Troy's 15th Birthday

I tisdags (igår) fyllde Troy 15 år. Beroende på att han hade finals och sånt under veckan och att hans föräldrar inte var hemma under större delen av kvällen firade vi honom under måndagen istället. Min värdmamma gör alltid så snygga och goda tårtor och denna var tom glutenfri. Av mig fick Troy en Sverige fotbollströja med hans namn på ryggen och nummer 15 eftersom han fyllde 15, en idé som min pappa föreslog. Av Troys farmor fick han cheese and bacon flavored gräshoppor….yummi! Men hela paketet innehåller bara 9 kolorier, så perfekt för Troy som är så tjock!..NOT!


Horsetooth

Idag var det första dagen av finals men den enda final som jag hade var Chemistry vilket jag inte behövde ora mig över då han inte skulle sätta in resultatet i betyg”boken” därför brydde jag mig into om att plugga eller ens öppna kemi boken inför detta provet men det visade sig vara ganska enkelt och jag fick ett A! så han sa att hon kommer sätta in resultatet ändå! Vid ca kvart över nio var jag hemma igen. Igår vakande jag med ont i halsen och kunde knappt sova natten till idag (tisdag) men nu är halsen bra är bara förkyld och kan typ inte höra något! ;) Åtminstone så är Track över om man ska se det positiva i det negativa! Vid 12 så åkte jag, Maggie, Marisa, Marisas två tvillingsmåsyskon och Katie och hikade at Horsetooth. Så vackert och sådan fin utsikt!

Den sista bilden, ni ser luckorna, jag och Maggie, klätrade upp allra högst upp på den vänstar sidan bredvid det vänsta luckan!  


Graduation

Coach Beck (kast Coach) och Coach Vaughan (XC och distance track Coach)
Katies Morfar
Adrienne
Adrienne

I lördags var det Graduation för Katie! Hennes faster från Texas kom under torsdagen samt hennes farmor från Arizona och under fredagen kom hennes mormor och morfar + moster från Nebraska! Marisa var salutatorian vilket betyder att hon hade näst bäst betyg på hela skolan. Katie hade massa kords runt halsen för olika utmärkelser. Katie hade sitt grad party med Maggie och Annie. Deras party hade helt klart bäst mat med qdoba som catering och smores! När partyt var över så åkte vi till massa andra och även hela dagen efter och söndagen. Hos Julia, hos henne som vi har FCA hos så hade de en crepes bar! Haha näst bäst food, kändes lite svenskt sisådär också! I söndags gick även jag, Adrienne, Annie, Katie och Maddi i min US lit class och såg the great Gatsby. Bra men sorgligt! Men nu så är jag nog redo att skriva uppsats om den imorgon som final i US lit!


Mycket händer nu!

När jag snackade

Med Eve på facebook för några dagar sedan så såg jag att i vår senaste konversations så hade jag skrivit ”löve you” hur fick jag prickarna över o:et tänkte jag….sedan kom jag på att det var ett ö, bra Jenny, ditt svenska betyg ser bra ut!

I foods i onsdags så gjorde vi en liten skojig grej. V är bara halvklass nu för alla senior hade sista skoldagen samma dag precis innan. Vi blåste upp vattenballonger och smälte choklad och sedan doppade vi botten av ballongen i choklad och satte de sedan på bakplåtspapper och in i kylen för att stelna. Grejen var den att chokladen var varm så när jag höll på med ballongen och lyfte upp den för den var klar så exploderade den! Högt skrek jag och alla stannade till och det var choklad överallt! Min lärare kom sedan och frågade vad jag hade gjort eftersom det var chokladöverallt, hon hade nämligen missat mitt skrik. Sedan hände det igen med två andra ballongen! Det blev mycket städning. Alla grupper hade åtminstone en av denna incidenten men jag var den enda som skrek…hehe. När de hade stelnat så poppade vi ballongen och då så var det enkelt att ta bort den. Sedan fyllde vi chokladkoppen med bär och lite vispgrädde på topp, mums!

 

Denna natt hade jag haft en jobbigdröm. Jag drömde nämligen att det var morgonen för min hemfärd men en timme innan vi skulle lämna huset så kom jag på att jag hade glömt att packa! Oj vad jag fick panik, man kan ju lixom inte packa allt på en timme! När jag berättade detta för min kontaktperson som jag pratade med samma dag sa hon att det var kanske ett tecken på att jag borde börja packa….nja…inte förrän Katies graduation är över för igår så kom hennes farmor, grammee från Arizona och aunt Pam från Texas. Vi tog dem till Cafe mex! Idag i skolan så var det min sista fredag at fossil Ridge och jag tog med mig svenskt godis till min advisory class och sedan gav jag en liten bok om Sverige och en liten påse med Märtas chokladkakor som jag hade bakat till honom. Han var verkligen superbra och min favorit lärare. Första ågngen jag träffad ehonom sa han till mig ”if anybody is giving you a hard time, let me know” och han menade det! Han blev super glas och kramade om mig. :) Gonna miss him! I foods städade vi spisarna, trevligt värre! Och i US lit så hade vi ett vocab quiz som jag fick F på, dock ett poäng från D, men Maddi sa att det var bra för hon fick det resultatet på testet i onsdags som jag fick C på och hon menade att jag inte var amerikan ;) hehe kommer dock inte påverka mitt betyg särskilt mycket ändå och lite svårt att få alla rätt när man inte förstå definitonen på testet… ;) När hon berättade om vår final frågad ejag om vi fick använda ett svenskt-engelskt lexikon, hon sa att vi fick det men hon trodde inte att någon annan än jag skulle vilja göra det! ;)

 

Nu ikväll så kom mina värdmorföräldrar från Nebraska och aunt Carolyn, jag fick en tröja av henne i sen födelsedagspresent, samma som jag fick i julklapp fast långarmad och svart och den är så cool! Imorgon så är det graduation för Katie!


State

Så får väl skriva State inlägget nu! ;)

Torsdag förra veckan så ringde min väckaklocka 4.25! för vi var tvungna att vara i skolan  vid 5.30! men måste medge om jag hade varit i Sverige så hade det varit olidligt men är liksom van här att gå upp vid sex och det var ju bara några veckor sedan jag gick upp 5.25 varje morgon så så farligt var det inte! ;) När vi kom dit så var det vakter som tittade igenom allas väskor så att man inte hade vapen och bomber och sånt, dock kom jag alla tre dagar till vakter som bara klämde lite på min väska! ;) På plats så fanns runner rost, vilket är som löplabbet Där sålde de alla möjliga skor för bara 40 dollar, 280kr!! jag köpte ett par Nike, som är rosa och grå och när jag kom hems så märkte jag att det är samma skor jag köpte innan jag kom hit fast en nyare modell och med mer dämpning! Wiho! Loppet var ganska bra, vi presterade jättebra som en lag och kom 8! Med ett personbästa, igen med 7 sekunder! Dock var jag inte särskilt nöjd med min insatts men men. När jag skulle växla till Merritt, min tredje sträcka till hennes som var sista så var det en tjej som gick framför mig utan att titta så jag sprang rakt in i henne och vi hade en himla tur att Merritt precis när jag krockade med tjejen fick ett grip om växlingspinnen (kan inte de svenska ordet) dagen efter hade jag jätteont i armen…hehe.

Men topp nio lagen fick gå upp på prispallen så vi fick medalj! :)

 

Vi kom hem ganska tidigt den dagen, samma tid som alla andrta slutade så sådär 2.50 och då åkte vi till spooners och åt froyo och sedan åkte vi hem till Nate, Merritts pojkvän som också gjorde track och kom och tittade på oss och went slacklineing. Det är ett tjockt rep, ett platt rep ca en decimeter brett som man spänner upp mellan två träd och sedan gör man på det. Vi hade jättekul och Nates mamma som var så snäll beställde Pizza till oss så vi stannade där för dinner.

 

Dagen efter så åkte vi till Denver igen fast nu vid sju så vi kunde sova lite längre. Btw, vi fick tröjorna på bilden från skolan! :D Dock så var jag, Emily och Ashely färdigtävlade men vi följde med och tittade. Det var så sorgligt för en tjej som vann 400m förra året hade så ont i benhinnorna så att the headcoach bestämde sig för att take her out of the whole meet. Hon ska nämligen tävla i College nu nästa termin och är på schoolarship så han tyckte inte det var rätt att riskera hennes framtid. Denna tjejen är helt otrolig, hon vann två grenar i state i simning i vintras och hon började med track för tre år sedan och förra året så var hon den snabbaste high school tjejen i hela Colorado på 400m!

 

Denna kvällen så sov vi över på hotell och vi gick till Old Chicago for dinnet. Efteråt så åkte vi till typ en minigolf ställe och jag har aldrig spelat så bra, fick tre-fyra hole in one och kom två med ett poäng från att vinna i vår grupp. På hotellet så satt vi  massa atleter som inte skulle tävla dagen efter i korridoren till ca 2 och bara snackade. Vi somnade alla på golvet så en timme efter att alla sov lit edå och då gick vi till vårat rum efter att ha gjort ett prank mot Tiana och Andrew!! Haha så kul De somnade, djupt på golvet bredvid varandra så vi tog Merritts telefon och ändrade tiden till 7 am och sedan lämnade vi telefonen där och gick in och gömde oss i ett av rummen och ringde Merritts telefon så de vaknade och svarade och Tyler sa, ”Dude where are you, the bus is leaving!” haha so fun!

 

Sista dagen så hade jag fått färg!! Tan, here I come! I slutet av dagen så gjorde jag, emily, Merritt och Ashley, Konka och då gick jag fram till en kille och sa Excuse me, då sa han Yes Mam (han hade världens härligaste röst) men då s ajag vad heter du, såklart svarade han ”what” och tog ut en av hörpropparna (?) och jag ställde samma fråga igen och han svarade samma sak och tog av sig solglasögonen men var hela tiden så trevlig (och ann var super söt) så då sa jag ”it’s okey, I’m Swedish” ;)


Fråga

Fråga:

Hur tycker du att du har förändrats under året? Har din värdfamilj påverkat dig med nya åsikter om saker och ting eftersom de är kristna, och kristna i usa oftast har ganska radikala åsikter? Typ om homosexualitet, krig, vapenfrågan?

 

Svar:

Hur jag har förändrats? Innan jag åkte så hörde jag folk säga att man utvecklas så mycket som person vilket jag tänkte att det är något som folk bara säger och det kommer inte jag göra utan jag kommer bara ha kul men nu måste jag medge att det är sant. Jag har blivit så mycket mer självständig och så mycket mer open minded. Vad det gäller åsikter så har jag alltid stått för mina åsikter oavsett vad andra tycker vilket jag tycker att jag fortfarande gör. :) När det kommer till åsikter i skolan som man inte håller med om, beroende på vilken relation jag har till den personen så säger jag beroende på det vad jag tycker med sedan bara låta det va eftersom det inte leder någon vart ;)


Track season is officially over


Last Monday at Fossil Ridge!

 

Oj, nästan en hel vecka sedan jag skrev nyss. Ursäkta, ursäkta! Är dock förvånad över att jag inte har fått några medelande på facebook av Josse eller Martin att jag inte uppdaterar bra ;) haha

Anyhow, skriver om State någon annan dag, skulle vilja ha mer bilder som Ashleys pappa tog men kommer kanske få skriva ett inlägg i väntan på det men nu ska jag berätta om dagen! Sista måndagen på Fossil Ridge High school! Nästa måndag är det memorial day och sedan på onsdag nästa vecka får jag sommarlov!!!  Såg att Sverige vann VM guld i Hockey! I vanliga fall skulle jag inte brytt mig särskilt mycket men hur kul är det inte att gå runt och skryta lite om sitt hemland! Särskilt till de där kaxiga hocky killarna här på skolan! Haha in their faces!! Jag fick min Yearbook idag! Den är grön och vet ni vad, det står ens namn i liten silvrig text på framsidan! Ska försöka komma ihåg att ta några bilder på den och lägga upp. I foods skulle vi baka kakor men vi fick inte använda något recept! Mästerkocken här! Haha, men som tur är har jag bakat chocolate chip cookies en hel del så jag sort of kan receptet utantill och vet hur stor mängd som behövs för exakt 24 kakor (inte mer eller mindre fick tillverkas) och de turned out almost perfect! Dock var vi den enda gruppen som fick riktiga kakor i slutändad som frivilligt var ätbara! En kille i min grupp signerade mi yearbook för jag had eden framme och då gjord een anna tjej det också och skrev sin e-mail adress och skrev, ”let’s stay in touch and be pin-pales” notera är att jag har aldrig snackat med henne förut och innan hon skrev ner email adressen så frågade hon mig om vi hade emial in Sweden ”noooo, we don’t” svarade jag. Under fifth period och lunch åkte jag, Katie och Marisa och en tjej som heter Mathilde (en Schweizisk utbytestudent) till Panera. Hon började skryta om att Schweiz kom två, ha! Sa jag och sa att Sverige vann minsann! Jag köpte även ett par löparskor till (dock i samma färg som de gamla) och ett par ljusblå nike free till maria och tillsammans var det billiga än ett par löpardojjor i Sverige! ;)

 

I us lit hade vi vocab quiz, vilket alltid är svårt då det är svåra ord och hon ger oss en definition som vi ska matcha ihop men definitionen är ganska svår att förstå också…förra veckan fick jag dock 15/15! Men idag så hade hon ord från förra veckan och ord som inte var med på listan (?) så fick 10/15 (var dock lättat av detta) och Adrienne som är duktig fick 11/15 och Maddie som är smart fick 8/15 så det var konstigt! Efter skolan sprang jag och Marisa tillsammans och sedan åkte jag och köpte gradutation present till Maggie och Annie och en otterbox iphone 5 case som skyddar mobilen jättebra! När jag köpte den sa han som jobbade där ”do you want me to put it on your phone” jag svarade ”ehhh…I don’t have the phone yet” han sa då ”oh..well, in that case I will put it back in the box”

 

Ikväll hade vi sista FCA. Vi spelade King of slaves, ett kortspel och jag kom etta, två och slutligen etta av 12 spelare! I represent my country so well!

Gammal bild från KU när vi kom etta i vårat heat i 4x810m (weird i know!) ;)


Feels like summer!

Hej Allihopa! Solen skiner och himlen är blå, med tyngd på att solen skiner och varmt är det! Igår var det 30 och idag var det väl runt 27! Varmt värre och jobbigt var det idag när vi skulle springa 200meters intervaller i den stekan! Just nu så är det sista veckan av Track, vad tog tiden vägen?  Kollade precis på min dag räknare som berättar hur långe jag har varit här, närmare 278 dagar, hjälp vilket högt nummer! Sitter just nu på golvet och försöker hitta saker att göra så att jag inte behöver öppna mina läxböcker, effektiv, jag vet! ;) Nog stort plus med att det är så varm tär att jag kan gå i shorts nu i skolan och sitta ute och äta lunch!! Happy! Igår på träningen skulle vi jogga lugnt i 30min…ehhh….ja.  Det var väl snarare jogga 10min stanna och ta kort 20min, jogga tre minuter till, stanna ta kort 5min, jogga tre minuter till, stanna och ta kort 10 min och sedan jogga tre minuter till, till bilen! ;) På söndag ska jag åka och shoppa med Kaylee!!! Och den gång får vi  hoppas att hon inte blir sjuk! Så bra nu i slutet av läsåret för då är hon free får lucnh everyday för annars har hon alltid massa ”klubbar som ser bra ut på college application” möten. Igår fick jag en liten dalarhäst som man pusslade ihop i posten, Tack mina kära i Lund!! :D

 

Jag antar att jag berättade för er att jag inte behöver ta min french final och att min lärare kommer a excuse me från den. Jag frågade min foods teacher om jag behövde ta the final efterosm detta året inte räknas för mig och då sa hon att om jag inte tar den kommer jag definitivt inte att få ett A så när jag sa att min french teacher excused mig från den så sa hon att det gjorde hon inte utan han ansåg att det är lazy att inte ta sista testet, yes, that’s me, jag går ett extra år i skolan men lat är jag! ;) haha men men, om jag study någon timme dagen innan så ska det nog räcka till något betyg bättre än F. ;)

 

I lördags (oj vad jag känner för att hoppa mellan dagarna här) så hade vi ett AFS pre-departure möte i Denver där vi också fick en liten sak med en AFS flagga och en Colorado mini flagga. Det var sol och skönt och vi snackade om bagage och fick tydligt veta att vi inte ska börja packa dagen innan för någon som hade gjort det var uppe hela natten och hann inte sova en blund och lämnade sitt rum i en mess! Jag fick också några fotbollar i huvudet, of course! ;)

 

Imorgon i Foods ska vi göra sushi!

 

Julia från Brazilien
Ellen (Sverige), Ingvild (Norge), och någon annan typ ;)
 

Second in Conference

Hej Allihopa! I am back! Och med ett riktigt inlägg denna gång! Blev uppläxad av Josse på Fejjan så tänkte att det var bättre att lägga ifrån mig läxorna och blogga... ;)  Så i tisdags hade vi första dagen av conference och vi kom två och därmed made the first all conference team vilket betyder vi får en stjärna pin till våra jackor, kommer få vara på bild på vägen i en lång framtid framöver i sport korridoren och vi fick också skolrekordet igen! Det var super kul!

Dagen innan dock sa min tränare att hon ville sätta mig i the two mile för jag hade chans att få ett poäng till laget! Hatar 3000meter på bana och two mile är ett halv varv längre! Kan ju inte säga att jag var särskilt glad men 10 minuter innan 4x800m starten så frågade hon mig om jag hade fått hennes text, nej svarade jag och då berättade hon att hon hade tagit ut mig ur den så jag better run fast i the 4x800. ÅÅÅÅ vad glad jag blev! :D

I fredags var det dags för open 800m och jag fick ett årsbästa 2.24.43 men är väl halvnöjd med tiden. Merritt gjorde så bra ifrån sig och sprang på 1.16 och vann! När det var ett varv kvar var hon trea, vi 200m kvar var hon två och femtio meter kvar sprang hon om ettan! Hon persade med två sekunder och kvalade in till State och slog sitt årsbästa med 5 sekunder i the open 800m!

Vi hade jättestor chans att vinna conference men i slutändan förlorade vi med ETT ynka poäng! ETT POÄNG!!! också till våra största rivaler, den andra skolan här i FOCO!

 


Grattis Mamma!!

 
Grattis världens bästa mamma på födelsedagen! Uppskattar allt du gör för mig och älskar dig så mycket! <3 ses om några veckor! :)

Här har du Linus! :)

Här har du receptet Linus!! Andra mått här för det mest ju men du kan ju allrid försöka eller kalkulera om måtten eller så kan du vänta tills jag kommer hem för jag har köpt en amerikansk måttsats! Under min tid i USA har jag smaket en och en annan chocolate chip cookie men jag måste säga att dessa är de bästa! helt klart! Kom bara ihåg att baka dem så att de bar abli lite bruna, knappt bruna alls, för då är de godast, när de inte är så hårda!
 
Btw, idag har jag varit i USA 9 månader! det var ju typ 8 månader igår?! Om mindre än tre veckor ha rjag sommarlov och jag har lyckats slingra mig ur att ta Fianls i kemi och Franska, de är också de ände ämnena som jag har frågat om än så länge.. ;) Svar till Charl, svenska är ju svårt, ni ihop skirver ju allt!

Conference

Ett kort inlägg här. Bilde roch sånt kommer senare för meeatet höll på till nio men som tur är har jag sovmorogn typ imorgon. Vi hade final i 4x800 i conffence idag, näst största tävlingen under året. Vikitgaste förutom state. Vi kom två!!! och i relays så medeal lag ett och två vilket betyder att vi made the first all confrence team vilket betyder att vi kommer att få en stjärna att sätta på våra letterman jackets och om det betyder någont mer vet jag inte. Vi slog skolrekordet med 5 sekunder och komme rnu på grund av att vi made the confrence team få vara på kort på väggen i sport korridorren i en lång framtid framöver, min split var en 2.24, här är mitt lopp, jag hade the third leg.
 
 
Min värdpappa filmade racet och kommenterade. Laget som jag passerade på upploppet slutade trea efter oss. :)

I am 18!

Min födelsedag var riktigt bra här i USA bortsett från att jag hade bara fått tre timmars sömn natten innan och led av en liten huvudvärk! ;) men när alla hade vaknat, vid 11 så  åkte vi till IHOP för frukost, brunch. Mina värdföräldrar var så snälla och generösa så att de betalade för alla!!! Jag fick en present av Marisa, ett par brillor och ett presentkort till spooners (froyo) på 10 dollar och en present av Kaylee, lite godis och pirates av carribien 3! Började skratta så när jag öppnade den och blev så glad för vi snackar alltid om att vi måste se alla innan jag åker hem och vi har sett 2 redan tillsammans! Efter frukost åkte alla hem och jag pratade lite kort med mina svenska föräldrar! Som pappa sa, nu är jag 18 och kan göra vad jag vill, men sedan rättade han sig snabbt att det kunde jag inte, haha vi får väl se ;) Fick en riktigt bra rim gratulation av Maria på facebook! <3 och Katie gjorde ett sådant fint inlägg och Merritt också som kallad mig hennes Swedish girl! Sedan så fick jag så fina instagram collage av mina svenska vänner på facebook!! <3 love you all so much! Sedan så tog jag en två timmars napp och sedan när jag vaknade var det strax dags för att gå ut och äta middag. Vi gick till samma ställe som vi gick till innan father and daughter dance och deras carbonara är den godaste jag har smakat. Servitrisen hörde att jag fyllde år så vi fick in en grattis choklad tårta bit med ljus som var en stor hit där! När vi kom hem så tittade jag och Katie på ett och ett halvt avsnitt av without a trace och sedan var det present öppning! Av mina host kusin/faster/farbror i Texas fick jag en T-shirt, en likandan jag köpte i sportaffären där när jag var där som säger Tyler’s Texas fast en grön och ett löpglans. Av mina värdmorföräldrar fick jag 50 dollar! Av Troy fick jag en kortlek med massa fina Colorado bilder. AV Katie fick jag ett presentkort till Dairy Queen och en jättefin skjorta! Av mina värdföräldrar fick jag ett par örhängen som är riktiga asplöv doppade i guld och sedan någon annan metall och ett running in Ameirca scrapbook!! Och av mina svenska föräldrar fick jag ett kort och när jag öppnade kortet så var det en bild på en Iphone!!! Tack!!!! :D Jag fick även en triss lott och jag vann 60 spänn! Visste inte ens att man kunde vinna den summan. SÅ nu får den lotten följa med hem till Sveirge igen! När jag kom hem från Track idag så stod det rosor på bordet och en vas som är ihop vikbar. Det var från min kontakperson!!! Så snällt! She’s the best!

Min födelsedags tårta var den coolaste och den var dessutom hemmagjord!!!! Är inte min värdmamma duktigt!! Jag brukar inte gilla de flesta tårtor heller men denna var såååå god! och självklart hade de 18 ljus i gult och blått!


PROM!!!!!!

Här är ett inlägg med massa bilder!! Igår var det PROM!! Det var såååå kul! Hade köpt både lösnaglar och lösögonfransar men har dock tappat två naglar men de andra sitter kvar och gör allt här i livet så mycket mer komplicerat men it’s worth it för de är så pretty!! Vi tog bilder vid dammen här i vårat neighborhood! Sedan åkte vi till olive gradren och åt där vi såg många andra prom grupper. Vi var sju pers så vi  tog våra ”föräldrars” min van så det var stört kul. Prom var riktigt kul också och så fint!! De hade verkligen lyckts med dekorationerna och temat var hollywood!! Vid 10.30 så åkte vi hem för att byta om till vanliga kläder till after prom där de hade massa foo och frozen yogurt!!!!!! :D allt var dessutom gratis! Sedan var det massa gams, som casinos, minuten spel, minuten som man ser på tv, hoppborgs hinderbana och massa mer där amn kunde vinna massa priser. Vid 1.30 så var det en hypotonis show viket var så kul! Vid 2.30 lottade de ut massa priser, Asia i år gupp vann en 32 inch platt tv! Och Maggie vann en hel låda med chik-fil-a gift cards, typ 25 giftcards på olika maträtter! Kayle joinade oss också at after pom och följde med oss hem för sleepover!

När vi kom hem lit innan fyra på morgonen så hade mina värdföräldrar dekorerat hela källaren med gula och blå dekorationer! Till lut så gick vi och la oss lite innan fem och då hade jag varit uppe i 22timmar (hade träning tidigt på morgonen!) och idag vakande jag och Katie vid 8 så tre timmars sömn! Och nu vid 11 är vi fortfarande de ända som är vakna!  


Hipp Hipp Hurra!!

Jag gick in på facebook och hade fått gratulationer, jag just det! Det är ju min födelsedag i Sverige nu!! Idag i Sverige och om några timmar i USA fyller jag 18 och min älskade kusin ÅSA fyller 17!! 05-05 barn! Love you girl, och happy birthday!! Har nyss tagit bilder för prom vid dammen och har väldiga problem med att skriva då jag har gorgeous lösnaglar! (kan inte sms! haha) Och lösögonfransar också, min dress är beautiful! Nu är det off till dinner och sedan prom!


"Never say no to Panda"

Här är reklamen som jag hade i franskan. Dock så är jag inte ens säker på att de talar franska, jag och Kaylee snackade om detta och det låter ju mer som tyska men, hey, det är ju fransk text! och den är konstigt rolig! ;) Btw! Min film om amerikanare som äter djungelvrål som jag laddade upp i mitten av oktober har nu fått 2700 visningar och jag får mail hela tiden om kommentarer. En person var arg på mig för att jag visade amerikanarna fel uppfattning av Sverige, och sa till mig att sluta lägga ut filmer på svenskt godis och när jag hade rundvadring i skolan...okey, godiset kanske ge fel bild på Sverige eftersom det är äckligt och annars äger svenskt godis jämför med amerikanskt men vadå med skolan, själv tycker jag att jag var en helt enastående guide och hade en näst intill proffesionell filmare, Zuzanna, all credits to you! ;)

 

Snowday #2

Jag vaknade 5.13 imorse av att telefonen ringde, vem ringer så här tidigt tänkte jag. För det är ju bara när vi har snowdays som telefonen ringer så tidigt. Direkt när jag tänkte det så grabbade jag ipoden

och gick in på PSD schools hemsida där det står:

Så jag hoppar upp ur sängen och springer till fönstret och tittar ut och säger nästan högt Oh my gosh!!! Det var hur mycket snö som helst utanför och det är MAJ och det var ingen snö när jag gick och la mig vid 11. Först blev jag faktiskt inte super glad, dels för jag har redan haft en snowday så det var inget speciellt och så vill jag inte ha snö i maj! Det var ju så skönt i måndags när det var 26 grader!! Eller som folk säger, Colorado ger än alla 4 årstider under en vecka!  Men sedan blev jag ändå rätt så glad, jag menar, det skadar ju inte att vara ledig från skolan lite då och då! ;) så jag sprang till mitt skrivbord och tog en post-it lapp och skrev ”WE HAVE A SNOWDAY!” och satte upp den på badrumsspegeln eftersom vi i vanliga fall har late start på onsdagar men Katie var tvungen att gå till skolan tidigare så tänkte att hon behöver ju inte gör iordning sig när hon ser lappen. Dock fick jag höra att på grund av en kombination att inte ha linserna i ögonen och att det var morgon så missade hon min lapp först, det var först när hon var påväg till sina föräldrars rum för att hämta nya linser som hon såg att det var snö ute! Jag då! Hade lite svårt att somna om eftersom jag var helt vaken  id 5-13 efter att ha sprungit runt lite men jag kan ju inte gå upp så tidigt när jag har en snowday så efter ett tag så lyckades jag somna om och jag sov änden till 8!!! Hehe! ;) Hade en stor grupp konversation med mina svenska kompisar, jag och Katie tittade på ett avsnitt av without a trace och sedan vi 11 åkte Katie till hennes physical therapist och jag troy och min värdmamma följde med men gick till gymmet i samma byggnad istället, för det var ju lite svårt att spinga ute… ;) På vägen hem svängde vi förbi ett bröd bageri och köpte ett franskt light bread och ett cinnemon swirl bread och man fick även provsmaka en skiva av dagen olika bröd, mums!

 

Maggie kom hit under en timme och vi kollade ett till avsnitt av without a trace och sedan skar jag ltie kyckling åt min värdmamma, hehe. Vi tvingade även ut Milo i snön, rättare sagt slängd eut leksaken så att han var tvungen att hämta den, och snön var djup, Troy sa att vi var elaka. Vi mätte också snön vilket involverade att jag gick ut barfota med en linjal, det var kallt, men det var 10 inches! hur många cm det är vet jag dock inte ;) (typ 26, jag kollade upp det på linjalen, den är dubbeltmärkt!) 

 

Så det blev inte någon skola första maj för mig, första och sista chansen, så i Sverige går vi inte till skolan första maj för att fira att våren är kommen. Här i Colorado så kallar vi det Snowday istället! ;) Ha det gött!

 

 


Glad Valborg alla ni i Sverige!

Igår var det stört varmt! Värsta 26 grader och fick sova med lampfläkten på hela natten men nu idag var det lite kyligare, sådär 15 och imorgon sägs det att det ska snöa!! Hallå! Första maj! Ni i Sverige få ha en bra dag ledig, själv kommer jag att gå till skolan (så länge vi inte få en snowday) vilket jag inte tror dock men kom och tänka på att detta kommer vara den första (och sista) gången som jag går till skolan första maj! Annars, vi hade en lab i kemin idag där vi skulle göra en airbag, och min grupp blev delad etta vilket betyder à extra credit!!! Dock så tyckte jag att vi skulle ha vunnit! ;) I franskan så kollade vi på olika franska reklamer som vi alla hade laddat upp och skrivit en mening eller två om och alla skrattade mycket åt min, den blev en hitt! Laddar upp den imorgon! ;) Under fifth (period 5) så åkte jag, Katie och Maggie till ett kaffe ställe och jag och Katie delade en bagel, love, och sedan så bara snackade vi innan vi åkte tillbaka till skolan igen. Jag är astaggad för prom!! Kommer bli så kul! Glömde ju berätta att igår hade vi en liten annorlunda träning. Vi körde backar, och då menar jag nerförsbackar! Gosh vad träningsvärk jag har idag och uppvärmningen var så painful! Vi skulle egentligen haft en recovery run idag med eftersom det ska kanske snöa imon så ville vår tränare inte riskera att iv inte kunde göra workouten tills fredag så vi gjorde den idag, det gick ju bra ;) hehe Sedan efter middagen så åkte jag och <Katie till Kohl’s för att kolla på en prom dress till henne som tyvärr var såld när vi kom dit men jag hittade på den korta tiden ett par vita trekvart byxor, en jeans väst och ett linne, allt för endast mindre än 330kr! Kohl’s  är ett ställe där nästan allt alltid har rea och på kvittot står det hur mycket man sparade, jag sparade sådär 400kr, alltså mer än vad jag handlade för! Att min värdmamma hade en 30% off kupong hjälpte ju lite också! ;)

 

Igår så fick jag även hem flygbiljetten och idag fick jag ännu ett papper…det börjar närma sig. Min värdpappa sa att han hade pratat med Christine (min kontaktperson) och att hon hade sagt att jag skulle börja packa i tid och se vad jag behöver skicka hem och att det var väldigt dyrt och att en av hennes utbytesstudenter hade fått betala 1000 dollar för att skicka hem saker, 7000kr men de andra bara sådär 600 dollar, 4-5000kr!!! Oh man, hur ska det här gå…. >.<

Imorgon har jag min andra sovmorgon typ sedan denna terminen började! Det beror på att jag inte har morgon träning längre! Jag ser iframemot att få sova till ca 7.20 vilket är riktigt lång sovmorgon ju!!!!

RSS 2.0