Liberty Bell

Igår var det min andra tävling, Liberty Bell. Vi var inte så många som åkte, 7 varsity tjejer, 6 J.V tjejer och lite fler pojkar. Detta var en ganska stor tävling då det även var lag från andra stater som var med. I staten så fick varje skola ett nummer och sen fick man rada upp eftervarandra på ett led, alltså bara en från varje skola fick stå längst fram. Jag fick nummer 4. Hade hört från en av coacherna att det gäller att vara snabbt iväg och att det är alltid folk som trillar och i starten var det en nära mig som trillade framlänges, platt som en pannkaka, aj (!) Vi hade fått i uppgift att springa som en pack men första milen (1,6km) var jobbig, då jag tyckte det gick fort och trodde aldrig att jag skulle orka hänga med min pack (de fyra bästa från vår skola). Vid 1 mile var jag sist av oss fyra, med ca 10 sekunder efter de första två och 5 efter den tredje. Men sen hände det något, jag fick nya krafter och kunde rulla på! Så det dröjde inte länge tills jag var uppe i toppen va vår pack och ledde den. Sen sprang vi as bra (språket) ;) MArissa, tjejen som var trea när jag var fyra kom ikapp och vi sprang tillsammans hela nästa milen och puschade verkligen varandra, helt otroligt vad mycket jag faktiskt kunde ge, tänkte, detta kanske inte räcker hela vägen men vi får väl se. När det var ca 1km kvar (trodde jag) ökade jag lite och jag och Merrit, den snabbaste tjejen drog ifrån. Visade sig dock att det var med än 1km kvar…hehe men jag drog ifrån lite själv men när det var 500m kvar var vi jämnsides igen och när det var 200mkvar, upploppet, raksträcka med svag lutning uppåt så drog hon ifrån lite (hon har sprungit på 2.18 på 800m och är även 400m löpare så hon har snabbheten) ;). Hon lyckades springa om två-tre på upploppet och jag en så där plockade vi poäng till laget. Hon slutade med 19.21 och jag 19.26!!!!! exakt 50 sekunder snabbare än förra veckan!! Var så glad och nöjd när jag kom i mål och när vi gick där i fållan kunde jag knappt gå rakt… ;) hehe

Och vet ni vad!!!! Vårat lag kom 7a!!! Så vi fick en ribbon!!! Blev så glad! :D Och våran pack time var 46 sekunder, dvs att topp fem från skolan kom in inom 46 sekunder efter varandra, Go FOSSIL!



Asheley, en snabb tjej i vårat lag som nyss har haft en stessfraktur men sprang för först agången denna veckan och tävlade nu i helgen belv frågad till Home comming påvägen hem! :) Hon sa YES

 


Kommentarer
Postat av: Linn

Hej på dig!
Vilken GRYM blogg du har! :)
Jag älskar också att springa och undrar hur långt ni springer på tävlingarna. Hur skiljer de sig ifrån varandra (XC och Track and Field). Kram kram! :)

Svar: Hej! Tack så jättemycket, vad glad jag blir! :D
Här i Colorado springer vi 5km på XC tävlingar. Dock skiljer sig detta från stat till stat. Min syster som var i Texas för fem år sedan sprang 2miles, (3,2km) och jag har sett att i Kalifronien springer man 4km.
Track and field motsvarar Friidrott, när man springer på en rundbana istället och då är sträckorna 800m, 1mile (1,6km) och 2 mile (3,2km) (Självkalt finns det 400m 200m och så också och höjdhopp och så.) Men Track and Field är alltså på rundbana och äger rum på vårsäsongen och XC är terränglöpning, när man springer i skogen eller på gator och så och detta äger rum på höstsäsongen, alltså nu. (:
Kram!!
Jenny Biesèrt

2012-09-15 @ 16:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0