Amatörer


Pappa har fått låna en annan bil på sitt jobb (han jobbar inom Volvo) och den bilen är faktiskt vår gamle gamla bil. ;) Emmas bilar har blivit ”inbrutna” eller vad man skall säga också, två gånger men då har de borrat av larmet i dörren och typ skurit i fönstret och andra gången vet de inte ens hur de har kommit in. Det betyder att våra tjuvar var riktiga amatörer. Vi har en polis som bor på vår gata lite längre bort och när han cyklade förbi idag berättade pappa om vad som hade hänt. Då frågade han typ hur långa de hade varit. Runt 1.80 var den ena sade pappa och då frågade han om den andra var lite kortare och det sa pappa att han var. Det visade sig att han vet precis vilka de var. Något sådär att de försöker få tag på GPS:er och sånt för att kunna köpa knark.


Vi hade nyss inbrott i vår bil!

För en timme var pappa uppe i Marias rum och hörde något och när han då kollade ut genom fönstret såg han någon som stod vid bilen och höll på och just när pappa började knacka på fönsterrutan gick även billarmet och tjuvarna sprang iväg. Japp, tjuvarna, en till hade gömt sig för att hålla utkik på andra sidan om bilen. Pappa kom bara upp till oss och sa att några hade försökt att göra inbrott så mamma sa åt honom att ringa polisen. När han gjorde det kollade jag ut genom mitt fönster som är snett över parkeringen och när jag tittade genom förar rutan tyckte jag att passagerar rutan såg konstig ut. Så jag gick ner till hallen och kollade ut genom dörrfönstret för ut vågade jag inte gå! Och jag tyckte nog att det såg ut som att rutan var söndrig. Jag sa det till mamma och pappa och när vi gick ut och tittade så låg glaset på marken och då märkte vi också att de hade böjt ut fönsterkarmen... Polisen har i alla fall varit här och tagit kort nu och gjort lite sånt. Tjuvarna hade öppnat handskfacket (ihop om att hitta GPS?) men längre än så han dem inte. De enda som de hade kunnat stjäla i vår bil hade väl varit pennor med texten ”Finnvedens Lastvagnar”. Samma tur hade inte Emmas familj när de har snott krockkuddar och GPS två ggr!

 

Men vad har man för IQ när man gör inbrott i en bil när:

  • Klockan är halv ett på kvällen

  • På en fredags kväll (lördags morgon?)

  • Det lyser i huset

  • bilen är LARMAD!!???!

  • Hade nyss släppt ut hundarna som alltid skäller vilket de måste ha hört om de kom vägen som de gick.

  • Det lyser i grannarnas hus

Behövs det sägas mer än att IQ:t måste var noll? Tror ej det!

 


Påsklov







Har inte varit på topp de senaste dagarna. Har dragit på mig en riktig förkylning och har varit lite halv död. Så det blir definitivt ingen tävling för mig imorgon. Nu är det äntligen påsklov i alla fall och sedan är det bara 9 veckor kvar i skolan! Sommarlovet närmar sig! :D Hade matte prov i skolan idag och häromdagen kunde jag inte somna förrän vid fyra, guess why. Jag drömde om bråk och då snackar jag inte om slagsmåls bråk utan matte bråk, What?!? Och ni vet hur konstig an kan vara ibland när man är halvvaken för jag ”kunde inte somna” helt typ förrän jag hade löst det där himla bråket ”suck” :P Fast det kan ju också bero på att så fort jag nästan somnade började jag hosta...

Idag är jag i alla fall inte lika snuvig men oj så trött jag var i skolan och eftersom vi skulle ha prov blev jag lite orolig för man presterar ju inte så bra om man halv sover men 10min innan provet började jag Marc debattera (MUF var på vår skola igår) och efter det så hade man vaknat till lite ;) Mamma och jag gick ut och gick runt Nässjön idag efter skolan och då invigde jag min nya skinjacka. Dessutom har jag köpt massa godis för denna månaden skall jag äta det. Man kan ju inte ha påsk utan godis. ;)

 

Inget nytt på utbytesfronten förrutom att vi har fått veta att de skall börja skicka ut information om visum efter påk. Men vet ni vad! Jag har inte kollat min e-post på nästan hela vecka, rättare sagt 4 dagar!


Du lär dig nya saker varje dag



Jag har förövrigt skaffat Twitter för sådär två veckor sedan. Där följer jag ”Sick Facts” och man får ju veta massa jättebra info! ;) Visste ni till exempel att poliserna trycker en mot bilen vid gripandet för att om något skulle gå fel har de fingeravtrycken där. :D Smart ju! ;) Btw, på twitter fick jag också reda på att under de senaste dagarna när det har varit världspremiär av hungerspelen såldes det 17 biljetter per sekund! Coolt! Men det förstår jag för den filmen tänker jag sååå köpa!


Gräddagen




Ingen har väl missat att det var våffeldagen idag? Och att vi nu ligger en timmer före. Mamma hade ställt om min klocka igår kväll så när jag hade sagt hejdå till kompisarna efter filmkvällen och kom upp i mitt rum var klockan helt plötsligt två (jag har ju inte ens ställt om den ännu) tänkte jag men efter en liten stunds kort förvirrande såg jag att det var bara den klockan som var omställd. ;) Idag kom mormor och morfar och fikade våfflor med oss. Tänk! Förra veckan kunde man inte sitta ute och fika i trädgården på samma sätt :D och när jag tränade idag var det jättevarmt! Gjorde debut igår när jag sprang med halvkorta löparbyxor och t-shirt O.o Hundarna fick i alla fall lite gott idag också, eller de fick all grädde som blev över och vi hade lite kul med den... Jag vet att man egentligen inte får leka med maten ;) Men första bilden är ju bara för härlig!!


Stella har förresten blivit så ”Jennyig”. I och för sig har hon alltid varit det. Hon ligger alltid vid dörren och väntar tills jag kommer hem när jag är hos kompisar och så men igår när vi var i skogen och tränade skulle mamma gå ett varv på intervallbanan och Stella stretade verkligen emot och ville inte följa med. Nu ligger hon här vid mattan och sover och igår natt somnade hon i sängen bredvid mig. Nära skall man ligga ;). Jag kommer verkligen sakna min lilla kompis när jag är i USA och jag hoppas verkligen att hon inte glömmer bort mig :/



The hunger games

Idag såg jag HUNGERSPELEN med gänget -2 måste bara säga att den levde verkligen upp till boken och jag kan inte fatta att Katniss egentligen inte är kär i Peeta för det är jag!


Good morning!

Med det här går jag nu upp. Sovmorgon framflyttad till 11.40! Men vovvarna får susa vidare <3 :)


Havregryn -- Oats



Så nu kanske ni undrar varför jag har havregryn som rubrik, en bild på gröt och detta inom kategorin ”olidliga väntan till USA”. Jo! Jag har länge funderat på vad jag skall äta för frukost när jag är i USA. Det finns ju nämligen ingen fil eller yoghurt i liter förpackning där och rostat bröd innehåller ju inte särskilt mycket energi om jag skall eventuellt friidrotta innan skolan. När jag var ute och tränade idag så kom jag att tänka på havregryn. Tillsätt bara vatten så är det en grötig smet. ;) Emma tvivlade på att man kunde köpa havregryn i USA så jag smsade systern min som är den enda som kan svara på det och visst finns det havregryn! Innan skolan skall jag därför äta havregrynsgröt till frukost så håller jag mig mätt hela dagen! :D Wiho!

En hake bara...ehh, jag är inte sådär stormförtjust i havregrynsgröt, smakar ju mest eh, vatten (?) Men det får jag strunta i det är bara äta och le. Som tur är smakar det i alla fall inte förfärligt äckligt. Om man vill vara mätt får man äta det som passar rätt! ;) haha

 

P.S ;) hihi, en till AFS:are har fått värdfamilj nu! Hon kommer att landa på samma flygplats som jag, LAX, och sedan åka vidare till Colorado. Vill jag oxå ha min värdfamilj? Oh Ja! ;)


A little bit of love


Fick mail idag från AFS om några om olika vaccinationer och lite smått och gott ;) Lite konstigt att man måste vaccinera sig mot vattenkoppor (?) trots att man har haft det men det får man väl ta ;) I mailet stod det att vi var sex stycken som kommer att åka (och landa) i Los Angeles, (men sedan åka vidare till Colorado, Hawaii, New Mexico, Arizona, Nevada eller stanna kvar i Kalifornien). Jag vet vilka 3 av dem är med hjälp av vår facebook grupp men inga fler. Det får jag väl reda på på lägret i sommar, jag vill så gärna ha sommarlov NU!! ;) Igår fick vi även mail från Tranås redsebyrå. AFS har ett samarbete med dem så om man vill kan de boka flyg och så åt en så får man åka med de andra AFS:arna. Det är meningen att man skall åka från arlanda till England och sedan till Kalifornien men eftersom jag bor klart närmare Kastrup skulle de frågade vi om jag kunde få åka därifrån till England och sedan åka med AFS:arna resten av vägen. De skulle kolla upp det så vi får nog svar idag. Det var väl allt för tillfället eller jag har mailat AFS och frågat om de vet något mer, (blev lite otålig nu när min kusse fick familj) men de visste inget nytt. De berättade att processen tar lite längre tid nu än vad den har gjort innan för det är någon ny säkerhetsprocess som värdfamiljerna måste genomgå i USA.


A thing of beauty is joy forever



A Sunday evening

Så här avslutar jag min söndag. Glass med chokladströssel och O.C, bäSt!! Denna veckan har jag sovmorgon både måndag, tisdag och fredag. Awesome! :D


Vaio



Visst 

är de fina! Detta är datorn som jag helst vill ha med mig till USA. Tror inte att jag har nämnt det men när jag var i Danmark på lovet så gick vi in i en dator affäär och där hittade jag ASUS dator som jag ville ha förrut men då såg vi att det blev massor utav fingeravtryck på locket så det blev sådär ”kladdigt” om ni förstår vad jag menar. Men då hittad jag denna lilla mackapär, i silver då och både tangetbordet och musplattan var mycket bättre! Dock är den något tum eller mindre men jag märkte ingen skillnad och denna är mycket finare. ;) När pappa har varit och frågat om den så har dem sagt att det är den bästa minidatorn och en av mina datorexperter, Linus ;), säger att Vaio är bra och han har en sådan själv. Recensionen lät även bra på nätet ;). Däremot är jag inte helt säker på färg. Innan tyckte jag silver och det tyckte även Tilda men mamma tycker att den rosa är lite coolare och det tycker jag med ;). Dessutom skiljer det inget i pris heller :D Om det blir denna dator så tror jag nog att det blir Rosa ;) den är ju så fiiinnn! Den väger bara 1,46kg så jag får ju plats med lite till i resväskan också! ;) Hihi, tycker dessutom att namnet VAIO, låter så kul :D


Biesertfenomenet

'
Sitter helt ensam här I skolan. De andra har fysik prov just nu men jag har redan gjort det så sitter här och räknar matte istället, och lite annat ;) Idag lärde jag mig ett ett nyttord ;) haha

Biesertfenomenet, haha min lärare sa det till mig efter att hon hade sagt till min klasskompis att texten vi skriver behöver inte vara så lång. Då när jag sa att den får väl vara längre så började hon skratta och sa att det där kallar hon Biesertfenomenet för så höll min syrra på också ;) hihi Nu kommer mina klasskompisar,

ciao, ciao


It has happened again


Skön bild ;)

Idag var det ännu en AFS:are som fick värdfamilj och det var ingen mindre än min egen kusin Fredrik som ska till Happenheim, Tyskland! :) Jag fick nyss veta att hans familj består av två läkare och en son på 12 år. Låter awesome och jag är grymt avis! ;) haha, jag vill också få familj men det är väl bara och vänta och se men Grattis Fidde!

Våren är kommen!

Sitter och studera den amerikanska kartan och drömmer mig bort till dagen jag flyger iväg. Enda positiva med att helgen är slut är att chansen att få höra något från AFS ökar!!    

 


Kom igen!!!

Nu kör vi!!! Nu slänger vi oss över telefonlurarna och röstar! Kom igen LOREEN!!!!! :D


Bra Jenny! Bra jobbat!

Oj, råkade visst tappa hela hunmatsburken på golvet ^^o
Men vovvarna kanske gillar att äta från golvet ;)


Vet inte varför men först skrev jag nio?!?

Idag är det bara fem månader kvar!!!! :D wiho!! Ingen värdfamilj ännu men det är bara att vänta men måste säga att väntan är olidlig! ;) haha
Men som jag sa, fem månader kvar (eller 21 veckor och 6 dagar) ;)

 


Vi har det bra, vi här på fysiken...


KONY 2012



Alla som inte sett denna, titta!! Jätteviktigt! :)
Om dagens Hitler som så få känner till!

Lugnt och sansat!



Idag skulle vi hålla en argumentstal på Engelska I skolan. Alla var tysta innan lektionen. Alla var jättenervösa ;) haha. Jag var rädd för att jag inte skulle prata långsamt (vilket jag för övrigt inte gör heller) och börja sluddra på orden, (som jag även gör när jag pratar för fort på svenska) ;)

Vi delades in i grupper som skulle hålla talen för henne och i min grupp var vi snälla och stöttade varandra haha, ;) alla tyckte verkligen att detta var hemskt och egentligen vet vi inte varför. Jag kommer ihåg när jag höll redovisningar i 9:an, då tyckte jag bara att det var kul ;) Kan kanske bero på att det är ännu viktigare att det går bra nu?

När jag började och läste min inledning gick allt jättebra, lugnt och sansat men när jag sedan skulle börja läsa det andra snubblade jag på mina egna ord och allt blev så FEL! -.-

Så då sa jag istället till min lärare, ”Kan inte jag få börja om istället jag kom av mig” ”visst”, sa hon. Jag var dock rädd för att det hade påverkat betygsättningen nu så jag frågade ”påverkar detta betyget” och alla började skratta ;) haha men hon försäkrade mig om att det inte gjorde det så jag började om och läste det ännu lugnare och gjorde pauser och allting gick jättebra! :D Wiho

 

Efteråt när jag frågade hur det gick för mig sa hon att allting var jättebra. En aning lite svenskt uttal ibland som alla dock har men det bedömer hon inte eftersom vi är i Sverige och man förstår gott och väl vad vi säger så hon sa att hon kommer att sätta ett högt betyg :D Hon sa också att jag pratade mycket bättre när jag började om så tummen upp på det ;)

 

Igår när jag övade en gång för mamma tyckte hon att det var jättebra för att vara mig. Hon menade att jag läste långsamt, och jag tror inte att jag har lyckats läsa på det sättet i den takten men massor av pauser förut så något bra har ju skolan lärt mig i alla fall, haha ;)

 

Det där om lite svenskt uttal, vänta bara tills jag kommer hem från USA. Då snackar vi inte om försvenskat uttal! ^^D


Evelina <3

Igår fick jag en jättekul kommentar av Evelina! :D Jag berättade (som vanligt) hur långt det var kvar till Sommarlovet och till jag åker till USA men när jag sa då att de slipper mig om 22 veckor och 3 dagar (2 dagar idag då) ;) så sa hon, ”jag vill inte att du skall åka, jag kommer att sakna dig”

Jag kommer sakna min ”lilla” Evelina oxå!! :) Lite weird dock att vi har gått i samma klass från F-6 och då var vi inte särskilt bra kompisar men när vi började i samma klass nu igen på gymnasiet har vi blivit jättebra kompisar! :D

I am going too miss U <3

Men innan jag sticker till USA så skall vi käka sushi, kinamat och GLASS!! :D haha, vi kan inte sitta bredvid varandra på matten längre för det blir inget gjort då.... ;)
Haha, lit ekul för när jag tog bilden från Facebook såg jag att bilden var upplagd för exakt ett år sedan ^^) Detta inlägget var meant to be! <3


Gillar Sean Banans avslutning! ;)

Igår när jag kom hem från Emma låg Stella och väntade på mig vid dörren. Så himla gullig och jag blev så glad. Enligt mamma hade hon legat där flera timmar, nawh! Just nu är jag hos Josse och Emma, Josse och Eve käkar Kiwi med skal på ^^O Emma tyckte inte om det så hon käkar upp alla popcorn! ;)
Nu sjunger Sean Banan, vart är världen påväg ;) haha :D


Hej Eve!


The list

 

Land

Avresedatum

Flygplats

Argentina

24 augusti 2012

EZE (Buenos Aires)

Brasilien

3 augusti 2012

GRU (Sao Paulo)

Costa Rica

20 juli 2012

SJO (San Jose)

Colombia

3 augusti 2012

BOG (Bogota)

Frankrike

7 september 2012

CDG (Paris)

Island

19 augusti 2012

KEF (Reykjavik)

Kanada

25 augusti 2012

YUL (Montreal)

Kina

24 augusti 2012

PEK (Beijing)

Schweiz

24 augusti 2012

ZRH (Zürich)

Spanien

7 september 2012

MAD (Madrid)

Thailand

6 juli 2012

Bangkok

Tyskland

7 september 2012

FRA (Frankfurt)

USA

9 augusti 2012

JFK (New York),

ORD (Chicago),

SEA (Seattle),

LAX (Los Angeles),

IAH (Houston)

Som jag har förstått det så åker jag 9:e agusti och landar 10 :) :D Wiho!

 

 


RSS 2.0