Med andra ord

Movie och spelkväll hos mig! Vi spelar just nu "med andra ord och jag och Eve vann med en hel bricka! Tilda sa dock till Josse "vill Jenny bli när hon åker till USA" "president" rätt ;) haha
Eve sa till mig "ett fängelse på en ö" jag"askaban" nej "Alcazar" Eve, "oj det var rätt det var inget fängelse" haha
En sak är säker, vi har kul!


Vill du bli min lillasyster??Igår när jag var och tränade i Kronoskogen så visade det sig att det var en liten tävling där för små barn som jag alltid sprang när jag var liten. Består av fyra tävlingar och den som vinner flest vinner. Så när jag värmde upp kom en lite flicka på ca 8 år fram till mig och sa, ”Jag ser att du är bra. Kan du hjälpa mig värma upp” SÅÅÅ GULIG!! Jag bara tänkte, vill du bli min lillasyster, en sådan lillasster skulle jag vilja ha!! :D Jag såg inte när hon sprang för då sprang jag min, längre runda men mamma sa att hon vann. :)

 

Har varit en jobbig vecka. Tisdag, NP SV läsförståelse + NP SV tal (mitt handlade om orättvisa sportrelationer mellan kvinnor och män)

Torsdag, NP SV uppsats

Fredag (idag) Biologi prov. Våra prov blir alltid ”lite” för långa på biologin. Vi har 1h 20min lektion men provet tog för många av oss 2h 15min... ;) Så mitt under provet fick vi byta sal och då fick vi gå på led så att vi inte skulle prata ;) haha. Igår gick jag när det var en halv timme kvar på NP uppsattsen och alla bara ”Vad har hänt med dig? Vad gör du här redan?” haha

 

Igår fick jag ett mail från AFS. Ämnens rubriken var anngående eventuellt sena placeringar vilket de skickar ut till alla men när jag fick detta såg jag först de sista ordet och sedan de två första så fick först en liten lätt hjärtinfarkt men sedan såg jag det näst sista ordet så då blev jag lite sur... ;) Så det händer inget på utbytesfronten.

Eller kanske något, fast ändå inte men det berättar jag inte om ännu... :)DM

Igår var det DM i Växjö, 4km = 4 varv... Banan kändes inte så jobbig när man gick den men där blev man allt lurad! Efter ett varv fick jag håll och på tredje varvet fick jag jättehåll :/ men jag lyckades hänga med ändå och på sista varvet släppte det nästan helt så då kunde jag öka och tog in på de som var framför mig. Sista varvet var helt klart mitt snabbaste. :) Emma sprang oxå och hon tyckte med att banan var jobbig!! Vi var många Graalare där och det är så kul när så många heja på varandra. :D Trots den jobbig bana var vi tre "barn" Graalare som vann. Jag, Anton och Cesar och Lovisa kom 2:a.


Emma, Elin, Jag och Lovisa :D
En från klubben tog kort under loppet igår och lade ut bilderna på hemsidan. Varför blir alla så bra på kort när de springer förutom jag?! ^^O Jag ska ta en kurs i USA om "hur man blir bra på kort när man springer" ;) eller inte..


Nothing, really...

Har inte fått upp något från pappas mobil ännu :/ blogg.se appen är ibland så jobbig men andra gånger bra :P
Sitter nu och skall försöka skriva ett avslut på en text i engelskboken. It's about a hostage drama in Massachusetts, så himla svårt att uttala. ;) Vi har även haft en pjäs om denna och jag blev den som fick säga staten, men efter mycket träning gick det la bra...förutom den delen när jag började skratta under pjäsen :P Nä nu får jag väl jobba vidare, jag vet inte hur min "saga" skall sluta och det händer ingenting där upp i huvudet just nu...

Senare skall jag beställa födelsedagspresenter till mig själv (fast i mormor och morfars namn) ;) Moahhhaah!

Nej, jag vill inte titta!!

Har filmkväll med Josse, Tilda, Eve, Karl och Zuzanna. Vi har hyrt en film som är läskigare än den verkar :S så sitter just nu bakom Josses rygg och surfa ;) Usch, nej jag gillar inte filmen, läskig! Dream House
Försökte göra ett inlägg om DM idag från pappas mobil innan men gick ej, får försöka senare.

Bilden är vara för skön! Och så sann xD


Well, it just slipped...

Jag råkade tappa min mobil idag i skolan (som vanligt?) men den här gången blev den konstig för hela skalet lyfte säg och knapparna "försvann" under. Men när jag tryckte och drog lite så hittade de hem igen ;) Tänk om jag skulle vara en iphone ägare, hur länge skulle den överleva? Fast min iPod har faktiskt överlevt hittills och har ej råkat ut för något fall så det så. ;)


Choklad i fall

              
Titta en chokladfontän! Kom på igår när jag hade tränat att jag vill ha en chokladfontän i födelsedagspresent av mormor och morfar. Fanns en gigantisk på Teneriffa och det var så gott! Tror det eller ej men det var jätte gott att doppa klämentiner i den ljuvliga rinnande chokladen. :) Japp, en sån ska jag ha! 

Trippel sovmorgon

Sovmorgon imorgon, på tisdag och fredag! Skönt! ;) Två mer än vanligt men nästa vecka blir det ingen alls :/ men ny vecka imon = en liten liten större chans att höra något från AFS ;) Har fått hem info om visum ansökan nu. Alla papper är tillsammans tjocka som en tegelsten (typ) ;)

Lite fysik tal, hihi


Back on track

Mamma och pappa har tjatat på mig lite att jag skall övningsköra men jag har tyck att det har varit lite onödigt när jag ändå ska till USA men idag körde vi en runda och det har aldrig gått så bra trots att det var knappt ett år sen sist! Jag parkerade t.o.m. Mamma har kanske rätt, det är som att lära sig cykla. ;)


My new babyNu är den beställd! Det blev trots allt den silvriga. Tänkte bland annat på det som Eve sa om att repor syns nog lättare på den rosa, och den är ju ganska stilren. ;) Jag har kollat in den på netonet och när jag kollade in den ikväll såg jag först att den hade gått upp med 300kr men under fanns samma dator som var 500kr billigare och hade gått ner 200kr i pris. Jag har varit med om innan att de kan ändra priserna på några timmar och den billigare, men exakt samma vara var för tillfället ”fyndvara”. Eftersom vi hade tänk och beställa den så kunde vi ju lika gärna beställa den nu när det var billigt, för vi har inte hittat den billigare i affärerna. 3 veckor kvar till min B-day. Sitter nu och kollar vidare lite på födelsedagspresenter.

Nu saknas bara glassen, sedan är det perfekt!NU är jag inne på min sista OC säsong eller rättare sagt jag har bara ett avsnitt kvar :( Den är så bra och härlig! :D Sista säsongen har Maria köpt till mig i USA och jag har sett den två gpnger innan men när jag skulle sätta på sista skivan häromdan så funkade den inte! :O och skivan såg helt konstig ut. Dessutom had ejag inte hittat den på någon "titta online sida". Var ju därför jag had eköpt de andra säsongerna men till slut hittade jag en sida :D Så nu, tagga sista avsnittet, för jag vet ju innntte vad som kommer att hända.

"DU?!"Nu är det fredag, vilket betyder att jag har lika mycket lov som alla andra nu ;) Idag i skolan var vi (jag) på hälsosamtal hos skolsköterskan och jag har växt en centimeter! Och hela två centimeter från sjuan... -.- kanske inte så mycket när man ser det så ;) Så lång som jag är, är jag hela 163cm nu ;) Hon förklarade också för mig att det var viktigt att jag åt ordentligt så att jag får i mig lika mycket energi som jag förbrukar när jag springer. På det svarade jag: men jag äter mycket glass ;) Hon har själv varit Au pair i San Diego och sa att hon var jätteglad för min skull att jag skulle få åka till USA under ett år, så vi snackade lite om USA också. Sedan fick jag fylla i om jag rökte, snusade, tog anabola steorider och jag svarade ja på allt!...Eller inte ;)

 

Vi har en ny mattlärare för tillfället för vår vanliga har nyss fått barn. Det är min syrras gamla mattlärare från när hon gick på gymnasiet som vikariera nu. Det första han sa igår (typ) var ”Jag har hört att det skall finnas någon som är lik stora syster Maria Biesert här” När jag då sa att det var jag utbrast han ”DU?!” ;) Haha, han tyckte nog inte att vi var så lika, och det tycker inte jag heller. ;) Men sedan fortsatte han att fråga om löpning (inför hela klassen hela tiden) haha. Idag när jag skulle be om hjälp så sa han ”Men du ligger långt före va” och när jag då svarade ja så sa han ”Du följer samma takter som din storasyster” ;) hehe

He remember undoubtedly my big sis!


hehe ;)

Wh

Hallarydsloppet

                                

Skolan har börjat igen...och snart drar alla nationella igång :( Det gäller att kämpa de sista veckorna som är kvar nu, sommarlov om 9 veckor!! :D Wiho! I måndags deltog jag i Hallarydsloppet. Gamal som jag är sprang jag i dam klassen på 6km. Haha, tycker det är lite för långt. Det skall vara mellan 800m till 4km ;) Jag kom två och det kändes väl sådär. Dock började det kännas bra från 1-1,5 til 3km men sedan blev det tungt igen. Eftersom jag hade varit sjuk i två veckor innan dess och börjat träna på först på torsdagen innan antar jag att man kanske inte kunde göra sitt livs lopp, men man vet ju aldrig ;) JAg fick ett presentkort på en träningscenter i OSBY!? Hmm, ja, jag vet inte hur det blir med det för jag tror ej att jag åker dit för att köra Body Pump or whatever. ;) Hade några bilder på pappas Iphone men han vet inte vad sin app kod är så jag kan nog inte ladda upp den här så det kommer istället en bild från i somras när jag sprang 800m. Sommar kom snart!


Bara 4 månader kvar!

Visst, fyra månader känns inte så mycket men på något konstigt vis känns två månader till i skolan som en evighet ;)


Glad Påsk och bildbomb


Igår kom mina kusiner ( minus 2) från Lund. De hade med sig en utbytesstudent från Ecuador eftersom hans värdfamilj åkte på semester utan att ta med honom! ^^O Därför tog min moster och morbror hand om honom i helgen, bland annat för Ylva, min kusin som var i USA förra året är volontär för sin organisation, YFU. Hans värdfamilj är som sagt igen höjdare och det är inte så att han är jobbig eller så för en bättre utbytesstudent kan man typ inte få. Jättetrevlig, artig och rubbet! Dessutom super bra på engelska, haha det är språket som vi har pratat hela helgen för tyvärr så pratar han framförallt engelska med sina kompisar och så ;). Igår var vi och åt kvällsmat hos mormor och morfar och idag åt vi påsklunch hemma hos oss. Tårtan som är på bild är jättegod och jag kommer att ha en liten avskedsfest med klassen i slutet av terminen och då skall vi se om de kan designa den med blåbär och jordgubbar som en amerikansk flagga xD haha hoppas det. Ikväll var det Påskmiddag hos mormor och morfar också och då kom även mina andra kusiner från Älmhult, Fredrik som skall till Tyskland. Mormor och morfar köper varje år påskägg till alla barnbarnen och jag är alltid med som expert på vad barnbarnen vill ha ;) I år hade vi även köpt ett påskägg till Leonardo, utbytesstudenten. :) Hoppas att han hade det kul i helgen, trots att vår familj kan var lite galen, haha. Det är verkligen högljut på våra middagar men I love it! Det är så underbart och galet! xD

 

Om man tänker efter är nästan hela min släkt ”utbytesstudenter”. Min moster var i Virginia när hon var liten. Min morbror (eller asså hennes man) var i Illinos. Min ”riktiga” morbror var i Texas, innan han dog där i en bilolycka. Min syrra var också i Texas och min kusin Ylva var i Minnesotta förra året. I år åker jag till USA, till okänd plats so far, och Fredrik åker till Tyskland, Happenheim. Japp, haha, det var alla.


Dagens Sötnos


23kg i handbagage...eehh..neeVi bestämde oss för att tacka jag till Tranås erbjudande. Då bokar de ju även hemrese biljetten och om det skulle vara något problem kan det ju alltid vara bra. ;) Vi har läst lite på flygbolagets hemsida och jag får ha ett incheckningsbagage på 23kg och ett handbagage på 23kg! Handbagae! Ha, och det skulle jag orka lyfta upp på hatthyllan, I don't think so. ;) Vi hade tvivlat på om jag skulle ge den presenten som vi har köpt till värdfamiljen eller om vi skulle köpa något annat för den väger ganska mycket men om jag får ha så mycket handbagage, (som jag inte kommer ha) kan jag ju ge den. :) Jag lämnar Sverige och åker från Kastrup den 9 augusti ca 10.30 och så landar jag på LAX 19 och något och så kommer jag hem den 25 juni 2013....om jorden inte går under innan dess då ;)


I'm not crazy, I'm just really really excitedHehe, hade inget att göra idag och så kom jag att tänka på hur det kommer att bli när jag kommer till USA med tanke på språket. Kommer jag att hacka fram meningar eller ja? Jag var ensam hemma så därför började jag prata högt för mig själv på engelska. Haha helt plötsligt började jag snacka om saker utan att jag tänkte på det och det var ju jätte kul. Jag gick runt, fram och tillbaka i mitt rum i cirklar och bara snackade i 10 min. hehe but it was so much fun!

 

Mamma har dessutom ringt Tranås-resebyrå idag eftersom vi inte har fått svar av dem men det visade sig att det hade varit problem med deras mail. Vi har inte ännu bestämt oss för om vi skall ta deras erbjudande än eller ej men jag vet nu i alla fall när jag kommer hem till Sverige :D haha. Den 24 juni åker jag hem från USA och landar troligtvis den 25 då. Tycker det var ett bra datum för jag har sett vissa som är ute nu som åker hem redan i maj! Jag menar, då har ju inte ens skolan slutat i Sverige och på så sett får man lite sommarlov i USA. :D


AFS förberedelseläger‏


Fick nyss ett mail från AFS med information om förberedelse lägret i sommar, 16 till 17 Juni. Ååå, tänk då har vi sommarlov!!! ;) haha Där stod det lite om att det var obligatoriskt och så men även att vi kommer få träffa utbytisar som har varit ute nyligen. De ville även att man skulle ta med sig något som man tycker symbolisera Sverige och något som symbolisera en själv! Något som symboliserar Sverige är nog inte så svårt. Det är väl bara att ta med sig en polkagris eller något. ;) Men, Haha, vad symboliserar mig? Hmmm, That is the question. Haha, får kanske ta med mig mina spikskor ;) Jag gillar ju skor och jag gillar att springa och dessutom älskar jag snygga skor för visst är de fina :D (Dessutom är de ju lätta och jag är inte särskilt stark så....) ;)


Not at all


När jag släppte ut Stella i morse så började hon springa bortåt i trädgården. Det var nämligen en hare där och som Flisa har lärt henne skall man jaga dem så det gjorde hon men det var bara det. Hon skällde inte överhuvudtaget. Om hon skulle komma ifatt vad skulle hon göra då? Inte skulle hon bita eller äta upp den inte för det är hon alldeles för snäll för egentligen tror jag inte hon vet själv vad hon skulle göra, bara i så fall leka med den. ;) I alla fall när Stella sprang efter haren och jag skrek på henne så svängde haren helt plötsligt men Stella fortsatte rakt fram tills hon kom till dörren. Då tittade hon sig om efter haren och sprang tillbaka men då var ju den borta för länge sen. Haha, såg lite kul ut när hon inte ens märkte att den svängde. Den vovven har igen jakt instinkt, not at all!


DynamometrarFörsta dagen på lovet! Även fast det blir en hel del plugg är det ändå såå skönt att ha lov. Sitter och gör en fysik rapport så att jag slipper göra den när skolan börjar då vi har massa andra roligheter...nationella och sånt -.- Exprementet som vi gjorde i skolan blev dock inte så bra för min del så jag frågade om jag fick låna hem några dynamometrar och göra om det hemma och det fick jag. Har skrivit det ordet hundra gånger nu, men kan ändå inte stava till det typ men alltid bra med självrättstavning på datorn ju. ;)


She's here

                             

Idag kom min storasyster hem till lilla Ljungby! Sist jag träffade henne var förra lovet så det var skoj! Igår var hon i Stockholm och följde med min morbror (som sitter i vetenskapsakademin) på någon slags bjudning som även kungen och drottningen var med på. :D Lite coolt tycker jag!

 

Sitter nu och tittar på Harry Potter och de vises sten, haha de är ganska små där. ;) Har också bläddrat igenom hela min gamla blogg, det är ju lite som en dagbok så det är kul att kunna gå tillbaka att titta tillbaka på sitt liv ibland. ;) Vad det gäller min förkylning så är det både bra och ej eller vad man skall säga. Visst, jag är mycket bättre nu men jag är fortfarande lite hostig och snuvig så träningen får vänta lite till...

 

Nu skall jag titta vidare på filmen, fundera på att ha ett Harry Potter maraton under veckan. :)

Jag ska också titta igenom några utbytesbloggar. Jag älskar att gå tillbaka på bloggarna och se hur det var när de träffade sin värdfamilj första gången. Åååå jag vill så gärna få reda på min familj!!! xD


RSS 2.0