Jenny speaking with an American accent

Ikväll så åkte jag hem till Marisa. Vi bakade suger cookies, eller ja, vi gjorde degen, sedan var den tvungen att vara i kylen en timme var den står än...hehe. Vi kollade på Harry Potter, den första filmen och Marisas tvilingsystrar joinade också och sedan hennes mamma också och med en timme kvar av filmen kom även Marisas bror, almost the whole family! Marisas systrar har sett filmenså många gånger så att de kunde var och varannan line utantill! haha Jag fick ju en pannkaksbok av mina american grandparents från deras sons dine och när jag sa det så sa Marisa, åå vänta, jag fick en pannkaksbok också, så tar hon fram exakt den! haha
 
Den blev lite lång men den blir roligare hela tiden och det är i slutet som min "wanna be American" accent kommer! ;)

Nebraska

Nebraska var väldigt kallt, som kallast -26 grader Celsius men det var ändå väldigt kul! Vi spelade väldigt mycket spel, näst intill hela tiden faktiskt! Haha Mina amerikanska morföräldrar var väldigt snälla och jag fick massor av julklappar av dem, en ficklampa, fejk snö eftersom de visste inte om vi skulle få snö till Jul, snöade ju samma dag som juldagen! Två julgransdekorationer, en väska och en påsväska (en sådan som man drar åt med snören), en låda med choklad från flick scouter och 25 dollar! Av min värdmammas syster fick jag världens coolaste tröja! Baksidan: Pleas do not run over me. Framsidan SKNAHT! (Thanks baklänges) haha för när man kola i sidospeglen på bilen, fattar ni! Jag fick även ett presentkort till ett kaffe ställe i Gordon (staden) som vi besökte två gånger och de hade en väldigt god Forozen hot chocolate, absurt namn jag vet men det var väldigt gos, slog till och med Starbucks frappuccino! En tjej i min franska klass sa att hon också skulle till Nebraska under julen till en väldigt liten stad där bara gamla bor så igår smsade jag henne och frågade vad staden hette eftersom Gordon var väldigt liten och det var samma stad och hennes grandparents känner min grandparents! Haha staten har en befolkning på ca 3000 invånare och är 4,5 h bort från Fort Collins! Världen är lite ibland!

 


Fråga + Nebraska Video

Fråga
hej. älskar din blogg :) hur gammal är du? varför bestämde du dig att åka på ett utbytesår till usa? kan du lägga upp en video där du snackar om något på engelska? ;P
 
Svar
Aaww, tack så mycket! :)

Jag är 17 år och fyller 18 i maj. Min syster var utbytesstudent för fem år sedan så iden har alltid funnits där och efter en språkresa till England förra sommaren (2011) så bestämde jag mig för att även jag åka som utbytesstudent. Här är en video från Nebraska men insåg att mitt prat låter dåligt tror dock att min accent inte är så tydlig när jag pratar med folk, då man kommer in i det lite mer men men jag har fem månader kvar i detta land så ska nog kunna fixa till accenten lite mer, I am working on it. ;)

 


An American Christmas!

Vi vaknade upp vid sju och gick direkt upp på övervåningen där min värdmamma redan var i fullgång och lagade frukost. Våra strumpor låg nu framför den öppna spisen och var fullständigt fulla med grejer! Jag fick tre små påsar med Goldfish, ett mint läpp syl, tre par strumpor, ett par luddiga strumpor, ett noteblock med Penna och det var Ett stort J på varje papper, tack kortslappar, Presentkort till COLDSOTNE (glass ställe), en julgransdekoration, mintchoklad, mini m&m, uno, en bok med skriv lekar, en polkagris käpp och ett paket med tuggummi! Sedan gick vi ut i snön och tog kort för det blev en vit jul trots allt. Snöade lite förra veckan men allt var nästan borta men det snöade på riktigt i natt! Sedan tog jag och Katie Milo på en promenad i våra pyjamasar och jag trillade i snön! Hehe. När vi kom tillbaka så åt vi frukost, ägg, bacon, coffé cake, frukt och bär (detta var den amerikanska delen) men sen så hade iv också lussekatter och någon dansk bakelse som de hade fått från en vän från ett känt dansk bageri i någon annan stat. Efter frukost så öppnade vi presenter och jag fick så mycket fina saker! Av Troy Fock jag en Nike tröja, av Katie örhängen i tre olika storlekar och ett nagelack, av mina värdföräldrar fick jag en nike långarmad tröja, en nike tröja som är som en nike jacka (zip-up), en berlock (som min lyckopeng till halsband) där det stod Colorado i sterling silver, av gramme (värdfarmor ) fock jag en kofta, av min värdkusin och hennes föräldrar fick jag ett par pyjamas byxor, ett victoria secret läppglans, ett sephora läppglans med många olika färger och ett starbuckgs giftcard och så fick jag ett förklädde från Paris av mina riktiga morföräldrar och ett par örhänge (och min lettermen jacket) av mamma och pappa, Tack! (tror det var allt)!

 

VI spelade UNO och till lunch blev det faktiskt julskinka fast en varm än (men de flesta har kalkon) och efter lunch så skulle vi åka till Starbucks men jag föreslog att iv kunde gå och det tyckte de var en bra ide så det gjorde vi! Jag och Troy hade snöbollskrig på vägen dit, fast det var framförallt jag som kastad edå han inte hade vantar på sig! ;) På vägen hem så var det mycket kallare, kanske för att jag inte sprang konstant och kanske för att jag tog en kall drink (typ som  glass) ;) och Milo hoppade på så få ben som möjligt så mina värdföräldrar fick bära hem honom. Vi spelade lite kort och sne så gick vi och såg en film på biografen ” parental guidance” himla bra film, ett måste att se, så härlig och rolig och sötaste barnen!

 

Imorgon så åker jag till Nebraska och kommer hem  på lördag så förväntar er ingen uppdatering! Ha det bra och Merry Christmas and a happy new year!

 


Här var det hummer och inte Julskinka!

När jag vaknade upp på julafton var det inget speciellt för det var ju JUL i Sverige men inte här! Jag gick ut i det kalla vädret och tränade och sedan pratade jag med mamma och pappa och pappa berättade att när de spelade mitt senaste videoklipp så hade Stella regerat på min röst!!!!! :) Strax innan 10 så åkte jag, Katie och Kaily och den tyska utbytesstudenten som åker hem imon(26) till Ihop och hade avskedsfrukost, mumsigt värre. Sedan så spelade jag, Katie och Troy Monopol och jag vann! Var än Troy säger så gjorde jag det, punkt slut! ;) Vi gick till kyrkan där vi fick ljus sóm dirket fick mig att tänka på Lucia! På kvällen så var det inte julskinka som gällde utan hos Simpsons så åt vi hummer och krabb ben istället och till efterätt ”Grasshopper pie” som var oreo kex till botten och sedan (typ tror jag) marshmallows fluff blandat med sprit och mint smak. På bordet så fanns det några saker som man drog sönder som smällkarameller så fanns det en liten present inuti, jag fick en nyckelring och sen så fanns det en papperskrona som jag hade på mig hela kvällen. Under kvällen så tittade vi på ”It is a wonderful life” och när det börjar närma sig slutet så börjar jag känna igne lite scener, tror nog allt att jag har sett lite med mormor.  Vid halv tolv så gick jag, Katie och Troy ner i källaren, jag och Katie hade på oss våra nya pyjamas byxor och fick order om att inte komma upp på övervåningen förrän klockan 7 så vi låg där och tittade på en film och innan vi skulle gå och lägga oss så försökte Troy brotta bort mig från bäddsoffan men gav upp när jag hotade med att gå och lägga mig i hans riktige säng. Och sen så var det bara att somna så att tomten kunde komma! :)

 


"In your face"

Igår så spelade vi väldigt mycket spel och Troy har fått mig att säga alla fraser som han söger till oss hela tiden ”In your face” ”T-face (han säger J-face och J-brain) etc. Idag så spelade vi monopol igen och I kicked his butt! Sen kom Marisa och joinade oss och jag…typ ingen vann för vi hann inte spela klart! Jag åkte till Old Navy idag och köpte ett par skor, två skjortor, en kofta, ett glitterlinne, en tjocktröja och ett par örhänge för vadå…jo mindre än 800kr! Awesome! Nu när jag har skor med lite klack så känner jag mig som like a girl igne när man hör det där ljudet när man går! Nu ikväll så åkte vi in till Old Town och åt på resteraung och det var super gott. Jag tog en turkey burger med guacamole och sedan så gick vi till olika godis affärer och jag hittade klubbor som finns i Sverige..typ fast här fanns de bara tre smaker att välja på (fick alltid dessa klubbor av min frissa när jag var liten) Sedan gick vi och köpte glass (fast det var kallt, men det var vår värme under dagen idag!) På vägen hem så åkte vi igenom en park (?) där de var uppsatt massa saker och som porslins krubba med Jesus och ljus och man körde igenom med bil. Imorgon är det julafton men inget speciellt här förrän på kvällen då vi har en middag så känns lite kul när alla skriver på facebook God Jul för det känns inte som det här på det sättet men den som spar han har, för jag får jul på tisdag morgon och imorgon kväll ska jag, Katie och Troy sova i källaren framför TV:n (om päronen tillåter)  

 

Dekoration so jag fick när vi öppnade ett paket häromdagen!


God Jul Sverige!!!

Love you! :) <3


Card Game in Colorado


Första dagen på Christmas break!

Igår när vi kom till skolan så stod lärarna vid dörrarna och delade ut candy canes! Min första tanke, detta är så annorlunda från Sverige! Hade en finals som var på datorn med såklart så var det problem med internet men tillslut fixade det sig! På kvällen gick jag, Katie, Marisa och Sarah K till Café mex (the best place ever) och efteråt utanför så hängde det en hängblomma från taket och Sarah som är lång ställde sig under den och nuddade den och sa kolla och då skulle jag göra detsamma (men jag är mycket kortare) så då hoppade jag upp för att nudda den istället men jag hoppade för högt och blomman var mycket tyngre än vad jag trodde så kom snabbt ner på marken igen men största bulan på huvudet ever! Haha Och där stod  mina kära vänner och skrattade samtidigt som de frågade om jag var okey, förutom Marisa som låg dubbelvikt och kunde inte säga något alls! ;) Sedan åkte vi hem och tittade på en bra men sorglig julfilm och House.

 

Idag så cyklad ejag till Mirmont och cyklade och denna gången kom jag inte vilse. När jag kom hem så hade Katie kommit tillbaka från hennes visdomständers operation. Alla gör det här och verkar så smärtsamt och man kan inte äta hård mat på flera dagar, vill inte göra det! Enda positiva är väl att man får äta mycket glass! ;) Vid lunch åkte jag, Troy och hostmom till Chick-fill-A där vi köpte lunch vilket var himla gott och på vägen hem så åkte vi till Old Navy, en klädaffär och där köpte min hostmom ett par pyjamas byxor till mig och Katie, mina är så fina och rosa och Katies är blå som vi ska ha på oss på Jul! När vi kom hem så gjorde vi en pepparkaksby, så kul! (gjorde ett hus med sverige färger!) ;) Och sedan drog Troy en lapp från Adventslådan ”Kids make diner” och eftersom Katie inte var super pigg från operation så var det jag och Troy som var i charge! Kvällen avslutades med spel och sedan Super 8 filmen där jag skrek riktigt högt vid en plötslig sen (of course) ;) Det är så kul med JULLOV!

bästa glasstårtan! framtida tårta på alla födelsedagskalas! ;)

Sprittskakor är tydligen svenskt

Idag så hade jag mina första finals, redan när jag kom hem så var det rättat och slutbetygen är nu A i alla ämnen (eftersom min Photogrophy imorgon är ett säkert A) haha. Både i franskan och kemin så fick man 10% extra på sitt resultat om man inte hade skolkat! Tummen upp på det! :D Efter skolan så kom min AFS kontakperson och hämtade mig och sen så åkte vi hem till henne  där vi bakade med hennes dotter och vi gjorde sprits kakor (som tydligen var svenskt, vilket alla vet förutom jag haha) har ni någonsin hört talas om dem?? Kanske är en annan form här bara för känner kanske igen smaken lite. Sedan gjorde vi också Brownies med mint frosting! Det rosa på bilden ska vara rött för lite julkänsla och efter bilden så hällde vi även på ett lager med choklad. När jag kom hem så gick jag upp på mitt rum och skulle plugga inför min Photogrophy finals och efter 5 minuter inser jag att jag är fullärd haha, hard work there! ;) Idag in adventslådan drog jag lapp idag och på lappen stod det ”Kids get to open a present” så vi fick öppna en liten julklapp var och alla fick en julgransdekoration och min var av trä med Colorados blomma på och så stod det, det stället uppe i bergen som vi besökte min första vecka här i USA. Det är sisådär en decimeter snö idag och många kom försent till skolan och det var lite halt när jag stack ut och sprang nu efter maten men jag hittade mina is-rena fläckar och med reflexer på benen så gick det bra!


Best Dinner Ever!

Idag så hade vi Advisory eftersom vi har finals på fredag och vår advisory lärare (som är den bästa advisory läraren) köpte munkar och gav till oss! I alla andra så var det värsta knytkalas istället att alla tog med sig något men han köpte munkarna till oss istället men när vi kom dit så hade han glömt att åka förbi target på morgonen så han stack dit under lektioen istället! Han är inte bara bästa advisoryn för att han ger oss munkar men han bryr sig verkligen om oss och pratade med oss idag om vad som hände i Connecticut och sa hur man skulle kunna förhindra sånt lit emer genom att bry sig om varandra och så. Första gången jag täffade honom sa han till mig ”If someone is goving you a hard time, let me know”. Vi blev även erbjudna små cupcakes av vår Photogrophy lärare men det var första lektioen, precis efter frukost klockan 7.30 haha. På US lit så avslutade jag min Editorial Cartoon och I could tell av min lärares ansiktsuttryck (och kommentaren) att hon gillade den! Pratade med Marisa under lunchen och när Katie stod och pratade med en lärare som är ganska sarkastiskt (nästan som Coach Williams, nästan) så sa hon högt och tydligt, ”ååå, Mr. Wind bara pratar och pratar vi kommer att få stå här i en evighet” haha förra året gav hon honom ett julkort där det stod ”I hope your Christmas won’t be as cold and bitter as your personality” haha är inte det underbart?!

 

Efter skolans å skypad ejag med syrran i San Diego som åker till Texas på söndag där det är 28 grader! Sol och bad och dansa runt julgran! Efter det så stack jag ut och sprang och det hade börjat snöa lite men sen slutade det men sen så började det snöa mycket och det blåste, i mitt ansikte och det var så kallt!!! Det kändes som om man dricker slush ice för fort, brain freeze! Horrible! I adventslådan idag så drog Troy lappen, ”Eat dessert before dinner” och min värdmamma hade gjort världens godaste glass tårta med choklad kex (typ som sandwich glassen) botten och på det polkagrisglass med chokladsås och något vitt!!! Mums!

JUst det, fick världens finaste julkort av Kathia (översta bilden) bilden.

100% chans för snö på onsdag

Idag när vi kom till skolan så fanns det lappar på dörrarna som inte var huvudingången att bara huvudingången är öppen. Annars finns det alltid tre olika ställen som man kan gå in på framtill skolan börjar men inte längre eller i alla fall för tillfället. Sedan under lunch så såg jag att skolans polisman och en annan polis? Stod vid huvudingången hela tiden. I vanliga fall så står de aldrig där utan istället är det bara en dörr som man kan gå genom under skoltid men tycker att det känns bra att de har ökat säkerheten på detta sätt för man vet ju aldrig vilka idéer folk kan få när något sånt här har hänt och dessutom går det rykten om att det ska bli bråk/våldsamheter på fredag vilket började innan denna tragedin hände i Connecticut. Kanske beror det på att världens ka gå under enligt Maya folket eller vad vet jag men alla föräldrar har blivit informerade om detta för att säga åt sina barn och dessutom kommer jag inte vara där eftersom det bara är finals för 7 period vilket är min off-period. Katie har den också off och Troy kommer att göra sitt matte prov en annan dag (så att han slipper att gå upp) och Marisas föräldrar ville inte att hon skulle gå till skolan när det ryktas om bråk särskilt nu efter detta som hänt så hon kommer att göra provet tidigare och istället leka med mig ;)

 

Idag blåste det jättemycket! Jag gick och hämtade min tränings logg hos min tränare i skolan efter skolan och då gav hon oss också en polkagris käpp var! Så snällt! Hon ska till Hawaii nu i (4 veckor?) så vi har fått ett schema vad vi ska göra så jag och Marisa åkte till ett ställe där det är skogsunderlag för att bespara kroppen lite och inne i skogen? Så såg vi 5 amerikanska rådjur! När vi kom ut på vägen igen så blåste det som in i! ahah jag flög iväg!

 

Nu ikväll så åkte jag och mina värdpäron och tittade på skolans julkonsert som Troy spelade i och de är såååå duktiga, helt otroligt!


Artikel på Josses order

Du får nog allt använda zoomknappen för att läsa och hoppas att den int eär alltför suddig, puss på dig! :)

A season for Miracles

Igår så kom Marisas mamma och hämtade mig och på vägen hem till dem så sa hon att hon skulle väldigt gärna vilja ha en utbytesstudent om hon kunde få en sådan som mig men hon hade bekanta som hade haft dåliga uppleveser med sina haha. Hos Marisa så bakade vi Libe cookies eller något tyskt! Blev jättemycket deg vilket resulterade att de blev lite för tjocka med goda! Sen så kom min värdpappa och hämtade mig och vi åkte hem och snart efter hemkomsten så kom Eva och Maggie och vi åt Pizza och tittadepå ”A season for Miracles” en julfilm som var jättebra, och inte sådär man vet till 100% vad som ska hända! ;) efteråt så bakade vi och dekorerade sugger cookies haha det var kul men de blev kanske inte världens snyggaste! Måndag imorgon men tycker inte att det ska bli så farligt att gå till skolan. Bara 4 dagar kvar ju och då får man inga läxor utan vi har bara finals (vilket jag inte behöver oroa mig för särskilt mycket)  På Torsdag, min sista skoldag för detta året ska vi gå och äta kvällsmat på Cafe mex förmodligen. Evigheter sedan vi var där och jag älskar det stället. Marisa har köpt inlines till oss, har jag berättat det så det blir inte ett års uppehåll med dem som jag var rädd för så vi ska åka det under lovet och baka och kolla film såklart! Här i huset har vi en adventslåda där man drar lappar varje dag (fast vi började igår) och idag var lappen, gå och ger kokor till en granne så det gjorde jag, Katie och Troy och grannaran blev väldigt glada (de fick våra vackra suger cookies!)


4 dagar kvar i skolan

Jag räknade ut igår under Photogrophy att om jag får 0 poäng på finals i den klassen kommer jag ändå få ett A, rättare sagt ca 95% där! Haha är inte det härligt! Igår kväll så målade jag min editorial cartoon, måste bara färglägga den också, obs, en editorial cartoon är något som man villprotestera emot så att man överdriver allt lite. För en timme sedan kom jag hem från gymmet där jag cyklade och gjorde styrka, jag cyklade dessutom dit idag! Dock så visste jag inte vad jag var efter ett tag, helt vilse men jag gick in på en bensin mack och frågade efter vägen och det visade sig att jag var jätte nära! Haha När man cyklar så märker man hur nära allting är, såg idag att jag inte alls bor långt ifrån en mataffär och ett ställe där vi hyr filmer ibland. Rättare sagt så tror jag att det är närmare till filmaffären här än vad jag har till Hemmakväll i Sverige och då är det inte värsta långa uppförsbacken hela vägen hem heller. När jag kommer tillbaka till Sverige så ska vi fortsätta att cykla och hyra film kompisar, för det gillar jag, även om jag får mitt körkort (pappa vi får köra hela sommaren!) Om cirkus två timmar kommer Marisa och hämtar mig och då ska vi åka hem till henne och baka. Jag har skrivit ut receptet på kladdkakemuffins och har packat ner svenska måtten plus vaniljsockret jag fick av mamma och pappa förra veckan. Ikväll ska jag och Katie ha några tjejer över bland annat en tyskt utbytesstudent som åkte hem nästan nästa vecka (1.5 vecka).

 

Coach Williams slog till mig i skolan igår och sa at than ville ha min letterman jacket och när jag sa nej så kallade han mig rude och sa att här i Amerika så ger man. Jag sa då att han kunde få dne när han lärde sig min nationalitet, svaret blev Mongoliet, Nya Zeeland och Alaska. ;)

Jag antar att ni har hört om vad som hände igår i Connecticut. Jag satt i skolan och gick in och läste på expressen och såg vad som hade hänt och sen så hörde jag hur mina klasskompisar läste på sina iphones och på datorerna om vad som hade hänt. Så hemskt! Det finns statusar om detta överallt på facebook. Varför går man in i en skola och skjuter barn. De var ju 5-8 åringar som gick där de har ju inte gjort något ont. Idag på gymmet så var det på nyheterna hela tiden och man fick se talet när Obama pratade och fällde några tårar.  


Rara klasskompisar man har...


They had a letter for me

I skolan så ropar de alltid upp namn i högtalaren och ber de komma till the main office och pick something up, vilket oftast är något brev av något slag som ett college erbjudande eller sånt och idag så tyckte jag att de sa Jenny Biesert men var osäker så tänkte, de kommer att ropa upp mitt namn i morgon igen om det verkligen var mitt namn men efter sista lektionen så ropade de upp igen och trots att hon pratade väldigt tyst så tycktes jag höra Jenny Biesert så jag gick dit och jag hade fått ett brev!  Ett erbjudande att åka till Australien och tävla för Colorado i Juli, I was so proud över att ha fått ett brev och dessutom var det så fint skrivet med värsta diplomet med mitt namn och allt! Alla säger att de vill bara ha dina pengar för det kostar en del men jag är bara glad över att jag fick ett sånt brev! :)

 

Ikväll så var det en julkonsert i kyrkan som min brorsa Troy spelade i och den var jättebra och de hade vissa låtar med endast sådana klockor som man skakar och låter under jul. Efteråt var det kakbuffé.

 

Idag var det ju förresten Lucia och jag berättade för Marisa att jag hade bakat lussebullar i måndags och hon ville ha en så idag tog jag med mig en till skolan och gav henne, och det kunde ju inte vara en bättre dag en denna! ;)


12.12.12

Om en vecka har jag bara en dag kvar i skolan! Fick reda på idag att vi inte kommer att ha Finals i US lit utan där har vi istället en inlämning och deadlinen är den dagen. VI ska göra en Editorial Cartoon, vet precis vad jag ska göra som ni nog kommer att få se när den är klar, dock så involvera detta målning, ett A4 papper med en cartoon som säger något som ska framkalla känslor. Min har samma tema som uppsatsen som vi skrev och när vi läste varandras i klassen i måndags så var namnen överstrukna men min källa var dock ”Svenska Dagbladet” så min anonymitet funkade nog inte så bra. Detta betyder att jag bara ha tre finals, Franska, Kemi och Photogrophy, de två första involvera nog en hel del plugg, eller rättare sagt inte börja-plugga-dagen-innan-plugg och sedan har jag ju bara som sagt US lit, ingen Finals och Creative writing där vi bara ska lämna in allt arbete från terminen och läsa andras. Jag fruktar inte nästa vecka lika mycket längre

 

Idag så hade vi ingen arrangerad träning så jag och Katie åkte till gymmet efter skolan där hon simmade och jag cyklade, tog med mig kamerna för att kunna ta lite bilder men efter en bild så stod det, ”minneskortet fullt” efterosm det satt kvar hemma i datorn så inga bilder där inte men på vägen hem så åkte vi till Frozen yogurt, så gott, och det bästa, du gör det så onyttigt som du vill ha det! Yummie! Igår på träningne så visade jag de andra en ny styrkeövning som var jobbig men alla tyckte den såg fruktansvärt dum ut så de skrattade bara istället. När jag gjorde den så kom en kille som är cheerleader och frågade vad jag gjorde och Kaily sa direkt ”She is from Sweden” sedan två minuter senare gick Michaela förbi och då sa även hon till honom ”She is Swedish” , jag skämmer ut er svennar! ;)

 

Den här bilden har jag tagit och framkallat på det gemmelmodiga viset! Professionell nästa!

Idag ser datumet ut likadant i både Sverige och USA (eftersom USA skriver månad-dag-år och inte dag-månad-år, why? fråga inte mig) ;)

Fråga

Vicki
Tjabba!
Jah åker till USA nästa år och skulle vilja veta vad du använder för bankkort? Eller hur du betalar typ :)
Din blogg är awesome!
Kram från Vicki!
 
Åh, juste, jag glömde skriva att din letterman jacka är skitsnygg! Jag vill också ha en sån! :D
 
Svar
Tack! Jag är så stolt över min jacka! :D haha, köp den i början av året i så fall eftersom den kostar lite och du vill ju använda dne så mycket som möjligt! ;)
 
Jag har ett ICA kort, jag kan dock inte använda det i affärer, hittils bara Target och självklar bankomaten men det kostar bara ca 3 dollar när jag tar ut pengar i bankomaten och jag tror att det kostar 5 dollar extra med Visa, men är som sagt inte hundra och hur mycket kortet funkar kan nog variera från olika ställen och jag har ju också bara provat i vissa affärer. En positiv sak med att jag måste ta ut pengar är ju att man har bättre  koll på hur mycket man spenderar! :)
Tack så mycket! :)
Kram!

Länge Leve Julkalendern!

Någon skrev till SVTs Facebook sida igår att dd gillar julkalendern och att det är sjukt att folk klagar och sen började massa folk kommentera under, including me, och kolla vad många likes min kommentar fick, de flesta andra fick något mellan 0-5 likes ;)
Josse håller med dig, folk klagar för att ha något att klaga på, det är ju som om de letar fel för att få uppmärksammhet!


Jag gillar både pepparkaksgubbar och Julkalendern!

Idag så fick jag reda på vad jag kommer ha på Finals i Franska, a ton of glosor må jag säga. Fick tillbaka mitt sång prov, nej vi sjunger inte, men vi lär oss en låt utantill och sen så spelar hon låten så fyller vi i luckorna + översätter vissa meningar + svara på frågor om  artisten. När jag svarade på en av frågorna skrev jag Journey, inte (trajet som är franska) och jag märkte det inte ens utan det var först när jag fick tillbaka provet som jag såg det haha. Engelska, Franska, whatever! ;) Idag på träningen så sprang vi lite kortare och när vi kom in gjorde vi lite styrka så jag gick och bytte till kortbyxor men sen så skulle vi visst gå ut och köra några ryck så där var jag ute i inte många plus i shorts och t-shirt, men det var faktiskt inte så kallt och sedan träffade jag Coach Williams som idag sa till mig ”I like you” tog ett tag att förstå att det var faktiskt det han sa för han säger ju aldrig sådana saker till en i vaniliga fall! Haha min XC coach, Coach Vaughan sa att det var coolt att jag hade en letterman jacket vilket jag också tycker! :D

 

Under en av mina lektioner som jag är klar med allt för denna terminen (sen två veckor tillbaka) så gick jag in och läste på expressen och där ser jag att Julkalendern har blivit anmäld för dåligt inflytande på barn för att de bland annat leker anden i flaskan! Hallå! Vad är det för samhälle här, och precis som författaren sa så är det inte mer dåligt inflytande än annan media; Lotta på bråkmaka gatan klipper hål i sina kläder, Madicken hoppar från ett tak med ett paraply, Pippi rymmer hemifrån med Tommy och Annika och Emil stoppar huvudet i en soppskål och kommer inte ut.  Barn är inte så känsliga att man inte kan visa sånt och om föräldrar börjar ora sig, fine, låt inte ditt barn kolla på julkalendern då men anmäl inte den för guds skull! Såg också på facebook att skolor inte numera vill servera pepparkaksgubbar i skolorna för det anses vara rasistiskt…. Är det inte snarare mer rasistiskt att inte göra det i så fall för det betyder ju att de ser på pepparkakorna på det vi ser och kom igen det är en kaka, ska man behöva blanda i massa färgämnen för att kanel råkar vara brunt, jag säger bara, chilla lite. Det här är patetiskt.


The Simpsons

Igår så gick vi till kyrkan lite senare, dels för att Katie vill sova lite längre och dels för att Troy skulle spela i kyrk bandet eller vad man ska säga. Det som är bättre med kyrkan här ar att man kan sjunga låtarna, de blir inte för högt i ton för mig haha! ;) På eftermiddagen så skypade jag med Maria, allt är ju så mycket enklare nu när hon är på samma kontinent! Efter det så gick jag ner i köket och min värdpappa frågade vem jag hade pratat med när jag sa Maria så kollade han på min värmamma och sa ska vi fråga henne. De sa att Maria kunde få komma hit en helg över Jul om vi ville kunde, de hade till och med pratat med AFS för att höra om det var okey eftersom det bara har gått 4 månader vilket det var men dock så funkade det inte för Maria att komma hit då hon bara är i USA ca 5 veckor och har skola endan fram till Jul, men så snällt av dem!  Fick också höra att alla i min värdfamilj har åtminstone någon gång sett min blogg och min värdfar var inne på den igår och frågade om värdfar var han för google translat översatte inte det. Jag frågade förresten dem häromdagen om de någonsin hade sett programmet ”the Simpson” haha.  Igår kväll så spelade vi spel hela familjen minus Troy och bara för att jag vann allt förra veckan så bildade de mer eller minder en pakt emot mig, och tyvärr så hade jag inte samma flyt igår men men då har jag väl tur i kärlek antar jag! Fick massa Ferrari bilar av mamma och pappa på posten men när jag bet i en igår så var den lite vass så skar typ upp gommen så satt med en pappershanduk i munnen i en halvtimme, hur lyckas man? Men ferraribilen var GOD!

Gick upp och skrev ett inlägg bara för din skull Martin! ;) haha och detta medelandet förgyllde min dag! :)

Lussebullar

Igår så bakade jag lussebullar! Det var första gången jag gjorde det men trots det så vet jag att det gick till på ett annat sett än vad min mamma brukar göra men jag följde den engelska versionen av sju sorters kakor och det smakar som lussebullar! Dock blev de si sådär dubbelt så stora än vad de skulle bli… hehe När jag frågade min värdfar var de hade saffranet så frågade han mig om jag verkligen menade saffran som i den dyra kryddan och sen undrade han vad för slags bullar man behövde det till. Till kvällsmat hade vi frukost vilket var jättegott, bacon, ägg, stekt potatis, bär och lussebullar! Prova att steka bacon i ugnen istället för stekpannan, det blir mycket knaprigare och godare då! På kvällen åkte jag, Troy och mina värdföräldrar till en julkonsert som jag fick veta ägde rum i en gammal high school byggnad (såg mycket tjusigare ut än dagen s skolor) hehe och innan allt började så gick jag och Troy runt hela skolan och Troy är verkligen galen ibland, Han sprang och la sig på bänken och spelade död och sedan så lekte han James Bond runt varje hörn, han är rolig han! Kvällen avslutades med en julfilm (som alla bara dog i) och mint choclate chip ice cream! :)

Igår fick jag även paket från Sverige med svenska julklappar! :) På en lördag också! Och idag, söndag så är det fyra månader i staterna (Linus) för mig! ;)

 


Pancakes Dinner

Igår var det fredag, hehe och hade min roligaste advisory på länge, gjorde ingenting utan lekte med mac webcameran med min vän Kathia! Innan dess hade vi slagit in paketet till en tioårig tjej för här har vi ”adopt a family” varje advisory klass får varje jul ett barn som kommer från en ganska fattig familj och så köper man julklappar till den eftersom föräldrarna inte har råd. Våran fick en ipod + hörlurar, vinterkängor, tre pyjamasar, en barbie och en Ken, en Madagaskar 2 film tre böcker och ett presentkort till Target (för kläder) på 60 dollar + en fossil ridge hoddie och massa sockor.  Under Us lit så fick vi göra nästa veckas läxa under lektionen eftersom läraren inte var där men jag hade redan gjort den så under den tiden spenderade jag mig framför torsdagens och fredagens avsnitt av Julkalendern. Efter skolan var det träning, alla hade lite träningsvärk från 400m loppet. Våran Coach, Coach Saunders har gett oss träningsdagböcker som vi fyller i vad vi har gjort samt hur det kändes och extra aktiviteter som styrka, på torsdagens extra aktivitet så hade jag skrivit ”Ate cake” vilket hon tyckt evar roligt och jag och Emily hade dekorerat våra framsidor så för den dagen var vi hennes favoriter. Sedan tog hon med mig till Coach Williams för jag behöver fråga en sak om Track and Field Visa kortet som jag behöver för Simplot och då tittade han på min lettermanjcaket och frågade var jag ahde fått den ifrån när jag sa att jag hade köpt den frågade han om han kunde få den och sedan så sa han att när jag har fått kortet så måste jag ge honom numret så att han kan anmäla mig och sen ska han bara kolla så att jag har a green card, visa, så att jag inte är här illegalt för i så fall tänker han skicka tillbaka mig till Nigeria! ;) Sen frågade han mig om mitt land någonsin hade krigat med Schweiz för att en tjej därifrån var i hans sprint grupp (sen när ar de inte neutrala liksom).

 

På kvällen så hade jag och Katie Marisa, Maggie och två tjejer från min franskklass över och vi bjöd på amerikansk aoch svenska pannkakor vilket blev en succé och Marisa var riktigt duktig, hon stekte nästan alla svenska pannkakor men tyckte att smeten var alldeles för rinnig!

Lobe = Love hehe, svaret på mitt sms om kvällens planer ;)
Ellie och Sarah :)
 

Time Trial

Idag hade vi en time trial på track och det var 400m som gällde. Så vi värmde upp som man brukar göra innan en tävling (typ) och sedan så sprang vi 400m på enskild bana och två personer per bana. Det var så kul! Mitt första 400meters lopp någonsin och oj vad jobbigt de sista 25 meterna var men det som känns bra är att jag tror att jag kan göra mycket bättre. Särskilt när det blir lite varmare och man kan springa i shorts och har kommit i bättre form och det är ju bra eftersom coach Williams har sagt att jag kommer att tävla i 400m i år. Min första tid någonsin blev ca 63.5 sekunder. Efteråt så hade vi lite mer träning och istället för att göra styrka idag så hade våran Coach, Coach Saunders bakat en kaka och köpt oreo och vita oreo (only in america) och chokladmjölk och vindruvor, ett ”feel good cause you have been working out” party  enligt henne! haha :D Fick kommentarer på min spikskoväska, den var konstig enligt folk, men alla har ju den sortens väska i Sveirge men här har man antingen ingen alls eller de nike väskorna som man får numera till Nike skor.

 

Efter träningen så åkte vi till spooners och åt frozen yogurt eftersom Katie hade en kupong buy one and get one for free och när jag kom hem så låg ett brev på sängen från mina köra kusiner i Lund, en adventskalender!! Som nu sitter bredvid min lilla julgran! Tack <3 <3 <3

Fick ett samtal från skolan idag att jag måste genast ge en kopia till skolan av mitt visum, på senaste tiden så har min värdpäron fått många samtal från skolan men den här gången sa jag direkt " I have not been ditching"

 


Lockdown

Idag hade vi en lockdown i skolan! Dock så medelade rekton i högtalaren "nu ska vi ha en lockdown, den är inte på riktigt utan det är en fejk men går och göm er och stäng av alla lysen och håll er undan från fönstrerna som ni har lärt er" så sedna gick vi in i mörkrummet eftersom vi hade photogrophy men när våran lärare kom in så sa hon att vi hördes ut så vi borde nog var alite tystare. visst, det var bara övning men det kändes lite läskigt ändå, liksom tänk om det sker en rikitg lockdown under en fejk en!

Our christmas tree

I söndags så klädde vi julgranen! Kul kul och i slutet så log Troy på golvet och klädde granen underifrån! Haha Milo went crazy! Och we lekte chicken med honom (en pip kyckling som han ääälskar) På kvällen hade vi en spel kväll och det var så kul. Vi spelade domino och apples to apples och jag vann båda haha. Vi bakade även pepparkakor men förstår inte hur man kan översätta gingerbread till pepparkakor, gingerbread kan inte jämföras! Inte alls lika gott! :( blir nog att baka svesnka pepparkakor under lovet, för ni i helgen står lussebullar och knäck på schemat. Dock så har amerikanerna inte ljus sirap utan det är något mellanting så vi får väl se hur knäcken blir!

 

Idag så gick jag till Coach Williams klassrum som han hade sagt till mig och när vi kommer dit så säger han till Katie ”Isn’t there something you can do so that she can go home earlier?”

Katie : ”Well, she isn’t alowed to hitchhike”

Coach W “Yeah, hitchhike to Alabama, that were you plan right”

Sedan så gav han mig inbjudan till simplot men är inte hundra att jag kan åka för jag behöver ett USAtf card och han viste inte om immigranter, som han kallade mig kunde få det. ;)

Ni vet våran sång "vår busschaufför vår busschaufför han är en man med glatt humör" Här i USA är det med samma melodi "our christmas tree our christmas tre......" haha de flesta har fått sig ett gott skratt när jag berättar det!

Strange Foreign Kid

Så huvud tracktränaren, coach williams ville at tjag skulle maila honom namn och telefonnummer för en tävling i Idaho i februari, jag har nog snart blivit kallad alla nationaliteter förrutom svensk! Idag i styrkerummet så skrek han över hela rummet "ey, Froeign Kid, you were supposed to come and see me today" såg dock mailet 20 min innan träningen startade så blev inte så.... hehe innan dess hade han också sagt till Katie "Katie Simpson! Where are your strange foreign Kid!"
 
Jag fick också en pin för mycket till min letterman jacket under the XC bnquet för jag fick dels XC pinnen och baren som man får om man letter en anra gång men när jag sa det till min Coach, Coach Sanders sa hon bara "You are so sweet so you can keep it" hehe ;)
 
Hej, btw finn ett fel, märkte först nu att jag skrev Hej, istället för hey/hi/hello hehe ibland så är svenskan lik!

Första December

Svt paly funkar här i USA, så nu kan jag se fortsättningen på greveholm! Blev så glad trodde inte att det skulle funka eftersom jag inte kan se solsidan (tv4 play) men det gjorde det! :D

Katie fick världens coolaste acceptens letter till hennes at the moment number one choice och kom inspringand ei mitt rum och visade mig! I am so proud of her! :D så det firar vi ikväll med Subway --> frozen yogurt --> julfilm Det är december! :D

T-shirt i December och Nej, vi är inte i Texas denna gång

Igår efter skolan sprang vi 10km och tyvärr var det nästan bara på asfalt….jag träffade Coach Williams som kallade mig Australia och frågade mig varför jag inte hade mailat honom ”You didn’t told me too” ”Yes, i told you that yesterday, oh maybe it was the other foreign kid” hehe Efter träningen så åkt ejag och Marisa hem till henne men på vägen stannade vi och handlade ingridienser till m&m cookies, som vi bakade, hehe they didn’t turn out that well but they tasted all right so… ;) hehe  Sens å kollade vi på Hungerspelen och av någon konstig anledning är Marisa team Gale! What ^^O??? Synd dock att tvåan kommer ut i NOVEMBER nästa år, jag menar det är ju nästan 1 och ett halv år efter första! Sedan blev vi lite attackerade av Marisas hundar och Marisa sa dumma saker om Svenskar , men jag bevisade i alla fall att Alfred Nobel var svensk och inte Amerikan! ;) hehe I Love her!

 

Igår kund evi förresten springa i t-shirt, var ca 15 grader varmt, haha det du Swedes! Pretty Nice huh? Men idag så visade det sig att det är så tort (och varmt) så det brinne ruppe i bergen (igen)


This time we brought the tree home

Idag så åkte vi hemifrån klockan 9 för att hugga ner våran julgran! Jag sov längre idag än vad jag brukar också, till strax innan åtta, sen gav jag upp! ;) haha

Det var inte helt lätt att såga ner granen men jag fick den briljanta idén att man kunde dra i sågen från varsitt håll. När jag och Troy gjorde det gick det dock inte lika bra, han låg på marken och vi skrek Jenny, Troy Jenny Troy, beroende på vilket håll vi skulle dra år men sågen satt nästan fast och rörde sig knappt men vi kom halvvägs in i trädet i alla fall, (hehe så kul!) sedan så byttes vi av av våra päron som fick ner trädet till slut.  Sedan så bjöds det på popcorn och varm äpple cider i stugan innan vi åkte hem.

Imorgon firar jag och min letterman jacket en vecka, här är några bilder när jag faktiskt har på mig den också! Enjoy!


RSS 2.0