It is just Jenny !

Nu har jag precis räknat klart hur många mol socker det är i ett oreo paket och i varje kaka och hur många partiklar i hela paket och kaka. Nästa vecka har vi en mol dag i skoaln då vi får välja mellan att skriva en dikt, eller saga om mol som berättar vad det är, göra ett art project eller köpa något ätbart och räkna ut hur många mol det är av just en ingrediens. På tal om Kemi så har jag numera ett A-, när vi fick tillbaka senaste lappen så stod det en kommentar på ett ställde där vi bara hade fått 2/4 ”micrometer was damaged after being used by you group” upps, vi behöver ju inte berätta att det var jag som använde den i vår grupp…. ;)

 

De senaste dagarna har folk kallar mig Jennifer väldigt mycket, antar att du bara försökte förbereda mig på det Matilda! ;) Igår fick jag en national honor society letter från skolan, alla som har bra betyg får det och man kan gå med i en grupp och då när en elev kom och skulle ge det till mig (här har folk klasser att gå och dela ut notes, it makes you feel so special) så sa han Jenny, vilket jag inte hörde så då började folk säga, Jenny, Jennifer. När jag idag gick och gav ett papper till Coach Williams så sa han Thank you Jennifer, och jag har fått vete att det inte är så vanligt att folk bara heter Jenny utan det är ett smeknamn på Jennifer! Och jag har ett flertal gånger blivit frågad om mitt namn är Jenny eller Jennifer och ibland så säger jag Jennifer och sedna Jenny och sedan Jennifer so people get really confused! ;)


AFS Weekend in Denver

Okey här blir det ett långt inlägg med många många bilder! Let’s take it from the beginning!

Onsdag: Efter skolan så kom en av AFS volontärerna som bor här och plockade upp mig, på vägen mot Denver plockade vi även upp två till. I Denver hade vi en Potluck på kvällen eller knytkalas som man säger i Sverige. Vi fick äta med vår värdfamilj för helgen och jag skulle dela hus/rum med en utbytesstudent från Italien, Anna. Vår ”värdmamma” var jättesnäll och så gullig, hade köpt all olika sorters mat som vi skulle kunna välja mellan för lunch och frukost och dessutom hade hon Vasa knäckerbröd i skafferiet vilket hon äter varje morgon. Jag var snabbt med att påpeka att det var svenskt! Vi hade det COOLASTE RUMMET EVER! En biosalong, det var så sjukt coolt och surrondljud i väggarna och helt mörkt (vilket ledde till att jag gick in i sängen och nästan knäckte min tånagel)

 

Tisdag: Hela denna helgen var fullspäckad så var tvungen att springa på morgonen, så vid 6.00 så befann jag mig ute på gatan i mörkret och efter en tio minuters löparunda så var jag vilse…. Försökte hitta hem men kom tillbaka till samma ställe var jag hade börjat och började få den där känslan att jag faktiskt inte hade någon aning om vart jag var och det var dessutom mörkt och inte många kottar ute men rätt som det var såå hittade jag mitt hus och när jag sprang vidare kom jag till huset igen, without trying! Dock hade jag hennes nummer hela tiden så jag hade kunnat ringa henne om jag inte hade hittat hem! ;) Jag hade nyckeln i en hårsnodd på armen över vanten och vantarna tog jag av mig när jag gjorde rusher och sedan när jag kom hem så var nyckeln borta!!! Jag vägrade att gå hem utan nyckeln för hur pinsam tär det inte att ha tappat bort den efter mindre en 24h. Men jag hittade den som tur var på gatan vilket jag var otroligt tacksam över och vet inte vad jag hade gjort annars!

 

Sedan begav vi oss in mot down town Denver där vi fick gå och shoppa lite kort men efterosm affärerna öppnade vi 10 så hade vi 5min på oss. Sedan visade det sig att vi fick mer tid så vi åkte tillbaka och vi besökte H&M, jag var så lycklig och alla visste utan tvekan att det var svenskt efter jag hade varit framme, patriotisk? ;) Efter lunch så gjord evi en flash mob framför the capital, stadsrådhuset, vi stod stilla i en position under två minuter vilket int evar så lyckat. Sedan besökte vi ett ställe där de gör pengar, de gör USAs pennys här, de finns bara sådär en eller två ställen till där de gör pennys i USA och om nu finner ett D så är de gjord ahär. En Penny kostar dock 11cent att tillverka, (11pennys=1penny, tror jag) haha. Sedan gick vi tillbaka itll the capital och had ene guidad tur och all var helt slut och såg till att hitta sittplatser hela tiden! ;)

 Fredag: så fick vi gå upp 5.30!! gosh! Och alla var redna helt slut från gårdagen , men vet inte varför vi var det men trötta var vi! NU skulle vi skugga en elev på en anna skola och jag var på Denver Center for international studies. Detta var både en high school och middle school så jag fick skugga en middle school elev, fast blir high school nästa termin. Hon var jättesnäll, och hennes kompisar pratade med mig istället för att lyssna och jobba på lektionerna. EN kille, senior, kom fema itll mig och sa ”You are from Sweden Huh, give me five” vi hade nämligne presenterat oss inför hela skolan, han sa att han ville flytta till Sverige, finnland eller UK näst år, jag sa att Sverige hade bättre mat än England! ;) Vid lunch kom han igen ”Are you going to leave after today?” han ville så gärna kunna prata med mig om Sverige men han fick mitt namn på Facebook. Under sista lektionen blev det brandövning, brandövning  eller lock down tänkte jag men som tur var, var det det första! På kvällen åkte vi till Rodeon och eftersom vi var utlänningar så lät polisen oss parkera jättenära utan avgift!

 

Lördag: stack ut och sprang och sedna var det art museum och sedan shopping, och jag fick besöka forever 21, love it! Vår värdmamma körde oss till en annan mall efter ett tag, en som var närmare vårat hus så att hon kunde gå hem, eftersom hon följde med till museet. Hon var så snäll hela tiden och en kväll spelade vi spel en kväll med familjen i 2 timmar (detta var kvällen när vi var dödströtta, hehe) Jag köpte a lot och med högklackarna tänkte jag att nu måste Maria vara stolt över mig! ;) På kvällen var det a danse med AFSare.

 

Söndag: så hade vi en orientation med alla, vi pratade om saker angående utbytesåret och diskuterade problem, och sedan var det att åka hem. :) Vi utbytisar har definitivt kommit varande närmare efter dessa fem dagar, och vet ni vad, denna terminen har AFS två nya utbytisar från Malaysia, och en är döv och ska gå på en skola för döva och lära sig amerikanskt teckenspråk, coolt!

 

 


Happy Birthday Coach Saunders!

Idag var det kallt, och det blåste, skulle var 10 grader men det var det inte! Och eftersom jag litade på min ipod så hade jag bara en tunn långarmad med mig men det var åtminstone plus så det kunde ju ha varit värre! Vår coach fyllde år så på vägen hem från träningen så svängde vi förbi a cookie place där de har kaktårtor, visste inte om att de existerade så vi bad dem att göra en med happy birthday och a pregnant runner! Haha Doesn’t it look awesome! Hade AFS helg i Denver under fem dagar vilket betyder att jag inte har hunnit plugga i helgen och självklart har jag massa läxor och quiz just denna veckan så det får bli en annan dag för nu måste jag plugga ville bara skriva lite så att jag inte får allt för många klagomål! ;)

 

Fick idag reda på att prom är 4 maj, dagen innan min födelsedag och det är Hollywood tema! ;)


Rodeo

Tidsinställt! Perfekt eftersom idag kommer jag att besöka rodeon igen! Här är fem klipp från förra veckans rodeo, lugn, ni behöver inte känna fy vad jobbigt med så långa filmer för den kortaste är 20 sekunder och den längsta sådär 1.30min. :) Det är lite galenskaper som pågår här och som min värdpappa sa, "Det är bara män som kan rida på tjurar och sånt för kvinnor är inte så dumma" men det är grymt häftigt att kolla på i alla fall! Enjoy! :)
 
 
 
 

Mitt efternamn är unikt!

En sak som jag har märkt här kultur mässigt är att varje gång när jag säger att Biesert är min mammas efternamn och inte min pappas och att min pappa tog min mammas efternamn får jag alltid förvånade blickar och ett ”really” eller ”why?”. Här i USA skulle det aldrig hända att mannen tog kvinnans efternamn dock bara på senare år att kvinnan inte byter efternamn.  Varför förstår jag inte, jag menar varför spelar det någon roll vems efternamn man tar, varför skulle man inte lika väl kunna ta kvinnans? I mitt fall är jag stolt över att ha en pappa som tänker likadant som jag och har gjort så att jag inte ha Sveriges vanligaste efternamn utan i så fall snarare ett av de ovanligaste då min släkt är de ända som heter Biesert i Sverige. Något som jag har börjar göra som utbytesstudent som jag aldrig trodde att jag skulle göra är att uppskatta sitt land och alla små saker mycket mer, sin skola (särskilt skollunchen) ;), och även sin familj på ett helt annat sätt men också börja uppskatta de saker som man aldrig hade lagt märke till förut. Dock menar jag inte att jag inte gillar Colorado, oh nej, Jag älskar att det bara regnar några få gånger om året och är näst intill alltid solsken. Jag har funnit en av mina bästar vänner här och får springa i ett lag med jämnåriga och fått en extra familj. Sen så ha USA sådan god glass och inte tala om frozen yogurt och även om höjden här i Colorado var en plåga för mig mina första veckor kommer det ändå vara positivt för mig i slutändan för förhoppningsvis kommer jag att springa snabbare de första veckorna när jag kommer hem! :)


It's a girl!

Igår på träningen så tog vår coach med sig små cupcakes och gav oss, detta var hur hon skulle berätta för oss vilket kön det var på hennes barn. Förmodligen så vet ni redan vilket det var eftersom jag redan har avslöjat det i rubriken men när man bet in i cupcaken så var det rosa frosting! Så gulligt! Och så goda! ;) haha Jag trodde att det var en pojke för förra veckan när hon visste vilket det var och vi snackade om namn så verkade hon mer intresserad av killnamnen men icke då och hon sa att det blir nog bättre med en flicka då hon annars skulle klä den i tulltull kjol och enligt henne är hennes man lite feminin så hon tror att killen skulle bli gay annars ;) haha

 

Idag gick jag upp klockan sex för att hinna träna då jag åker till Denver nästan direkt efter skolan, nu är den sju och jag gör lite styrka nu innan jag får duscha och klä på mig, packa lunch och äta frukost innan skolan! Have a nice day, or night I guess!

 

två tidsinställda inlägg kommer att komma under veckan, just so you know :)


Cinzzetti's

Känner att många av de senaste inläggen har börjat med igår så let’s do it today too! Igår kväll så bjöd Marisas familj med mig till Denver där vi gick på en italiensk buffé restaurang Cinzzetie’s eller något likanade. Det var så många olika pastasåser och pastor, pizzor och allt möjligt som man fick gå och ta av hur mycket man ville, Sometimes I sooo wish I was a boy, för tex Marisas bror åt 4 stora tallrikar med mat plus två med efterätter så han prova i princip allt! Till efterätt fanns det en glassbar som man fick välja vilken smak man ville ha och sedan varm chokladsås med topping och sedan fanns det också tiramisu, chokladfondyer, massa saker jag inte vet vad man ska kalla det, creppes som man fick välja fyllning till men kön var för lång och jag var för mätt, trodde allvarligt att jag skulle spricka! ;) Vår servitör kommer att vara med i the voice berättade han för oss och han sjöng högt med oss när vi sjöng för Marisas tvillingsmåsyskon. På vägen hem fick vi skjuts av polisen…nä bara sköjar, Marisas moster eller faster hade dock galler på grund av att i vanliga fall så är det hundar hon har i baksätet! ;)

 

Idag så var det träning klockan 10, när jag lämnade huset så var det -7 men solen sken så det kände varmare. Nu när jag har kommit hem så är det +10 och solsken, så underbart väder!!  Efter träningen så gick vi hem till Michaelas hus och gjorde pannkakor, först så gjorde hon med en färdigmix, allt finns i en färdigblandad mix här ;) men det var nästan inget kvar så vi gjorde en egen smet och sedan åkte vi hem. Just det vi är lediga idga för det är Martin Luther King dag så igår kväll när jag låg i sängen med datorn så var klockan lite innan tolv och då var den ju runt 8 hemma hos er och min Charl var inne så skrev och retade honom   lite för att han behövde gå till skolan! ;) haha <3


Denver stock show, biggest in America!

Igår så tog min AFS kontaktperson och hennes man med mig till Denver för att gå och kolla på Denver Stock Show, Rodeo! Det var såååå fint väder, känns inte som januari kan jag säga utan snarare som sen april tidigt maj och det var sisådär 13 grader med solksken så kände mycket varmare! Roligt det där, i måndags så var det som varmast -11 och nu är det plus så mkt istället och på onsdag ska det bli 16 grader!!! Gick upp vid sju för att hinna träna innan Denver och då var det noll gradigt men allt efter som solen gick upp blev det varmare och varmare.

 

När vi först kom dit så tittade vi på en preview av vad the wild west shoe hade att bjuda på. De gjorde saker med lasson och andledningen till att piskorna låter så högt är inte för att de nuddar något utan för att de förflyttar sig snabbare än ljudets hastighet så det gör rejält ont att bli träffad av de piskorna vilket han berättade att han hade gjort på läppen, AJ! Sedan åt vi lunch och vad passar inte bättre än BBQ så vi alla tog en pulled pork sandwich, du måste ha varit i USA för att veta vad det är! De sålde också turkey leg, vilket ser ut som kycklingklubbor men fyra gånger större! Sedan gick vi runt och kollade på alla kor och de var så fluffiga. De blir bedömda och sedan auktionerar man ut dem så de måste se bra ut. Christine, min kontakperson kände på en kos fluffiga päls och ägaren bara ”Don’t touch her!!! Gosh!!” haha Förra året så såldes dock den dyraste kon för över 100 000 dollar vilket är ca 700 000kr! Det är på grund av bra avel! Vi kollade också på lite får och de har så långa öron!!! Haha och anledningen till maskerna är för att de inte ska äta sågspån och sätta i halsen. Efter att ha kollat på lite djur gick vi och kollade på ungdoms hopptävling, ettan, tvåan och trean var samma person men med olika hästar, faktum är att hon ställde upp med fem hästar! Innan rodeon fick jag träffa CSU’s maskot, Ram (CSU är ett College i Fort Collins som är det största i Colorado). Rodeon var så fantastiskt cool!! SÅ mycket bättre än vad jag kunde föreställa mig och de där två timmarna kändes inte som två! Jag har filmat lite fårn olika events men det lägger jag upp någon annan dag! De hade till och med ”Bli jagad av en tjur” skillnaden här i USA är dock att man inte dödar tjuren som man gör i Spanien, faktum är att folk tror att djuren blir illa behandlade på Rodeos men så är inte fallet, faktum är att avslutnigen handlade just om det! Raden som jag satt i vann T-shirts, så nu har jag en Rodeo, stock show, Denver t-shirt!

 

Innan vi åkte hem så tittade vi lite på Dog PUll, hundar som drog vikter på en vagn och en hund, den som vann vägde mindre är 20 pound (mindre än 10 kg) och drog 800pound, sedan gick vi så vi såg inte mer. En schnauzer kom två och det var en riktig fighter och när vagnen inte rörde sig så ställde den sig på två ben och ylade! Fick mig att tänka på Stella <3 <3 <3 <3 Andra hundar, när det blev för mycket stod de bara stilla och vägrade att röra på sig! Haha så sött. Innan vi åkte hem så åkte vi förbi stadshuset och juldekorationerna är alltid kvar till efter rodeon så vi åkte förbi och tittade på det. Vi stannade på en western restaurang på vägen hem och åt, man kunde beställa allt från Frukost, lunch och middag! Kom hem lite innan halv 11 så hade varit borta hela dagen men det var så kul och jag har verkligen en bra kontakperson och hon och hennes man är sååååå snälla!!!!!! Nästa vecka ska jag på rodeon igen fast då med de andra AFS studenterna och det ser jag mycket fram emot!

 

Långt inlägg = många bilder!

 


Pitch Perfect Movie night with the girls

Igår efter träningen så åkte majoriteten av Track tjejerna hem till mig. Vi bakade cookies men alla satt mest och tittade på när Ashley bakade och jag hjälpte till och tror att Ashley glömde en cup med mjöl för kokorna var mycket kletigare än vad de skulle vara och mycket plattare när de kom ut från ugnen, haha ;) Min värdmamma beställde hem pizza till oss och sedan tittade vi på Pitch perfect, när vi såg den för första gången så var det tillsammans också, efter regionals så jag har sett den tre gånger nu men det är ingeting mot Michaela för hon har sett den 9 gånger nu!!!! Först på bio, sedan hyrde hon den över jullovet och tittade på den sju gånger och sen så igår! Haha Crazy Freshman! Men vi hade kul!

 

Idag var jag på en rodeo men det får bli ett inlägg om det imorgon för jag är trött…..


Gunshot

Efter träningen idag så åkte vi tjejer i medeldistans gruppen och några från distans gruppen till Spooners. Det bästa är att man kan ta små koppar och smaka alla smaker så man smakar ju nästan mer än vad man faktiskt köper! Haha Här i USA så säger man shotgun istället för ”pax för att sitta fram” men vid mina första veckor här så blandade jag ihop ordnigen och sa istället gunshot! SÅ nu är det ett litet skämt från mitt håll och ibland glömmer jag faktiskt bort att det är tvärtom om jag ska var ärlig så när vi skulle åka där ifrån så skrek Michaela Shotgun! Och då skrek jag Gunshot! Men då sa Emily, ”Jenny don’t scream that!” och sen så ser vi ett helt gäng med poliser stå ca 15 meter ifrån oss….haha men de hade fullt upp med annat så vi blev inte arresterade. Dock så hade de parkerat sin polisbil dumt så att Emily knappt kunde backa ut för det är ju inte så smart att backa in i en polis bil och sedan sticka där ifrån!

Idag hade jag min tröja på mig som säger Thanks baklänges på framsidan och på baksidan please, do not run over me. När distans coachen/min huvud XC coach berättade vad vi skulle göra så stoppade han helt plötsligt och sa, Jenny Varför säger din tröja Thanks baklänges. Kort sagt, min tröja var en hel del i centrum under träningen!


Pizza

Idag i foods hade vi ett quiz och jag tror att jag fick alla rätt! Fick se en liten bild på hur XC sidan från state kommer att se ut från Katie Martin och jag är med på två bilder på den sidan och sen så är jag troligen med på en till XC bild och sen så kan jag kanske vara med på två till bilder i två andra sammanhang eftersom jag bokstavligen bad dem att ta med den bilden! ;) haha Katie M frågade också mig en fråga till Yearbook så min quote kommer att vara med där! I foods så kollade vi på en 45min film som hette ”Pizza Paradis” vilket var totyr då detta var precis innan lunch och det såg så gott ut!

. 

 

Först var det två pizzerior i New York som hade jättetunt bröd och såg så god ut med de olika toppningarna. Om jag åker till New York någon gång vill jag besöka Napolita Pizzeria, vilket faktiskt var den första Pizzerian i hela USA i slutet av 1800-talet! Sedan visade de två Pizzerior i Connecticut och de vara bara one block apart from each other och pizzorna var inte runda utan mer cell formade som bagarna sa. Pizzorna var nästan likadana för från början var det bara Peppe’s pizza men Peppes brorson startade eget lite längre bort efter att ha lärt sig av sin farbror. Presidnet Clinton åkte även till Pepe och gjorde Pizza när han var president en gång!

 

 

Sen så åkte vi till Chicago haha. Där har de pizzor som kallas deep dish pizza och som ni ser så är det en pizza som kräver kniv och gaffel och folk sa att efter ha provat en chicago pizza så kommer du aldrig äta vanilg tunn pizza igen! Det fanns även en efterrättspizza, låter äckligt eller hur men det var faktiskt choclate chip cookie dough bakat lite lätt i ugnen toppat med glass och grädde och chokladsås så det lät ju lite bättre när man fick höra det! Jag ska till Chicago i slutet av februari och min värdmamma sa att vi skulle gå och prova den pizzan då, excited!

 

Sen så åkte vi till California Pizza Kitchen där de hade lite annorlunda pizzor, allt från vanliga med tomat och ost till skaldjurs pizzor och BBQ pizzor som faktiskt var deras kändaste med BBQ sås, ost, kyckling och rödlök!

Sist och Dyrast kom vi tillbaka till New York och till Nino’s pizzeria och här fanns den dyraste nämligen 1000 dollar! (ca 7000kr) Vem köper en pizza för den summan?! Jag tror inte ens att jag skulle köpa en pizza för 7000kr om jag var miljonär och det var ju inte precis så att den var stor heller. I alla fall detta var en pizza som hade ett bröd som man lät svalna innan man la på gräddfil och sedan kaviar, hummer, lax rom och grön rom. Detta var typ det enda stället där folket man intervjuade inte var överviktiga… ;) haha

 

Efter träningen så hängde jag med Marisa och hennes bror till target där de köpte starbucks och sedan åkte vi till Spooners där jag köpte frozen yogurt vilket Joey bestämde sig för att göra också och sedan åkte iv till Sprouts, mataffär men ekologiskt, där jag hittade majsnötter. Vi gjirde typ allt detta på nästan två timmar….. ;)

 

 PIZZA PARADIS


Efter kyla kommer solsken, i alla fall i Colorado!

Idag på träningen var det bara -2 grader. Visst, det var kallt men det var mycket skönare än -12 som vi hade igår. Det komiska är att på fredag ska det bli 10 plusgrader, kommer ju kännas som rena sommaren! Innan det blir minus igen… haha ;) Vaknade upp idag och hade träningsvärk i magen, lite ben och armarna, och då uppe på översidan av under armarna, visste inte ens att jag hade muskler där eller det är kanske det som är problemet! ;) haha Under min off period så började jag skriva på en franskuppsats, en film kritik till nästa vecka och det gick väl bra. Här i USA så finns det knappt något rutigt block för alla räknar  mattte i linjerade block, hur knasigt är inte det, vi som näst intill är tvungna att ha rutade block vilket är MYCKET Bättre! Träningen gick bra! Fast det var kallt och fick ont i huvudet och nacken i slutet vilket kanske beror på det. Ikväll så är det Pretty Little liars på TV som jag och Katie taggar inför. Ska kolla på ett avsnitt av Glee innan jag börjar plugga på min matfraser inför quiz:et i foods imon. Men jag blev godkänd på safety testet (100%) som var jättesvårt, not, vilket betyder att jag får vara med och göra tryffel på fredag!


I got a College Letter!

Skolan idag var faktiskt riktigt skoj! På speech fick jag hålla mitt tal idag och folk skrattade så det var ju ett gott tecken eftersom jag var den enda under hela lektionen som folk verkligen skrattade åt (med, skrattade ”med” mig) Jag sitter bredvid en tjej som är Sophmore men så snäll och hon är inte rädd för att prata med en som Sophmorens och Freshmens var i Photogrophy förra semestern. ;) På franskan så provade jag med att inte förbereddamig en minut innan och sedna räcka upp handen för att berätta om (denna gången) vad vi hade gjort i helgen utan jag bara började prata istället och då gick det mycket bättre när jag tog det som det gick istället. Här får man betyg varannan vecka om man deltar i lektionen så det gäller att räcka upp handen! In foods så hade vi ett safety quiz och sedan skulle vi mäta hur många tablespoons som det gick i en cup och så vidare vilket var bra för min del då jag är van vid måtten som resten av världen har! Min grupp var halvt inte så arbetsamm men jag hade i alla fall en kille i min grupp som jobbade så tillsammans kom vi igenom labben. Har ett quiz på onsdag med massa food terms så nu kan jag flera ord på engelska som jag inte vet vad det herer på svenska! Blanch är när man kokar grönsaker i 30s och sedan häller kallt vatten på dem för att skalet och skinnet enklare ska "falla av"! :D Jag åt lunch med Sarah i min franska klass och hon är såååå snäll och det visade sig att hennes födelsedag är den 9 augusti, dagen jag åkte hit och hon sa att det var ju som en födelsedagspresent för henne som hon inte visste om. Haha. I us lit har vi nu börjat läsa Huckleberry Finn och när de har dialoger får man läsa två gånger för där skriver de hur de uttalar orden istället i Missouri. En kille skämtade och sa något om Meth (drog) och jag sa då om han äter det då jag fick en konstig blick och han sa, skämtar du, man äter inte Meth, man röker det….well, I guess it not a too bad thing I didn’t know that! Idag var det jättekallt som kallast -21 och på träningen var det -11 så the workout blev inställd då track banan var lite isig så vi sprang bara istället och gjorde styrka. Vet ni jag vad, jag fick ett college brav, ett college som vill ha mig! Haha Coe College i Iowa. Var såååååå stolt och min XC huvudtränare sa när han gav det till mig ”apparently they send letters to foreign people too” Sedan under träningen så kom Coach Williams helt random och klappade mig på axlen och sa ”If I haven’t said it before, welcome to our country” eftersom det var så kallt ute så sprang vi lite intervaller i skolan istället, rättare sagt ca 3st 300m intervaller i korridorerna Irina hela skolan. Det enda svåra var vid kurvorna när jag sprang in i väggarna och vid dörröppningen i starten! ;)

 


"Le(s)b(i) honest" - Fat Amy

Jag glömde att berätta att i US lit i fredags så berättade min lärare att i Minnesota uttalar men Boat som Båt. Alla tyckte det var jättekul och där satt jag och sa till mina kompisar bredvid att det är så som vi uttalar det i Sverige.  Igår skulle jag egentligen umgås med Marisa men hon hade blivit sjukare, det är så det går när man springer utan röst. ;) På kvällen så gick vi till Cafe mex och åt med Katie Martin, Asia och Annie och när vi kom hem så kom även Maggie och Sarah Kamphaus. Vi tittade på Pitch Perfect. Det är en scen i filmen då det sitter massa snygga killar i en hot tub med gummi ankor som flyter omkring. Alla satt och spanade in killarna men jag utbrast ”AAA, look at those ducks” vilket they made fun of me for later! ;) Det är dock en film som ni måste se när den kommer till Sverige (om den inte redan har gjort det… ;) )

 

Idag har jag varit i kyrka, ätit fyra bananer, kollat på tre avsnitt va Glee samtidigt osm jag har pluggat lite fysik. Imorgon skulle vi egentligen ha en Time Trial, test lopp på 400m och fem minuter senare 600m men fick ett sms att vi ska ha en workout istället, kanske för att det kallaste imon ska vara -21 och det varmaste ca -9….. ;)


Norwegian people just say they are from Sweden because it is cooler!

Sa Coach williams till mig igår och sa att jag egentligen var Norsk. Framsteg i alla fall, Svergie är coolt!

Hur kan det gå från +12 grader till ca -8 grader på två dagar, Jo, om du bor i Colorado så är allt möjligt! Jag höll aldrig mitt speech igår i skolan, för alla hann inte dock så hade vi soapbox, du går fram och pratar om något inför klassen på plats, ingen planering innan. Vi fick välja mellan, vad skulle du göra med 1000 dollar eller vad vi ville. EN kille gick upp och pratade om varför det inte ska vara vapen kontroll och då gick jag sedan upp och pratade om varför vi skulle ha det. Var lite så här ”I can’t pronounce the state but you know the state where lots of children were killed a few weeks ago in a school shooting, anyway….” Hehe, Connecticut är svårare att uttala än vad man tror när man står där uppe! Sedan så blandade jag in lite Sverige också. Såg en tjej längst bak i klassrummet ge en blick tills sin kompis som om jag inte visste vad jag pratar om, haha, men jag fasts står med min åsikt! I foods så träffade jag två nya killar, eller vi delade bord men de var snälla och bokstaverade alla köksredskap som vi skulle fylla i på ett arbetsblad. På träningen var det kallt men det var bara lite ny snö på marken så det gick ganska bra ändå.  På kvällen så åt vi någon jättegod mat, får sådan fin mat här varje dag. (Katie ställde mig precis än fråga och jag svarade på svenska…. ;) haha så blir det när man pratar engelska och skriver på svenska samtidigt)

 

Sista veckan i Februari någon gång så kommer jag, Katie och min Hostmom att åka till Chicago! Coolt eller vad! :) Två veckor inna dess åker jag till Idaho och ca två veckor efter Chicago åker jag antingen till Arizona eller Washington D:C troligtvis! Fyra stater inom lopper på ca en månad! ;)

 

Min klubb i Sverige har en ny klädkollektion och I am so excited about that! Mina föräldrar har beställt lite nya kläder så att jag kommer se så fin ut på tävlingarna i Sverige i sommar. :) :) :) :)


One more day to go at the first week of school

När man hör hur amerikanerna uttalar franska varannan dag som märker jag själv ibland att när jag frågar vad ett ord betyder och säger det på franska så kommer den där fransk amerikansk accenten! Idag på träningen så hade vi recovery run och vi sprang till Walmart, dock så vände vi framför byggnaden så det blev ingen shopping! ;) Det har varit sånt härligt väder i tisdags och Onsdags och enligt väderleksrapporten skulle det vara detsamma idag men icke då, och jag som första gången denna veckan inte tog med mig långa byxor! Imorgon är det fredag, och då ska jag hålla ett tal i speech om MIG på minst två minuter max 3,och det är faktiskt väldigt kort tid, tror det eller ej, särskilt om man har övat in något men det går väl bra antar jag! ;) Marisa har tappar rösten, har jag berättat det? Jag har foods imorgon och vi ska inte bara får göra sushi denna terminen utan även egen glass!! Me, gusta! Ikväll så ska jag och Katie kolla på ett avsnitt av the lying game, så bra, samma författare som till Pretty Little Liars och sedan så ska jag väl öva lite mer på mitt speech, kanske kolla lite på Glee och maybe läsa i min bok, The great Gasby som har Biopremiär i maj, så får skynda på nu, jag menar, den är ju hela 116 sidor!

Hörde ni om skottlossningen i Kalifornien? På min skola så är säkerheten mycket strängare nu. Det finns lappar på alla dörrar som vi alltid brukade kunna gå in igenom förut att vi bara kan använda huvudingången och det står alltid någon och vaktar dörren och på morgonen och när skolan är slut så står skolans polis där. Dock så är det hemska att det inte är så svårt att smuggla in något vapen och någon verkligen skulle vilja. Det är debatter på nyheterna hela tiden om man ska förbjuda det eller inte. Många som jag känner tycker nej, för att de onda kan alltid få ett vapen på något sätt vilket de har rätt i men om man förbjuder vapen är det ju enklare att se om någon som inte ska ha det har det och dessutom är jag inte säker på om att killen som sköt idag i Kalifornien hade varit able to do that eftersom många gånger kan sådana händelser som folk gör i hast, för att de känner för det då. Dessutom tycker jag att man borde se på andra länder som i Sverige där det är vapen förbud, där är det mycket färre skottdraman så det borde ju finnas ett sammanhang där.


Last semester of High School and first second semester of High School

Igår var det första dagen i skolan men kändes som om we never left! Haha Idag så hade jag två nya klasser, speech, där vi fick hålla ett oförberett tal om oss själva men också ska hålla ett förberett tal om oss själva på fredag, och så hade jag gourmé Foods, vilken verkar skoj, vi kommer kanske till och med att få göra sushi och denna lektion är precis före lunch så vi kommer inte behöva höra våra magar kurra i slutet av lektionen! I Us lit så fick vi en uppsats som vi måste skriva tills på fredag, bra start på året, haha ;) Jag träffade Marisa idag i skolan och hon har tappat rösten!!! Nej!!! Så hon kunde inte träna idag men hon sa till mig att hon kanske skulle cykla istället -.- Sen så hade jag första träningen idag, var as nice väder, värsta 12 grader, så många sprang i shorts och sport BH, bara lite ironiskt att det låg snö på vissa ställen på banan! Haha   Har inga bilder till detta inlägg, vilket jag hatar så därför får ni lite bilder som har inget att göra med detta inlägg, nämligen från när vi klädde granen, en månad sen! ;)


like = typ & Doris = Dory

Idag så kom Marisa hit vid halv nio och då stack vi ut och sprang 6 miles och det var inte särskilt kallt! Faktum var att under dagen blev det så varmt som 11 grader, haha, Fort Collins is back on track och kick Swedish weather’s butt! ;) När jag kom hem så såg jag på Facebook att Eve hade skickat mig en länk från Sunnerbos hemsida och där var jag, Eve och Marc på bild och presenterade Naturvetenskaps informationen ! där ser man! Jag och Marisa satt och planerade när hon ska komma till mig sommaren 2014 och hon satt där och googlade olika priser på flygbiljetter. Hon sa också att hennes bror hade sagt till henne att jag hade plockat upp att säga ”like” väldigt bra som alla ungdomar här gör och att man kunde tänka sig att jag inte skulle göra det så snabbt så Eve, allt handlar om anpassning men sen så måste jag erkänna att jag försöker att sluta säga det för jag har märkt att jag säger det mer än nödvändigt vilket leder till att när jag pratar svenska säger jag typ istället för like och det gillar inte mina föräldrar! Eftersom jag och Katie är klara med Pretty Little liars som har vinterpremiär imon!!!! Så har vi nu börjat titta på The lying game som min syrra tipsade om. Vi har bara sätt ett avsnitt men jag kan inte vänta till att se nästa! Nu ikväll så var vi på Pizza och glass kväll hos en tjej från kyrkan och vi kollade på hitta nemo, känns så konstigt med de amerikanska rösterna och att Doris heter Dory!


Första söndagen i 2013

Igår var jag hos frisören, har jag berättat att jag hade mardrömmar om att gå till frisören här, drömde då att frisören slingade håret orange upp i rötterna och blond i topparna och brunt där emellan (har nämligen aldrig gått till någon annan frisör någonsin en den jag har i Sverige som alltid vet hur jag vill ha det!) men det gick bra, förutom luggen men den växer snabbt ut igen men annars blev allt bra fast ingen kan slå min svenska frisör men resultatet blev godkänt!   När jag var på Target så köpte jag ButterMilk för Ellen som också är i Colorado hade sagt att det smakade som filmjölk. Det är mycket rinnigare men när man blandar det med flingor smakar det faktiskt som filmjölk (fast den kan inte slå Sveriges filmjölk, känner att det här är ett väldigt patriotiskt inlägg!)På kvällen så gick jag katie Maggie Annie och min vänner Sarah, och Ellie från franskan till Café mex, best place ever! På vägen hem svängde vi förbi frozen yogurt och sedan så mumsade vi på det samtidigt som vi tittade på systrarna i Jeans! 

 

Idag så cyklade jag till gymmet där jag cyklade! Jag har skypat med systern min som lämnar staterna imon! Sedan har jag och Katie nu tittat på de två senaste avsnitten på Pretty Little liars, nu är vi ikapp till premiären på tisdag men oj ! Folk hade sagt till mig att Halloween avsnittet var otroligt men de båda var ju helt fenomenala! Jag var i shook! Nu ikväll ska jag och Katie, Maggie, Annie och Sarah Kamphus (alla mina vänner heter Sarah!) köpa hem mat från Matador, mexikanskt och glass från Coldstone och titta på systrarna i Jeans två! Skolan börjar på Tisdag, samma dag som mina svenska klasskompisar börjar (vi började samtidigt förra terminen och slutade samtidigt och nu börjar vi samtidigt igen men jag slutar mycket tidigare, dock inget påsklov här eller maj helgdagar men jag har sportlov och slutar skolan i slutet av Maj) Har ny klasser, Photography --> speech, Creative writing --> Foods, och med nya vanor så blir det back on track med mindre onyttigheter!

 

 


Up in the air

 
hehe, blev dock ingen film på när jag åkte för han tryckte av misstag fel knapp ;)

Och det gick bara nedför...

 

Idag åkte vi till Loveland och åkte skidor, var lite rädd i början eftersom jag inte har åkt på fem år och då bara för ca tre dagar men det gick förvånansvärt bra och jag ramlade inte en enda gång och i slutet var jag faktiskt ganska skicklig med tanke på mina erfarenheter! :) Första gången jag åkte sitt lift dock och när jag skulle gå av den första gången höll jag på att ramla men efter det gick det bara upp, eller nedför ska man väl säga. Nu är jag trött och vi får väl se hur mycket träningsvärk jag har imorgon. Man får lite ont i knäna och lite överallt efter x antal timmars skidåkande!


Have a Te(a)rrific day!

Idag så åkte vi till Boulder och besökte en tea factory. Där fick vi först smaka på alla möjliga, vilka vi ville, te sorter och en tepåse var våran biljett till den kommande guidade turen. Jag som inte är något precis fan av te smakade på, hela 4 olika sorter och gjorde grimaser efter varje sipp! Haha Innan turen fick vi se en film och fick hårnät som vi var tvungna att bära (vissa män fick även skäggnät)! Detta är den enda te fabriken för detta märket i världen och den är även världskänd så om ni ser detta märket i affärerna i Sverige så kommer den från Boulder! När guiden frågade var vi var ifårn sa folk, Denver, Longmont, Chicago och då sa jag Sweden och guiden sa att jag vann avståndstävlingen! Inne i fabriken så luktade det te och efter ett tag fick vi gå in i pepparmintte rummet, och det var så stark så först så stack det i ögonen och var nästan svårt att andas men man vande sig kan dock inte förstå hur alla tyckte det var så härligt att vara i det rummet! Det var väldigt kul dock, trots att jag inte är någon tefanatiker! Sedan gick vi och åt och efter det gick vi till the cheesecake factory och bitarna är ju gigantiska, jag och Katie delade våran vit men halva lyckades jag inte trycka i mig av den stora mastiga chokladtårtan (när jag skriver får jag hela tiden gå tillbaka och sätta ihop orden, allt är ju särskrivet i engelskan och har blivit tillsagd av Linus att skärpa mig ;) ) Sedan åkte vi och hyrde skidutrustning för imorgon så får vi gå upp vi halv 6, nästan lika tidig som när det är skola och då bär det av till Loveland för skidåkning. Jag är lite rädd, har bara åkt en gång förut under en period på tre dagar för fem år sedan men jag ska göra mitt bästa för att inte bryta något! Have a tearrific day som te guiden sa!


Happy New Year! -2013

Nytt år som firades på ett helt annat sett. Nyår är definitivt större i Sverige. Här blev det nyårsafton utan raketer och när jag föreslog att vi skulle gå ut vid tolv slaget fick jag konstiga blickar fast i och för sig varför ska man vara ute när det inte finns något att se? Igår, sista dagen på 2012 så började jag dagen med att åka och köpa en resväska, lär ju behöva två innan jag kommer hem och det var ca 1000kr rabatt och väskan är till och med lite större en min gamla så det blir väl snarare vikten som blir problemet nu med mina väskor istället för utrymmet! Hittade ett par svarta byxor på rean för 23 dollar, ca 160 kr hehe. När jag kom hem så skypade jag med mina fina svenska kompisar! :) Sedan kom Marisa och vi stack ut och sprang och sedan när vi kom hem (5) så började jag göra äppelpaj, på svenskt vis och jag använde mig av vaniljsåsen som mamma och pappa skickade över med julpaketen. Marisa och Annie sov över och vi tittade på the sound of music (love) nu på morgonen så gjorde vi pannkakor till frukost och sedan stack jag och Marisa ut och sprang och jag hatar att erkänna detta men det är faktiskt kallare här nu för tillfäller än vad det är i Sverige men vi har i alla fall solsken nästan varje dag! Sitter här med en funktionshindrad tumme! Skar av halva fingret på  min rakhyvel när jag stack ner handen i min neccesär i Nebraska och plåster bara ramlar av så har tejpat hela fingret med bomull istället så det ska nog snart bli bra!

Marisa ville inte vara med på kort men under våran brottnings fight så lyckades jag få med henne med lite senare var hon helt okey med alla kort jag tog...hehe
Marisa berättade för mig när vi var hemma hos henne i söndags att hon har varit i topp nationals i gymnastik när hon var yngre, hon var alltså bland de bästa i landet! så coolt, och hon v ar så söööt!

RSS 2.0