Pretty Awesome! 9 days left!

Idag fick jag två mail från min american family! Ett där det stod at tjag kommer trots allt inte få bli senior. Det var en svensk utbytesstudent som fick vara det förra året men dem som min familj hade varit i kontakt med angående det sa att det var ett misstag. Men min familj har verkligen försökt få mig som senior och det engagerar sig så mycket i allt! Jag känner mig så lyckligt lottad! Och det där med Senior gör faktiskt inte så mycket ändå så... ;)
 
Det fick jag alltså innan jag gick och la mig inatt (idag) men jag chattade lite med min värdsyster på fejjan där hon skrev att de har filmat huset som de skulle skicka till mig snart!! :D Så direkt när jag vaknade gick jag in på mailen och där had ejag fått videon (trodde intea att jag skulle få den så snart) :D Katie guidade hela turen och när de kom till köket visade hon att de hade skrivit ut en av bilderna som jag har skickat på mig och satt upp den på kylskåpet! :D Isn't it pretty awesome! 9 dagar kvar!
 

Highlights!

Igår var jag, Josse, Eve och Zuzanna nere och fikade på stan. Var tvungen att äta min favo bakelse innan jag åker. Vi hade det mysigt och pratade om lite allt möjligt och jag träffade dessutom flera av mina (snart föredetta) klasskompisar. Efter vi hade fikat gick vi in på kicks och där hittade vi en såndär hårmascara :D haha. När vi gick i nian målade Josse, Linus och Karl alltid rosa och gröna slingor i mitt hår med överstrykningspennor. Veckan inna jag skulle klippa mig tänkte jag att jag inte skulle göra det den veckan så att färgen skulle gå ut men när min frisör blötte hårtet kom dem fram... ;) hehe opps! Då tänkte jag i alla fall, att om  jag lät dem göra det med pennor kan vi väl prova sånt som är gjort för hår. Så Josse och Eve målade tre slingor i mitt hår med prov exemplaret! Tjusigt värre! Skulle vilja ha en grön sådan som man kunde måla slingor med inna tävlingar i USA! Färgerna är ju Grön, silver och svart!
 
Träffad eoxå AFS representanten här i Ljungby som önskade mig lycka till och lite så. :)
 

10 dagar kvar!

Idag är det 10 dagar kvar! Jag kan räkna ner dagarna med mina fingrar.Nästa vecka åker jag, nästa vecka! Känns inte som det. Jag kommer ihåg för många många månader sedan "tänk när det nästan bara är en vecka kvar, då är det nära och då kommer jag vara glad" men det känns inte nära. Har inte börjat packa än för jag tycker det är för tidigt(?) för ett halv år sedan hade jag typ bestämt mig fö ratt börja packa två veckor innan men nu är jag inte ens säker på att det blir en vecka innan. ;)
 
Jag chattade med min värdsyster igår (as usual) och då sa hon att hon hade förstått att jag gillade glass och undrade om jag hade hört talas om Dairy Queen för det var vi i alla fall tvugna att gå till.
Det komiska är att Maria hade precis dagen inna berättat om det. Man köper alltså glass där men man väljer vad man vill ha för smak och i glassen, lite som McFlurry men ändå inte. Dessutom måste servitriserna servera glassen upp och ner för att visa att den är tillräckligt tjock/fast, coolt va!!! Maria sa att det var jättegott men i Texas hade det blivit mer och mer till en små stads ställe men inte i Colorado för där har de det i Fort Collins med 144 000 innvånare! Förstod däremot inte hur hon visste att jag gillade glass men det visade sig att jag hade skrivit det i ansökan, i det personliga brevet, haha såklart! ;)
                               

Fråga

Från Amanda:
Hej! Några frågor bara :)
Hur många svenska AFSare är det som ska åka som utbytesstudenter? Alltså på ett ungefär, menar är det typ 10 eller 70? Är så få "bloggare" som åker med AFS så därför jag undrar om de är värsta litet haha
Tycker du att AFS haft för lite träffar å så me andra utbytesstudenter elr har man lärt känna många nya?
 
 
Hej! :)
Det är ca 70 stycken som åker som utbytesstudent med AFS från Sverige varav ca 48 åker till USA. Däremot tror jag att AFS är större i andra länder. De är störts i världen men dock inte i Sverige. Det har funnits vissa vanliga träffa i Stockholm under året där man kan träffa före detta studenter men som jag inte har åkt på eftersom jag bor en bit därifrån. Däremot så anordnas det alltid ett läger under en helg när skolan har slutat på Bosän där alla utbytisar träffas och även får träffa sådanna som har varit ute. Med hjälp av en facebook sida som vi har för de som åker ut i år har vi kunnat hålla kontkatne också. :)
Hoppas det hjälpte! :)
 
Andra AFS bloggar:
Tennessee - Lovisa 12/13
 Kansas - Elice 12/13
Colorado - Ellen 12/13
 
 

Party at Josse's place

Sent i förgår kom Josse hem från en två veckas semster i storstan New York!! Trots det hade hon sitt "kalas" igår och hon var inte ett dugg jetleggad. (Det var jag som somnad i soffan istället) Vi hade köpt de två första Ghost Whisperer (eller hur det stavas) till henne, ett nagellack och ett stort fint kort av en uggla. Jag har saknat Josse jättemycket! Först var jag i min sommarstuga och sedan skulle hon ju egentligen komma dit men åkte till New York istället och där hade hon int emed sig mobilen ;) så det var ett tag sen vi sågs/hördes så jag följde efter henne som en svans hela kvällen ;) haha Fast jag antar att jag måste vänja mig lite kanske, jag menar det är ju bara 11 dagar kvar tills vi inte ses på nästan 11 månader....
 
PÅ kvällen såg vi de fyra första avsnitten av ghost Whisperer på säsong ett och det tredje var så sorgligt med en jättesöt liten kille. Typ alla grät förutom Linus ;) hehe Vid starx inna två cyklade vi hem och jag lyckades få Linus att cykla me dmig hem (åt helt fel håll för hans del). När jag kom hem väntade min lilla vakthund på mig vid dörren men duktig som hon är skällde hon inte utan bara viftade svansen :)

Flygbiljett bokad

                      
 
Idag har jag och två andra AFS:are bokat flygbiljett. Egentligen kan man inte göra det förrän dagen innan men vi valde att boka idag och betala 300kr extra för att garanterat få en plats bredvid varandra.  Ellen, som också ska till Colorado (hittat ni bland länkarna) kommer flyga med mig från London till LA och sedan från LA till Denver där vi kommer vara på ett läger sådär en dag innan vi blir hämtade av våra familjer. Känns lite skönt att ha någon man känner när vi byter plan i LA, jag  menar LAX är ju en ganska stor flygplats! ;) Deadlinen för att få åka 9:e augusti till USA med AFS var igår. DVS om man inte hade fått det igår får man åka den 24:e istället. Den tredje AFS:aren som bokade flyg med oss fick sin familj igår! Kul, eller vad?! På lägret delade vi tre plus en till rum men den fjärde har inte fått familj än så hon får inte åka med oss :/ lite synd.
 
Men, idag är det bara 12 dagar kvar! Det taggar jag med att kolla på OS och Sarah Sjöström simmar bra! Go Sweden!!

Lite lätt shopping, 13 dagar kvar!

 
Idag har jag och mamma hadlat nästan det allra sista till USA. Vi hittade (med lite hjälp) en hel hylla med massor med resegrejer på MAXI. Små schampo och balsam förpackningar, liten tandkrämstub att ha i handbagaget och en lite flaska med rakgel. Vi köpte lite olika sorters godis och lite strumpor och sånt.
 
Ett tips till andra utbytesstudenter är att om ni har massa med tunga saker som lexikon eller om ni har en väldigt tung present till familjen (som jag har) så kan man köpa ett sånt här blått pakett och skicka över sake rsom man inte behöve direkt. Övervikt på 3kg kostar ju typ 600kr extra men detta paketet kostar bara 500kr att skicka och då får man lasta med 20kg. Bra va!
 
Igår var det två veckor kvar! Inte så mycket men ändå känns det som om det är ett tag kvar. Det känns inte så nära ändå (?) ;) haha. Vänförfrågningarna på facebook rullar in och jag pratade lite med en av cross country tjejerna igår! så himla kul! Detta kommer att bli toppen!

6 vänförfrågningar!

När jag vaknade gick jag in på facebook, och vad möts jag av där?? JO, 6 nya vänförfrågningar och 2 medelande.  Katie skrev att några tjejer från laget och så skulle vänförfråga mig och det andra medelandet var frå en av tjejerna i som springer cross country och det var det hon hade skrivit också. Så nu har jag sex nya amerikanska vänner på facebook! :D
 
Vad gör jag uppe så här tidigt då? Jo det är sååå varmt så ville springa innan det blir ännu varmare ;) heheh. Mamma tycker att jag är löjlig och det tycker faktiskt jag med lite, jag menar det är ju bara 28 grader fast om man är van vid 15 graders svensk sommar med blåst och regn och sen så blir det helt plötsligt 28, ja då blir det varmt! Låt oss bara hoppas nu att vädret sitter i tills jag åker så att jag kan vänja mig lite vid varmen så blir det lite enklare att vänja sig vid 38 grader som i Fort Collins! Jag kommer vara så död på första träningen!!
 
Ajaja, nu ska jag ut och springa :)
 

Långö with friends

 

På lördagen skulle vi åka ner i undergjorden. Där får man typ se hur de har tänkt att förvara kärnbränslet i framtiden. Man åker ner 450 m under havsytan alltså -450 m ö h ;) Lite kul att nu var jag nere på minus höjd och om drygt två veckor kommer jag att var på över 1500 m ö h J Jag har varit nere i undergjorden med mina kusiner 100 gånger (typ) för när vi var små tyckte vi det var så kul att åka ner under marken med hjälm och sånt så en sommar gjorde vi  det varenda vecka (det är gratis så våra föräldrar blev inte ruinerade) Däremot var det typ först i år som jag fattade vad de snackade om fullt ut ;)

 

När vi hade åkt ner till 200m djup så gick brandlarmet, om vi skulle ha varit längre ner skulle vi fått gå in i skyddskammaren (vilket inte har hänt sen 1995) men eftersom det var lika långt upp som ner fick vi backa upp. Brandlarmet visade sig vara fejk så vi fick åka ner med bussen istället men vi fick inte se så mycket på grund av tidsbrist. Vi fick ta med oss vatten som inte ha varit uppe vid ytan på 7000år däremot men det smaker skit! ;) haha

På söndag tvingade jag mina kära kompisar och kusiner att gå upp halv sex! Vi skulle gå ut på udden på ön och äta frukost men de var lite gnälliga över det ;) men de gick och la sig halv tre så de får skylla sig själva. När vi hade gått i 20 min kom vi tillbaks var vi startade….nu var de jätteglada med mig…or not. Men till slut kom vi fram och det var mysigt där ute och dessutom kändes det som om klockan var 2 när den bara var 10! ;)

 


Cross Country team

Jag fick några bilder på cross country laget av min värdfamilj. Katie var på ett fyra dagars läger i veckan där hon berättade om mig och hon sa att de var excited övera att jag springer 800m. ;) Katie är så otroligt snäll och hon frågade mig igår om jag skulle vilja att hon frågade de andra tjejerna i laget om  vi kunde gå till en mexikans restuarang efterr första träningen! :D Jag är så glad att jag har kommit till min familj som engagerar sig så mycket och berättar allt jag behöver veta och lite till ;)
 
 
Fossil!!! yeah! :D
 
 
En bit av laget! Det var inte alla som var med på lägret för de är många fler dock men det kommer bli så kul att få träffa alla! Min värdsyster är hon som sitter med bana i kors längst fram. :)

Host Family Pictures

Lovade bilder denna veckan på min värfamilj och veckan är inte över så här kommer några,
 
 
Här är mitt hem om 18 dagar!!! Jättefint tycker jag!
 
 
 
Min värdbror Troy, värdsyster Katie och deras hund Milo! Han är adopterad från ett "shelter" :)
 
 
The Family! Hela familjen här. Bilden togs när de var på semester uppe i bergen häromveckan.
 
 
En till bild från när de var uppe i bergen. Vackert, eller hur! Troy spelar golf.
 
Har kommit hem från min stuga nu. Sa hejdå till mormor och morfar idag. Snart händer det! Bara 18 dagar kvar!!
 
 
 

Blogg.se appen funkar igen!

Just nu befinner sig jag, Åsa och Hanna oss i Västervik med varsin förälder. Hanna har köpt ett sånt karamell äpple som inte går att bita igenom!! Nu gick jag och pappa in på skatteverket och frågade om man kunde köpa solstolarna med text "Skatteverket" som fanns i skyltfönstret. Till morfar i 80 års present lixom men det gick ej ;)


Lite uppdatering

Ett tag sen, hehe sorry guys! Sitter i stugan med 4 av mina kusiner. Åsa har precis kommit hem från Cambridge och detta är den enda veckan vi har tillsammans innan jag åker hemm till Ljungby -> USA ;) fatta bara 3 och en halv vecka kvar!!! På torsdag och fredag kommer några av mina kompisar hit (josse valde dock new york före min stuga) taskigt ;) haha ;) jag och Åsa ska baka massa med bullar nu innan de kommer!

Jag har oxå mailet min lovely american family och frågat om jag fick lägga upp några bilder vilket jag fick! Dålig teckning här men denna veckan kommer bilderna upp!! Puss och kram!!! :)

En månad kvar!!

Idag är deg bara en månad kvar tills jag flyttar till USA!!! Crazy! Crazy! Crazy! Kändes aldrig som att dagen skulle komma när jag kunde säga det!!
Igår fick jag ett medelande på facebook från mitt helt underbara värdsyster där hon skrev att imorgon (idag) är det bara en månad kvar tills jag kommer och att hon är so excited!!! And so am I!!!! xD

33meter över havet, inte länge till inte...

 
Här är skylten jag berättade om. 33meter över havet, eller inte ens det eftersom sommarstugan ligger precis vid havet så snarare 10m över havet gälle rinte så länge till. 33 dagar, sedan befinner jag mig inte i Sverige längre och om precis 33 dagar är jag väl över atlanten just nu. I'm super duper excited!!:D Jag chattade lite med min värdsyster igår och hon sa att man får antigen ett litet skåp eller ett stort skåp som man måste dela med någon så hon undrade om vi kunde göra det, of course!! :D Dessutom frågade jag henne om hur långa byxorna får vara för jag hade läst på skolans hemsida att byxorna ska var i en lämplig längd men vad är lämpligt. De får i alla fall vara lite kortre än till fingertopparan om du sträcker på dig så då har jag ju flera byxor som passar! :D
Dress coden är inte alls sträng på min skola, i alla fall inte om man jämför med andra. Jag får dock inte ha smycken som kan användas som vapen, och man får inte ha kläder så att underkläderna syns, inga badklläder, inga solglasögon och inte alltför korta byxor, That's it, tror jag! :)
 
 

En månads jubileum

Idag är det en månad sedan jag fick värdfamilj!! Wiho! Och om bara fyra dager är det en månad kvar tills jag åker!!! Just nu är jag vid kärnkraftverket, för internet har bra teckning här, 5 stolpar eller vad man sger men ändå kan man ju inte påstå att det går särskilt bra. Försöker återigen ladda upp lite bilder med det går ej....Sorry.
Jag fick dessutom mail från min värdfamilj i förrgår och denna gången var det min värdpappa. Jag hade frågat dem om de visste om jag skulle åka hem till dem direkt när jag har landat eller om jag ska på något AFS landnings camp eller vad man säger ;) Jag fick veta att jag kommer att åka på något sånt och att de kommer att hämta mig dagen efter jag har anlänt till Colorado eller dagen efter det. De skulle själva på ett AFS möte snart så efter det skulle de berätta mer för mig. :)
 
Men bara för att inägget inte ska se så tråkigt ut får ni härigen en gammal använd bild... ;) HA det bra!

Hälsningar från Kråkelund!

Hej alla kompisar!! Sitter här i stugan där internet för det mesta suger, men idag är det fint väder så det funkar (???) aahh, vi får väl se om detta publiceras eller ej.... Jag är antingen förkyld eller allergisk, eller både och, men kul är det inte och springer dåligt gör jag oxå....vi får väl hoppas att vad det än är så blir det bättre ;) Igår fick jag sms av Evelina att one direction kommer till Denver nästa år!!!!! Fy vad coolt att kunna gå på en av deras konserter när jag är där för Fort Collins ligger ju bara en timme från Denver. Men när jag frågade när de kom så sa hon, 24 juli 2013.....DAGEN JAG ÅKER HEM!! Jag är där nästan 11 månader och 1D måste komma dit när jag åker hem ??? kunde de inte i alla fall ha väntat en månad eller så för att inte reta mig... :/ *suck* Igår när jag och mamma var ute och gick i ett nyfunnet elljusspår så kom vi till en skylt där det stod "banans högsta höjd, 33 meter över havet" HA! tänkte jag. Fort Collins ligger ju bara över 1500meter över havet.
 
Försökte ladda upp en bild men internet är för dåligt så ni får nöja er med denna bilden igen (eftersom den redan fanns i biblioteket)
 

Jag borde ha lärt mig vid det här lagret....

Ikväll åkte jag, Josse och Linus inlines. Som vanligt åkte vi och köpte glass och idag blev det på donken. När vi väl hade ätit upp glassen så skulle jag åka och slänga min mugg men när jag kom tillbaka till bordet såg jag inte min mobil! Jag började känna på mina fickor, trots att jag inte hade några och fattade ingeting. Samtidigt som jag sa "var är min mobil" Slängde Linus skräpet på brickan i papperskorgen och sa, "du hade inte den på brickan va" En som jobbade där kom och öppnade papperskorgen ifall vi ville leta efter mobilen men vi såg inte den med blotta ögat. Efter att ha undersökt Linus och Josse från topp till tå så var jag så nära att börja gräva i soptunnan, men då var Josse så snäll och gav den till mig, (jag visiterade dem inte så bra...) men såklart, jag borde ha lärt mig vid det här lagret att aldrig släppa mobilen ur synhåll när Linus är i närheten!

Imorgon åker jag tillbaka till stugan och träffar Stella och flisa igen! Hoppas bara att vädret blir bättre och inte ösregn varenda dag som förra veckan. Det var därför vi åkte hem till Ljungby lite tidigar.... ;)

 


RSS 2.0