekan ha en svag varm stråle. För att vatten ska komma ut från väggen där uppe i taket (ni fattar) så måste man dra upp den silvriga saken på kranen här. Kan ju berätta hur förvirrande detta var första dagen i Denver på förberedelse lägret när vi förs kom hit. Vi alla utbytisar duschade håret första gången genom att sätta huvudet under kranen i duschen! ;)
 Här har vi dörrnoppar och inte handtag och låser gör man genom att vrida saken i dörrnoppen!
Och sist, utterdörren! Haha, tog ett litet tag att vänja mif först till dessa men man helt enkelt bara trycker ner den där saken! :)

Messy Cake

Innan mitt hejdå party så kom Maggie och Kaylee över och gjorde Messy cake med mig. Maggie ville se hur man gjorde det för hon älskar det och båda vill ha receptet så måste bara översätta det och kalkulera om till amerikanska måttsatser! ;) Messy cake är cad jag översätter kladdkaka till! ;) Maggie tyckte det var kul att det är mer socker än mjöl i kakan men sedan sa hon  ”well, I guess that’s what makes it so good!” Maggie var också räddaren i nöden och tog med sig ett vollyboll nät som vi efter lite problem lyckades få upp och få det att stå av sig själv! Sedan så spelade Maggie och Kaylee vollyboll och då så sköt Maggie över bollen över staketet och det är en stor väg på andra sidan så då när de var på väg att hoppa över staketet så pulled a car over och stannade och gick ut och plockade upp bollen och kastade den åt dem! Det var ju en ganska storväg, typ som bolmsta vägen alla Ljungby bor fast med 6 trafikljus inom en  amerikansk mile, 1,6km ;) så lite större! ;) Sedan kom bollen över staketet många gånger till och alla gånger var återigen Maggies fel! ;)


Sweden is soon going back to Sweden

Häromdagen så hade jag ett avskedskals! Mina värdföräldrar frågade mig för några veckor sedan om jag skulle vilja ha det men oj så mycket tid min värdmamma lade ner! Alla dekorationer var i gult och blått till och med så var det blå m&m’s i en gul liten hink! Jag och Maggie och Kaylee bakade svenska efterrätter, chokladbollar och messy cake. Efteråt så åkte vi till spooners och åt lite froyo och när vi kom hem så var hela köksfönstret fyllda med kort från hela mitt år!! :) Vi hade massa taco shells över från katies grad party så vi bestämde oss för att ha tacos och jag hade massa svenska tacos kryddor så blev lite svenskt där också! Vi hade också en smore’s bar!!! Vi kan ju säga att det var där som mesta delen av tiden spenderades under kvällen! Min värdmamma hade också gjort cupcakes där det stod en bokstav på varje cupcake och som bildade ”F A R E W E L L    J E N N Y”  nawwwwwwww :) Asia kom med ett kort med två bilder från prom i och ett presentkort till ett glass ställe på  15 dollar! nawwwww! :)  Marisa var sen, som vanligt! ;) så tillsut så efter 1,5 h efter partyt hade börjat (det var öppet hus) så ringde jag henne och lämnade ett långt medelande på hennes voice mail men då sa Kaily att de var här och hon hade med sig en present till mig!!!! :) Först var det en liten kanin. Hon sa att hon inte hade döpt den ännu så då sa jag att den heter Jerisa (Ett namn som våra XC coacher började kalla mig Och Marisa i slutet va säsongen för att vi hela tiden umgicks och alltid var lite sena (marisas fel) så på grund av att vi var oskiljbara sa de att det var enklare att kalla oss Jerisa  (Jenny + Marisa =  Jerisa) ett smeknamn som vi använder åt oss själva nu) ;) När jag sa att kaninen skulle heta det sa hon, Haha, öppna  resten av paketet och det var en t-shirt!!!! Och på baksidan så stod det ”JERISA #1”  och så fort jag började ge ifrån mig glada ljud drog hon upp en tröja från sin väska där det stod ”JERISA #2” ISN’T THAT AWESOME! Sen så hade hon skrivit ett jättelångt brev me dbilder till mig och hon sa att det var därför hon var så sen och att hon grät när hon skrev det! nawwww! Under hela partyt var det svensk musik på hela tiden och jag fick frågor som ”Wait, are Swedish house mafia really Swedish” och ”No, ABBA is not Swedish, is it?” sista frågan var från Marisa själv! Och hon ska var typ den smartaste på skolan! ;) haha  Kvällen avslutades med att jag och Marisa hade en tävling om vilken som var längst och jag vann trots att hon hade skor vilket betyder att jag är den långa tjejen på tröjan! ;)

 


Igår kväll! SV. Vs FoCO


Bike Fort Collins

Igår så gick vi till ”Austin’s” och åt. Jag beställde en rosterier (vet inte om det är rätt ord) chicken med garlic mached  potatoes. Men jag fick en hel kyckling! Delad i två delar ;) haha så när jag var mätt och belåten såg det inte ut som om jag hade rört kycklingen, vilket jag hade! ;) (kom just på att kyckling på svenska stavas med K ;)  )

 

Idag gick jag upp vid sex för att hinna träna innan kyrkan och efter kyrkan så träffade vi upp Maggie, Annie, Kaylee och Adrienne på IHOP! Yummie! Dock så beställde jag en halv portion men fick en hel så jag åt bara en halv och betalade för allt, haha vem kan äta fyra stora pannkakor lixom! ;) När vi kom hem så stack Jag, min värdpappa och Troy ut på en cykel tur till Dairy Queen, best ice cream ever! Väl där så mötte vi upp Katie som körde dit. På vägen hem så kom vi återigen till en viadukt som var fylld med vatten och istället för att cykla långsamt som jag hade gjort tidigare tänkte jag ”om jag cyklar snabbare behöver jag inte trampa och då blir inte mina fötter blöta” vad tänkte jag med, jag blev ju bara 10 gånger blötare när strålen blev starkare och större och jag var blöt upp till håret! Kort efter märkte jag att mitt cykelstyre var löst vilket jag inte först brydde mig om men sedan blev det svårt. DÅ erbjöd Troy sig att byta cykel för han hade cyklat så förut så hemvägen gick ganska långsamt då Troy hade en cykel som var alldeles för liten för hans långa ben och ett löst styre och för mig som nu hade en cykel som jag med nöd och näppe nådde pedalerna med om jag satt på cykeln samtidigt som jag var beredd at bromsa med handbromsen! ;;)   

 
Idag har jag varit här exakt 10 månader!

Linus <3 :)


And here, we still have summer break!

Sommarlovet rullar på och solen skiner och himlen är blå! Strax kommer Maggie över och ska leka med mig och Katie! Tidigare idag så åkte jag, Merritt och Alex till Spooners för lite Froyo! Varför finns inte det i Sverige?? Skulle ju seriöst bli en jättehitt! Provpackade mina väskor häromdagen och då märkte jag att allt fick inte plats i mina två men att det hade gått med att bara betala övervikt på 60 dollar istället för en tredje väska för 140 dollar eller skicka, 300 dollar men då kom Marisa över och sa att vi kunde försöka igen och pressade in massa saker i den stooora väskan och det fick plats! Hon gjorde minsann mina föräldrar 80 dollar rikare! Så nu är hon mer än välkommen till Sverige. Dock kan jag inte öppna den väska nu för risk att inte kunna stänga den igen men, jag har ju en till! ;) Ikväll ska jag och familjen gå ut for dinner! Kul, kul!! :D

 


Glad Sveriges Nationaldag

Troligen första gången jag firar Sveriges nationaldag I ett annat land än Sverige! Igår kväll så åkte jag, Maggie och Kaylee till Marisa och hade filmkväll. Hennes lilla valp Oliver är inte så liten längre och han biter i allt, inkluderat kroppsdelar. Dock tror jag att jag är allergisk mot honom så vilken tur att min lilla Stella och Flisa inte är labradorer!

På vägen hem i Maggies bil så lyssnade vi på Selena Gomez  ”who said” på högsta volym och sjöng (skrek).

 

Idag sov jag endan till Nio och vid 11.3oish så kom min AFS liaison (kontaktperson) och hämtade upp mig och vi åkte och åt lunch på ett cafe i old town, down town FoCo (Fort Collins). Han gav mig en present och det var ju lite kul för jag gav henne en present också! xD Hon är lärare på  college om franks mat och allt är då också på franska så jag gav henne en svensk kokbok! Jag fick några Colorado Stickers och en liten bok om Colorado och en Hårsak av koppar, allt smått och lätt till mitt bagage som hon sa. Hon sa att hon vet inte om hon skulle kunna var någons liaison igen för jag hade varit den perfekta utbytestudenten för att jag var så open-minded, och care about other people more och sånt så att hon skulle jämföra alla future studenter med mig, haha, naww. Hon  var verkligen den bästa liaison man kunde få! Tog mig till en rodeo i Januari, tog hem mig för julbak i december, tog ut mig på en cool japansk restaurang, kom med blommor på min födelsedag etc  etc. Hon sa också att min engelska är mycket  bättre nu än i början (det är ju bra) och att hon inte hör grammatiska fel och att jag säger s i tredje person! haha :D Yeaj!

 

När jag kom hem så stack jag ut och sprang och det var så fint väder! Trots att det var höga 20 grader, närmare 30 kändes det inte för varmt! Och ikväll vid halv nio var jag ute och gick med Milo och då var det 22 grader! Härligt!

 
     Haha, några är väldigt inne i filmen! ;)

Grattis Charl! 18 år!

Grattis Charl på din 18 års dag!  Stor kille nu! ;) Jag vet att du inte fick mitt kort men happy birthday with a cherry on top! ;) Saknar dina dåliga (och ibland roliga) skämt och härliga galna du! Men snart få jag se ditt glada face again! :D Love you Charl! Happy birthday!!!


5 juni

Femte Juni

För ett år sedan så hade jag mattenationella. Dagen innan hade jag sagt till min a föräldrar att inte säga till mig om jag fick värdfamilj eftersom jag inte skulle kunna koncentrera mig då på provet. Så jag kollade inte mailen dagen innan och inte heller på morgonen av matte NP. Nu i efterhand hade det inte spelat någon roll då jag inte fick något mail om värdfamilj innan 8.15 den dagen, utan snare 8.27. Lite senare efter provet så loggade jag in på mailen och möttes av ett mail från AFS med rubriken ”Du är placerad” och jag absolutely went crazy! Jag hoppade omkring och skrek och mina klasskompisar skrattade åt mig. Det var också en av de få gångerna som min samhällskunskapslärare sa till mig att sluta hålla på med datorn då jag googlade information om allt som hade att göra med Fort Collins.

What can I say?

Femte juni är en speciell dag och dessutom så är det också idag som jag firar 300 dagar i USA.


Grey Rock

Igår så vaknad jag strax innan sju för att gå ut och träna med Marisa så att vi slapp hettan. ;) Vi körde lite intervaller vid ett ställe jag körde intervaller min tredje vecka här i USA och sen dess har jag inte varit där. Det är också där som man hittade en död man min andra vecka. Men igår hittade vi inga döda män, bara en död fågel!

 

Efter träningen så åkte jag och Katie till Maggies hus efter att ha packar lunch. Vi skulle nämligen hika, igen! Denna gång var det Grey rock! Hela vägen upp var uppför och det tog två timmar att nå toppen! Härligt i benen…. Sedan satt vi och åt lunch på toppen. Man kan se från toppen att majoriteten av träden är smala svarta pinnar. Det är från skogsbränderna som härjade överallt i Fort Collins förra sommaren! Sedan skulle vi gå ner. Man följde Carrons hela vägen upp. Småsten torn som folk har byggt (jag byggde uppen som hade trillat sönder) men efter ett tag på vägen ner så slutade vi att se dem..hehe lite lost men det var ingen fara för snart så hörde vi några rangers som ledde oss tillbaka till stigen. Vägen ner tog 2,5 timme. Det var inte samma väg som vi kom och denna var ca 1/3 uppför också! Varför upp när iv ska ner? Hela hiken tog 5 timmar och var lite över 7 miles, låt se, över 11km med sammanlagt så hikade vi en kilometer upp i höjdled! Kan ju säga att både mina knän och vader var lite möra efteråt!

 

På vägen hem så stannade iv till vid Chick-fil-A och drack milkshakes. Maggie vann nämligen en hel låda med presentkort på after prom så det var for free! Jag kan ju säga att jag inte hade svårt att somna den natten!

 

Ni ser den stora höga berget på bilden som är grått och knappt har några träd. Vi hikade upp till toppen av den och vid detta stället som vi tog kort hade vi dessutom reda hikat en timme så vi var redan mycket högre upp när man snackar om meter över havet än vad vi var i början av hiken!


Marisas Grad Party

Okey! Här kommer the story about Marisa’s graduation party! Så I lördags lämnade jag AFS träffen lite tidigare för det var nämligen Marisas grad party! De hade köttbullar! Eller peanut butter meatballs som vi kallade det (Marisa makes fun of me för att jag alltid fråga om saker innehåller jordnötter) ;)  De hade även en pinjata (stavning) men en sådan som man slår sönder tills godis faller ut! ;) hehe Vi stannade där ganska länge och jag tog upp två sidor i hennes yearbook! Efter Marisas party så åkte vi till Lindsays och upptäckte igår att jag skrev Lindsey, ett e istället för a i hennes present, upps! But jag är svensk så hon förlåter nog mig! Nästan direkt när vi kom dit så gick vi hem till henne. Hon bodde ca 100 meter därifrån och vi gick ut i hennes trädgård och gjorde smores hela kvällen och när smores tog slut så eldade vi pinnar istället! ;) Efter ett tag så började vi få stenar kastandes på oss och det var Lindsays lillebror och hans kompisar så vi jagade dem lite och Eric, som var i min Us lit klass var ganska framgångsrik! ;) Vid va halv elva så gick vi hem, när mitt förslag att gå och tp ett hus (tp = kasta toarullar) vändes ner.. :/


Ute på nya äventyr 24/7

Hamnar bara mer och mer efter med dagarna här nu. Mer och mer händer och vilket leder till mindre tid till bloggning så här sitter jag klockan kvart över 11 på kvällen och bloggar när jag och Marisa ska upp och träna imorgon 7. Idag var det 32 grader och väldigt varmt och när jag sprang distans så var det i solen hela tiden vilket var väldigt jobbigt så när jag slutade springa kändes det som om jag skulle svimma. Så när jag låg där på trottoaren så cyklade en man förbi och frågade ”are you okey” ”Yes, I am fine” sa jag och reste mig upp för att några steg senare, när han var borta sätta mig ner på marken igen. ;)

 

Organisationen sa till oss att börja packa i god tid för att vi inte ska behöva göra det mest de sista dagarna så mitt rum har aldrig varit så stökigt under hela året som det är nu! ;)

 

Under eftermiddagen så gick jag, katie och Maggie på en hike vid horsetooth med den här gången så hikade vi till ett vattenfall istället. När vi först kom dit så hittade vi en hund. En labrador som var lerig upp till över magen. Så när Katie ringde numret på halsbandet så fick jag hålla i ”Bubba” och varje gång som han vände sig om blev jag superlerig! Ägaren dök upp efter några minuter och det visade sig att barnen inte hade stängt grinden! Sedan började vi vår hike och efter ca 10min så pekar Maggie och Katie på något i gräset och då ser jag att det var en Orm! Så jag skrek, och högt! Och det var en stor en som var gul och svart randig! Jag tittade bara på huvudet och den hade inte skallerom huvud men jag har kärt mig i Arizona att vissa skallerormar har inte det utan man ska alltid titta på svansen! Till sist kom vi till vattenfallet och det var väldigt fint. Efteråt åkte vi till TCBY och åt Froyo.

 

Nu under kvällen så satt jag barnvakt för grannarna en timme. Första gången jag barnvaktar någonsin! Tjejen, Scarlett är så sör och jag fick läsa två godnattsagor för henne. Sedan när hon och hennes ett åriga lillebror sov så satt jag i vardagsrummet och jag hade en sådan där monometer som det finne en likadan i Lill-killens rum om han skulle börja gråta. Då när jag hörde det där brusande ljudet så kom jag och tänka på alla skräckfilmer när man börjar höra att någon annan är i rummet! Så jag blev lite uppskakad där först och tänkte ”vad ska jag göra då” men då kom en katt fram, helsvart och jag är ju lite allergisk så ville ju inte klappa den men vart jag än gick så följde den efter mig…. -.- med sedan kom hon som jag satt barnvakt för och hon gav mig 5 dollar för den knappa timmen även trots att jag sa att det inte var nödvändigt och sedan sa hon att om jag någonsin vill komma tillbaka men att min värdfamilj inte är hemma kan jag alltid stanna hos dem! :)

Snart får jag väl ta tag och skriva om Marisas grad party och jag har massa bilder till det!
Det kommer....inom en framtid... ;)

Sista AFS potluck

Igår, lördag, så var det den sista AFS potluck här I USA. Fick träffa Ellen en sista gång här i USA, för eftersom jag tävlar i Göteborg lite då och då ska vi se till att träffas då! :) Huset vi var i var precis bredvid en sjö så vi paddlade kanot, och andra seglade, trampade i trampbåt och paddlade, ja, jag vet inte vad! ;) När jag paddlade så började vi med två personer i båten men mitt ute i vattnet så fick vi upp en tysk fisk som heter Nils från trampbåten och när han satt på räcket mellan sidorna av båten och gungadebåten kändes det verkligen som om vi skulle trilla i och det fick inte hända då jag skulle till Marisas graduation party direkt efter! ;)


Ballon Boy

Kommer ni ihåg nyheten om pojken som var fast uppe på en stor ballong, luftballong som var uppe i luften. Föräldrarna som höll på göra något experiment med sedan märkte de att när ballongen flög iväg så var deras sexåriga son uppe på den stora ballongen. Ballongen flög en bra bi och räddningstjänst och allt utgjorde räddningsarbete för att rädda den stackars pojken. Men när de fick ner ballongen så var han inte där och sedan så hittade man pojken på vinden i hans hus. Senare så konstaterades det att pojken inte hade gömt sig där utan det var föräldrarna som hade planerat allt för att få uppmärksamhet men vilket de försökte få det se ut som en hemsk händelse med lyckligt slut. Kommer ni ihåg det??

 

Igår så började vi prata om ballon boy på Marisas graduation party. Och jag sa att det var på nyheterna i Sverige. Nej! Sa de andra och tyckte att det var pinsamt att det fick sådan uppmärksamhet och rätt vad det var så nämnde det att detta hände här! Va, här i Colorado?! Sa jag. Ja, här i Fort collins sa dem!!! Ballon Boy är från Fort Collins och Katie och de andra har sett hans hus och någon sa att hans föräldrar var väldigt konstiga ( well, dahh!) och Troy såg ballongen från sitt klassrum i middle school!


Colorado Springs

Så torsdag morgon åkte vi till Colorado Springs, en stor stad vilket ligger ca 1,5h ifrån var jag bor. Först besökte vi the air force, air force för militären vilket är den enda basen i hela USA. Navyn är i Maryland, the army i new york och sedan kommer jag inte ihåg resten. Vissa regler tyckte jag var lite löjliga dock! Tex så får man inte ha en kaffebryggare på rummet förrän sitt andra år där, inte tv på rummet förrän sitt sista år där och freshmans måste gå på linjerna på campuset?!? Efter detta så åkte vi till Garden of the gods där det finns massssssa stora röda stenar! Rikitgt coolt! Och vackert! Avslutade dagen gjorde vi med att åka till The olympian traning center, där alla duktiga tränar inför OS och fick se några träningsrum och fick höra hur allt gick till. Innan guidningen så fick vi se en film om OS i Vancouver med de Amerikansk astjärnorna och då såg jag Marcus Hellner! Och sedan så såg  jag tre kronor eftersom vi förlorade brons matchen mot USA (right?) i alla fall någon match så då sa min värdpappa ”sorry about that Jenny” sedan innan rundturen sa guiden att vi inte fick ta kort med blixt för vi kunde störa stjärnorna och då kunde det var vårat fel att vi inte vann nästa guld medalj , hehe sa jag och min värdpappa frågade om jag just satte på blixten… ;)  DE berättade att de var tvungna att ha galler högst upp mellan väggen och taket inomhus till styrkerummet för innan dess så klättrade atleterna över vägen för att styrketräna på natten! De hade alla flaggor från alla olympialänder där så blev lit exalterad när jag såg Sverige! Sedan åkte vi till hotellet där vi hade stora sängar! Och kollade på tv och jag Troy och lite Katie flamsade runt på hotellet!

 

Nästa morgon blev vi väckta lite tidigare för min värdpappa hade dagen innan vi åkte gjort en rotkanal i tanden och hade typ nu fått en infektion så vi gick upp tidigare för att hinna med att åka upp till Pikes peak så att vi kunde åka hem  tidigare. Alla åkte upp förutom min värdpappa eftersom han inte mådde särskilt bra och turen upp tog 1h och 20 min och turen ner densamma och väl uppe var vi ca 40 min. Vi åkte upp till 4.3km höjd över havet!! Och där uppe var det sååååå kallt! Och det blåste!! Det stod att det kändes som ca -13 grader, och då var vi vana vid 25 grader nere på marken. Det var så fruktasvärt kallt så blev inte många bilder men vackert var det! Hemvägen var det massa köer och trafiken gjorde så att bilresan hem tog 3,5h, 2 timmar längre än vad den skulle! ;)

 

 
 There was a wedding at the airforce academy!

SOMMARLOV!

Så idag är det 30 maj, Torsdag, let's pretend!
 

Igår var det sista dagen I high school för mig. Detta betyder även Sommarlov!!! Känns inte riktigt som det dock, har aldrig fått sommarlov i maj förut ju men det är väl najs! ;) I speech höll jag och min speech partner vårat final speech. Hon var en sådan som delade ut en Oscar och jag var legally blond och fick ta emot den. Ganska lyckat var det ändå och publiken skrattade en hel del och jag slog i schampo flaskan (vår Oscar) i mina tänder när jag skulle lyfta upp den i luften i slutet. ;) hehe

 

I foods var vår final mer eller mindre en katastrof…vi fick 50min att förbereda en presentation om ett land och vi fick Turkiet. Dock så han vi inte göra klart power pointen till hundra och då när vi står där och presentera så är det fel bilder till texten och då säger en av mina gruppmedlemmar, vet inte varför dessa bilder är här för det är fel…. -.- OMG! Seriously! Man ska ju aldrig erkänna att man har fel bara sådär i ett sådant läge. Sedan sa vår lärare att vi var tvungna att skynda oss för vi tog för mycket tid, det vi hade gjort var en presentation, vad de andra hade gjort var att skriva en mening om varje ämne och dessutom läsa allt från power pointen, åtminstone vi hade en presentation! Dock så när jag kom hem såg jag att iv hade fått ett A-, så om man plussar ihop alla mina A- i den klassen blir det ett A (-) i betyg…., ;)

 

I us lite skrev vi uppsatser om The great Gatsby, min ena (skulle skriva typ) blev en sida längre än nödvändigt! ;)

 

Till lunch den dagen så åkte jag, Emily och Michaela till Panera för lunch, Emily åker till Hawaii idag så därför är detta sista gången jag såg henne. Hon skrev ett sådant fint inlägg i min yearbook! :)

 

En till sak, jag hade skickat ett sådant fint kort av en cupcake som var luddigt och allt till Charl för hans 18 års födelsedag och idag skrev han till mig att han hade fått kuvert men brevet hade varit öppnat och det var inget kort inuti…Jag antar att charmen av kortet var för bländande ;)

 

Btw, jag mötte coach Williams i korridoren I onsdags och då sa han först, (såklart) go home to norway! Men sedan sa han direkt efter ”hey, (something like) any more about the riots in Sweden?” och där stod jag och visste inte vad han snackade om för tydligen enligt honom så bränner ni bilar därborta! ;)


RSS 2.0